- 18 Nisan 2021
- 14.869
- 46.238
-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #36.921
Canım hoşgeldin çok özledik merak ettik seni, inşalah bu denemede olacakSelam canlar ben. Geldim müjdeyle gelmedim ama müjdeler aldım sayfadanselizim minezmn41 anne olmuşsunuz ve daha niceleri çok çok sevindim ben daha başlamadım tedaviye Ocak başı gibi baslicamm önce üroloji ye gidicez yine değerlere bı baktircaz gerçi ilaç vs kullanmadık hiç eşimde bende
Sonra yine tüp Bebek doktorumuza gidip görüş alicaz öyle işte sizleri çok özledim aklmdaydiniz hep ama giremedim işte koşturma vs bitmiyor ki
neyse ılk sayfada konuşmamız var,:)) Yine maviş var amatanırlar
Selizaycım çok ama çok tebrikler, analı babalı, sağlıkla mutluluk huzurla büyüsün güzel bebeğinKızla nasılsınız? Ben bebekli hayata alışmaya çalışıyorum, çok bakamıyorum buralara. Müjdeler alan beni etiketlesin, hepinize dua ediyorum
Kızlar selam. Son yaşadığım süreçle ilgili sorularım var sizlere. Biz bu ay aşılama tedavisine başladık z.kamilde. Bugün 8. Gün iğnemi yapıcam gonal f 300 75ml. Bu sabah yumurta takibim vardı. Sağda ve solda 5 er yumurta var hepsi şuan küçük 10mm deler. Bunlar birbirini sıkıştırır bastırır gelişemeleri ve bebek olmaları aşılamada çok sıkıntı dedi hemşirem. Direk burdan tüp bebeğe geçiş yaparsan maddi anlamda da yükün yarısını hafifletmiş olursun dedi. Aşılama ilaçlarını raporla gayet uyguna aldım. Hazırda yumurtalar gelişiyo şimdi. Bunlar toplanırsa gayet iyi olur dedi. Evlilik yılım 3 olmadığı için devlette 2 seneye yakın sürede rapor alma şansım yok aslında maddi anlamda hem zarar hem karlı bi süreç. Heyecanlandımda aslında direk tüp bebeğe geçebilecek olmaya. Hastanenin 8 bin tl aldığını öğrenmiştimde. Başka tüp bebekte hangi ilaçları veriyolar onlar aşağı yukarı ne kadar tutar hepsi mi pahalı bunların ya.
Tüp bebek dede gonal f kullaniliyor canım sadece aşılamada 75 lik tozla başlanır ama tüp bebekte yüksek dozlw başlanır 225 vs .Kızlar selam. Son yaşadığım süreçle ilgili sorularım var sizlere. Biz bu ay aşılama tedavisine başladık z.kamilde. Bugün 8. Gün iğnemi yapıcam gonal f 300 75ml. Bu sabah yumurta takibim vardı. Sağda ve solda 5 er yumurta var hepsi şuan küçük 10mm deler. Bunlar birbirini sıkıştırır bastırır gelişemeleri ve bebek olmaları aşılamada çok sıkıntı dedi hemşirem. Direk burdan tüp bebeğe geçiş yaparsan maddi anlamda da yükün yarısını hafifletmiş olursun dedi. Aşılama ilaçlarını raporla gayet uyguna aldım. Hazırda yumurtalar gelişiyo şimdi. Bunlar toplanırsa gayet iyi olur dedi. Evlilik yılım 3 olmadığı için devlette 2 seneye yakın sürede rapor alma şansım yok aslında maddi anlamda hem zarar hem karlı bi süreç. Heyecanlandımda aslında direk tüp bebeğe geçebilecek olmaya. Hastanenin 8 bin tl aldığını öğrenmiştimde. Başka tüp bebekte hangi ilaçları veriyolar onlar aşağı yukarı ne kadar tutar hepsi mi pahalı bunların ya.
Amh sorunu yok zaten pco olduğum için amh 7 lerde benim. Sprem sorunumuzda yok. Bakalım artık pazartesi ne diyeceklerTüp bebek dede gonal f kullaniliyor canım sadece aşılamada 75 lik tozla başlanır ama tüp bebekte yüksek dozlw başlanır 225 vs .
Amh düşükse evlilik süresine bakilmadan rapor veriliyor .ama illere göre 3 yılda dolsa rapor almak zor olabilir .
Eğer sperm sorunu yoksa aşılama da pek doğru tercih değil .tutma oranı zaten tüp bebeğe göre oldukça düşük dür.gonal f doktor raporu ile de alınabilir heyet raporu olmadan . zaten şu anki yumurta sayinla aşılama olmaz iptal edilir .Max 3 yumurta ya kadar yapılır kimi doktor 3 de bile yapmaz
Bakarsın sayılan yumurtaların hepsi büyümez .bazen çoğu geri de kalır bir kaçı büyürAmh sorunu yok zaten pco olduğum için amh 7 lerde benim. Sprem sorunumuzda yok. Bakalım artık pazartesi ne diyecekler
Selam canım.Kızlar selam. Son yaşadığım süreçle ilgili sorularım var sizlere. Biz bu ay aşılama tedavisine başladık z.kamilde. Bugün 8. Gün iğnemi yapıcam gonal f 300 75ml. Bu sabah yumurta takibim vardı. Sağda ve solda 5 er yumurta var hepsi şuan küçük 10mm deler. Bunlar birbirini sıkıştırır bastırır gelişemeleri ve bebek olmaları aşılamada çok sıkıntı dedi hemşirem. Direk burdan tüp bebeğe geçiş yaparsan maddi anlamda da yükün yarısını hafifletmiş olursun dedi. Aşılama ilaçlarını raporla gayet uyguna aldım. Hazırda yumurtalar gelişiyo şimdi. Bunlar toplanırsa gayet iyi olur dedi. Evlilik yılım 3 olmadığı için devlette 2 seneye yakın sürede rapor alma şansım yok aslında maddi anlamda hem zarar hem karlı bi süreç. Heyecanlandımda aslında direk tüp bebeğe geçebilecek olmaya. Hastanenin 8 bin tl aldığını öğrenmiştimde. Başka tüp bebekte hangi ilaçları veriyolar onlar aşağı yukarı ne kadar tutar hepsi mi pahalı bunların ya.
Ya zaten birbirlerini sıkıştırıyolarmış. Gelişmelerini takip edelim ona göre bakarız dedi en son. Pco olunca en mantıklı tedavi tüp bebek zaten. Bakalım pazartesi tekrar usg var. Şuan gonalf kullanmaya devam ediyorum ama dozu düşük yarın son kaleme başlıyorum o da salı günü bitecek. Tekrar doz arttırılıp tüp bebeğe bu ay döner mi bilmiyorumSelam canım.
Şu yumurta sayısı ile.asilama olmaz zaten çok riskli..
Rapor için üç yıllık evlilik şartı var evet..
Ama.on yumurta var ise yumurtalar daha da geliştirilip toplanabilir daha mantıklı olur bence.
Yoksa aşılama da olmaz ise doktor doğal yoldan dene diyecektir oda boşa gitmiş olacak tedavi. Yumurta geliştirici iğne veriliyor gonalf ,meriofert gibi.catlatma iğnesi veriliyor..
Benim iğnelerin raporlu 6bin tuttu..
Doktorun ne önerdi ?
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Bakalım pazartesi ne çıkacak durum usg deBakarsın sayılan yumurtaların hepsi büyümez .bazen çoğu geri de kalır bir kaçı büyür
Hakkında hayırlısı olsun
Pco var ise zaten yumurta gelişimi fazla oluyor doktorunun bunu on gormesi gerekiyordu.neyse bakalım yumurta var sonuçta şuan için bu güzel..Ya zaten birbirlerini sıkıştırıyolarmış. Gelişmelerini takip edelim ona göre bakarız dedi en son. Pco olunca en mantıklı tedavi tüp bebek zaten. Bakalım pazartesi tekrar usg var. Şuan gonalf kullanmaya devam ediyorum ama dozu düşük yarın son kaleme başlıyorum o da salı günü bitecek. Tekrar doz arttırılıp tüp bebeğe bu ay döner mi bilmiyorum
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Bakalım pazartesi ne çıkacak durum usg de
Ya devlette prosedür neyse onu yapıyolar daha çok. Çok kişiye özel tedavi yok. Direk tüp bebeğe başlamak için en başta dosyamı uygun bulmadılaPco var ise zaten yumurta gelişimi fazla oluyor doktorunun bunu on gormesi gerekiyordu.neyse bakalım yumurta var sonuçta şuan için bu güzel..
Hadi hayırlısı olsun canım hakkında
Devlet hastanesinde tedavi gördüğüm için standart prosedürü takip ediyoruz maalesef. İlaçla başladık ki boşa zaman kaybıydı. Aşılamada keza öyle işte bi umut hastane yollarında sürünüyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallahPco var ise zaten yumurta gelişimi fazla oluyor doktorunun bunu on gormesi gerekiyordu.neyse bakalım yumurta var sonuçta şuan için bu güzel..
Hadi hayırlısı olsun canım hakkında
Hayırlı uğurlu olsun canim =)Kızla nasılsınız? Ben bebekli hayata alışmaya çalışıyorum, çok bakamıyorum buralara. Müjdeler alan beni etiketlesin, hepinize dua ediyorum
Merhaba, pco olduğu için gonal f in düşük dozuna bile sayı olarak fazla tepki vermiş vücut. Aşılamada 3 ten fazla yumurta olsun istemiyolar.Kızlar selam. Son yaşadığım süreçle ilgili sorularım var sizlere. Biz bu ay aşılama tedavisine başladık z.kamilde. Bugün 8. Gün iğnemi yapıcam gonal f 300 75ml. Bu sabah yumurta takibim vardı. Sağda ve solda 5 er yumurta var hepsi şuan küçük 10mm deler. Bunlar birbirini sıkıştırır bastırır gelişemeleri ve bebek olmaları aşılamada çok sıkıntı dedi hemşirem. Direk burdan tüp bebeğe geçiş yaparsan maddi anlamda da yükün yarısını hafifletmiş olursun dedi. Aşılama ilaçlarını raporla gayet uyguna aldım. Hazırda yumurtalar gelişiyo şimdi. Bunlar toplanırsa gayet iyi olur dedi. Evlilik yılım 3 olmadığı için devlette 2 seneye yakın sürede rapor alma şansım yok aslında maddi anlamda hem zarar hem karlı bi süreç. Heyecanlandımda aslında direk tüp bebeğe geçebilecek olmaya. Hastanenin 8 bin tl aldığını öğrenmiştimde. Başka tüp bebekte hangi ilaçları veriyolar onlar aşağı yukarı ne kadar tutar hepsi mi pahalı bunların ya.
Canımmm özledik seni..Selam canlar ben. Geldim müjdeyle gelmedim ama müjdeler aldım sayfadanselizim minezmn41 anne olmuşsunuz ve daha niceleri çok çok sevindim ben daha başlamadım tedaviye Ocak başı gibi baslicamm önce üroloji ye gidicez yine değerlere bı baktircaz gerçi ilaç vs kullanmadık hiç eşimde bende
Sonra yine tüp Bebek doktorumuza gidip görüş alicaz öyle işte sizleri çok özledim aklmdaydiniz hep ama giremedim işte koşturma vs bitmiyor ki
Ay canım benim inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Pazartesiyi iple çekiyorum o yüzden. Hemşirede öyle dedi tekrar yumurta büyütmek için ilaç almak zorunda kalmazsın. Bakalım belki iyi olacak hastanın ayağına doktoru gelmiştirMerhaba, pco olduğu için gonal f in düşük dozuna bile sayı olarak fazla tepki vermiş vücut. Aşılamada 3 ten fazla yumurta olsun istemiyolar.
Tüp bebekte de ben gonal f ve tarlusal kullandım opu olmadan önce çatlatma iğnesi o kadar.. Kişiden kişiye değişebiliyor ilaçlar..
Bu oluşan yumurtaları toplat istersen en azından bir daha yumurta büyütme ilaçları kullanmazsın, güzel embriyolar oluşursa inşallah
Trasnferden sonra da iğneler ilaçlar var onlarla tanışmadım henüz
Doktorun ne diyecek bakalım pazartesi, beni de etiketle olur mu merak ettim sürecini. Hakkında hangisi hayırlı olacaksa o olsun.
Anladım canım, hakkında hayırlısı olsun inşallah sonun çok güzel olurYa devlette prosedür neyse onu yapıyolar daha çok. Çok kişiye özel tedavi yok. Direk tüp bebeğe başlamak için en başta dosyamı uygun bulmadıla
Devlet hastanesinde tedavi gördüğüm için standart prosedürü takip ediyoruz maalesef. İlaçla başladık ki boşa zaman kaybıydı. Aşılamada keza öyle işte bi umut hastane yollarında sürünüyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Aminnn inşallah kuzum benim. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.Anladım canım, hakkında hayırlısı olsun inşallah sonun çok güzel olur