• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Kızlar bebekleri sallıyor musunuz?
Biz şu ana kadar hiç sallamamadık. Eşim tabii ki bunun da korkunçlu bir şey olduğunu düşünüyor 😂 Arada sallasak işler daha kolay olacak sanki ama sallamıyoruz 🥲
Sallamadik. Memede uyumadiysa kucakta yürüyerek hafif yukarı aşağı yaylantiyla uyutmayı deniyoruz

Acıbadem de sigortan geçiyor mu Ataşehir Acıbadem’de normal doğum destekleyen bir doktor var.
Ataşehir acıbademde normal doğumu destekleyen doktoru öğrenebilirmiyim ? ☺️ ben şimdilik parvana sayidova düşünüyorum takip ettiğim kadarıylada normal doğum destekliyor. Bizim tüp bebek olduğu için pozitifi görür görmez onunla başlamayı düşünüyorum ama sizinde doktoru öğrenirsem fikir olur bana

Sendromlara bakılan topuk kanı alındı bugün, gitmişken tartıldı. 15.gün mü gidiliyor ki normalde?
3. Topuk kanı mi olmuş oldu?
Valla bu rutinler de değişiyor şehire göre anlamadım. Bizim sağlık ocağı 5. Gün cagiriyor muayene ( gobek bağı, bingildak,testis kontrolu vs. ) topuk kanı ve ölçümler bir de 15. Gün cagiriyor muayene ve ölçümler için.
Hatta 15. Gün grevlerine denk gelmişti gitmemişti arayıp çocuk doktoruna gittiniz mi diye sordular.onun ölçümlerini verdik.

Bugün sağlık ocağından üçüncü topuk kanını vermemiz için aradılar, kistik fibrozis için değer yüksek çıkmış. Bu hastalığın asıl tanısı ter testi diye bir testle konuluyormus, doğrudan onu yaptıracağız. İlk duyunca çok ağladım ama burada aynı şeyleri yaşayıp hastalık çıkmayan insanlar okudum, o beni biraz rahatlattı, inşallah benim yavrumda da çıkmaz. Dualarınızı esirgemeyin kızlar 🙏🏻
Canım çok geçmiş olsun korktuğunuz gibi olmaz inşallah hayırlı sağlıklı sonuçlar alırsınız 🙏

Ben düşünüyorum tam 40ında değilde 50 günlükken falan. Tek tek gelmeler daha yorucu geleceği için mevlüt yapacağım en azından tek seferde bir hengamede biter diye. Hazırlıkta aman aman bir şey yapmam sanırım magnet çikolata lokum. Pide yaptırırım yanına bir şeyler öylece atlatırız diye düşünüyorum
Allah kabul etsin 🙏🏻

Yok yok canım yapamam. Diyorum ya elim bile değse içim kötü oluyor 🥺 Geçer inşallah kısa zamanda ve inşallah canını acıtmıyordur 🙏 Karın üstü egzersiz yaptırmak istiyorum tummy time falan 20 gün göbek bağından endişe ettim yaptıramadım şimdi memeleri acır korkusu oldu. Boynunu da kucakta dik tutmak suretiyle çalıştırmaya çalışıyoruz.
Senin bebeğin nasıl oldu bu arada canım?
en son cuma gördüm her gün süt götürüyoruz ama görmeme izin vermediler. haftada 3 gün emzirme varmış sadece. yarın emziricem heyecandan ve ağlamaktan uyuyamıyorum. o kadar özledim ki kucağımda uyuyordu hep şimdi o sert yerde uyuyor 😔 10 gr vermiş öyle dedi doktoru. kaka yaparken süt içerken efor sarfediyor o yüzden dedi. öksürüğü azalmış. tedaviye devam dedi.

Benim reflü yatağı bi garip anam, geçen out'a atmıştım kız şey dedi seninki reflü değil tansiyon yatağı gibi dnfm ayakları yukarıda kafası aşağıda kalıyor ben anlamadım. Şu ayak desteğini aşağı kaydırdım yine kafası gömük

Eki Görüntüle 3528933
Aaayy takımlarını severimmm çok tatlı 😍

Ben o ayak desteğini çıkardım ya çok saçma geldi bana midesine daha baskı yapıyor gibi geldi ama tabi ben ne bilirim kendimce öyle düşünüyorum 😂

Enjektörle boğazına kaçıyor diye biberonla mama vereyim dedim. Biberonla da boğazına kaçtı. Tecrübesizlik çok zor ya. Biber onu nasıl tutacağımı bile bilmiyorum 😢😢😢 youtube'da da video görmedim düzgün. Sırt üstü yatırıp veriyorsunuz değil mi? Yan falan yatmasına gerek var mı? Philips avent cam biberon kullandım.
edahandro edahandro bende Philips avent kullanıyorum kaç numara yeni doğan için 1 numara olanı kullanıyorsun dimi? Set halinde aldıysan ben yanlışlıkla 3 numara kullanıyor musum 🙈🤷🏼‍♀️ hani herkes ben değil ama yine de söyleyim dedim

3. Topuk kanı mi olmuş oldu?
Valla bu rutinler de değişiyor şehire göre anlamadım. Bizim sağlık ocağı 5. Gün cagiriyor muayene ( gobek bağı, bingildak,testis kontrolu vs. ) topuk kanı ve ölçümler bir de 15. Gün cagiriyor muayene ve ölçümler için.
Hatta 15. Gün grevlerine denk gelmişti gitmemişti arayıp çocuk doktoruna gittiniz mi diye sordular.onun ölçümlerini verdik.
Hastanede alındı topuk kanı ilk doğduğunda sanırım, sonra 5 günlükken alındı ama topuktan değil koldan bakıldı. Totalde 3.kan ama 2.topuk kanı oluyor sanırım. 15.gün kendi doktorumuza gideceğiz artık.

Ayakta olsun kucakta olsun ya da sallanan bir beşikte uyutmak için sallıyor musunuz?
Valla sallamadan uyutabiliyorsan sana helal🤣 normal uyumuyorsa kicakta ya da besikte salliyorum . Tabi ki suursuzca degil de olmasi gerektigi gibi. Mesela suan saatlerdir uyutamadii annemler uyuyodum 1-2 saat die yattim geldi mememe yapisti gelde sallama🤣

Bugün sağlık ocağından üçüncü topuk kanını vermemiz için aradılar, kistik fibrozis için değer yüksek çıkmış. Bu hastalığın asıl tanısı ter testi diye bir testle konuluyormus, doğrudan onu yaptıracağız. İlk duyunca çok ağladım ama burada aynı şeyleri yaşayıp hastalık çıkmayan insanlar okudum, o beni biraz rahatlattı, inşallah benim yavrumda da çıkmaz. Dualarınızı esirgemeyin kızlar 🙏🏻
Canım inşallah bişey çıkmaz. Korkma hiç 🙏🏻

en son cuma gördüm her gün süt götürüyoruz ama görmeme izin vermediler. haftada 3 gün emzirme varmış sadece. yarın emziricem heyecandan ve ağlamaktan uyuyamıyorum. o kadar özledim ki kucağımda uyuyordu hep şimdi o sert yerde uyuyor 😔 10 gr vermiş öyle dedi doktoru. kaka yaparken süt içerken efor sarfediyor o yüzden dedi. öksürüğü azalmış. tedaviye devam dedi.
Ay annelik ne acayip bir şey okurken ben ağladım istemsizce 🥺 Rabbim sabrını artırsın canım benim en uzun ayrılığınız bu olsun inşallah bir daha da uğramasın 🙏 Öksürüğünün azalması çok iyi haber çok sevindim. 10 gram nedir ki kaka yapsalar 10 gram veriyorlardır zaten hiç takılma bile ona. Ne kadar süre daha tutacaklarmış peki bir şey söylüyorlar mı?

Kızlar bebekleri sallıyor musunuz?
Biz şu ana kadar hiç sallamamadık. Eşim tabii ki bunun da korkunçlu bir şey olduğunu düşünüyor 😂 Arada sallasak işler daha kolay olacak sanki ama sallamıyoruz 🥲
Ben pilates topunda alıyorum yüzünü dayıyorum göğsüme ayakları aşağı gelecek şekilde zıplatıyorum onunla öyle çabuk uykuya geçiyor bizimki gaz olduğu için iyi geliyor ona yukarı aşağı şekilde sallanıyor yani onun haricinde poposuna pat pat yapıyoruz

Valla sallamadan uyutabiliyorsan sana helal🤣 normal uyumuyorsa kicakta ya da besikte salliyorum . Tabi ki suursuzca degil de olmasi gerektigi gibi. Mesela suan saatlerdir uyutamadii annemler uyuyodum 1-2 saat die yattim geldi mememe yapisti gelde sallama🤣
Yaaa 🥹 Biraz direniyoruz bu konuda ama zorluyor yani. Geceleri beşiğini ufak ufak sallıyorum ben ama genelde uyanmasın diye, uyusun diye değil 😂

Kızlar bugün sağlık ocağında ilk kontrol vardı, topuktan kan alıp tarttılar ama tartı da dandikti çok güvenemedik. Güncel olarak kilo alıp almadığına bakmak için hastaneden çıktığı kiloyu mu baz alacağız doğum kilosunu mu? 11 günlük şu an
Benim doğum yaptığım hastanenin daha sonrası için eve gönderilen hemşire hizmeti vardı gelen hemşire kilosunu, sarılık değerine, banyo yapımı gibi baktı. O hemşire kilosuna bakarken hastaneden çıkış kilosu baz alarak aradaki gün sayısı ile alınması gereken günlük kilosunu hesaplamıştı.Bizim çocuk doktoru en azından öyle yaptı bilgine canım

Back
X