- 13 Mart 2015
- 152
- 172
- 34
- Konu Sahibi ananasmango
- #9.341
Çok geçmiş olsun canım , umarım tekrar yaşamazsın ama aklında bulunsun Çamlıca medipol ve florence nightingale kadıköy şubelerinde nöbetçi kadın doğum doktoru bulunuyor hemde kendi doktorları, bir de benim doktorum acil bir durum olmasına karşılık tüp bebek sürecinden bu zamana kadar olan tahlillerimi ultrason görüntülerimi bir dosyada toplattırdı ve dosyanın yanımda olmasını istedi, herhangi bir başka doktora gitme ihtimalimde doktorun benim gebelik geçmişimi bilerek işlem yapması gerektiğini ,diğer türlü doktorun o anlık gördüğü şeye göre yanlış bir yorumlamayla hata yapabildiğini söyledi.Kızlar selam. Benim dün pıhtılı kanamam olunca korkup acile gittim. Koyu renk bir pıhtı gelmişti. Gittiğim üçüncü hastanede kadın doğum doktoru buldum acıbademlerden biriydi. Dış doktormuş nöbetçi.
Baktı bebekte sorun yok ama plasentan rahim ağzına yakın yarısını kapatmış ondan kanama olabilir sen 20 gün sadece yat bence düzelir dedi. İşe gitme, ev işi yapma, yemek yapma dedi. Tanıya da plasenta previa marjinal görüldü yazmış. Düşük tehlikesinin tanı kodunu girmiş. Progesteron iğne yazmış acilde yaptırayim diye bir sürü tetkik istemiş. O kadar korkuttu ki beni. Hemen kendi doktorumu aradım korkma hiçbir şey de yaptırma gereksiz yapılan progesteron iğnesi ilerde bebekte soruna yol açabiliyor yarın ben göreyim dedi.
Bugün gittim ne plasentam aşağıda ne de o doktorun dediği gibi sıkıntılar var. Bunlar nasıl doktor inanamıyorum dedi. Beni dünden beri boşu boşuna paniklettirdi. Bugün 13+5 ultrasonda ölçüldüğünde 14+2 hiçbir kanama alanı da yok. İğneyi 12. haftada bırakmıştık sadece 1 hafta progesteron fitil kullanacağım. Güvendiğiniz doktordan başkasına gitmemek lazımmış onu anladım.
Hiç kilo almadım hatta kilo verdim diye de endişeleniyordum onun için de şu aşamada önemli değil alırsın yavaş yavaş dedi. Karnım da yok dümdüz hala. İdrak edemedim hamileliği :)