- 9 Mayıs 2022
- 3.896
- 3.518
- 63
Tam olarak öyle değil aslında. Benim embriyom 5. Gün embriyosuydu 4. Gün sonu 5 in başı şeklinde ama blast aşamasına gelememişti.5.gün embriyosu blastokist oluyor..bazan embriyo yavaş gelişiyor ve 5.gün blastokist olamıyor, o zaman embriyoya bir gün daha veriyorlar gelişimini tamamlayabilecek mi diye..inşallah diğer ikisi de tamamlar
Demek istediğim de o..normalde gelişmeye göre 3.gün 8 hücreli olur, 4.günde morula 5.günde blastokist olur, ama gelişimini tamamlayamayana şans veriliyorTam olarak öyle değil aslında. Benim embriyom 5. Gün embriyosuydu 4. Gün sonu 5 in başı şeklinde ama blast aşamasına gelememişti.
Yani şöyle düşünüyor embrşyologlar 5. Güne çoklu hücre bölünmesiyle gelebilen embriyo gelecek vad ediyordur yani bu dondurulup çözüldükren sonra rahimde de devam edebilir şeklinde düşünerek donduruyorlar
Blast aşamasına geçtiğini hani bu aa bb tarzı bi sınıflandırma var ya o şekilde sınıflandırma yapabiliyorsalar blast olmuştur.
Anladım doğru tabiDemek istediğim de o..normalde gelişmeye göre 3.gün 8 hücreli olur, 4.günde morula 5.günde blastokist olur, ama gelişimini tamamlayamayana şans veriliyor
Ulaşmıştır yoksa dondurmazlardı hadi hayırlı olsun inşallah şimdi sıra regl beklemekteAradık kendimiz hemşire dedi 2 tanesi iyi çıktı dondurmuşlar..acaba ulaştılarmı blastokist aşamasına
Beni bekletiyor hatta belki opu sonrası iki regl bekletiyor. Ama doktorunuza bağlı belki taze transfer yapabilir.Kızlar sürece bu ay başlıyorum o yüzden pek cahilim bu konuda opu olan ay transfer yapılırmı yoksa bekletilirmi bir dahaki aya
Yaaa iğneler olmadan pozitif olmaz mı? Tutunmuş olsa bileTransfer öncesi ve sonrasında gebelik oluşursa 12 haftalık olana kadar yine iğneler kullanılacak ve biraz ağır iğneler ama alışıyor vücut onlara yeterki sonuç pozitif olsun
O zaman doktorla görüşünce belli olacakBeni bekletiyor hatta belki opu sonrası iki regl bekletiyor. Ama doktorunuza bağlı belki taze transfer yapabilir.
Ben zaten şimdi adetliyim..hem 2 gündür bu yaşıma kadar olmayan ağrılar yaşadım ilaç bile içtim..bana mayısta söylemişti edicem yarın kesin söylerlerUlaşmıştır yoksa dondurmazlardı hadi hayırlı olsun inşallah şimdi sıra regl beklemekte
Tedavin hayırlı olsun canımKızlar sürece bu ay başlıyorum o yüzden pek cahilim bu konuda opu olan ay transfer yapılırmı yoksa bekletilirmi bir dahaki aya
Teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsunTedavin hayırlı olsun canımtaze transfer de yapılabiliyor herşey uygunsa veya dondurulup daha sonra da transfer yapılabiliyor
Hayır..normal kendiliğinden olan gebelikte çatlayan yumurtanın yerinde corpus luteum denilen ve progesteron salgılayan bir kist oluşur..bu kist gebeliğin 12.haftasına kadar progesteron salgılar..bu haftadan sonra görevi plasenta devralır..tüp bebekte rahim gebelik için müdahaleyle yani ilaçlarla hazırlandığı için corpus luteum kisti de oluşmaz..dolayısıyla 12.haftaya kadar progesteronu dışardan almak durumundayız..inşallah gebelik olsun tutsun da iğne işi en kolayı canım..rabbim hepimize nasip etsinYaaa iğneler olmadan pozitif olmaz mı? Tutunmuş olsa bile
Hadi hayırlısıyla transferlerimizi de olalım mayıs ayında, pozitiflerimizi de göstersin rabbimBen zaten şimdi adetliyim..hem 2 gündür bu yaşıma kadar olmayan ağrılar yaşadım ilaç bile içtim..bana mayısta söylemişti edicem yarın kesin söylerler
Amin canım.Siz adetimi bekliyorsunuz şimdi?Hadi hayırlısıyla transferlerimizi de olalım mayıs ayında, pozitiflerimizi de göstersin rabbim
AminHadi hayırlısıyla transferlerimizi de olalım mayıs ayında, pozitiflerimizi de göstersin rabbim
Vallahi aydınlandımHayır..normal kendiliğinden olan gebelikte çatlayan yumurtanın yerinde corpus luteum denilen ve progesteron salgılayan bir kist oluşur..bu kist gebeliğin 12.haftasına kadar progesteron salgılar..bu haftadan sonra görevi plasenta devralır..tüp bebekte rahim gebelik için müdahaleyle yani ilaçlarla hazırlandığı için corpus luteum kisti de oluşmaz..dolayısıyla 12.haftaya kadar progesteronu dışardan almak durumundayız..inşallah gebelik olsun tutsun da iğne işi en kolayı canım..rabbim hepimize nasip etsin
Anladım canım o zaman mecburuzHayır..normal kendiliğinden olan gebelikte çatlayan yumurtanın yerinde corpus luteum denilen ve progesteron salgılayan bir kist oluşur..bu kist gebeliğin 12.haftasına kadar progesteron salgılar..bu haftadan sonra görevi plasenta devralır..tüp bebekte rahim gebelik için müdahaleyle yani ilaçlarla hazırlandığı için corpus luteum kisti de oluşmaz..dolayısıyla 12.haftaya kadar progesteronu dışardan almak durumundayız..inşallah gebelik olsun tutsun da iğne işi en kolayı canım..rabbim hepimize nasip etsin
walla benim açıkçası çok umudum kalmadı.sebepsiz infertile dediler her şeyimiz normal ama olmuyor.sanırım kafada bitirmek gerekiyor.doktorum stres yapma diyor ama olmuyor.test yapmak bile gelmiyor içimden o kadar çok tek çizgi gördüm ki.bu mübarek günde çokça dua ediyorum ALLAH isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallahHayırlısıyla başlarsınız tedaviye inşallah..böyle hormon hareketlilikleri olabiliyor böyle zamanlarda ama gebelik testi de yapın..çok gördüm tamam artık tüp bebek yapacaz diyip o ay kendiliğinden hamile kalanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?