- 8 Aralık 2018
- 445
- 688
Merhaba yasaklı besinlerde kurubaklagili ilk defa duyuyorum. Bende 3 haftalık eliminasyon programına katılmıştım iyi gelmişti ama kurubaklagil serbestti diye hatırlıyorum. Yasaklı olmasının sebebini biliyor musunuz? Bebeğinizi sağlikla kucağınıza alın hayırlı ve uzun ömürlü olsun inşallahCanım ben iki ay boyunca bağırsak eliminasyon diyeti yaptım. İki ay boyunca gluten içeren, şeker içeren, süt ve süt ürünleri içeren hiç bir şey tüketmedim. Kuru baklagilde dahil olmak üzere. Bu diyetin amacı bağırsaklarını temizlemek bağırsaklar düzenli olmazsa aldığın vitaminlerin hiç bir faydası yok çünkü bağırsakta emilmiyorlar. Yediğin içtiği hiç bir şeyin hiç bir önemi kalmıyor. Ayrıca bağırsakta biriken bakterilerin direk yumurtalıklara yürüdüğü ve gebelik sürecini direk olumsuz etkilediğine dair araştırmalar var. Bi araştırmanı tavsiye ederim. Gelelim bana ben haşimato hastasıyım bu diyeti yaptıktan sonra tiroid değerlerim 12 sene boyunca hiç düşmediği değerlere geldi şuan. Bizimki sebepsiz infertiliteydi. Sürece başladım 7 yumurtam oluştu 7 side olgun çıktı 7 si de döllendi 5.güne 6 tane sağlıklı embriyo ulaştı çok şükür (sürecin bu kadar iyi geçmesini ben tamamen diyete bağlıyorum) yumurta sayısı az olabilir belki sizde daha çok gelişir ama kalitesine kesinlikle etki ettiğine inanıyorum. Diyeti yapmaya devam ettim hafif esneterek (sadece siyez ekmeği ekledim) ikinci transferim tuttu çok şükür pozitifi gördüm. Sadece bu diyeti 6 ay süreyle yapıp doğal yolla gebe kalanlar var. Ben kesinlikle bu diyeti öneriyorum size Bi araştırmanızı tavsiye ederim.