- 15 Ekim 2022
- 2.650
- 2.882
- 63
- 44
Canım benim yaşadığın kötü deneyim için üzüldüm ama bunların faydası olduğunu unutmamak lazım..yaşını yazmamışsın ama amh ı ve yumurta rezervi düşük olup 40 ın üzeri yaşta olup 1 tek embriyo ile hatta 3.günde bozuk görünümlü bir embriyo ile nurtopu gibi evlada sahip olan arkadaşlarımız var aramızda..o yüzden bunlara takılma fazla..önemli olan bir embriyo gelişmesi..ve kuvvetle ihtimal aşırı stres yaşıyorsunuzdur..ilk önce bundan bir kurtulmak lazım..stresin vücuda verdiği zararı önleyen, yumurtanın en son olgunlaşma esnasındaki stres etkisini azaltan glutatyon denen bir takviye de var..bazı doktorlar iğnesini öneriyorlar daha etkiliymiş..bunun yanında antioksidan tüketimini artırıp, paketli gıdalardan, asitli içeceklerden uzak durmak yumurtalıklar için önemli..instagramda bir embriyolog var (embriyolog idil bozkurt) takip etmeni öneririm..dengeli ve doğal beslenmek önemli..vücudun kendini güvende hissetmesi gerek ki içinde bir bebeği yaşatabilsin..bunlar senin yapabileceklerin gerisi ise yaradanın takdiri..sen elinden geleni yapacaksın, Allah vakti zamanı geldiğinde seni evladına kavuşturacak olumsuz düşünme ve bir merkezde başlamadan birkaçıyla görüşmekte fayda var ve maalesef pahalı bir tedavi yöntemi ama evlat için değerMerhabalar, ilk denememizi martta ikinci denememizi de mayısta ankara genartta yaptırdık. Dereyi geçerken at değiştirilmez diye ikincisini de aynı yerde deneyelim dedik. mayıs 5te opu oldu, mayıs 8de de transfer yapılmıştı bugün ikinci kez negatif sonucu aldık. Keşke başka merkeze gitseydik diyoruz ama artık çok geç. Daha ilkinin ödemeleri devam ederken ikinci denemeden de olumsuz dönüş almak çok yıkıcı…
Burada tecrübeli arkadaşlar olduğu için ben de bir konuda danışmak istiyorum. Benim amh değerim şubat ayında 0.59 idi. Fsh değerim genellikle 12 civarında. İlk tüp bebek denemesinden sonra 6ya düşmüştü. Ama ilkinde iki, ikincisinde 1 yumurta gelişti. Eşimde sorun yok bende yumurtalık tembelliği de varmış (400 gonalf ve 150 meriofert ile 1 yumurta olustu)
Benim sorun havuz yöntemi uygulayan arkadaşlar için, bizde mesela genart martta 35bin (ilaçlar hariç) mayısta 45 bin (ilaçlar hariç) aldı. Buna oğu ve transfer dahil tabiiki. Havuzlama sistemi olduğunda ücretler de artış oluyor mu? Her opuda ayrı ödeme mi yapılıyor? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Pozitif sonuç alan arkadaşları kocaman tebrik ediyor, benim gibi negatif alanlara da kocaman sarılıyorum…