- 10 Eylül 2020
- 1.475
- 1.265
ben de basladım ilaca ama içim rahat etmemişti kendi bagısıklıgım da iyidir normalde ben de bir dokuntu de cıkmadı belki col hafif gececekti ama dogum hastanesinde felaket sanaryosu çizilince kullanmaya basladım. ben yurt dısındaykm bir kaç doktora sordum aslında irlandalı doktorlsr (kendimin ve cocugumun aile hekimleri )daha ılımlı konusuyor sana kalmıs kullamak tarzında daha yatıstırıcılar. dogum hastanesinde hintli doktora denk geldim enfeksiyon uzmai yani oyle bir konustu ki su çiçeğinden ya ben ya bebek illa birimize birsey olacak hayati riskimi varmıs gibi bie büyüttü olayl. Ilac kullanirsam da risk olmayacakmis hic. korkudan hemen basladim ilacaAsiklovir gebelik kategorisi b bir ilaç, mesela gebelikte vajinal enfeksiyonda kullanılan fitiller bile c kategorisinde. C kategorisi hiç arastırma yapılmamış gebelerde demek. B kategorisi yapılan araştırmalara göre belirgin bir risk tespit edilmediğini gösteriyor. Sana gecerse bebege de gecme ihtimali var diye olası riskleri elemek için verdiler anladıgım kadarıyla antiviral bir ilaç. Kar/zarar oranına göre kullanmanda sakınca görmemiştir. Ne olur ne olmaz diye ben olsam kullanırdım sanırım