- 7 Kasım 2022
- 3.109
- 5.772
-
- Konu Sahibi Mervenur277
Olabilir tabi bir sürü sebep olabilir benim de adetim günü gününedir düzenlidir ama bir sürü dwğweim sıkıntılı aynı zamandaYa ben benimkini yemeklere bile ikna edemiyorum. Kırmızı et çok yememeliyiz akdeniz tipi beslenelim, yok valla ben et yerim. Etle çocuğun ne alakası var diyorvitamin qldık bakalım basıl içecek. Bu gğne kadar d vitamini vs arada veriyordum ben içerken ama çokta gönüllü içmiyordu:) bir sorum var bilir misiniz acaba adet hep düzenli görüyoruisan bir sıkıntı yoksa yinede yumurtlamada amh'ta fsh'tq sıkıntı var mıdır bilginiz var mı?
Canım kızamıkçık enfeksiyonu daha önemli değil mi onun için bişey dedi mi doktor gebeliği engelleyici bir tarafı yoktur inşallahEstardiol düşük çıkmış adetin ikinci günüydü bunu bileniniz var mı neden doktor o konuda bir şey demedi o zaman gelsitirici vermişti yumurta ve sperm için ama alamadım eşim yoktu artı tanesi 500 TL idi dedim kocam gelince alırız ama önce bir doğal deneyelim dedik
Ilk bebekte ben bütün testlerimizi yaptırmıştım canım daha bebek denemeye başladığım ilk ay troidim filan yüksek çıkmıştı biraz sut hormonum eşimde bir problem yoktu aslında içi daha rahat eder ama tabiki sizin fikriniz bu ben bu hamileligimde de yaptırma taraftarıyım kendime esim erken diyor ama bu ay normal kan testlerini yaptirdim ve iyiki yaptirmisim bütün değerlerim kotuydu belkide bu yüzden olmadi 7 aydir bazen çok basit tedavisi olan şeylerde geciktirebiliyor yapmak daha avantajlı olabilir
Cok iyimis eczacıya soralım o zamanEki Görüntüle 3172674
İçeriği bunlar canım hem folik asit hemde diğer vitamin destekleri
Adetin düzenli olması düzenli yumurtlama olduğu anlamina gelmiyor mesela bildiğim kadarıyla canım. Hiç yumurtlama takibi falan yaptın mı ovulasyon testiyle falan?Ya ben ona illa hadi sen de git baktır demiyorum ki.. bak regl oldum yoğun günde gitmek lazım filan diyorum.. arada sen de baktır diyoruma aslında da zor koşmuyorum. İlk regl geldiğinde tamam gideriz baktıralım diyor sanırım ben çoo üzülüyorum diye 1 2 gün geçince yarın gidelim bak çok gelcek regl diyorum ya bence gerek yok daha ama sen bilirsine bağlanıyor yine :) ben de karar veremiyorum. O öyle deyince ümitleniyorum aa evet bu ay da deneyelim tamam diye sonra tüh niye gitmedim oluyor.. acaba adet hep düzenli bir sıkıntı yoksa yinede yumurtlamada amh'ta fsh'tq sıkıntı var mıdır bilginiz var mı?
Benn solgarin ürününü kullanıyorum. Doktorum onu önermiştiKızlar folic asit hangi marka kullanıyorsunuz kullansam mi diye düşünüyorum çünkü vitamin eksikliklerim var
Aynı ben valla. Hiç birimiz hiç bir aşamada tek değilmişiz. Onu anlıyoruz bu forumdaAy bi kararsız benim sanıyor kendimden kızıyordumönümüzdeki ay gideym diyorm o ay geliyor bu ayda deneyeyim diyorm sonda acaba gitsemiydm diyorm kafamda deli sorular
Evet aslında orası da öyle, ama hormonlarda bir sıkıntı olsa bir yerden belli eder de diyorum ama baktırsakta zararı yok sonuçtaOlabilir tabi bir sürü sebep olabilir benim de adetim günü gününedir düzenlidir ama bir sürü dwğweim sıkıntılı aynı zamanda
Yani malesef adeti dzgün olanın herşeyi düzgün olmayabiliyor
Ya da 3 5 ay da bir zorla adet olablatın ilk denemede çocuğu olabiliyor
Baktırmakta fayda var yani
İnşallah pozitifi görürsün canım ben kırmızı kart gördümBen kürtaj oldum adetim düzensizdi 8 ay geçti son 2 aydır 30 günde değilde 28 günde bir oluyorum ben hamile değilim ama adetim düzeldi yarın adet olmam lazım eğer olmazsam hamilelik testi yapıcam hayırlısı neyse o olsun sanada çok geçmiş olsun❤
Bilmiyorum ki cano doktor kızamıkçık hakkında bir şey demedi ki kızamıkçık testi de mi yapmış ki banaCanım kızamıkçık enfeksiyonu daha önemli değil mi onun için bişey dedi mi doktor gebeliği engelleyici bir tarafı yoktur inşallah
Evet aslında doğru diyorsunuz ya, düzenli olup bir şekilde bebek olmayan insanlarda çok fazla.. 2 günüm var bakalım gidecek miyim bende karar veremiyorum. Aman insan içten içe çekiniypr da galiba.. sonucu yazacağım sizlere deAdetin düzenli olması düzenli yumurtlama olduğu anlamina gelmiyor mesela bildiğim kadarıyla canım. Hiç yumurtlama takibi falan yaptın mı ovulasyon testiyle falan?
Gerçi düzenli yumurtlamak da bir şey ifade etmeyebilir bazı kadınlarda süt hormonu yüksek oluyor yumurta olsa bile hamile kalması zor oluyor ya da triod gibi değerlerin düşüklüğü ya da yüksekliği de önemli olabiliyor. Her halükarda gitmek lazım aslında. Sen kendin git önden tek başına 2018 de ben öyle yapmıştım ben de sorun çıkmazsa gideriz beraber demiştim eşime o dönem bende sorun çıkmadı ama eşim doktora gidene kadar biz bebek fikrinden vazgeçmiştik o sene.
Neden o kadar sert dedinBen de daha önce iki kere komple hormon ve kan testlerini yaptırdım canım, smear aldırdım, alttan kamera ile ve ultrason ile rahmi kontrol ettiler ilk etapta bu kadar yapıyoruz zaten demişti doktor ama en son sanırım 2018-19 senelerinde yapıldı bu taramalar, o zaman bende bir sorun çıkmadı şu an durum ne bilmiyorum tabi ama adetim yumurtlamam her şeyim de düzenli herhangi bir şikayetim yok, aradan zaman geçtiği için tekrar baktıracagim tabii ki ama benim şu an için bilinen bir sorunum çıkmamıştı.
Eşim de ben test verdiğim için daha önce sorunun kendisinde olduğundan baya emin şu an, o yüzden acele ediyor gidelim öğreneyim bu şekilde içim rahat etmiyor kesin bende bir şey var diyor. Ben de böyle düşünüp evham yapmasını istemiyorum hastane doktor işlerine girmek bizi üzecek gibi hissediyorum nedense eşim çok takiyormus gibi geliyor
Çünkü eğer ikimizden birinde sorun varsa benim dışarıdan ilaç ve hormon almamam için tedavi olayına biz hiç girmeyeceğiz. Doğal yollarla şansımız yoksa bu rüya bizim için burada bitecek. Bebek işini rafa kaldırıp hayatımıza çocuksuz bir rota çizecegiz biraz da bundan sanırım benim doktora gitmek istememem
Benim diyorum ya hiç şaşmıyor çok düzenli gayet iyi kanamam öyle lekelenme falan da değil ilk gin hafif başlar 2 3. gün kanama 4 5. gün azalarak biter . Keşke bu tek kıstas olsaydı ama değilEvet aslında orası da öyle, ama hormonlarda bir sıkıntı olsa bir yerden belli eder de diyorum ama baktırsakta zararı yok sonuçta
Sadece eşimin kararı değil canım ikimizin ortak kararı bu.Neden o kadar sert dedin( aşılama tüp herhangi bir tedaviye yanaşmaz mı eşin
Anti cmv igg yazan bi test var ya canım onda 500 yaxıyor değerin bi netten bak istersen bende de igg yazan bişey yüksekti ordan aklımda kalmış inşallah önemli değildir ama sor yine de bence bir ara doktorunaBilmiyorum ki cano doktor kızamıkçık hakkında bir şey demedi ki kızamıkçık testi de mi yapmış ki bana
Valla işte burada yaşayanlardan okudukça biz de neler olduğunu öğreniyoruz. Canm teşekkür ediyorum sana bilgilendirme içinBenim diyorum ya hiç şaşmıyor çok düzenli gayet iyi kanamam öyle lekelenme falan da değil ilk gin hafif başlar 2 3. gün kanama 4 5. gün azalarak biter . Keşke bu tek kıstas olsaydı ama değil
Ki benim bir yumurtalığım yok bide öyle düşün bütün değerlerim yumurtalığım alındıktan sonra bozuldu ama adetim tıkır tıkır işliyor
Tp bebek için hormon yüklemesi falan öyle aman aman değil tam tersine vücutta eksik hormonu veripte zaten o çocuk olabiliyor tüp bebek adı gibi öyle yapay bişey değil kiSadece eşimin kararı değil canım ikimizin ortak kararı bu.
İlaç kullanılması dışarıdan hormon yüklemesi yapılmasını gerektirecek herhangi bir tedaviyi istemiyoruz ikimiz de ama mesela varikosel gibi tek seferde ameliyatla ve vitamin gibi takviyelerle çözülecek bir şeyse ona tamamız oyle şeyleri yapabiliriz.
Tüp bebek tedavileri çok yıpratıcı ilaç hormon vs basmak zorundasın bedenine, büyük konuşmayayım ama şu an için o bize çok uzak.
Aşılama da eşim istemiyor, bir tanıdığı yurt dışında bir merkezde yaptırmış ve spermlerin karışmış olabileceğine dair bir durum yaşayıp çok korkmuslar o zamandan beri asla istemem aşılama falan da diyor. Böylece o iki seçenek bizim için elendi yani