@aydassss Ben dün kışlık hazırlıklarımı yapmaya başladım.
Domates konservesi yaptım. Yeşil erik, sarı erik,mor erik kaynattım 3 farklı tencerede şeker katmadan sonra ayrı ayrı konserveledim. Doğum sonrası için hazırlıklar. Bizim bebeler Kışa geldiğinden bu meyvelerin tazesi olmayacak. Kurutulmuşlarında da kükürtdioksit koruyucusu oluyor onları kullanmak istemiyorum. Kızılcık almıştım onlarıda yarın yoguracagım tarhana yapacagım. Gecen yıllarda arastırıp kesfetmiştim. Herkes cok sasırır benim bu özelliğime ilginç ilginç seyleri kesfediyorum diye. Çevremede öğretiyorum bir yandan. Kv bile yapmaya başladı. Bi de mutfakla alakam yok sanar beni tam tanımayanlar. Normal tarhanadan daha cok sevdik. Artık bunu tüketiyoruz. Cokta saglıklı. Doğum sonrası icinde cok faydalıymıs. Eeee kızılcık vajinal enfeksiyona filanda cok iyi geliyor. Ben enfeksiyon oldugumu hic bilmem şükür. Bugun sabah eşimin burnu akıyor gibiydi gecen yıl yaptıgım mahsülden hemen aksam yaptım içtik. İlk sırada kayısı ve kızılcık kompostosu var yine kış için. Bunları yapayım sonra çeşitli meyvelerdende yapıp koyacagım.
Bence hazır mevsimiyken kacırmadan imkanınız varsa yapın. Kışın cok faydasını göreceğiz