• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs ayında tüp bebek ve transfer olacaklar💓

Merhabalar, ilk denememizi martta ikinci denememizi de mayısta ankara genartta yaptırdık. Dereyi geçerken at değiştirilmez diye ikincisini de aynı yerde deneyelim dedik. mayıs 5te opu oldu, mayıs 8de de transfer yapılmıştı bugün ikinci kez negatif sonucu aldık. Keşke başka merkeze gitseydik diyoruz ama artık çok geç. Daha ilkinin ödemeleri devam ederken ikinci denemeden de olumsuz dönüş almak çok yıkıcı…

Burada tecrübeli arkadaşlar olduğu için ben de bir konuda danışmak istiyorum. Benim amh değerim şubat ayında 0.59 idi. Fsh değerim genellikle 12 civarında. İlk tüp bebek denemesinden sonra 6ya düşmüştü. Ama ilkinde iki, ikincisinde 1 yumurta gelişti. Eşimde sorun yok bende yumurtalık tembelliği de varmış (400 gonalf ve 150 meriofert ile 1 yumurta olustu)

Benim sorun havuz yöntemi uygulayan arkadaşlar için, bizde mesela genart martta 35bin (ilaçlar hariç) mayısta 45 bin (ilaçlar hariç) aldı. Buna oğu ve transfer dahil tabiiki. Havuzlama sistemi olduğunda ücretler de artış oluyor mu? Her opuda ayrı ödeme mi yapılıyor? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Pozitif sonuç alan arkadaşları kocaman tebrik ediyor, benim gibi negatif alanlara da kocaman sarılıyorum…
Canım benim yaşadığın kötü deneyim için üzüldüm ama bunların faydası olduğunu unutmamak lazım..yaşını yazmamışsın ama amh ı ve yumurta rezervi düşük olup 40 ın üzeri yaşta olup 1 tek embriyo ile hatta 3.günde bozuk görünümlü bir embriyo ile nurtopu gibi evlada sahip olan arkadaşlarımız var aramızda..o yüzden bunlara takılma fazla..önemli olan bir embriyo gelişmesi..ve kuvvetle ihtimal aşırı stres yaşıyorsunuzdur..ilk önce bundan bir kurtulmak lazım..stresin vücuda verdiği zararı önleyen, yumurtanın en son olgunlaşma esnasındaki stres etkisini azaltan glutatyon denen bir takviye de var..bazı doktorlar iğnesini öneriyorlar daha etkiliymiş..bunun yanında antioksidan tüketimini artırıp, paketli gıdalardan, asitli içeceklerden uzak durmak yumurtalıklar için önemli..instagramda bir embriyolog var (embriyolog idil bozkurt) takip etmeni öneririm..dengeli ve doğal beslenmek önemli..vücudun kendini güvende hissetmesi gerek ki içinde bir bebeği yaşatabilsin..bunlar senin yapabileceklerin gerisi ise yaradanın takdiri..sen elinden geleni yapacaksın, Allah vakti zamanı geldiğinde seni evladına kavuşturacak🤲 olumsuz düşünme ve bir merkezde başlamadan birkaçıyla görüşmekte fayda var ve maalesef pahalı bir tedavi yöntemi ama evlat için değer🥰

Merhaba ben de bugün kontrolden geldim biri 20 biri 17 diğeri 14 , 3 yumurtam var pazartesi günü toplanacak insallah bakalim nasıl olacak çok heyecanlıyım ilk deneme bu umarım 3 u de dollenir. Rezervim az benim biraz moralim bozulmuştu dr 1 tane belki demişti ama şimdi 3 gibi görünüyor biraz umutlandim umarım o büyük olan da çatlamaz pazartesiye kadar hepsi toplanır ve dollenir insallah. Yumurta toplamadan sonra antibiyotik kullanıyoruz sanırım değil mi taze transfer yapılacaksa bu kullanılan antibiyotikler embriyoya zarar vermez mi ? Kafamda bin tane soru gerçekten işimiz çok zor ya Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Merhabalar hoşgeldin öncellikle hayırlısı olsun inşallah 💞 bir yumurta beş yumurta hiç önemli değil hiç düşünme böyle şeyleri, netice de tutunacak olan birde olsa beşte olsa tutunuyor ya da tutunmuyor canım önemli olan nasibimizde olması. İnşallah senin için en güzeli olur ve bebişine kavuşursun💞 antibiyotik verme sebebi işlemden sonra enfeksiyonal bi durum yaşamamak için eğer embriyo için zararlı olacak bi durum varsa ona göre başka bir yöntem bulur doktorlarımız sen hiç merak etme . Bizler bu durumları ilk kez yaşasak bile onlar defalarca yapıyor biliyorlar. Hiç ama hiç korkma ve bunları düşünme. Senin yapman gereken ilaçlarını alıp sağlıklı beslenip stresten uzak durmak. Nerede tedavi görüyorsun birde taze transfer mi olacak dediler

Merhaba kızlar, benim bugün kan tahlilim sonuçlandı. Pozitif çıktı. :dua: :dua: İkinci denememdi ve bu defa olumsuza çok hazırlıklıydım (geçen defa baya yıkılmıştım). Açıkcası yaştan dolayı artık şansımı kaybettiğimi düşünüyordum. Ama belki de zihnen daha rahat olmam işe yaradı. Sadece buradaki forumlarda gördüğüm beta değerlerinden daha yüksek sanki benim ki. 9.gün istedi doktor test, 158 çıktı. Bilgisi olan var mı? Umarım burdan sonra herşey iyi gider.
Erken yerleşmiştir canım, hayırlı olsun çok sevindim..hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah🤲🥰

Merhaba ben de bugün kontrolden geldim biri 20 biri 17 diğeri 14 , 3 yumurtam var pazartesi günü toplanacak insallah bakalim nasıl olacak çok heyecanlıyım ilk deneme bu umarım 3 u de dollenir. Rezervim az benim biraz moralim bozulmuştu dr 1 tane belki demişti ama şimdi 3 gibi görünüyor biraz umutlandim umarım o büyük olan da çatlamaz pazartesiye kadar hepsi toplanır ve dollenir insallah. Yumurta toplamadan sonra antibiyotik kullanıyoruz sanırım değil mi taze transfer yapılacaksa bu kullanılan antibiyotikler embriyoya zarar vermez mi ? Kafamda bin tane soru gerçekten işimiz çok zor ya Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hayırlısıyla hepsi olgun çıkar ve hepsi embriyo oluşturur inşallah 🤲

Merhaba kızlar, benim bugün kan tahlilim sonuçlandı. Pozitif çıktı. :dua: :dua: İkinci denememdi ve bu defa olumsuza çok hazırlıklıydım (geçen defa baya yıkılmıştım). Açıkcası yaştan dolayı artık şansımı kaybettiğimi düşünüyordum. Ama belki de zihnen daha rahat olmam işe yaradı. Sadece buradaki forumlarda gördüğüm beta değerlerinden daha yüksek sanki benim ki. 9.gün istedi doktor test, 158 çıktı. Bilgisi olan var mı? Umarım burdan sonra herşey iyi gider.
Ay maşallah maşallah 🧿 bizde görürüz inşallah 🤲🤲 iki gün sonraki testin iki karı ya da %60orsnında artarsa hiç korkma canım bunu düşünüp kendini stres yapma bak bizler senin durumuna kadar gelmek için ne kadar sabırsızlıkla bekliyoruz lütfen tadını çıkar mutlu ol bebeğimle konuş💞🥰🥰🥰 tek embriyo mu kaçıncı gün canım

Ay 30u mu böyle düşününce çok yakın geldi bana tarih🤭 hadi bakalım geldim 30 pamuşunu al 🤭🤭 Allah nasip eder de bizim testler pozitif olursa seni de burda iyice heyecana sokarız iyice peşpeşe güzel şeyler olacak inşallah yaaa💞💞💞
Evet canım yaa, sizin güzel haberleri alıcam ve öyle alıcam bebişlerimi..öyle heyecanlıyım ki😅

Evet canım yaa, sizin güzel haberleri alıcam ve öyle alıcam bebişlerimi..öyle heyecanlıyım ki😅
Vallahi ben de heyecanlandım 🙈 o an çok farklı yani sağlık sorunu ve ağrısı acısı olmasa tüp bebek aslında çok keyif verici bi durum bebişlerinle ilk anlarını daha onlar ortada yokken yaşamaya başlıyorsun 🤭🤭 biz sana umut oluruz da birlikte bu sevinçleri yaşarız senin pozitifin için geri sayıma başlarız inşallah 🤲🤲

Vallahi ben de heyecanlandım 🙈 o an çok farklı yani sağlık sorunu ve ağrısı acısı olmasa tüp bebek aslında çok keyif verici bi durum bebişlerinle ilk anlarını daha onlar ortada yokken yaşamaya başlıyorsun 🤭🤭 biz sana umut oluruz da birlikte bu sevinçleri yaşarız senin pozitifin için geri sayıma başlarız inşallah 🤲🤲
Amiin inşallah canım inşallah 🤲🤲🤲

Ayy hadi inşallah hayırlı sonuçlarla gel kuzum umut ol banada bizede 😍🙈 kaç yumurta oldu kuzum
Amin canım inşallah..benim azdı yumurtam ilk iki denemede..sonra beslenmemi degiştirdim, birseyler yaptım ve son tüp bebek denememde 9 yumurta toplandı ve hepsi döllendi..doktorum şaşırdı😅 şimdi dondurulmuş embriyo transferi olucam inşallah..4.denemem olucak, inşallah sonucu pozitif olucak bu sefer🤲🤲🤲 rabbim nasip etsin hepimize🤲🤲🤲🥰

Ay maşallah maşallah 🧿 bizde görürüz inşallah 🤲🤲 iki gün sonraki testin iki karı ya da %60orsnında artarsa hiç korkma canım bunu düşünüp kendini stres yapma bak bizler senin durumuna kadar gelmek için ne kadar sabırsızlıkla bekliyoruz lütfen tadını çıkar mutlu ol bebeğimle konuş💞🥰🥰🥰 tek embriyo mu kaçıncı gün canım
Çok teşekkür ederim telkinleriniz için... Evet tek embriyoydu zaten ilkinde de tek embriyo olmuştu sadece.. 5.gün embriyosuydu. Kalite için bir rakam vs söylemedi embriyolog ama en iyi kalitenin bir altı dedi, ne demek bilmiyorum :) Bir önceki de aynı kaliteymiş... İnşallah sizlerinde olumlu çıkacaktır. Bu süreçte yaptığım hangi şeyler faydalı oldu bilmiyorum. Ama ilki ve ikinci arasındaki farklar, ilkinde çok stresliydim, başka sıkıntılarım vs vardı, bu defa çok daha rahat olmaya çalıştım. İlkinde sürekli yattım, annemde kaldım, herşey ayağıma geldi... Bu defa öyle yapmadım, ilk iki gün hariç hergün dışarı çıktım mesela, çok yorulmadım ama gezdim :) Beslenmem aynıydı sanırım... Belirti ilkinde daha çok vardı, yazan herşeyi yaşıyordum, lekelenme dahil. Bunda kanama lekelenme hiç birşey olmadı. Bu defa kasık ağrım sadece 3-4 gündür var, bel ve sırt ağrım yine son birkaç gündür var. İlkinde daha şiddetli ağrım vardı... Çift çizgi her ikisinde de çıkmıştı (ilkinde çatlatma iğnesi vardı ama). Ama iki denemedeki bariz tek fark stres seviyemin şuanda oldukça az olması...

Erken yerleşmiştir canım, hayırlı olsun çok sevindim..hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah🤲🥰
Teşekkür ederim, bazı yerlerde yüksek olursa mol gebelik vs gibi birşeyler diyordu, bende diğer yazanlara göre yüksek görünce endişe ettim... Sebebi de yaşımın yüksek olması, 8 aydır içmiyorum ama 20 sene sigara kullandım. Bunlar hep risk ya bebek sağlığı açısından ondan panik oldumm

Amin canım inşallah..benim azdı yumurtam ilk iki denemede..sonra beslenmemi degiştirdim, birseyler yaptım ve son tüp bebek denememde 9 yumurta toplandı ve hepsi döllendi..doktorum şaşırdı😅 şimdi dondurulmuş embriyo transferi olucam inşallah..4.denemem olucak, inşallah sonucu pozitif olucak bu sefer🤲🤲🤲 rabbim nasip etsin hepimize🤲🤲🤲🥰
Aminn 😍🙏🙏🙏 transferde kaç yumurta koyucak kuzum hepsi döllenmiş çok güzel 😍🙈

Çok teşekkür ederim telkinleriniz için... Evet tek embriyoydu zaten ilkinde de tek embriyo olmuştu sadece.. 5.gün embriyosuydu. Kalite için bir rakam vs söylemedi embriyolog ama en iyi kalitenin bir altı dedi, ne demek bilmiyorum :) Bir önceki de aynı kaliteymiş... İnşallah sizlerinde olumlu çıkacaktır. Bu süreçte yaptığım hangi şeyler faydalı oldu bilmiyorum. Ama ilki ve ikinci arasındaki farklar, ilkinde çok stresliydim, başka sıkıntılarım vs vardı, bu defa çok daha rahat olmaya çalıştım. İlkinde sürekli yattım, annemde kaldım, herşey ayağıma geldi... Bu defa öyle yapmadım, ilk iki gün hariç hergün dışarı çıktım mesela, çok yorulmadım ama gezdim :) Beslenmem aynıydı sanırım... Belirti ilkinde daha çok vardı, yazan herşeyi yaşıyordum, lekelenme dahil. Bunda kanama lekelenme hiç birşey olmadı. Bu defa kasık ağrım sadece 3-4 gündür var, bel ve sırt ağrım yine son birkaç gündür var. İlkinde daha şiddetli ağrım vardı... Çift çizgi her ikisinde de çıkmıştı (ilkinde çatlatma iğnesi vardı ama). Ama iki denemedeki bariz tek fark stres seviyemin şuanda oldukça az olması...
Maşallah 🧿şimdi de stresten daha da uzak kalıp güzel bi gebelik yaşarsın inşallah 🤲 bizlere de çok dua et lütfen 💞 sağlıkla kavuşun bebeğinizle 💞

Bu tedavinin başlangıcı bile pozitif baksanıza maşallah 🧿🧿🥰🥰 burda görürüz inşallah bencede pozitif olacak.🤲

Back