Çok geçmiş olsun canım. Aşıyı ben de yaptırdım ama bir sıkıntı yaşamadım ben. Dediğin gibi çok alerjikmiş ama. Başta hiçbir sıkıntı yapmasa da 1 hafta sonrasında döküntüler olabiliyormuş vücudunda. Normal dedi hemşire bize
Kızlar bir de dudak bağında hepsinde operasyon gerekmiyor. Ben benim bebek memeyi düzgün kavrayamıyor diye 2 cerraha ve 3 cocuk doktoruna gitmiştim hem bu konu için hem de göbek bağı düşmediği için. Benimkinde de var mesela ama alınması gerekmiyor dedi. Dişler de ayrık çıkmadı. Dudak bağı kalınsa ve bebek emme, ağzını yeterince acma, konusma gibi seylerde sıkıntı oluyorsa ya da olma riski varsa gerekli görülüyor
Bir de dişler çıkmaya başladığı gibi ya parmak diş fırçalarıyla fırçalamak ya da beslenmeden sonra özellikle uyumadan önce su içirmek gerekiyormuş. Dişlerde çok sıkıntı yaratıyormuş. Ağızda mama/ yemek kalıntısı olmaması gerekiyormuş. Dişlerde kırılmalara sebepmiş. Kuzenim diş hekimi. Çok hastamız var 2-3 yaslarında dişleri kırık olarak gelen. Küt görüntü oluyor dişlerde dedi. Sizlere de söyleyeyim dedim