2023 Ağustos ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı

merhaba anne adayları. Öncelikle ağustos ayında transfer olan ve olumlu sonuçlanan herkesi kutluyorum. Dilerim ki sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı. Bende 8 eylülde transfer olacağım. İlk denememiz ve tecrübesizim. Olumlu sonuç alanlara bir kaç soru sormak istiyorum. Transfer anı itibariyle nelere dikkat ettiniz? Nasıl beslendiniz? Ne kadar yattınız. Transferden hemen sonra idrarınızı ne kadar tuttunuz ve hastaneden ne zaman ayrıldınız.. tecrübelerinizi paylaşabilirseniz inanın çok sevinirim. Cuma günü transferim var ve çok heyecanlıyım. Şimdiden teşekkür ederim 💛🌸
Rabbim güzel pozitif sonuçlarla karşılaştırsın 🤲🥰 transferden sonra işlem bitti doktor gider gitmez beni de kaldırdılar hemen tuvalete gittim ve idrarımı boşalttım 🤭Transferden sonra yatmanın bilimsel bir açıklaması yok. :) Doktor sadece bir iki gün sıcak duş alma onun dışında hayatına devam et dedi Bende öyle yaptım. Çok yatmak ve çok yorulmak iyi değil orta yollu olmak lazım. Günde 10 dk kadar hafif tempo yürüdüm (kan akışının hızlanmasına yrdımcı oluyor) sürekli yatmak size bel ağrısından başka bir kazanım sağlamaz maalesef. Ve lütfen belirti aramayın. Belirtileriniz olsa bile kullandığınız ilaçlardan olacaktır. Belirtilerin çoğu da beta hormonundan değil progesteron hormonunun yükselmesinden kaynaklı oluyor zaten. Aşırı ağrılı olmadığı sürece doktorlar hafif lekelenmelere de okey diyorlar ve burada bir sürü lekelenmesi olup kalp atılı duyanda var hiç lekelenmesi olmadan kalp atışı duyanda var parmak izi gibi düşünün her bünye farklı kendinizi kimse ile kıyaslamayın ve size tavsiyem erkenden gidip gebelik testi almayın :) sonra stres olursunuz benden demesi :) Rabbim hayırla sonuçlandırsın 🤲

Belirti olmasa neden yok diyoruz belirti olunca nasıl baş edicez diyoruz 😓 Allah kolaylık versin anneme sordum ekmek içi ye bir kaç lokma bastırır diyor. Ama biraz geçse 5 dk sonra yine aynı
Ay valla öyle ya cidden mide bulantısı da çok fena tüm hayat standartın düşüyor 😌 Allah hepimize yardım etsin buralara gelmek hiç kolay olmadı ama kızlar hala inanamiyorum 😅 ne zaman inanacam onu da bilemiyorum 😅

merhaba anne adayları. Öncelikle ağustos ayında transfer olan ve olumlu sonuçlanan herkesi kutluyorum. Dilerim ki sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı. Bende 8 eylülde transfer olacağım. İlk denememiz ve tecrübesizim. Olumlu sonuç alanlara bir kaç soru sormak istiyorum. Transfer anı itibariyle nelere dikkat ettiniz? Nasıl beslendiniz? Ne kadar yattınız. Transferden hemen sonra idrarınızı ne kadar tuttunuz ve hastaneden ne zaman ayrıldınız.. tecrübelerinizi paylaşabilirseniz inanın çok sevinirim. Cuma günü transferim var ve çok heyecanlıyım. Şimdiden teşekkür ederim 💛🌸
Öncelikle hayırlı olsun 🙏 ben transfer sonrası 40 dk sonra idrarımı yaptım ve hadtaneden ayrıldım.otobüsle yolculuk ettim (ilk yarım saat önemli diyorlar onda da dinlendiriyorlar zaten) paketli gıda , şarküteri ürünleri yemedim.gazlı içecekler ve bitki çayları içmiyorum. Ceviz badem kuru meyveler leblebi fazla olmamak koşulu ile atıştırmalıklarım. Hergün muhakkak proteinli öğünüm oluyor.en az 3 lt su içiyorum. İlaçlarımı aynı saatlerde yapıyorum her gün. Ağır kaldırmıyorum.onun haricinde asla yatmadım( tabi ara ara yattım ama bütün gün değil)kan dolaşımı önemli dediler.hergün yürüyüş yaptım hızlı tempo değil.ev işlerimi de yapıyorum çok eğilip bükülmeden . Pozitif sonuçlar almanız dileğiyle 🌺🙏

Merhaba inşallah pozitif haberi almanız dileğiyle. Ben transferden 10 dakika bile olmadan sürgüye yaptım tuvaletimi çok sıkışmıştım çünkü 😅 yarım saat sonra da kalkıp lavaboya gitmemi söyledi hemşireler kalktım yani. İlk 4 gün yattım duş bile almadım. Sonra kalktım kalkış o kalkış bugüne kadar işe gitmek dışında normal hayatıma döndüm 😅 Ağır kaldirmadim ama temizlik,yemek herşeyi yaptım. Yemek olarak da şu an 6+4üz toplam 4 kez anca kahve içmişimdir transferden bu yana. Çay içiyorum abartmamak koşuluyla. Kabız olmamak için kuru kayısı,kefir içtim.Avokado,kabak çekirdeği,ceviz,badem,taze meyve sebze,et,tavuk bunları yedim çok özel bişey yapmadım yani. Karbonhidrat anlamında çok pirinç,makarna falan tüketmedim onun yerine sebze ve protein ağırlıklı beslendim. Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmekler tükettim. Benimki bu kadar canım baya uzun oldu 😅

Ay valla öyle ya cidden mide bulantısı da çok fena tüm hayat standartın düşüyor 😌 Allah hepimize yardım etsin buralara gelmek hiç kolay olmadı ama kızlar hala inanamiyorum 😅 ne zaman inanacam onu da bilemiyorum 😅
Sanırım cinsiyeti gördükten ve şu ikili üçlü testleri yaptıktan sonra inanacaz. Çünkü şu an hala korku var düşük riski yüksek dönemdeyiz insan doya doya sevinemiyor kursağında kalıcak diye. He birde dediğim süreçte karın büyüyor oda bir başka güzel oluyordur :))

Sen ben gibiymişsin elhamdulillah şuan sıfır belirti ile devam ediyorum. Tabi bu kadar şey yazılınca insan bi şüpheye düşüyor ama sonra diyorum ki yaw kaşınma işte devam devam böyle iyi böyle iyi diyorum. 8. haftaya tam bi girelim de inşaAllah bu durumlar hakkında bir daha bi görüşelim beybisi 🤣🥰♥️
Ayyy keşke sıfır belirtim olsa keşke 😄 hatta sadece tek belirtim aylar sonra çıkıcak olan göbeğim olsa😄böylesi çok zor inşallah belirtisiz devam edersiniz ha çok istiyosanız da enn zararsız olanlardan olsun😁

Selam kızlar, negatif oldu malesef benim ilk denemem kızlar. Bekleyenlere umarım güzel haberler alırsınız dileklerimi iletiyorum🌸

Sen ben gibiymişsin elhamdulillah şuan sıfır belirti ile devam ediyorum. Tabi bu kadar şey yazılınca insan bi şüpheye düşüyor ama sonra diyorum ki yaw kaşınma işte devam devam böyle iyi böyle iyi diyorum. 8. haftaya tam bi girelim de inşaAllah bu durumlar hakkında bir daha bi görüşelim beybisi 🤣🥰♥️
Biz 7+1 olduk cok sukur bin sukur ya geliyo gidiyo ogurmeler bulantilar diyorum ya ben cok bogazima duskunum canim o an ogurmemi geldi 2 dakka bekliyom sonra yemeye tekrar devam ediyom😀😀😀 hic onu orda birakmiyom yani midem bulandi diye kestirip atmiyorum sadece yumurta yiyemiyorum artik annemlerde kaliyom ya onlar her sabah yiyolar babamla sofrada kokusunu aliyorum cok kotu oluyorum

Cuma gidiyorum doktora ilk onu isticem canım😃 böyle geçene kadar haftalarca yaşanmaz ben bişey yiyemiyorum o yüzden maşallah şanslısın yiyebildiğim tek şey ekşi olan şeyler😃
Şu ekşi yazısını okurken agzi sulanirmi bi insanin😀😀😀😀 bu gunler gelir gecerrrr biz bu gunleri cok bekledik cookk . Cok tatlı cok hosuma giden zamanlar cok sukur bu gunleri yasatan Rabbime tamamina erdirsin insaAllah🥰

Hayirli olsun transferin dualarim seninle ve diger arkadaslarimla. Ben transfer oldum yarim saat yaticaksin dediler cok sıkışınca surgu getirdiler esim onu altima koymaya calisiyo ben kivraniyorum dedim hayir bu daha zararli kasıyorum kendimi cok kalktim 15. Dakikada lavaboya gittim yavasca , ilk 3 gun cok dikkat etmistim egilmedim ve uzanmadim hic. 3 gunden sonra makineye camasir attim mesela ama esim cikardi sepetle kurutmaya atti. Hic agir kaldirmadim bu surecte hic uzanmadim hala uzanmiyorum hic egilmedim yavas yavas egilebiliyorum. Baska biseye dikkat etmedim aslinda marketimede gittim gezmeyede aksamlari esimle disarida ciktik. InsaAllah Rabbim isteyen kaderdaşlarımada nasip etsin🥰

Şu ekşi yazısını okurken agzi sulanirmi bi insanin😀😀😀😀 bu gunler gelir gecerrrr biz bu gunleri cok bekledik cookk . Cok tatlı cok hosuma giden zamanlar cok sukur bu gunleri yasatan Rabbime tamamina erdirsin insaAllah🥰
Aynen öyle çok şükür bugünleri gösterene🥰

Ayyy keşke sıfır belirtim olsa keşke 😄 hatta sadece tek belirtim aylar sonra çıkıcak olan göbeğim olsa😄böylesi çok zor inşallah belirtisiz devam edersiniz ha çok istiyosanız da enn zararsız olanlardan olsun😁
Yok yok belirtiler bi geliyor bi gidiyor hemen adapte oluyor herhalde vücut yani böyle iyi ben almayayım 🤣 ama şu 7. Haftanın ortaları 8. Haftada korkmuyor değilim hayırlısı 🤣

Biz 7+1 olduk cok sukur bin sukur ya geliyo gidiyo ogurmeler bulantilar diyorum ya ben cok bogazima duskunum canim o an ogurmemi geldi 2 dakka bekliyom sonra yemeye tekrar devam ediyom😀😀😀 hic onu orda birakmiyom yani midem bulandi diye kestirip atmiyorum sadece yumurta yiyemiyorum artik annemlerde kaliyom ya onlar her sabah yiyolar babamla sofrada kokusunu aliyorum cok kotu oluyorum
Zaten sanırım anlık tiksiniyoruz ya devam etsek ederiz demi bende onu anladım. Çok mantıklı devam 🤣🥰

Selamlar canım anne adaylarıııı 🌸🌸🌸

Pozitifi gören arkadaşlarım tebrik ediyorum, Allah sağlıkla ilerletsin inşaallah 💫🤲🏻 Ben işe başladım ve geldikten sonra pertim çıkıyor uyuyorum 🫣 Hep uyuyorum 🤭

İlaçlarım bitmişti kızlar aile hekimine gittim oksapar yazamam dedi bazı eczaneler uzman doktor olması lazım o zaman devlet karşılar demişti. Neyse Buldum bir hekim yazdırdım. Ama rapor çıkarırsak hiç ödeme yapmıyormuşuz tamamını devlet karşılıyormuş tabi bana söylenen bu henüz rapor çıkarmadım. Riskli sürecim geçerse rapor çıkarırım diye düşünüyorum.

Zaten sanırım anlık tiksiniyoruz ya devam etsek ederiz demi bende onu anladım. Çok mantıklı devam 🤣🥰
Kesinlikle anlık devam etsem o tiksinmeye kendimi hepten huylandircam biliyorum zaten sevdigim biseyi neden yemeyi birakayim ki😀😀 yiyorum pis boğazım ben napiyim😀

Yok yok belirtiler bi geliyor bi gidiyor hemen adapte oluyor herhalde vücut yani böyle iyi ben almayayım 🤣 ama şu 7. Haftanın ortaları 8. Haftada korkmuyor değilim hayırlısı 🤣
O zaman artıyomuş dimi bende öyle duydum gergin bir bekleyiş içerisindeyim🤣

Ben bu konuda daha önceki transferlerimde çok mağduriyet yaşadığım için şöyle bir tedbir almıştım: transfer günümde hemen MHRS'den bir kadın doğum uzmanından test günüm için randevu aldım. Test günümde pozitifi görünce doktora oksapar yazdırdım. Kan pıhtılaşması olduğuna dair elimde test sonucum da vardı. Hiç ona bakmadan yazdı. Aile hekimim hiçbir ilacımı yazmamıştı.
İlaçlarım bitmişti kızlar aile hekimine gittim oksapar yazamam dedi bazı eczaneler uzman doktor olması lazım o zaman devlet karşılar demişti. Neyse Buldum bir hekim yazdırdım. Ama rapor çıkarırsak hiç ödeme yapmıyormuşuz tamamını devlet karşılıyormuş tabi bana söylenen bu henüz rapor çıkarmadım. Riskli sürecim geçerse rapor çıkarırım diye düşünüyorum.

Bende adet kamarda transfer oldum aynı şekilde prograf oksapar coraspin folik asit estrofem 6adet , progestan iğne ve progestan fitil 3 tane ve dekoru her gün bunları kullanıyorum. İki gün sonra kalp atışı için randevumuz var hangisini bırakacağız bakalım merakla bekliyorum
Progestan iğne devam ediyor mu sizde transferden sonra da 🥹 kalçadan olan dimi

X