Kizlar özel sektörde çalışanlar maaslariniza yüzde kaç zam aldınız merak ediyorum
bana %70 zam yapmışlar canım önce kabul ettim bugün liste verdiler elime maaş ödemesi yapacağım bir baktım 3 yıllık personel 2 yıllık personel hep aynı zam oranları hatta daha yüksek olan var ben 6 yıllık personelim. Sinirlerim bozuldu valla artık konuşmak dahi gelmiyor içimden. 28 i çıkıyorum hala yerime personel bulamadılar. 2 kişi geldi 3. günlerinde yapamayız deyip ayrıldılar.. bana yaptıkları teklifi anlatmıştım size şuan personel bulamadıkları için ne zaman geri döneceğimi falan sordular dönmeyeceğimi söyledim..
kızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce
Ablam 2 yıl önce doğumunda almıştı hiç kullanmadı. Geçen yıl diğer ablam doğum yaptı ona verdi oda hiç kullanmadı şuan bende kullanırmıyım bilmiyorum inşallah ihtiyaç olmaz da şarıl şarıl gelir sütüm
Kızlar hastane çantaları hazır mı?
Ben henüz başlamadım haftasonu yıkayıp hafta içi ütülerim artık 35 e kadar yolu var diye düşünüyorum 33 teyim henüz
Yok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicem
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsine
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyor
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsun
Muhtemelen kuzum
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.
Valla aynı durumdayız işe gelesim gelmiyor artık personel bulamamalarına da içten içe mutlu oluyorum. Gittikten sonra hiçbir telefona cevap vermeyeceğimi de açık açık belirttim. Daha önce bir kaç söylem olmuştu muhasebe en kolay personel bulunan bölüm vs. diye kariyerde eleman.nette falan aralığın 15 inden beri açık ilan henüz personel yok
Yok anladım canim onu ben ben de bunu görünce paylaştım kızamık vakası görmeden mezun olan asistan dr lar suan kizamikla boğuşuyor diye haber yapmışlar valla cok sinir bozucu. Eşim bugün nüfus müdürlüğüne gitti. Suriyeli kaynıyormus. Özel cevirmenleri varmış özel ilgileniyomus memurlar biz Türkler koyun gibi bekliyoruz diyo eşim nasıl sinir olmuş
Ah Ah birde Hatay'ı görseniz adım başı suriyeli işletme adım bir sürü mahalle komple suriyeli.. Allah yardımcımız olsun gerçekten biz azınlık kalacağız ülkede böyle devam ederse
O degil de Suriyeliler on yildir Turkiye'deler kizamik simdi mi hortladi onu bagdastiramadim
İrkci asla degilim ama sanki yeter gibi, savas falan da yok artik kendi vatanlarina donseler ne iyi olacak.Ozellikle kadin dogum ve cocuk poliklinikleri hep Suriyeli onlardan dolayi ozele gidiyoruz resmen.Yoksa yakinimda Sefket yilmaz arastirma hastanesi var ben de oraya giderdim, doktorlari da kotu degil ama Bursali olanlar bilir,ordaki kadin dogum poliklinigi sadece Suriyelilere hizmet veriyor
üzülüyorum çok fazla savaş evet kötü birşey ama şuan bitti. Adamlar bayramda memleketlerine bayramlaşmaya gidiyorlar sonrasında geri geliyorlar. Benim yaptığım iş dolayısıyla yabancılarla çok fazla muhattabız.Geçen gün sordum dönmeyi düşünüyor musunuz diye yok Türkiye çok güzel diyor bana..
kızlar siz devlette mi yoksa özelde mi doğum düşünüyorsunuz? bir de özelde fiyat sordunuz mu? ben normalde devlette isterdim ama muamele ve hizmetten dolayı hiç düşünmüyorum bile. zaten insan stres altında oluyor bir de o suratları çekmek istemiyorum devlette
Benim doktorum özelde çok seviyorum doktorumu o sebeple o hastahanede yapacağım doğumumu testler ve ilaçlar hariç 9000 TL fiyat verdiler bana 12-13 bini bulur diye düşünüyorum. Bulunduğum bölge çok pahalı değil Allah'tan.. Gittiğim hastahane buranın en iyi özel hastahanesi ona rağmen fiyatı bu şekilde.
Kızlaaar 36. Haftaya girdimmm
ancak uzun zamandır mide asidinden dolayi gaviscon iciyordum sanki buz küpü yutmuşum gibi soguk bir yumru oturuyordu mideme ve gaviscon iyi geliyordu. 34. Haftadan itibaren arada kusmalarim olmaya basladi resmen asidi bile kusuyorum yemek borum asit yuzunden tahris olmus gibi agriyor bir de agzimdan geceleri ilk kez salya akiyor korkunc
basina gelen oldu mu hic bagsurla savasirken basima bi de bu geldi
kaynanam diyor bebek sacli olcak demekki diyor dogruluk payi ne bilmiyorum ama gaviscon bile artik etki etmiyor
Aynı durum bende de var gece yatmadan içip uyuyorum gece 3 defa mide yanmasından uyanıp tekrar içiyorum korkunç bir yanma zararlı değilmidir bebek için bu kadar içmek . Ben rennie duo kullanıyorum 3 kaşığa kadar içebilirsin demişti doktor ve eczacı ama ben abartıyorum ve dayanamıyorum umarım zararı yoktur.
Bu salya olayı bendede başladı bu hafta normalde hiç olmazdı uyanıyorum yastığım ıslak en sevmediğim şey...
Yıkadım ütüleyim ayırdım poşetledim koydum kenara. Şimdi diğerlerini de halledeyim hepsini valize yerleştireceğim ki aklımda eksik kalmasın parça parça yapınca cok unutuyorum çünkü.
Emzik alacaktım eşim kızda aldın da noldi hiç kullanmadın boşuna alma bosver dedi
Ablam yeni doğan hemşiresi bana özellikle emzik ve biberonu hastahaneye götürmememi söyledi hemşireler işin kolayına kaçıyorlar dedi. kaşık biberon yada şırınga ile versinler emmezse dedi. Ben o halimle bunu talep etmeyi düşünürmüyüm bilmiyorum yada oradakiler bunu düşünür mü emin değilim. 2 yeğenimde biri 2 biri 1 yaşında biberon ve emziği hiç almadılar.
Ben dezenfekte edip kilitli poşete koyup ablama vereceğim mecbur kalınırsa verecek oda valize koymayacağım. 10 yıldır yenidoğan hemşiresi tecrübelerine güveniyorum