2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
minseo minseo Cum simdi biz nasipse martta dogum yapacağız ya bu alacagimiz dogum parasi da calisip aldigimiz son uc ayin maasinin ortalamasi olacak diye biliyorum.
Yani ornek bn ocak sonuna kadar calistim ve aldigim son maaslar kasim aralik ocak oldu bu aylarin ortalamasini alirim degil mi?
asgari ucret netlesince bnde çıkış zamanima karar verecegim eger boyleyse. Yani en azindan doğum parasi daha fazla hesaplanir düşüncesindeyim. Ya da zaten 37 haftayi brklersem subatin ortasina kadar calisacagim icin yarim maas alacagim ayni hesaba mi gelir. Isten cikabilecegim en kisa surede cikmak istiyorum muhtemelen sonrasinda 6 aylik ucretli izni de kullanacagim ve daha da calismayabilirim. Bakacak kimse olmadigi icin.
Canım izne çıktığımız aydan önceki 3 ay brüt ücret toplamı hesap ediliyormuş. Yani sen Ocak ortası izne çıkarsan ekim-kasım-aralığı baz alır. Yeni maaşta hesaba katılsın istiyorsan şubatta izne çıkman lazım.

Mesela son 3 ay brüt ücret toplamı 30 bin tl diyelim

– 30.000/90 hesabıyla günlük brüt ücret hesaplaması 333 TL
– 16 hafta doğum iznine göre 112 günlük doğum parası ödemesi olmaktadır.
– Günlük brüt ücret 333 TL olduğuna göre, alınabilecek günlük doğum parası brüt ücretin 2/3 si 222 TL (333 x 2/3) olacaktır.
– Alınacak toplam doğum parası ise 24.864 TL (333 x 112) olmakta.
– Doğum yapan kadın çalışanın ikiz bebek sahibi olması durumunda ise doğum izni 20 haftadır. Bu durumda alınacak olan doğum parası 31.080 TL (140 x333 ) olur.

Kızlar bir şey soracağım. Doğumdan sonra hakkımız olan ücretsiz izni kullanmak isteyince direk doğum izninden sonra hiç çalışmaya başlamadan alınması gerekiyor diye biliyorum. Öyle mi? Bir kere başlayınca vermiyorlar galiba. Şu durumda, ücretsiz izin kullanacaksak, doğum izni bitince yıllık izinden de hiç kullanmamak gerekiyor o zaman, doğru mu düşünüyorum? Çünkü yıllık izin kullanınca aslında işe başlamış da ücretli izin almış oluyorsun. Ya da süt iznini falan da kullanmamak gerekiyor o zaman..? Önce ücretsiz izni almak mı gerekecek o zaman?
canım ücretsiz iznini işe döndükten sonra da talep edebiliyorsun ancak calıstıgın süre 6 aylık hakkından düşülüyor, yani diyelim ki 1 ay calıstın sonra ücretsiz talep ettin 5 aylık hakkın kalmıs oluyor. ben ilk dogumumdan sonra dogum izni+süt izni toplu+ yıllık izinlerimi kullanmıstım. tam işe dönecekken aksilikler oldu 4 ay ücretsiz izin kullanmak durumunda kaldım, yıllık izin kullanmış olmam sorun olmadı. bir arkadasım daha bu şekilde kullanmıstı aynı işyerinde. ücretsiz izni illa dogum izni biter bitmez kullanman gerekmiyor yani, istedigin gibi kullanabilirsin

Eklentiler

• Screenshot_20221219_161651_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20221219_161651_Samsung Internet.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 41
Saol canım. Ben de öyle düşünüyordum ama sanıyorum bizim şirket süt izinlerini birleştirmeyecek. IK'ya sordum resmiyette öyle olmuyor vs dediler. Biz bakıp size dönelim falan dediler. Öyle günde 3 saat ya da haftada 1 gün falan izin de bana uymayacak. Sonuçta bebeciği bırakıp işe dönmem gerekecek ve öyle de yapmak istemiyorum.
Bu arada 37 haftada mecburi izne çıkıyoruz ya. Bana 36 bitince diyorlar, öyle mi? Yani 35+6'dan sonra mı? Yoksa 36+6'dan sonra mı? Orası da bir karıştı 🤦‍♀️
Zaten 16 haftalık doğum izninin en az 2 haftası doğum öncesi gidiyor ama di mi? Geriye 14 hafta kalıyor en iyi ihtimalle, hayırlısı ise bebişler zamanında gelsin de tabi.. 🙏 Yıllık iznim de yaklaşık 4 hafta. E toplasan 18 hafta ediyor. O da 4-4,5 ay gibi bir şey oluyor. Muhtemelen 1-2 ay ücretsiz almam gerekecek. O zaman diyelim ki hiç rapora ara vermeden ücretsiz aldım. Sonra döndüm işe. Çocuk 6 ayı geçti. Sonra bana yine günde 3 saat mi süt izni verecek yoksa 6 ayı geçti diye 1,5 saat mi 😬 ay ne çok soru var yaa 🤦‍♀️🤦‍♀
Bir ihtimal de müdürümle konuşup, ücretsiz yerine 2 ay evden çalışmayı teklif etmek. Bakalım ne diyecek..
37+0 demek 37 yi doldurdun 38 e başladın demek yani 36+6 dan sonra iznin başlayacak.

Süt izni olayı evet resmiyette toplu kullanma gibi bir kanun yok biraz işveren insiyatifinde. Doğumu 1 mart 2023 te yaptıysan 1 mart 2024 e kadar günde 1,5 saat süt izni hakkın oluyor. Ama her gün git gel bunu kullanmak çok zor. Onu da mesela cuma günü kullanmayı isteyebilirsin cuma-cumartesi-pazar evde olursun tabi cumartesi tatilsen mantıklı bu seçenek. Ya da işten 1,5 saat erken çıkacaksın ama kendi aracınla gidip gelmiyorsan o da zor :KK43:

Ve evet erken doğum yapmadığın sürece 2 haftası evde geçecek malesef. Yıllık iznini hesaplarken pazar günlerini ve resmi tatillerini düşerek hesap et. Eğer süt iznini toplu vermeyecekse dediğin gibi 1-2 ay ücretsiz izin kullanırsın canım.

canım ücretsiz iznini işe döndükten sonra da talep edebiliyorsun ancak calıstıgın süre 6 aylık hakkından düşülüyor, yani diyelim ki 1 ay calıstın sonra ücretsiz talep ettin 5 aylık hakkın kalmıs oluyor. ben ilk dogumumdan sonra dogum izni+süt izni toplu+ yıllık izinlerimi kullanmıstım. tam işe dönecekken aksilikler oldu 4 ay ücretsiz izin kullanmak durumunda kaldım, yıllık izin kullanmış olmam sorun olmadı. bir arkadasım daha bu şekilde kullanmıstı aynı işyerinde. ücretsiz izni illa dogum izni biter bitmez kullanman gerekmiyor yani, istedigin gibi kullanabilirsin
ay ne karışık mevzular ya bu kadar zor olmak zorunda mı her sey altı üstü ömrümüzde 1 ya da 2 defa kullanacağız şu izni o da burnumuzdan geliyor resmen öyle mi böyle mi derken :işsiz:

benim de tam olarak aynı sorularım var ya bi türlü karar veremedim. önlü arkalı da en mantıklısı prego ibiza 2071 ama yan yana almaya kalkarsam pierre cardin in ayrılabilen bebek arabası var onu düşünüyorum.

pratiklik olarak nasıl ? daha tam kullanmadınız tabii biliyorum da 😅 hani tak çıkar ne bileyim parçaları taşımak falan ?

keşke biri dese ki şöyle şunu al geç artık falan da düşünmesem
Sanirim ikiz bebek arabalarından tam memnuniyet sağlayan yok, bizde artık ucuz bisi alsak da 2 yıl onu kullansak sonrasında duruma göre mi karar versek diyoruz en iyisini alsan da max 3 4 yıl kullanabiliyorsun zaten, yıl bitmeden alalim istiyorum herseye zam gelecek kaygısı var birde

Hiçbirisini almadım daha ben de canım. Çanta hazırlamadık bez almadım. Daha çok eksiğim var. Çantamı hazırlamam lazım aslında erken doğum olur her şey olabilir. Allah korusun bişi olduğunda valizimi alırlar direk. Beşik geldi ama daha odaya yerleştiremedim. Etrafındaki korumalılardı tıkanan lazım daha yıkamadım. Gücüm çekilmiş gibi.
oluyor canım dönem dönem bende yeni başladım 2 haftadır sürekli parça parça birşey almaya çalışıyorum şimdi kızın da hastaydı çok normal stres yapma daha zaman var halledersin inşallah :dua:
Kizlar ya bana erkek bebek 40i beklemez once dogar diyip duruyorlar. Erkek olup 40 haftayi dolduran ya da geciren var mi?
valla bana da erkek geç olur diyorlar çevremde hep ama kızım 38+3 de doğdu bunda da çok gecikmezse sevinirim 37 den sonra istediği zaman gelebilir oğluşum sağlıkla :KK70:

Canım izne çıktığımız aydan önceki 3 ay brüt ücret toplamı hesap ediliyormuş. Yani sen Ocak ortası izne çıkarsan ekim-kasım-aralığı baz alır. Yeni maaşta hesaba katılsın istiyorsan şubatta izne çıkman lazım.

Mesela son 3 ay brüt ücret toplamı 30 bin tl diyelim

– 30.000/90 hesabıyla günlük brüt ücret hesaplaması 333 TL
– 16 hafta doğum iznine göre 112 günlük doğum parası ödemesi olmaktadır.
– Günlük brüt ücret 333 TL olduğuna göre, alınabilecek günlük doğum parası brüt ücretin 2/3 si 222 TL (333 x 2/3) olacaktır.
– Alınacak toplam doğum parası ise 24.864 TL (333 x 112) olmakta.
– Doğum yapan kadın çalışanın ikiz bebek sahibi olması durumunda ise doğum izni 20 haftadır. Bu durumda alınacak olan doğum parası 31.080 TL (140 x333 ) olur.
Cok sagol canim benim 😘 yani yarim maaslar sayilmiyor ayi tamamlayip cikmam lazim buna gore plan yapayim

Cok sagol canim benim 😘 yani yarim maaslar sayilmiyor ayi tamamlayip cikmam lazim buna gore plan yapayim
evet canım ben haftama göre şubatı tamamlayamayacağım malesef 16 şubatta falan izne çıkmam gerekecek ordan golü yedik :KK70: şubatı da tamamlasaydım iyi olacaktı

evet canım ben haftama göre şubatı tamamlayamayacağım malesef 16 şubatta falan izne çıkmam gerekecek ordan golü yedik :KK70: şubatı da tamamlasaydım iyi olacaktı
Evet maaslar otomatik artacak en azindan daha fazla maastan hesap edilirdi. Bnimde 22 subat 37 bitimi görünüyo. 1 hafta kala 😄 zaten calismak isteyen yoktu 🤪 ocagi tamamen bitirip cikarim 32 den sonra istedigimiz zaman cikabiliyomusuz zaten

Günaydın Kızlar... Canım son bir haftadır o kadar sıkkın ki 2 yaşındaki yeğenim menenjit geçirdi 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Cuma günü normal odaya alındı şükürler olsun... Ama henüz tam olarak kendine gelmedi (konuşmada güçlük, titreme, denge bozukluğu) ailecek perişan haldeyiz... Ablam dua et lütfen hamilelerin duası tutarmış diyor ben her gün her saniye dua ediyorum...
Lütfen dualarınızda yeğenime de yer verirmisiniz...
Çok üzüldüm, inşallah bir an önce eski sağlığına kavuşur yeğenin 🤲

beni bugün kıymetli sağlık ocağımın saygıdeğer ebesi aradı kızlar lokma falan döktürücem sanırım :KK70:

10 aralıkta kontrole gel demişti gitmedim tabi 10 gün sonra aklına gelmiş sağolsun aradı bugün gelmediniz diye. Ben de kontrolden kastınız nedir neye bakacaksınız dedim. Kilo, tansiyon dedi. :KK70: Ben bunların takibini hem dr. umla hem kendim zaten yapıyorum bunun için gelemem çalışıyorum dedim. Kilomu, tansiyonumu aldığım takviyeleri sordu tamam o zaman 2 şubatta gelirsiniz dedi. Gitmeyeceğim tabi ki :KK70:

Evet maaslar otomatik artacak en azindan daha fazla maastan hesap edilirdi. Bnimde 22 subat 37 bitimi görünüyo. 1 hafta kala 😄 zaten calismak isteyen yoktu 🤪 ocagi tamamen bitirip cikarim 32 den sonra istedigimiz zaman cikabiliyomusuz zaten
Çık valla canım ben de iple çekiyorum 13 şubatı. :KK12:

Ben ilkinde 9 şubatta izne ayrılmıştım ama maaş tam gibi hesaplanıp yatmisti, muhtemelen önceki aylar sayılıyor

beni bugün kıymetli sağlık ocağımın saygıdeğer ebesi aradı kızlar lokma falan döktürücem sanırım :KK70:

10 aralıkta kontrole gel demişti gitmedim tabi 10 gün sonra aklına gelmiş sağolsun aradı bugün gelmediniz diye. Ben de kontrolden kastınız nedir neye bakacaksınız dedim. Kilo, tansiyon dedi. :KK70: Ben bunların takibini hem dr. umla hem kendim zaten yapıyorum bunun için gelemem çalışıyorum dedim. Kilomu, tansiyonumu aldığım takviyeleri sordu tamam o zaman 2 şubatta gelirsiniz dedi. Gitmeyeceğim tabi ki :KK70:
Ahahah 😄 cok ilgili gibi yeni tarih vermisler bi de.

Canlar şimdi ben aldıklarımı atıcam buraya.
Bu kalkanlardaki mantik göğüs hem hava alıyor bu çok önemli, hem sürtünmesini engelliyor,hem de süt akarsa içinde birikmiş oluyor. Gümüş kalkanları maksimum 2 saat takılması öneriliyor ama bunu günün 24 saati de takabiliyoruz hava aldığı için. Ben bir de bu memelyn balmumunu aldım. Bu da hem memenin sürtünmesini engelliyor hem de meme ucunu nemli tutup onarıyor. İkisini de dönüşümlü kullanacağım. Emzirdikten sonra ıslaklığı güzelce kurulayıp kremimi sürüp kalkanı takarım hassasiyet hissediyorsam memelyni takarım ki nemli tutsun onarsın.

Çok tesekkurler peki krem olarak ne alınmalı en önerilen hangisi balmumu cok guzelmıs acaba yalnızca balmumu alıp birde iyi bir krem mi alsam

Deisa Deisa nasıl oldun ? sesin çıkmadı, halledebildin mi şikayet işlerini ?
İyiyim evimizin inşaatı çok yoğun giremedim bir iki gün, off bitecek de daha bebek odasını hazırlayacağım da nasıl vakit kalacak streslerdeyim off, forumu da arkadan okuyarak geliyorum bişey kaçırmayayım diye :KK70:
Hallettik şikayeti de hemşire kadın araya birilerini soktu eşimi aramış birisi , yok emekliliğini bekliyormuş çok deneyimliymiş ilk defa böyle bir şey olmuş falan anlattırdı, yok dedik lütfen karışmayın çekmeyiz şikayeti. Çünkü olayın üstüne ben ağlarken kadın bizden özür bile dilemedi gayet rahat 'bilmiyordum ki gebe olduğunu' diyip sustu vicdanı olan bir insan biraz panikler özür diler onu bile göremedik biz o yüzden şikayeti geri çekmeyeceğiz, geride bırakıyorum bu olayı bebek hareketli sağlıklı çok şükür atlattık bu olayı ayy hiç kimse de yaşamasın. Çook teşekkür ederim ilgine.

X