2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Lina nasıl? Aşılar ateş yaptı mı? Şimdiye dek ateşsiz atlattık sadece dün geceki uykuları çok kötüydü ve tekrar uyutmakta çok zorlandım, sizde durumlar nasıl Sonbahardagel Sonbahardagel

Kızlar ya ilay çok huzursuz bu sıra. 27sinde bexsero aşısını yaptırdık ilk gece iyiydi yani iyi dediğim 1.5 2 saatte bir kalkıyordu.(ateş takibi yaptım ateşi hiç yükselmedi) Ama 2. Gece yani dün gece tam bir felaketti resmen yarım saatte bir uyandı. Bugün gündüzde uykuya aşırı direndi asla uyumadı. Toplasam gündüz 1 saat anca uyumuştur o derece. Hatta evde uyumadığında bebek arabasına koyar parka giderdik. Park evimize çok yakın 100mt anca. Parka varmadan uyurdu bugün dışarda da uyumadı. Sorun ne anlamıyorum bexseronun verdiği bir huzursuzluk mu acaba?

Diş desem, geçen haftasonu doktora gittik dişlerine baktı birşey yok dedi yani olsa söylerdi herhalde. 5 aylık bebekler gece 9 saat deliksiz uyuyabiliyorlarmış. Sizinkiler deliksiz kaç saat uyuyor? Sizce bizim sorunumuz ne?

Daha önce çok sıcaklıyor herhalde dedim 0.5 tog uyku tulumuyla yatırıyorum içine ince pijama takımı giydiriyorum oda 25 derece oluyordu, onu da 23e kadar düşürdüm,yok. En uzun uykumuz 2 saat ve bu durum bayadır böyle. Aşıdan sonra yarım saate düştü o ayrı.

Nolur bi fikir verin..

Kızlar ya ilay çok huzursuz bu sıra. 27sinde bexsero aşısını yaptırdık ilk gece iyiydi yani iyi dediğim 1.5 2 saatte bir kalkıyordu.(ateş takibi yaptım ateşi hiç yükselmedi) Ama 2. Gece yani dün gece tam bir felaketti resmen yarım saatte bir uyandı. Bugün gündüzde uykuya aşırı direndi asla uyumadı. Toplasam gündüz 1 saat anca uyumuştur o derece. Hatta evde uyumadığında bebek arabasına koyar parka giderdik. Park evimize çok yakın 100mt anca. Parka varmadan uyurdu bugün dışarda da uyumadı. Sorun ne anlamıyorum bexseronun verdiği bir huzursuzluk mu acaba?

Diş desem, geçen haftasonu doktora gittik dişlerine baktı birşey yok dedi yani olsa söylerdi herhalde. 5 aylık bebekler gece 9 saat deliksiz uyuyabiliyorlarmış. Sizinkiler deliksiz kaç saat uyuyor? Sizce bizim sorunumuz ne?

Daha önce çok sıcaklıyor herhalde dedim 0.5 tog uyku tulumuyla yatırıyorum içine ince pijama takımı giydiriyorum oda 25 derece oluyordu, onu da 23e kadar düşürdüm,yok. En uzun uykumuz 2 saat ve bu durum bayadır böyle. Aşıdan sonra yarım saate düştü o ayrı.

Nolur bi fikir verin..
Canım hiç bilemedim ki benim beneğimi biliyorsun zaten uyukusu huyu felaket 🙁

Kitaplara göre bebekler hep yatıyo ama normal hayatta olmuyo ya
1 haftadır saat başı uyanıyo 3 4 kere kalkıyosam 6 oldu yani yine bir uyku gerilemesi dönemiymiş sanırım ben kundağı bıraktık diye sanıyodum 🥴
Seninde atak uyku gerilemesi dönemi sanırım ataklarda 1 ay sürüyo nasıl şey anlamadım ben yani bende her huysuzluğu dişe bağlıyorum am değil cnm buda bir süreç yani
Bebekler geliştikçe biz mahvolduk 😩

Nolur bi fikir verin..

Bende hala almadım 360° dönebilen 0-36 kg istiyorum , Joie Elele Prego ve Kraft ın modelleri aklımda, joie en pahalısı diğerleri hemen hemen aynı fiyat
Kraft ve joie de hangi modellere bakıyorsun canm? Ya i size olanı bulamadım adaclı yok bari i size sertifikalı olsun diyorum da 0 36 larda pek yok

Şu uzun kollular lazım olcak bize 💫bugün kalmışsa alcam
151FEC98-E123-48AA-A774-75DE580471F1.jpeg

kuzum yumurta sarısı ve labneyi severek yerdı bugün avokado ekledim öğürdü resmen .her şeye atlayan koz bunu 2 kasıgıyla zor yedi 😂😂

Kızlar bebeklere Migros bahçıvan labne öneriliyordu değil mi
Yazmışsın somra organik bşogurme öneriliyor kucuk migrosta ben de göremedim acmdekşne bakcam telefonda eve gelebiliyo cunku demek ki orda var
Ya ben ilk defa bugün suluğunda verdim hiç sevmedi kusturdu resmen kendini bilemedim öncesinde probiyotik damlasını vermiştim ondan mı böyle oldu, resmen midesini bulandırdı sudan

Bu arada suyu nasıl ve kaç cc veriyorsunuz kızlar?
Bardağından içiyo cok tatlı, ebebek bardagının 8de 1i falan sanırım kac cc bilmiyorum
Gün içindeki toplam miktar de mi bu 60-120 cc
Evet evet toplam miktar
Ayni sekilde gunduz emzirmek eziyet. Gece 3-4 defa kalkip emziriyorum o yuzden. Insallah ek gidayi severler de bu konu da boylece kapanir🙏

Altinsut ve activia ile 43 derece 8 saat hem tas gibi hem lezzetli oldu. Kizimdan once yogurt sevmeyen esim bitirdi😂

Sadece anne sutu birde anne sutuyle hazirlanan reflu mamasi verdim. Ufak tefek tadimlar yapiyor ama olur mu acaba ondan.
Yazıklar olsun benim tutmayan yogurduma sinirim bozuldu ilk defa yapmıştım benimkinin kıvamı talı sıksam suyunu cıkarırım seklinde oldu
Valla şoktan aldım 3.5 tl maya nasıldır bilmem.. bimde altın süt kalmamış yanda şoktan mis süt ve yayla marka maya aldım.. 1 ltreden 3 litrew kadar mayalar diyor. Açınca tek seferde kullanın diyor.. şimdi yapçam akşama hazır olur
Ya ben vivo aldım 4lü paket 50 küsürdü 50 tl falan da sekin pastörizesini aldım gaza gelince
Bende de 1 paket 1-5litre mayalar yazıyodu nasıl oldugunu bilemediğim için 2 lt sütle denemiştim sonu hüsran kavanoz da aldım aksi gibi. Baska bi sütle tekrar deneyeceğim bi de activia ile demeyeceğim
Kızlar size soru: bebeğin çıngırağı oyuncağı vs evde yere düşünce her defasında yıkıyor musunuz? Ben artık yıldım ve biraz saldım 2 gündür 🤭🤭 bence büyüdü artık ya valla yoruldum
Ya bizde kedi var silikon diş kaşıycıları suya tutuyorum oyuncaklara bişey yapmıyorum genelde dışarda düşerse anca
Ayy biz bugün patates püresi yedik, eşimle birbirimize girdik ben vercem diye en son kaşığı birlikte tuttuk ajajajaj ayy çok komikti azıcık zeytinyağı bi de kendi sütümle açtım yinede yoğun göründü gözüme yarın daha çok sütümü katayım kıvamlı olsun, bizimki sevdi versem daha da yerdi ama alerji açısından vermedim, 3 gün sonra havuçlu vercem
O esnada benim kızımın havucu öğürcem diye kusması
Bende hala almadım 360° dönebilen 0-36 kg istiyorum , Joie Elele Prego ve Kraft ın modelleri aklımda, joie en pahalısı diğerleri hemen hemen aynı fiyat
Bence artık 9 36 al yavrum ne kaldı surda. Joie ispin 360 var bende guzel ama sallanıyo cok cukurda. Hem de 18 kgye kadar. Anakucagını her seferinde baglamak biraz kötü ama daha sabit sallanmadsn gidiyo cocuk oyle diyim. Adac testi olsun 360 da dönsün cok kolay oturuyo cunku baglamak cok kolay. He iyi yanı ne yuksek bi koltuk dısarıyı falan izliyo

Nolur bi fikir verin..
Aşıdandır bence. Atesi olmasa da agrısı olabilir gergindir
Kızlarcım oto koltuğu hangi marka model kullanıyorsunuz?? Biz hala almadıkta
Joie ispin 360, dikloya dediğimin aynıları (kız bu alıntıların yeri değişebiliyormuş ya yanlıslıkla simdi fark ettim o yuzden sen asagıda kaldın boyle)

Yazmışsın somra organik bşogurme öneriliyor kucuk migrosta ben de göremedim acmdekşne bakcam telefonda eve gelebiliyo cunku demek ki orda var

Bardağından içiyo cok tatlı, ebebek bardagının 8de 1i falan sanırım kac cc bilmiyorum

Evet evet toplam miktar

Yazıklar olsun benim tutmayan yogurduma sinirim bozuldu ilk defa yapmıştım benimkinin kıvamı talı sıksam suyunu cıkarırım seklinde oldu

Ya ben vivo aldım 4lü paket 50 küsürdü 50 tl falan da sekin pastörizesini aldım gaza gelince
Bende de 1 paket 1-5litre mayalar yazıyodu nasıl oldugunu bilemediğim için 2 lt sütle denemiştim sonu hüsran kavanoz da aldım aksi gibi. Baska bi sütle tekrar deneyeceğim bi de activia ile demeyeceğim

Ya bizde kedi var silikon diş kaşıycıları suya tutuyorum oyuncaklara bişey yapmıyorum genelde dışarda düşerse anca

O esnada benim kızımın havucu öğürcem diye kusması

Bence artık 9 36 al yavrum ne kaldı surda. Joie ispin 360 var bende guzel ama sallanıyo cok cukurda. Hem de 18 kgye kadar. Anakucagını her seferinde baglamak biraz kötü ama daha sabit sallanmadsn gidiyo cocuk oyle diyim. Adac testi olsun 360 da dönsün cok kolay oturuyo cunku baglamak cok kolay. He iyi yanı ne yuksek bi koltuk dısarıyı falan izliyo

Aşıdandır bence. Atesi olmasa da agrısı olabilir gergindir

Joie ispin 360, dikloya dediğimin aynıları (kız bu alıntıların yeri değişebiliyormuş ya yanlıslıkla simdi fark ettim o yuzden sen asagıda kaldın boyle)
Benim 3.5 liralık maya tuttu valla 😅 ama makine sağolsun..

Şimdi sen joie den memnun değil misin? Ya 0 36 alayım diyorum belli mi olur 2. Çocuk filan olur o da kullanır ilerde şuan zaten 9 36 da olur aslında biz alıp kullanana kadar 9 olur 😅

Lina nasıl? Aşılar ateş yaptı mı? Şimdiye dek ateşsiz atlattık sadece dün geceki uykuları çok kötüydü ve tekrar uyutmakta çok zorlandım, sizde durumlar nasıl Sonbahardagel Sonbahardagel
Kuzum çok şükür ateş olmadı ama huysuzdu
Bide aşı sonrası büyük tuvaletini sık yapmaya başladı sizdede oldumu aynı durum
Bide bu ara atak haftası görünüyor iştahsız gibi

Kuzum çok şükür ateş olmadı ama huysuzdu
Bide aşı sonrası büyük tuvaletini sık yapmaya başladı sizdede oldumu aynı durum
Bide bu ara atak haftası görünüyor iştahsız gibi
Bizde de ateş olmadı ama aşırı huysuz uykuları bölük pörçük sürekli uyandı tekrar dalmakta güçlük çekti, kakası da biz mamada 2 numraya geçtik o yüzden kabız gibi, bugün kontrol vardı dr 2 no’nun besin değeri daha yüksek olduğu bağırsakları anca alışır kabızlık devam ederse mamayı değiştir dedi

X