2023 İKİZ BEBEK BEKLEYENLER

Bizimki bu altlı üstlü orta alanı baya geniş birbirlerine dönüyorlar tam tersi oluyor falan ben yerden dolayı altlı üstlü tercih ettim bulunduğum yerde kaldırımlar vs dar olduğu için. Ama şu an arabayı pek sevmiyorlar kanguruyla geçiniyoruz. Biz şu an 2.5 aylığız 2 aylıkken 3-6 ay giymeye başladık açıkçası ben hala ihtiyaç oldukça alıyorum daha çok 1 yaş 2 yaş stoklamıştım o yaşlar nasıl olsa çabuk küçülmüyor diye. Kayınvalidem ve annem baya 1 yaşa kadar almışlardı ama pişmanlar birer kez giydiler kıyafetleri...

Eklentiler

• IMG_1271.jpeg
    33,5 KB · Görüntüleme: 40
Araba konusu için karar vermek gerçekten zor olacak gibi görünüyo bizim içinde. Fiyatlar da uçmuş gerçekten her geçen gün zamlar üst üste geliyorbiraz bebişlerin kilolalari gelişimleri de etkili oluyo tabi yenidoganı nerdeyse 3 aya kadar giydik diyen anneleride okudum artık belli bir sayıda alcaz ilk olarak sonrası ihtiyaca göre alınacakzor mu diye sormak istemiyorum ama merakta etmiyo değilim eminim ki kolay değildir ama çevremde aayyy biz bir tanesine zor bakıyoruz sen nasıl bakacaksın onlara diyenlerle dolu moral motivasyon tam gaz park yatak mi kullaniyosunuz bu arada ikisi birlikte mi yatıyor şuanda

Ben küçük oldukları için hala yenidoğan giydirebiliyorum ama kalıplarda da fark oluyor. Şu an yaklaşık 3 aylık 4.5 kilolar.

Merhaba hanımlar.
Hastane çantanızı kaçıncı haftada hazırladınız?
İkizlerde 29. Haftadan itibaren ufaktan hazırlamakta fayda var bence. Hem erken doğum riski, hem gitgide ağırlaşma. Ben erkenden hazırlayıp sonra oturduğum yerden kalkamayınca iyi ki demiştim. Kıyafetleri yıkamakta aynı şekilde

Benmkilerde ağlıyorlar doymuyorlar 60 bazen 70 CC veriyorum 2nci ayindalar yani 2 2 buçuk saatte bazende 3 buçuk saatte yiyorlar çoğunluk
Biz ilk beşikler ve arabayı aldık sonra da ıvır zivirlari 27nci haftadan itibaren de

Ben 31nci haftamda hazırladım 34 haftamda doğum yaptım
Anladım benim için de hemen hemen vakit gelmiş sayılır o zaman
Teşekkürler hanımlar.

Reactions: H M
Tamamen zorluk derecesi bebeklerin karakterleriyle ilgili bence ben çok fazla zorlanıyorum tek hiç kalamadım hala çünkü iki bebeğimde kolik ve zor bebekler uykuya dalmakta güçlük çekiyolar uyanıkkende hiç oyalanmıyorlar ama zaman geçtikçe bir tık kolaylaşmaya başlıyor. İnstagramdan konuştuğum 3-4 ikiz annesi var mesela onlar başından beri hep tek bakmışlar bebekleri ya sakinmiş ya da ikisinden biri sakin olduğu için sürdürebilmişler sadece şunu bilin ne kadar zor olursa olsun gerçekten çok büyük mucize ikisine baktıkça asla tek düşünemezmişim diyorum şu an park yatağa sığmıyorlar boyut olarak sığıyolar ama elleriyle kollarıyla birbirlerini çok uyandırıyolar o yüzden ya salonda koltukta onlara yer hazırladım orada yatıyorlar yada yatak odasında ana kucağında yatırıyorum. Ufak ufak odalarına geçirmeye çalışıcam salon benim için uygun olmuyo ana kucağıda onlar için pek uygun olmuyo. Birde ağırlaşmadan hazırlıklarınızı ufak ufak tamamlayın ikiz gebelik ister istemez hareketi çok zorlaştırıyor mesela benim 30. Haftadan sonra hareket etme yasağım vardı erken doğum riski vardı iyiki önceden halletmişim demiştim çok şükür 37de doğum yaptım
Merhaba hanımlar.
Hastane çantanızı kaçıncı haftada hazırladınız?
Ben 34te hazırlamıştım ufak ufak ekleme çıkarma olmuştu sonradan

Maşallah 37 de doğum yapmışsınız
Ne ekleyip çıkardınız, neler koydunuz ne lazım oldu veya ne gereksizdi acaba sizinle birlikte herkese sormuş olayım

Ne ekleyip çıkardınız, neler koydunuz ne lazım oldu veya ne gereksizdi acaba sizinle birlikte herkese sormuş olayım
Daha durcaklardı da ben duramadım çantanın benim için en en önemli parçası depend lohusa küloduydu hastaneden çıkana kadar onu kullandım. Pijama olarak 2 gecelik 1 pijama takımı aldım ama sizin kışa denk gelicek sanırım. En çok pijama takımıyla rahat ettim. Bebek bezi çok fazla koymanıza gerek yok bence hatta bazı hastaneler kendileri veriyormuş sanırım onu bir araştırın isterseniz. Kendinize yelek bulundurmanızı öneririm hayatımda hiç o kadar ter atmamıştım lohusa teri diye bişey varmış bebişler için ilk doğuma ziyan olabilcek takım verdim kan vs bulaşır diye öyle bişey olmadı isimli takımlarını sadece çekimde giydim ayrı olarak 2 veya 3 tane set vardı yanımda işte battaniyesi yenidoğan takımı olanlardan. Bu arada benimkiler 2.400 ve 2.500 doğdular yenidoğanlar büyük gelmişti hastaneden çıkar çıkmz birkaç prematüre kıyafet almıştık biberon ve mama ısıtıcım yanımdaydı ama keşke biberon direk başlamasaydım mesela eds diye yöntem varmış o zamanlar bilmiyordum direk biberonla başlayınca çabuk alıştılar benim göğsümü emmediler o kısımları bir araştırın isterseniz çünkü sezeryan olursa ilk 2-3 gün süt inmeyebiliyor

Ben de direkt biberon vermeyeyim diye kaşık biberon aldım eds yi de araştırayım çok teşekkür ederim
İnşallah biz de kalırız 37 lere

Depend mutlaka lazım çok rahat oluyor en azından
Elbise gecelik al en rahatı
Çocuklar kuveze girdi benim o yüzden çocuklarla ilgili hicbirseyu kullanamadim
Ama birer hastane çıkışı , ikişerb takım da ayrı takımlar koydum battaniye 2 çeşit bı ince bı kalın koydum
Çocukların bezleri göğüs pedi vs onlari koydum
Ben el pompasınida süt sağma makinesini de yanıma aldım ama makineyi hastanede kullanmadım ufaktan el pompası ile alıştırma yaptım süt gelsin diye hastanede 3.gun sütüm geldi ilk günler çocuklar yanmda olmayınca pek ugrasmadim yoksa erken zamandada gelirdi
Bir gecelikle hastane de durdum çıktım başka pijama kullanmadım
34+2 de doğum yaptım ne sancım ne birşeyim yoktu doktor 3cm acilman var dedi yapalım dedi riske atmayalım dedi oldum
2.500 biri 1700 biri doğdu
biri prematüre olan kızım kilosunu bekledi sadece saglikliydi şükür diğer oğlumda oksijen desteği aldı 3 gün filan sadece.
Sana da hayırlı doğumlar olsun

Son düzenleme:
Mutlaka zorlukları vardır çok kolay olmayacak farkındayımama tedirginlik var tabi ister istemez tek bakabilirmiyim yetebilirmiyim onlara diye..tabi öncelikle sağlıkla kucağımıza alalım inşallah diye hep duamız..sonrası için bakarızbende yavaştan başlıyorum artık hazırlıklara dediğiniz gibi ağırlaşınca daha da zor olacak herşey..ikiz hamilelik için maşallah çok güzel bir haftada doğum yapmışsınız darısı başımıza inşallah

Sağlıkla gelsin minikler mesela bu süreçte çok konuştuğum instagram annesi var doğdukları andan beri tek bakanlarda var şu an bebekleri 1 yaşında dediğim gibi tamamen karakterleriyle belirlicekler

L a v i n V venuskiz kızlar nasılsınızz bebişler nasıll ileriki günlerden güzel haberler verinn bedenim ayakta ama ruhum yok diye diye geziyorum
İyiyim canımm şükür bugünümüze , 6. Ayımıza girdik artık yerde yuvarlanıp oyuncaklardan oynuyorlar gün içinde kendi kendilerine oyalanabiliyorlar . Gece uykumuz inişli çıkışlı bu dönemler rahatlıyoruz ama diş dönemi başlıyor işte arada ağlamalı sızlamalı geçse de rahatlayacağın zamana az kalmıştır kesinlikle. Biraz daha sabır et canımm sizde neler var kaç aylık oldu kuzular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…