2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

bir dahaki transferi hemen yapmayı düşünüyor musun yoksa biraz beklemeli neden tutmadığını araştırmayı mu tercih edeceksin
Bekliycem canım o sıra da eşim de varikosel için ameliyat olabilir. Belki yaz sonuna doğru tekrar deneyebiliriz. Tabi bugün doktora da sorucam onun için geldim aslında neden tutmadıysa bi daha ki sefer onlara dikkat edeyim en azından.

Kızlar aranızda şu iğneye ihtiyacı olan var mı 3 kutu var elimde 31.10.2023 son kullanma tarihli. Geçen sene devlette yaptığım tedavimde vermişlerdi kalçadan yapılan progestan iğne. İhtiyacı olan varsa bağışlicam.

Eklentiler

• 502E752A-584A-4D21-B790-F09D97A3DC77.jpeg
    58,6 KB · Görüntüleme: 34
Varikosel ameliyatı bizde olduk eğer ameliyat olursan 1 sene kadar beklemeyi öneriyor doktorlar bizim sperm çıkışımız ameliyat sonrası tam 1 sene sonrası 20 bin oldu daha 100 bin olunca tüp bebek yaptık

Amin hepimiz için canım evet 7 tane dondurulmuşum var
İnsan bunu anlayamıyor işte yumurta kaliteliyse sperm anomalilerini onarabiliyor yumurta eğer embrıyo kalıteli değilse rahimle birleşince daha kaliteli duruma gelebiliyor. Eee zaten 5. Güne gelmiş embrıyo ya kaliteli güçlü embrıyo deniliyorsa nasıl oluyor negatif oluyor anlamıyorum benimde aynı bu zamana kadar hep spermden ötürü olmadı dedik tüp bebek yaptık rahim kabul etmedi oldu demekki Rabbim isterse veriyor

Amin hepimiz için canım evet 7 tane dondurulmuşum var
Peki genetik bir problem var mı yaptırdınız mı genetik test. Mesela biz ilk bezmialeme girmiştik ordan istemişlerdi eşimde kromozom fazlalığı çıktı yani 46xy kromozom yerine 47 xyy kromozomu var süper erkek sendromu. bende de kan pıhtılaşması çıktı. Bu yüzden bize bahçeci genetik taramalı tüp bebek yaptı. Embriyo 5,güne geldi iki tanesinden hücre alıp pataşojiye yolladılar bir tanesi sağlıksız çıktı bir tanesi temiz. O temiz sağlıklı olan transfer edildi bana.

Embriyoların genetiği önemli, en kaliteli embriyo 5aa veya 6aa genetiği bozuk olabilir, bunu anlamak için de embriyodan parça alınıp genetik teste gönderilip kromozomlara bakılması gerekiyor.Benim 2 tane kaliteli embriyom genetik testten hasta geldi, onlar transfer olsaydı ya tutmayacakti ya da düşük olacaktı.Yani dışardan çok iyi görünüp içerden hasta olabilir.Tabi her genetiği sağlam Embriyo tutacak diye birşey de Yok,%70 ihtimal veriyorlar.Ama yaşınız genç olduğu için Kalan embriyolardan illa ki en kötü bir tanesi sağlıklıdır ve inşallah pozitif olacaktır.

Varikosel ameliyatı bizde olduk eğer ameliyat olursan 1 sene kadar beklemeyi öneriyor doktorlar bizim sperm çıkışımız ameliyat sonrası tam 1 sene sonrası 20 bin oldu daha 100 bin olunca tüp bebek yaptık
Benim dondurulmuş olduğu için o kadar beklemeyiz ama yine de ameliyat olmak iyi gibi geliyor

Sadece Allahın elinde sperm iyi kötü boş hepsi..valla eşimde hiçbir sorun yok zaten ikimizdede yok ama olmuyor..madde kullananlar doğuruyorlar top gibi çocuklar..ben eşime diyorum bizim içimiz dışımız vitamin deposuyla dolu..

Nasipte olmayınca elden bir şey gelmiyor ,Rabbim kalan embriyolarımızdan yana yüzümüzü güldürsün inşallah

Aminnn inşAllahhh

E nabizdan bakarım öğlenden sonra diğerlerinide özelde vereceğim çalışıyorum sabahtan izin alıp gidemem iş çıkışı özelde veririm

Yok yaptırmadık bugün randevu aldık yaptırıcaz bakalım ona göre ptg ye göndeririz. İlk denememizdi ve doğru düzgün hiç bilgilendirme yapılmadı bize kendim araltıra araştıra buluyorum çoğu şeyi başta yapacaklarını şimdi yapıyoruz

Benim dondurulmuş olduğu için o kadar beklemeyiz ama yine de ameliyat olmak iyi gibi geliyor
Bi zaman sonra evet ağrısıda başlayabilir ameliyat şart diyorlar ağrı olduktan sonra. Bakalım nasip bende sonbahar gibi denemek istiyorum bir kez daha yazın temposunda negatifi unutarak başlamak iyi gelebilir

Tabi kuzum ya benimkiler hepsi 5.gğn ama demek ki başka bi sebep var yani bakacaz Allah'ım yormadan versin gerçekten defalarca deneyenleri çok iyi anlıyorum çok zor bi yol

Bi zaman sonra evet ağrısıda başlayabilir ameliyat şart diyorlar ağrı olduktan sonra. Bakalım nasip bende sonbahar gibi denemek istiyorum bir kez daha yazın temposunda negatifi unutarak başlamak iyi gelebilir
Evet evet kesinlikle ben yazı başka yöntemlerle geçirmek istiyorum olacağı varsa Rabbim zaten nasip edecektir. Hem bu negatif hayal kırıklığını atlatmadan zor olur.

Ben bunu sordum eğer kromozomlarda genlerde bir anormallik yoksa en az 2 tane negatif sonuç aldıktan sonra bunlar araştırıyor pgt denilen şey dölleenen embrıyodan parça alınıp inceleniyor ilk tüp bebek tedavısında bunu yapmayo önermiyorlar herşey normalde hem risk taşıyor denildi fazla incelemeye alınması Hemde bayağı maliyetli bildiğim kadaryla embrıyo başına 6 bin diye biliyorum benim gittiğim merkezde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…