- 28 Eylül 2022
- 134
- 130
- 28
-
- Konu Sahibi Mervenur277
Benim tutunma problemim varmış 1 buçuk sene teşhis koyulamadı canım malesef o yüzden sonuç hüsranSonra ne oldu peki canım
Yumurtlama döngünün önden saydığında yani kişiye hatta aynı kişinin aydan aya da değişebilir ama 10 ve 20 21 günlere kadar değişebilirKizlar birşey danisacagim, yumurtlama zamanım çok değişken benim. Sizlerinde öyle mi? Yani geçen ay mesela regliden 10 gün önce yumurtlama gördüm,ondan önce 16. Gün önce falan. Ovulasyon testi yapınca da aaaa bak pik oldu hemen yapmalıyız gibi görev oluyor ilişki.
Evet çok düşük ihtimal ama işte başına gelen birini duyunca çok korktu ve asla lafını bile ettirmiyor, o riski düşük de olsa almak istemediğini söylüyor.Tp bebek için hormon yüklemesi falan öyle aman aman değil tam tersine vücutta eksik hormonu veripte zaten o çocuk olabiliyor tüp bebek adı gibi öyle yapay bişey değil ki
Takviye vitaminler veriyolar estradio gibi eksik az olan hormonlar veriliyor ya da fsh yüksekse atıyorum önce onu düşürüyorlar falan yani antibiyotik kadar bile zararları yoktur tabi
Aşılamadaki örnek te çok ekstrem bir durum yani onu in başında bekleyerek bile çözülebilir böyle bir takıntım var falan deyip ayrıca hiç bir merkez böyle bir riske girmez zaten
Yani Allah bunlara düşürmeden inşallah doğal yolla versin tabiki de ama olmazsa da sonuçta bunlarda tedavi normal bebeklerden hiç bir farkı yok
kızlar bısey sorcam sıze.anlayanlar vardır.bende 1 yıl once yaptırmıstım bu hormon testlerını drun yaptıkları Fsh-9. E2-31. LH-2,79. TSH-2.1 çıkmış.nasıl degerler sızce
Geçen ay işte çok saçma bir şekilde yumurtlamadan 10 gün sonra regl oldum. 2 gün üst üste pik gördükten sonra çatladı. Hatta 10.gun olunca acaba yerleşme kanaması mi yaşıyorum diye çok sevinmiştim ama regliymis.Yumurtlama döngünün önden saydığında yani kişiye hatta aynı kişinin aydan aya da değişebilir ama 10 ve 20 21 günlere kadar değişebilir
Yani benim mesela bazen 10 bazen 11 bazen oluyor döngüm uzun değil çünkü . Ama adet yumurtlamadan 14 gün sonraya denk gelir belki +1 -1 gün farkedebilir ama ortalama budur
O yüzden adetten 16 gün ve 10 gün öncesi dediğin biraz fazla duruyor bence testlerin yanıltmış olabilir bazen çünkü testte pik görsende çatlama olmayabiliyor . Sadece test deüil de beraber ateş ölçümüyle de destekleyebilirsin en güzeli emin olamıyorsan bir iki ay doktorla yumurta takibi yapmam ya da
Benim az buçuk bildiğim kadarıyla fsh 5 7 arası ideal diyorlar ama 10 un altında olsun yeterki denir aynı zamanda kötü değil yanikızlar bısey sorcam sıze.anlayanlar vardır.bende 1 yıl once yaptırmıstım bu hormon testlerını drun yaptıkları Fsh-9. E2-31. LH-2,79. TSH-2.1 çıkmış.nasıl degerler sızce
Ama bir yıl önce diyorsun canım hormonlar öyle manyakki aydan aya bile değişiyor yinelemek lazım
Doktorlardan hıc haz etmıyorum malesef iyi demıstı o zaman bı sorun yok demıstı.bırkac ay deneyımde işte bebek olayını olmazsa bıdaha gıderım.ezıyet gıbı gelıyor bana dr a gıtmekBenim az buçuk bildiğim kadarıyla fsh 5 7 arası ideal diyorlar ama 10 un altında olsun yeterki denir aynı zamanda kötü değil yani
Estradiol yani e2 sanırım biraz düşük benimki de bu civarda
Canım benim az çok bildiğim kadarıyla normal değerler içinde seninkiler, amh bakilmadi mi? En önemli parametlerlerden biri de o çünkü
Canım daha doktora gitmeyeceksen git sağlık ocağına adetin 3. günü anlat hekimine gebelik düşünüyorum bana şu şu hormon testlerini yaparmısınız diye kandan ya zaten bazılarını yapıyolar diye biliyorum verirsin bikaç tüp kan öğren öyle baktınki sorun var o zaman gidersin mademDoktorlardan hıc haz etmıyorum malesef iyi demıstı o zaman bı sorun yok demıstı.bırkac ay deneyımde işte bebek olayını olmazsa bıdaha gıderım.ezıyet gıbı gelıyor bana dr a gıtmek
Yok bakmadı canım ben sordum ultrasonla bakmıstı yetersız bır durum yok yumurtalıklarda dedi.görebılıyor demekkı dıye dusunup hıc baktırmadım bende bıdaha.profdu ultrasonda bakan dr da.adetın duzensızlesır azalır oyle durumlarda demıstı bırde.Canım benim az çok bildiğim kadarıyla normal değerler içinde seninkiler, amh bakilmadi mi? En önemli parametlerlerden biri de o çünkü
Benimde amh 0.68 di geçen sene hafta başı doktora gittim çok az dedi yumurtan dahadamı düştü acaba bilmiyorum ben mfk ürünleri kullanıyorum canım fsh 9. Evet banada hamile kalırsın dedi ama rezerv azlıgı olması yumurtanın kalitesiz olduguna da işaret edebilir. Mesela ben düşük yaptım büyük ihtimal kalitesiz yumurta denk geldi. Merak ettigim konu şu bizim rumurta rezervimiz az her ay adette bir yumurta atılıyırsa yerine yenisi geliyor mu nasıl oluyor anlamıyorumBaktı 0.83 çıktı biraz düşük ama fsh iyi yaşa göre dedi amh hamile kalinamayaagini göstermez dedi senn nasl neler kullaniyorsn
Aaa kan testi almadan ultrasondan görüldüğünü bilmiyordum canım, doktor öyle dediyse vardır bir bildiği. Ne kadar zamandır istiyorsun bebiş? İlk çocuk mu olacak senin de?Yok bakmadı canım ben sordum ultrasonla bakmıstı yetersız bır durum yok yumurtalıklarda dedi.görebılıyor demekkı dıye dusunup hıc baktırmadım bende bıdaha.profdu ultrasonda bakan dr da.adetın duzensızlesır azalır oyle durumlarda demıstı bırde.
sevayd aa sagol canım aıle hekımı ısteyebılıyosa bu testlerı yaptırayım olur ama tabıkı ınsallah adet olmamda gerek kalmaz
Ama benim sağ yumurtalığım alındığında da adetim garip bi şekilde hiç bozulmadı gayet güzel sağlıklı devam etti ama rezervim yarıya düşmüştü düşün artık ((Yok bakmadı canım ben sordum ultrasonla bakmıstı yetersız bır durum yok yumurtalıklarda dedi.görebılıyor demekkı dıye dusunup hıc baktırmadım bende bıdaha.profdu ultrasonda bakan dr da.adetın duzensızlesır azalır oyle durumlarda demıstı bırde.
sevayd aa sagol canım aıle hekımı ısteyebılıyosa bu testlerı yaptırayım olur ama tabıkı ınsallah adet olmamda gerek kalmaz
Gecen sene bır dıs gebelık gecırdım malesefAaa kan testi almadan ultrasondan görüldüğünü bilmiyordum canım, doktor öyle dediyse vardır bir bildiği. Ne kadar zamandır istiyorsun bebiş? İlk çocuk mu olacak senin de?
Benim bildiğim kadarıyla her kız çocuğu belirli bir yumurta rezervi ile doğuyor canım. Ergenlik çağına giriş ve ilk adetle beraber de her ay azalmaya başlıyor. Geri dönüşü olmayan bir durum yani kapasite tamamen bitince de menapoza giriyoruz zaten menapoz artık vücutta yumurta kalmadı demek oluyor.Benimde amh 0.68 di geçen sene hafta başı doktora gittim çok az dedi yumurtan dahadamı düştü acaba bilmiyorum ben mfk ürünleri kullanıyorum canım fsh 9. Evet banada hamile kalırsın dedi ama rezerv azlıgı olması yumurtanın kalitesiz olduguna da işaret edebilir. Mesela ben düşük yaptım büyük ihtimal kalitesiz yumurta denk geldi. Merak ettigim konu şu bizim rumurta rezervimiz az her ay adette bir yumurta atılıyırsa yerine yenisi geliyor mu nasıl oluyor anlamıyorum
Ultrasonda alttan bakıldığında foliküller görünüyor ya adetken de iki tarafta da 5 6 tane falan varsa rezervde sıkıntı yok demiştir muhtemelenAaa kan testi almadan ultrasondan görüldüğünü bilmiyordum canım, doktor öyle dediyse vardır bir bildiği. Ne kadar zamandır istiyorsun bebiş? İlk çocuk mu olacak senin de?
Çok geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasınGecen sene bır dıs gebelık gecırdım malesefo zamandan berı yenı bıraktım korunmayı daha(dıs gebelıge myom neden oldu dedıler myom amelıyatı oldum bu 1 yıl ıcınde).ilk olacak ınsallah ama kafamı kurcalıyor bazı seyler işte.yaşta 32 olunca ınsan bı tedırgın oluyor
Hiç de belli etmeyebiliyor canım benim adetlerim düzenlidir ama fsh 19 amh 0.68 çıktıEvet aslında orası da öyle, ama hormonlarda bir sıkıntı olsa bir yerden belli eder de diyorum ama baktırsakta zararı yok sonuçta