• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

cok yazan gördüm bunu kimisi kan sulandiriciya yani ilaclarin veya yerlesme kanamasi da olabilicegini söylüyor bence kafana takma dokturunu ara bir sor yinede istersen icin rahat etmesi icin ama iyi düsün iyi olsun insallah
Dun oldu icin herhaldi bugun boyle olmasi normal diye dusunuorum ilk denememde 7 gun yerlesme kanamam gelmisdi

Herkese selam , Yumurta toplama işleminden sonraki adetim de kontrole gittim ve doktor dienille doğum kontrol hapı ve corasprin verdi ayrıca 13 mayısta vurulmam için zoladex iğne almamı söyledi. Ertesi gün tekrar doktorla görüşmeye gittim ve histeroskopi yapılmasına karar verildi ve dün histeroskopi oldum. Zoladex için gelip gelmeyeceğimi sorduğumda onu kullanmaya gerek olmayacağını söyledi , doğum kontrol ilacını kullanmaya devam edip etmeyeceğimi sordum devam et dedi ama böyle çok emin değil gibiydi. Acaba doğum kontrolü kullanmasam mı diyorum nasıl olsa histeroskopi de oldum. Sonuçta doğum kontrol ilacının amacı rahimi temizlemek ve histeroskopide bu işlem yapıldı zaten. Siz olsanız ne yapardınız , fikirlerinize ihtiyacım var ? Benim gibi histeroskopi olan var mı aranızda ?
Evet ben oldum histereskopi doğum kontrol hapı hormonları da düzenliyor, yarıda kesmek vücudun adaptasyonunu bozabilir, doktorunun önererisini dinle bence

Evet ben oldum histereskopi doğum kontrol hapı hormonları da düzenliyor, yarıda kesmek vücudun adaptasyonunu bozabilir, doktorunun önererisini dinle bence
Peki size de verdiler mi doğum kontrol hapı ? Yani bebek sahibi olmak için tedavi gördüğümüz şu süreçte Doğum kontrol hapı kullanmak biraz saçma geldi de 😂

Kızlar benim reglim geçen ay 5 inde oldu doğum kontrol hapı kullanıyorum hapı biraktim bu ay 26 Nisan'da ve 3 Mayıs'ta regl oldum ama o kadar az oluyor ki 3 gün sürdü bu ay ve ben dün tedaviye başladık ilk ignelerimi vurduk doktorum rahim duvarın haplardan dolayı çok ince dedi bu yüzden mi az oluyor acaba aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?

Kızlar benim reglim geçen ay 5 inde oldu doğum kontrol hapı kullanıyorum hapı biraktim bu ay 26 Nisan'da ve 3 Mayıs'ta regl oldum ama o kadar az oluyor ki 3 gün sürdü bu ay ve ben dün tedaviye başladık ilk ignelerimi vurduk doktorum rahim duvarın haplardan dolayı çok ince dedi bu yüzden mi az oluyor acaba aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?
Öyle birşey yaşamadım ama doğum kontrol haplarının rahim duvarını inceltmr ve kanamayı azaltma etkisi var..çok kanayan kadınlara bu amaçla verilebiliyor

Öyle birşey yaşamadım ama doğum kontrol haplarının rahim duvarını inceltmr ve kanamayı azaltma etkisi var..çok kanayan kadınlara bu amaçla verilebiliyor
Senelerdir kullanıyorum zaten rahim iyi dayanıyor yine çikolata kisti hastasıyım maalesef nar suyu kalınlaştırma yapıyor diyorlar egzersize başladım kan akışı için umarım kalınlaşır ilk denemede 8 mm idi kalınlık transferde.

Herkese merhaba, dün transfer oldum...kacıncı gun evde yapılan testler sonuc alıyoruz? bana transferden 13. gun kan testi ile anlayacagız dendi. Ayrıca cok gerginim, sinirlenmek hatta bagırmak bebegi dusurur mu diye garip bir soru sormak istiyorum. stres cok uzak durulması gereken bir sey su surecte. Cok gerginim..

arkadaşlar burdan okuduğum kadarıyla herkesin kullandığı ilaçlar farklı, bana opudan sonra ilaç verilmedi, sadece folik asit içiyorum, kafam karışıyor her doktor farklı mı ilerliyor acaba, mesela benden rahim filmi de istemediler , gerçi yarın gidince belki ilaç verirler ama ne biliyim o kadar farklı şeyler okuyorum ki burda canım sıkılıyor :(

Herkese merhaba, dün transfer oldum...kacıncı gun evde yapılan testler sonuc alıyoruz? bana transferden 13. gun kan testi ile anlayacagız dendi. Ayrıca cok gerginim, sinirlenmek hatta bagırmak bebegi dusurur mu diye garip bir soru sormak istiyorum. stres cok uzak durulması gereken bir sey su surecte. Cok gerginim..
Sakin ol kendini sakinleştir. Bi hobin varsa onu yap kendini yormadan kafanı boşaltırsın

arkadaşlar burdan okuduğum kadarıyla herkesin kullandığı ilaçlar farklı, bana opudan sonra ilaç verilmedi, sadece folik asit içiyorum, kafam karışıyor her doktor farklı mı ilerliyor acaba, mesela benden rahim filmi de istemediler , gerçi yarın gidince belki ilaç verirler ama ne biliyim o kadar farklı şeyler okuyorum ki burda canım sıkılıyor :KK43:
Geçmiş olsun canım. Bana da opudan sonra sadece enfeksiyon oluşmaması için iki günlük bi hap verdi doktorun sonra adeti bekle dedi folikasit dahil hiçbir ilaç kullanmadım. Merak etme gerekli olsa doktorun verirdi zaten bende senin gibi endişelenmiştim ilaç kullananları gördükçe ama gerek olsa zaten verirdi. sağlıkla kavuş bebeğine 🥰

Geçmiş olsun canım. Bana da opudan sonra sadece enfeksiyon oluşmaması için iki günlük bi hap verdi doktorun sonra adeti bekle dedi folikasit dahil hiçbir ilaç kullanmadım. Merak etme gerekli olsa doktorun verirdi zaten bende senin gibi endişelenmiştim ilaç kullananları gördükçe ama gerek olsa zaten verirdi. sağlıkla kavuş bebeğine 🥰
inşallah hepimiz kavuşuruz , stres yapmıyım dedikçe kafama takacak bir şey buluyorum :)

inşallah hepimiz kavuşuruz , stres yapmıyım dedikçe kafama takacak bir şey buluyorum :)
Amiiin inşallah 🤲 Çokkk normal ben de şuan transfer süreci için ilaç kullanıyorum her gün başka bişe takıyorum kafama çok doğal önemli olan kendimize zarar verecek boyuta getirmemek 🥰

Peki size de verdiler mi doğum kontrol hapı ? Yani bebek sahibi olmak için tedavi gördüğümüz şu süreçte Doğum kontrol hapı kullanmak biraz saçma geldi de 😂
Bana vermedi ama benim yaşım ileri..aslında daha çok düzensizlik olanlara veriyorlar..amaç vücudumuzun hormon üretimini kontrol altına almak..hap hormon seviyesini bir düzene sokuyor ve tüp bebek ilaçlarına bir nevi sıfırlanmış olarak başlanıyor

Senelerdir kullanıyorum zaten rahim iyi dayanıyor yine çikolata kisti hastasıyım maalesef nar suyu kalınlaştırma yapıyor diyorlar egzersize başladım kan akışı için umarım kalınlaşır ilk denemede 8 mm idi kalınlık transferde.
İnşallah kalınlaşır, bebişine güzel bir yatak olur🤲

Back