• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kuzu bak özleyemeye başlamışsın belki ikinci isteği geliyordur :KK70: ben o kadar çok istedim ki bir bebeğim olsun, sonra oğlum geldi... Aşermek gibi bebek istemiştim :) şimdi doydum net👌
yok ben kızımın bebişliğini özlüyorum ya tekrar ekin doğuracaksam ikinciyi yaparım ama doğurmayacaksam üstü kalsın bana yetti :D

Bizde de yeni gelişmeler var kızlar 3. Dişimizin ucu gözüktü çok şükür 🥰 onu dışında bir yerde tutunup dururken karşısına geçip gel diyorum 4 5 adım atıyor bana doğru yürümemiz an meselesi galiba ☺️ gerçi sevinmelimiyim emin değilim 😅 her yere kilit taktik çok haylaz benim oğlum meraklı ☺️ ama uyku gerilemesi mahvetti bizi nerede 1 ay önce 8 9 gibi uykuya dalan oğlum 🥴🤔🙄

Kızlar benim en küçük yeğenim 12.ayda dişini çürük çıkardı. Bizde bir tane bile diş yok hâlâ :KK51: Korkuyorum benim oğlanın da öyle olacak :KK17:

Bizde de yeni gelişmeler var kızlar 3. Dişimizin ucu gözüktü çok şükür 🥰 onu dışında bir yerde tutunup dururken karşısına geçip gel diyorum 4 5 adım atıyor bana doğru yürümemiz an meselesi galiba ☺️ gerçi sevinmelimiyim emin değilim 😅 her yere kilit taktik çok haylaz benim oğlum meraklı ☺️ ama uyku gerilemesi mahvetti bizi nerede 1 ay önce 8 9 gibi uykuya dalan oğlum 🥴🤔🙄
Düşmeyi biliyor mu canım? Benim oğlan patır patır tutunup yürüyor ama düşme tehlikesinin farkında değil. Şu haliyle yürümesin zaten 😃

Kuzu maşallah zaten Defne hep önde 🧿 bu beceri 12.ay canım. Sonrası takibe alırız sosyal-duygusal gelişim ve dil açısından...
Maşallah canım Çok şükür 🙏 Nasıl bir takip canım? Dil konusunda pek bir şey yok sadece mama dede baba yı tekrarlıyor mamamamam dededede babababababa gibi bir de dünle bugün cici demeye başladı jiji de oluyor 😀😀

Selam canım biz dün cekimimizi yaptirdik Ekin 11. Ayi bitirdi artik 12. Ayin içinde ☺️ Yürüyen bebekle cidden zor olacak bir çekim çünkü sürekli emeklemek bi yerlere gitmek istiyorlar eşimle hopla zıpla iyi kalori yaktık 😂 Ama çok güzel pozlar çıktı 🥹 1 konsept+aile çekimi yaptırdım ben iyi ki 2 konsept yapmamışım dedim çünkü sıkılacağı çok belliydi 🥲 Benim 1 yaş doğumgünü planım buydu güzel bir anı bıraktık. Doğumgününde de ananeler babaneler olmak üzere aile arasinda bir pasta keser foto çekiliriz yeterli ☺️ Büyük organizasyon hiç planlamadim çünkü bir şeyden anlamiyor ve kalabalikta sıkılacak hastaliklar ayri bir sorun zaten o kadar kalabalığa sokmak istemiyorum. Ne zaman kendi anne doğumgünümde şunu yapalım der o zaman istediği gibi yaparız inşallah 🤭
Nasıl geçti çekim diyeceğim ama gayet hareketliymiş baksana bizimki de öyle hiç durmuyor tırmanıyor sürekli ekin gibi konuşmuştuk zaten 😀😀 nasıldı konseptniz? Biz de yenidoğanı da orada çektirdiğimiz için anne baba çekimi hediye olarak çekecekmiş ayy ne giyeceğim beni heyecan bastı sen ne giydin canım? yenidoğan’da ne güzel bana da beyaz elbise vermişti taç vermişti çekilmiştik ama şimdi ne yapacağım bilmiyorum hiçbir fikrim de yok😀

Yaa 15. Ay mi 😱 8.5 ayda başladı kızım parmakla bizleri gostermeye ben de geçen gün doktora gittigimizde söyledim doktor normal dedi bir heyecanla soylemistim halbuki kadina 😃
Ay maşallah siz de çok erkencisiniz ne güzel🧿
Normal mi dedi😮😮 tamam her annenin bebeği kendine çok özeldir çok mükemmeldir ama yani bir süper aferin falan da diyeymiş yani hak etmiş bunu çünkü minnoş🌸💕😀
Aklıma direkt bu karikatür geldi :KK70: hadi inşallah canım bir şeylerin kolaylaşmasına ihtiyacım var sanırım 😄
Bayılıyorum bu karikatüre😀

Ay maşallah siz de çok erkencisiniz ne güzel🧿
Normal mi dedi😮😮 tamam her annenin bebeği kendine çok özeldir çok mükemmeldir ama yani bir süper aferin falan da diyeymiş yani hak etmiş bunu çünkü minnoş🌸💕😀

Bayılıyorum bu karikatüre😀
Demedi valla işte 🤣 zaten suratsiz doktor sadece çıkarken Derin motor gelişimi önde bir bebek dedi gayet soğuk bir tavırla

Rheaa Rheaa canım oglun nasıl oldu?

Rheaa Rheaa nasıl oldunuz canım merak ettım

Rheaa Rheaa @beyzosh sizler nerelerdeydiniz kızlar gerçi bende çok sık bakamıyorum sizi de merak ettim. @qizemli seni de çok merak ediyoruz üçizlerimiz nasıllar 😍

Rheaa Rheaa canım nerelerdesin hastaliklardan kurtulabildiniz mi Efe nasıl?

Rheaa Rheaa nerelerdesin merak ettim seni

Gerçekten de bayağıdır Rheaa Rheaa yı hiç göremiyorum ya da bana denk gelmiyor. 2 bebeli olarak çok zorlanıyordur herhalde. Nasılsın cnm neler yapıyorsun?
Kızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Dün yine acile gittik , uzun sürünce öksürük uzman doktor çağırdılar. Ciğerler temiz ilaç vermiycem , öksürük artarsa gelin ciğer dinleyelim sürekli deyip gönderiyorlar. Aciller dolu. Yok gitmiyor bitmiyor. Oturup ağlayacak hale geldim. Günde 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum.surekli birinde ateş oluyor. Kızın ateşi iniyor 8-10 saat sonra oglanda başlıyor. Onun iniyor diğerinde başlıyor , onda bitiyor ben bayılacak kadar hasta oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yeminle şaşırdım....

Kızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Dün yine acile gittik , uzun sürünce öksürük uzman doktor çağırdılar. Ciğerler temiz ilaç vermiycem , öksürük artarsa gelin ciğer dinleyelim sürekli deyip gönderiyorlar. Aciller dolu. Yok gitmiyor bitmiyor. Oturup ağlayacak hale geldim. Günde 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum.surekli birinde ateş oluyor. Kızın ateşi iniyor 8-10 saat sonra oglanda başlıyor. Onun iniyor diğerinde başlıyor , onda bitiyor ben bayılacak kadar hasta oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yeminle şaşırdım....
Çok geçmiş olsun tez zamanda hastalıklardan kurtulun inşallah 🤲

Maşallah canım Çok şükür 🙏 Nasıl bir takip canım? Dil konusunda pek bir şey yok sadece mama dede baba yı tekrarlıyor mamamamam dededede babababababa gibi bir de dünle bugün cici demeye başladı jiji de oluyor 
İşaret parmağını kullanmıyorsa risk otizm için risk grubunda olur. Tabii başka semptomlarla birlikte takibe alınır... Gelişimi aylık takip edilir ve aileye haftalık dnaışmanlık verilir canım... Senin bebişin maşallahı var 🤗

Çok geçmiş olsun... Hastalandı oğlum ve sonrası ek gıdayı almıyor reddetti. 10 günü geçti sadece anne sütü kabul ediyor... Bu hastalık berbat yapışkan bi değişik canım... Allah tez şifalar versin 💐

Ben tekrar alin doğuracaksam da yetti bana bir eve bir alintos yeter 🤣🤣🤣
Valla zaten iki küçüğe bakana madalya versin devlet... Benimki 7 yaşında ama gene çok zor ki kızım zor bir kız değil ama işte ilgi sevgi derken zaman yetmiyor. Kendini unutuyorsun. Saçım başım özbakım fena durumda, boyatamadım aylardır 😕

Bu arada kızlar Efe yürüyor. Tüm evi turluyor, çekmece karıştırıyor, tezgah üstüne uzanıyor. Kızın odasında duvara monte kitaplığı var. Kendi rahat alsın diye aşağı monte ettik. Bir baktım oglan tırmanmiş. 2. Rafta mum gibi duruyor. Artık birseyleri işaret etmeyi geçti, istediği şeyi alıp bize getiriyor veya gelip parmağımı tutup beni götürüyor.
Evde yürürken dusmesi çok çok azaldı ama disarda yürürken tek başına cesaret edemiyor. Kat kat kıyafet mont vs olunca hareketi kısıtlı birde ayakkabıya alışamadı bir türlü. Evde yürürken rahatsız olunca oturup çoraplarını çıkartıyor sonra elinde çorap iki el havada koşa koşa kaçıyor benden ona corap giydirmeyeyim diye.

Valla zaten iki küçüğe bakana madalya versin devlet... Benimki 7 yaşında ama gene çok zor ki kızım zor bir kız değil ama işte ilgi sevgi derken zaman yetmiyor. Kendini unutuyorsun. Saçım başım özbakım fena durumda, boyatamadım aylardır 😕
Gerçekten çok zor Allah kolaylık versin hepimize :( Bebek bakmak zor yalnız bakmak 1234 kat zor ama geçecek bu günler de inşallah 🥲 ben de aynı durumdayım iki haftadır kasımı aldırıcam diyorum gidemedim bi. Giderim umarım

Demedi valla işte 🤣 zaten suratsiz doktor sadece çıkarken Derin motor gelişimi önde bir bebek dedi gayet soğuk bir tavırla
Gerçekten suratsızmış, neyse biz diyelim maşallah kuzuyaa kocaman alkışlar annesi😂💕💕
Çok çok çok geçmiş olsun, ateşli hastalık ayrıyeten daha zor en kısa sürede iyileşirsiniz inşallah 🌹🌹🌹
İşaret parmağını kullanmıyorsa risk otizm için risk grubunda olur. Tabii başka semptomlarla birlikte takibe alınır... Gelişimi aylık takip edilir ve aileye haftalık dnaışmanlık verilir canım... Senin bebişin maşallahı var 🤗
Korktum bir an Allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin sendromu hastalığı derdi uzak etsin inşallah🙏

Back
X