• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

Embriyologa sordum yarın azala bilirmi..ola bilir diyor.Hemşireye diyorum gelişmeye bilirmi..ola bilir diyor.Şaşırdık kaldık eşimle yarın belli olucak
Peki bu 3 ü içinde mi geçerli yoksa kesin dondurulacak embriyo var mı?

Sağolun tavsiyeniz için 😌🙏🏻
Aynen aslında bende böyle düşünüyorum şimdi 11. Gündeyim. Yani ne kadar çok ilaç kullanırsam yumurta toplama sürecinde kötü
Etkilenecek gibi geliyor niye bilmiyorum
Önce de yumurta çatlamasını engellesin diye tarlusal kullanmıştım ona ve yumurta kalitesine bağladılar embriyo sayısının az olmasını. Şimdi
Biraz tedirginim. Olmadı ptesiye kadar bekleyip bi
Tüp bebek doktorunu arayacağım.
Bence de birkaç gün daha bekleyin sonra yine gelmezse doktorunuza danışın tabiki. İnşallah çok bekletmez sizi ☺️

Bu gün çok ağladım gözlerim şişmiş..burda okudum 6 gün embriyosu gelişmeyede bilir..
Böyle düşünüp de kendini yipratma. benim de 2 embriyom 5. Gün donduruldu. Geri kalan 5 tane için 6. Günü bekleyecegiz dediler ve 6. Gün de iki tane daha dondurdular. Hepsine de iyi kalite dediler. En sonki muayenemde doktorum da aynı şeyi söyledi. Yani 6. Gün donmuş diye kalitesiz embriyo olacak anlamına gelmiyor. Neticede blast olmuş bir embriyo. Hiç kendini üzme Allah'a dua et işlerin yolunda gitsin inşallah🤲😉

Merhabalar bende 29 yaşındayım bende bu ay olacaktım transferi normalde ama adetim çok gecikti sonra damla damla çok az oldum doktorundan bir ay düzenleyici kullanmamız ve diğer adeti beklememiz söyledi bi aksilik olmazsa bende mayıs ayında transfer olacağım
Hayırlı olsun, pozitifle sonuçlansın inşallah..en güzel en doğru zamanda hepimize nasip olsun annelik inşallah🥰🤲

Embriyologa sordum yarın azala bilirmi..ola bilir diyor.Hemşireye diyorum gelişmeye bilirmi..ola bilir diyor.Şaşırdık kaldık eşimle yarın belli olucak
Beni 5. Gün aradıklarında "2 embriyonuzu dondurduk kalan 5 tanesi için 6. Günü bekleyecegiz. Gelişimleri durmuş gibi görünüyor" dedi bı embriyolog. Ben şok oldum tabi ama kendimi bırakmadım. Allah'a yalvardım ve ertesi gün 2 tane daha donduruldu hem de iyi kalite. Yani kendini hemen bırakma

stresle alakası var mıdır bilemem ama ben bu ay tüp bebek tedavisine başlayacağız nasıl olsa diye hiç olmadığım kadar rahattım ama ona rağmen ilk defa adet olamadım.hormonlarımız resmen yerinde durmuyor.umarım doğum kontrol hapına gerek kalmadan tedaviye başlarız
Hayırlısıyla başlarsınız tedaviye inşallah..böyle hormon hareketlilikleri olabiliyor böyle zamanlarda ama gebelik testi de yapın..çok gördüm tamam artık tüp bebek yapacaz diyip o ay kendiliğinden hamile kalanı

Peki bu 3 ü içinde mi geçerli yoksa kesin dondurulacak embriyo var mı?
İşte bende bunu düşünüyorum..yani Allah korusun gelişmese 3 demi çöpe gidicek..sonuçta 5 güne ulaşmışlar demekki iyi embriyolar..pek anlamadım ben..İnsanlar 3 gün embriyosunu transfer ediyor hamile kalıyor

Aradılar malesef 5 taneden 3 kalmış yarın kesin belli olucak dahada azala bilir
Kuzum benim bir kere 6 taneden 1 tane kaldı, bir kere 9 taneden 4 tane kaldı..aslına bakarsan her ay farklı oluyor önemli olan 1 tane sağlıklı embriyo..rabbim onu nasip etsin, çünkü o tutacak, bebeğin olacak inşallah🥰

Kuzum benim bir kere 6 taneden 1 tane kaldı, bir kere 9 taneden 4 tane kaldı..aslına bakarsan her ay farklı oluyor önemli olan 1 tane sağlıklı embriyo..rabbim onu nasip etsin, çünkü o tutacak, bebeğin olacak inşallah🥰
Amin canım Amin

Canım azalanı da görmüşlerdir, azalmayanı da..o yüzden olabilir demişlerdir..sakince bekleyin ve dua edin ama yıpratmayın kendinizi

Merhaba kızlar , benim de 14 Nisan da 16 tane yumurtam toplandı bugün aradılar 10 tanesi olgunmuş ancak sadece 4 tanesi döllenmiş. 😞 PIEZZO ve PICSI diye bir şeyler de yapıldı. Doktorumla blastokist yani 5. Gün transfer yaparız diye konuşmuştuk ama şu an çok endişeliyim ya yumurtalarım 5. Güne yaşamazsa diye. Benzer durum yaşayan var mı aranızda.?
Bu arada 3. Transferim olacak bu , daha önce bir taze bir de dondurulmuş 3. Gün embriyo transferi yapıldı.
Tedavin hayırlı olsun canım..inşallah hepsi gider 5.güne..benim 3.denememde 9 taneden 4 tanesi 5.güne gitti, 2 si taze transfer oldu 2 si donduruldu..şimdi dondurulmuş transferi için bekliyorum..inşallah hepimizin olumlu sonuçlanır gayretlerimiz🤲🥰

İşte bende bunu düşünüyorum..yani Allah korusun gelişmese 3 demi çöpe gidicek..sonuçta 5 güne ulaşmışlar demekki iyi embriyolar..pek anlamadım ben..İnsanlar 3 gün embriyosunu transfer ediyor hamile kalıyor
Muhtemelen blastokist olmadılar o yüzden 6.günü bekletiyorlar, inşallah 6.günde kendilerini tamamlayacaklar kuzum

Tedavin hayırlı olsun canım..inşallah hepsi gider 5.güne..benim 3.denememde 9 taneden 4 tanesi 5.güne gitti, 2 si taze transfer oldu 2 si donduruldu..şimdi dondurulmuş transferi için bekliyorum..inşallah hepimizin olumlu sonuçlanır gayretlerimiz🤲🥰
Çok yorucu bir süreç gerçekten, inşallah pozitif sonuçlarımızı görürüz hepimiz tez vakitte 🙏🏻

Gerçekten haklı olarak endişe içine giriyorsunuz ve tam sonuç gelene kadar kafada bir milyon soru oluyor. Bir başka yaşanmış hikaye duydum bugün, 3 ya da 4 seferde kadından toplamda 54 yumurta toplanıyor ama geriye kalan sadece 1 embriyo 🤦🏻‍♀️ sonuç nedir ne değildir bilmiyorum ama bu işlerin içine girmeden ne kadar zorlu bir tedavi olduğunu inanın hiçbirimiz bilmiyoruz. Üzülme demek boş, rahat ol demek bomboş bir teselli oluyor ama yol uzun yol Çetin ve bazen ızdırap dolu. Sabır ve sebat ile inşallah güzel günler gelecektir.

Back