- 21 Haziran 2022
- 711
- 835
- 34
Bende boyle denemeyi birşeyler yapmayı cok severim biryerde göreyim hemen yaparım. Ya da aklıma düşsün bundan ne yapılır acaba diye bi araştırır farklı seyler bulur yaparım. Kv mutfakta cok iyidir. Ama onun bile yapmadıgı o kadar cok sey varmıs ki şaşırıp şok oluyor. eşim hep karşı cıkar ama sonrada cok sever. gecen yılda kırmızı şarap denedim aşırı güzel oldu. bebiş olmasaydı bu yıl baya fazla yapacaktım. eşimle konusuyoruz işte bu yıl yapmayız şarap, seneye yaparız. kızımız masalın minik ayaklarına çiğnetiriz üzümleri diyeMaşallah sana valla ben hiç bilmem böyle şeyleri kayınvalidem yapar verir kızılcıktan yapılan tarhana nasıl zor mu denesem bende
Kızılcık tarhanası için youtubeda ceşitli videolar var. Herkes farklı yapıyor. İzle bi istersen. Biraz uğraş gerektiriyor. çekirdiklerini ayıklamadan kurutan var, ayıklayarak kurutan var. Ben 2 yıl önce iki türlüsünüde denedim. Kuruttuktan sonra cekirdiklerini ayıklamakta zorlanmıstım. Bana öncesinde ayıklamak daha kolay gelmişti. Valla tadı ve faydasından dolayı nolursa olsun yapılır cok güzel gercekten. Kızılcıgın mevisimi tam şimdi gecmeden bikaç kere daha alıp yapacagım hem tarhana hem kompostosunu.
Benim şimdi odaklandıgım kısımlar kısa vadede bizi hangi problemler bekler. gaz kabızlık enfeksiyon. Doğumdan sonrada vajinal enfeksiyon illeti ile cok ugrasılıyormus. Bunlarla ilgili doğal çözümleri araştırıyorum. Şuanda çoğu şeyin mevsimi iken işte kışlık olarak yapıp koyuyorum kenara. Bi de bebek olduktan sonrada boyle seylerin elin altında olması cok rahat olacak bence. Hemen şıpşıp yapılır.