2023 Ekim Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Herkese merhaba, ben de geçen pazartesi Opu işlemi oldum. Bizim hem sperm ve morfoloji kaynaklı hem de 5 doktor kontrolü ve 1 başarısız aşılama sonrası pcos olduğumu öğrendim. Hemen tüp bebeğe karar verdik. 22 yumurta toplandı ve 16 sı döllendi. Benim için ağrılı ve zor süreçti ohss gelişme ihtimali var hala temkinli yaklaşıyoruz. Rahim dinlendirme yapılacak ve 2 ay sonra embriyo transfer olacam. Maddi manevi zorlayıcı bir süreç Allah isteyen herkese en sağlıklı şekilde kavuşmayı nasip etsin 🙏🏻

Canım bence de yaş itibari ile artık bekleme
4 tane aşılama geçirmişsin. Bence de artık bismillah de başla🥰 muhtemelen doğum kontrol hapı verirler kist varmış bunlar zaten adetle atılır
Sağlıklı beslen egzersiz yürüyüş onları yap hatta bence takviye alman gerekiyorsa görüş ve kullan 😘
Evet canım doğum kontrol hapı verdi ama kullanmayı düşünmüyorum. Daha önce de kist olmuştum. Adetle atılmıştı. Beni 19 aydır takip eden doktorum, bunların en basit kist türü olduğunu %90 adetle atıldığını söylemişti. Belki bu ay da bi şansım olursa diye doğum kontrolü kullanmayacağım. Sağol kuzum 🥰 inşallah sürecim sağlıklı olur. Çok sabırsızım şuan. Hemen günüm gelsin istiyorum.

💜🐞 canlarım bugün tüp bebek merkezine gittim. Onlar da benim doktorum gibi herşeyimizin normal olduğunu, bu değerlerle normal yolla gebelik olacağını söylediler ancak 4 aşılama olmuşsunuz ve yaşınız da var, geç kalmak istemezseniz tüp bebek yapabiliriz dediler. Biz de tüp bebek istedik. Ama bir baktık ki kistim var. Yani bu ay kaldı. Kasımdaki adetimde tüp bebek için işlemlere başlıyoruz 💜🐞 Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim doğru yoldayım değil mi kuzum? Azıcık cesarete ihtiyacım var. Doktorlar hep doğal yolla olur diyor ama olmuyor. Bi de şöyle bi hesap yaptım, ikiz olursa eğer, tek tek iki yıl arayla bebek yapma masrafları bence aynı olacak. En azından tek ameliyatla atlatacağım diye düşünüyorum 😊 tabi inşallah tutar da ikiz olması kalır geriye 🥰 ben de artık topiğinizi takip ediyorum kızlar. Sizlerden öğrenecekleri var.
Canım Allah utandirmasin.
İnşallah güzel bir süreç geçirirsin bu yolda.

Amin kuzum. Sen Şubat'ta mı yaptıracaksın kuzum? En son öyle mi konuşmuştuk?
Canım doktor ilaç ücreti 10-15 tutar deyince önümüzdeki adet dönemi yaptırmaya karar verdik. Yani eşim bütçeyi ayarlayabilirim dedi.

Ben sen bugün bu sürece başlarsın, bana da rehber olursun diyordum ki kistten dolayı seninki 1 ay ertelenmiş. Ben sana rehber olucam sanırım ☺️

Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim beni bir konuda aydınlatır misin ?
3. Gün ve 5. Gün embriyo konusunda.
Yumurta toplandıktan sonra 3. Günde duruma bakıp öyle mi transfer oluyor,
Yani 3 gün sonra mi transfer oluyor,
Bu konuda çok çok cahilim, sorularımın kusuruna bakma, samimiyetten soruyorum sanada.
Estağfurullah canım 😘
Embriyoların gelişimi takip edilir 3.güne yada 5.güne kadar takip edilir.
tamamladığında dondurulur.
eğer ki rahim dinlendirme önerilmemişse rahim uygunsa doktorun takibiyle karar verilir.
O ay içerisinde yapılırsa buna taze transfer,
Yok 2 adet dönemi beklensin derse bunada donmuş transfer denir

İkisinden birine hangisi daha kaliteliyse transfer sağlanır

Canım doktor ilaç ücreti 10-15 tutar deyince önümüzdeki adet dönemi yaptırmaya karar verdik. Yani eşim bütçeyi ayarlayabilirim dedi.

Ben sen bugün bu sürece başlarsın, bana da rehber olursun diyordum ki kistten dolayı seninki 1 ay ertelenmiş. Ben sana rehber olucam sanırım ☺️
Ayy hemen başlayacak mısınız 😍😍 çok heyecanlandım şimdi. Kistim olmasa yarın başlayacaktı doktor. Kist engel oldu ya. Neyse geç olsun güç olmasın. Sen bana öğreteceksin artık. Çok cahiliz kız bu konuda. Çalışmadığımız yerden geldi bu sefer sorular 🤣. Çok merak ediyorum süreci. YouTube'dan videolar izlemeye başladım biraz anlayabilmek için. Hakkımızda hayırlısı. Sen bana anlat mutlaka canım doktora gidip geldikçe. Etiketle beni yorumları görmezsem üzülürüm.

Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim beni bir konuda aydınlatır misin ?
3. Gün ve 5. Gün embriyo konusunda.
Yumurta toplandıktan sonra 3. Günde duruma bakıp öyle mi transfer oluyor,
Yani 3 gün sonra mi transfer oluyor,
Bu konuda çok çok cahilim, sorularımın kusuruna bakma, samimiyetten soruyorum sanada.

Ayy hemen başlayacak mısınız 😍😍 çok heyecanlandım şimdi. Kistim olmasa yarın başlayacaktı doktor. Kist engel oldu ya. Neyse geç olsun güç olmasın. Sen bana öğreteceksin artık. Çok cahiliz kız bu konuda. Çalışmadığımız yerden geldi bu sefer sorular 🤣. Çok merak ediyorum süreci. YouTube'dan videolar izlemeye başladım biraz anlayabilmek için. Hakkımızda hayırlısı. Sen bana anlat mutlaka canım doktora gidip geldikçe. Etiketle beni yorumları görmezsem üzülürüm.

Bide normal test yaptım bundada cikti☺️

Eklentiler

• IMG_4363.jpeg
    IMG_4363.jpeg
    74,1 KB · Görüntüleme: 47
X