2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

5.gün embriyosu blastokist oluyor..bazan embriyo yavaş gelişiyor ve 5.gün blastokist olamıyor, o zaman embriyoya bir gün daha veriyorlar gelişimini tamamlayabilecek mi diye..inşallah diğer ikisi de tamamlar
Tam olarak öyle değil aslında. Benim embriyom 5. Gün embriyosuydu 4. Gün sonu 5 in başı şeklinde ama blast aşamasına gelememişti.
Yani şöyle düşünüyor embrşyologlar 5. Güne çoklu hücre bölünmesiyle gelebilen embriyo gelecek vad ediyordur yani bu dondurulup çözüldükren sonra rahimde de devam edebilir şeklinde düşünerek donduruyorlar
Blast aşamasına geçtiğini hani bu aa bb tarzı bi sınıflandırma var ya o şekilde sınıflandırma yapabiliyorsalar blast olmuştur.

Demek istediğim de o..normalde gelişmeye göre 3.gün 8 hücreli olur, 4.günde morula 5.günde blastokist olur, ama gelişimini tamamlayamayana şans veriliyor

Kızlar sürece bu ay başlıyorum o yüzden pek cahilim bu konuda opu olan ay transfer yapılırmı yoksa bekletilirmi bir dahaki aya

Transfer öncesi ve sonrasında gebelik oluşursa 12 haftalık olana kadar yine iğneler kullanılacak ve biraz ağır iğneler ama alışıyor vücut onlara yeterki sonuç pozitif olsun
Yaaa iğneler olmadan pozitif olmaz mı? Tutunmuş olsa bile

Ulaşmıştır yoksa dondurmazlardı hadi hayırlı olsun inşallah şimdi sıra regl beklemekte
Ben zaten şimdi adetliyim..hem 2 gündür bu yaşıma kadar olmayan ağrılar yaşadım ilaç bile içtim..bana mayısta söylemişti edicem yarın kesin söylerler

Yaaa iğneler olmadan pozitif olmaz mı? Tutunmuş olsa bile
Hayır..normal kendiliğinden olan gebelikte çatlayan yumurtanın yerinde corpus luteum denilen ve progesteron salgılayan bir kist oluşur..bu kist gebeliğin 12.haftasına kadar progesteron salgılar..bu haftadan sonra görevi plasenta devralır..tüp bebekte rahim gebelik için müdahaleyle yani ilaçlarla hazırlandığı için corpus luteum kisti de oluşmaz..dolayısıyla 12.haftaya kadar progesteronu dışardan almak durumundayız..inşallah gebelik olsun tutsun da iğne işi en kolayı canım..rabbim hepimize nasip etsin

Vallahi aydınlandım teşekkür ederim

Anladım canım o zaman mecburuz Allah hepimize nasip etsin çok zor bir süreç yaşadığımız

walla benim açıkçası çok umudum kalmadı.sebepsiz infertile dediler her şeyimiz normal ama olmuyor.sanırım kafada bitirmek gerekiyor.doktorum stres yapma diyor ama olmuyor.test yapmak bile gelmiyor içimden o kadar çok tek çizgi gördüm ki.bu mübarek günde çokça dua ediyorum ALLAH isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah

Merhaba kızlar bugün opudan sonra 5.gunum az önce hemşire aradı 4 yumurtanın 3u 5b 1 tanesi 5bc kalitesinde dedi dondurduk dedi. Insallah transferide kazasız belasız atlatiriz

arkadaşlar burda yazılanları okuyunca kendimi yalnız hissetmiyorum , çevremde daha önce tüp bebek yaptıran kimse yok, böyle konuşunca çok şükür yalnız değilim diyorum, 9 tane donduruldu ve ikinci adetimi bekliyorum ama zaman geçmiyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…