2023 Ağustos ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı

Amin. Ankara’da Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç’ın kliniğinde transferim yapılacak bir aksilik olmazsa yumurtalarımı da kendisi toplamıştı
Anladım bende Ankara'da yım benim doktorum da Prof. Dr. İbrahim Esinler kendisini çok iyi bir doktordur inşallah ondan başlayıp onda bitiririm hayırlısı ile..🤲🏻🤲🏻 Rabbim kolaylaştırsın zorlaştırmasın işimizi hayırla tamamlatsın.. Aminnn ☺️🤲🏻

Selam kızlar üç gün önce başladım iğnelere opu öncesi. Gonal f Oxotide Bide ovitrelle verdi doktor Rahim kalınlığımın gayet iyi olduğunu söyledi. Sizce bu ay transfer olur mu. Neye göre bir iki ay beklediniz. Bi de kasıklarımda sancı oluyo normal mi acaba

Merhaba. Hepiniz çok gençsiniz okuduğum kadarıyla. Ben 42 yaşındayım. 15 yıllık evliyim. PCOS luyum ben de.Eşimin ikinci evliliği ilk evliliğinden iki çocuğu var. Eşimde de sonradan varikosel, sperm ileri hız hareketi ve morfoloji problemleri çıktı. Her ikimizde de sorunlar var yani. 2 aşılama, bir tüp bebek, bir dış gebelik geçirdim. 6 defa kendiliğinden hamile kaldım onlar da kimyasal gebelikti kese görünmeden düşük oldu. İnsilün direnci var bir de bende. Ocak ayında tekrar tüp bebek tedavisine başladık. İlk tedavi yumurtaların birbirinden çok farklı boyutlarda büyümesi nedeniyle iptal edildi aşılamaya geçildi negatif oldu. Sonra ikinci tedaviye başladık. 9 yumurta toplandı 6 tanesi döllendi. Yaşım ileri olduğu için ve çok düşük yaptığım için embriyolar genetik taramaya gitti. 3 embriyo sağlıklı geldi. Deprem nedeniyle transferi erteledik birkaç ay deprem bölgesinde olduğumuz için. Embriyolarım Ankara’da toplandı. Bugün reglimin üçüncü günü. Dün doktora gittim transfer hazırlıkları için. Muayenede bu yumurtan çatlamamış 31 mm duruyor folikül kisti olmuş dedi. Ona biraz moralim bozuldu. İster bekleyelim ister transfere hazırlanalım gebeliğe engel değil dedi. Ben de başlayalım dedim. Estrofem başladı günde 3 kez. 1 ağustosta kontrole gideceğim. Bakalım bir aksilik olmazsa ağustosta Ankara’da transferim yapılacak. Umarım hepimiz mutlu sonuçları burda paylaşırız
hayırlı olsun inşallah herşey yolunda gider

Selam kızlar üç gün önce başladım iğnelere opu öncesi. Gonal f Oxotide Bide ovitrelle verdi doktor Rahim kalınlığımın gayet iyi olduğunu söyledi. Sizce bu ay transfer olur mu. Neye göre bir iki ay beklediniz. Bi de kasıklarımda sancı oluyo normal mi acaba
rahim dinlendirme yaparlarsa tutma ihtimali artıyor diye 1 adet bekletiyorlar, yani opu'dan yaklaşık 1.5 ay sonra transfer yapıyorlar.

kızlar transferden sonra denize girmek yasak bilginiz olsun :) benim haberim yoktu ne tatiller planladım ne tatiller :))) hepsi çöp şimdi

Merhaba ben de PCOS’um 15 yıldır. Adetleriniz düzenli olabilir ama yumurtlama her ay gerçekleşmiyor pcoslularda. Yumurta çok ama bu çok yumurtalar çok fazla hormon ürettiği için içlerinden biri her ay çıkıp büyüyemiyor, büyüse de çatlayamıyor. O nedenle gebe kalınamıyor doğal yolla ya da tesadüfen 3-5 ayda bir yumurtlama olursa doğal yolla çok zor hamile kalınıyor. Çok fazla yumurta olduğu için fazla hormon üretiliyor. Yüzde kıllanma, kilo artışı özellikle göbekte, afresiflik, bazen insilün direnci olabiliyor pcoslularda. Metabolik sendrom yani. Yumurtalar kalitesiz oluyor. Ama tüp bebek gibi yardımcı tedaviye kolay yanıt veriyor pcoslular. Doğum kontrol hapı ya da başka yöntemlerle tedavi öncesi yumurtlamayı baskılayıp rahmini hormonlarını biraz rahatlatıyorlar tedavi öncesi. Merak etme en kısa zamanda bebeğini kucağına almanı dilerim
Çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim Rabbim gönlüne göre versin 🙏

15 yıllık bir pcos lu olarak sana bir tavsiyede bulunayım. Tatlı, şekerli, paketli gıdalardan uzak dur. Bol yeşillik, yoğurt ye. Mümkünse her gün 45 dakika yürü. Akşam 7 den sonra hiçbir şey yeme ve günde en az 2 litre su iç. Siagara kullanıyorsan bırakmaya çalış. Ben bu şekilde pcos’u biraz yenebildim. Bir de kilo almamaya dikkat et.
Teşekkür ederim canım bu dediklerinin hepsini harfiyen uyguluyorum.. tatlı şeker paketli gıdalar oldum olası sevmem… kilo hatasını bi kere yaptım ve adet düzenimin ve hormonlarımın bozulduğunu fark edip hemen kilo verdim.. şimdi dikkat ediyorum.. demek ki bunlar pcostan oluyormuş.. 8 yıl sonra teşhis konmasının rahatlığını yaşıyorum her gittiğim doktor sebepsiz.. çok güzel yumurtalar var diyip durdu.. yumurta var ama haddinden fazla amh:7-8 arası çıkıyor.. inşallah bu transferim tutar🙏 inşallah sen de bebeğini kucağına alırsın canım🙏

Teşekkür ederim canım bu dediklerinin hepsini harfiyen uyguluyorum.. tatlı şeker paketli gıdalar oldum olası sevmem… kilo hatasını bi kere yaptım ve adet düzenimin ve hormonlarımın bozulduğunu fark edip hemen kilo verdim.. şimdi dikkat ediyorum.. demek ki bunlar pcostan oluyormuş.. 8 yıl sonra teşhis konmasının rahatlığını yaşıyorum her gittiğim doktor sebepsiz.. çok güzel yumurtalar var diyip durdu.. yumurta var ama haddinden fazla amh:7-8 arası çıkıyor.. inşallah bu transferim tutar🙏 inşallah sen de bebeğini kucağına alırsın canım🙏
Canım senin amh neden o kadar yüksek bende pcosum ama benimki hep 4-5 arası ama hiç 5 göremedim yani hep 4 küsür çıkar

Bende çok kilo verdim aldım verdim aldım simdi yine verme aşamasındayım transfer öncesi vereyim daha rahat geçsin diye bakalım inşallah

Canım senin amh neden o kadar yüksek bende pcosum ama benimki hep 4-5 arası ama hiç 5 göremedim yani hep 4 küsür çıkar
Merhaba canım tutkunayla aynıyız benimde öyle Amh 6,7 çıktı görsen pkosla alakam yok doktorun dediği senin AMH yüksek ultrasonografik görüntüde fazla yumurta var diğer belirtilerin hiçbiri yok bende anlamadım🥲

Merhaba canım tutkunayla aynıyız benimde öyle Amh 6,7 çıktı görsen pkosla alakam yok doktorun dediği senin AMH yüksek ultrasonografik görüntüde fazla yumurta var diğer belirtilerin hiçbiri yok bende anlamadım🥲
Yaaa herkeste farklı demekki bende hiç görmedim o kadarı anlamadım bu pcos nasıl bir şey herşeye çare bulundu şu zamanda bi pcosa bulunamadı 😢🤦🏻‍♀️

8 TEMMUZ 2023
Herkese merhabaaa , uzuun zaman tedavi süreci iğneler , ilaçlar , haftada 2 kere doktor kontrolleri derken yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik çok şükür :KK68:
Dört dörtlük bir PCOS hastasıyım eşim de problem yok .
2 yıl olacak Eylül ayında evliliğimizin
24 yaşındayım
Yumurta toplama işleminden sonra 2. adetimi de oldum 2. günündeyim
Doktorumla iletişime geçtim günde 3 tane Estrofem içmemi salı günü de kontrole gelmemi söyledi
okuduğum kadarıyla adetin 20. günü civarı transfer işlemi olunuyormuş ( tabi rahim kalınlığına ve bazı kan değerlerine göredir mutlaka)
Çok heyecanlıyım
yüksek ihtimalle ağustos başı gibi transfer olacağım
siz hangi süreçtesiniz ?
neler yapıyorsunuz 🌸🌸🌸🌸
Zamanla güncelleme yapacağım :)

11 Temmuz Salı Doktor Kontrolü
Rahim duvarı kalınlığı 5,5 mm olmuş

10 mm istiyoruz dedi doktorum
Estrofem günde 3 içmeye devam

Pazartesi günü tekrar kontrol
17 Temmuz Pazartesi 2.Doktor Kontrolü
Rahim duvarı kalınlığı 8,4 mm olmuş

rahimde 3 çizgiyi gördük dedi yani miniğin konması için her şey yolunda gibi görünüyor
Estrofemi bugün de iç dedi doktorum
Yarın tüp bebek merkezine gidip transfer için gün alacağız
Bir de kan alacaklarmış E2 değerine falan bakılması için
Doktorum her şey yolunda giderse çarşamba perşembe belki de transfer olur dedi
Çok heyecanlıyım
Sanırım sona yaklaştım 😍

Hayırlı son olsun Allah'ım mutlu sonlar yaşat bize 🌸
18 Temmuz Salı
Bugün tüp bebek merkezi ile görüşmeye gittik

oradaki uzman doktorum salı günü transfer yapalım dedi
yani tam tamına 1 haftam var
estrofem günde 3 defa devam
perşembe günü progestan fitil günde 3 tane başlayacağım

25 Temmuz Allahın İzniyle miniği almaya gidiyoruzzz 😍😍😍
İdrar sıkışligini çok iyi ayarla benim ilk transferimde çok sıkışık gittim ve çok beklettiler o ara biraz biraz idrarımı yapmıştım beklerken sonra işleme aldılar transferden sonra 30 dk yatiriyorlar ama benim çok tuvaletim gelmişti sürgü diye birşey var onu yatağa getiriryolra ona yapmıştım malesef ki ilk transfer tutmamisti ya o surguyle beraber gitti icimdekide hemen tutmadı ya da ertesi gün sabah pütür beyaz birşey görmüştüm ortasında kahverengi leke ya da o zaman tutmadı bilmiyorum ama ikincide bunlara çok dikkat ettim deli gibi su içme zaten hazırlık sürecinde tuvaletin geliyor beni çok beklettiler transfer siraisnda aksaklık olmuştu bende şu içmedim zaten geldi tuvaletim o süreci çok iyi ayarla ve transferden sonra dinlenme sürecinde tuvalete gitmeeee kendini patlatacak kadar su içme rahmine bastır varsa sıkışıklığın yetiyor inanki.

kızlar transferden sonra denize girmek yasak bilginiz olsun :) benim haberim yoktu ne tatiller planladım ne tatiller :))) hepsi çöp şimdi
Ben hemşireye sormustum tatile gidicektin denzie girebilirsiniz dedi ve girmistim o zaman ilk transferi ve tutmamisti ikinci transferim oldu 7.gunum bugün ve cumartesi günü denize girdim çok şükür birşey olmadı sadece kendimi yormadim denizde

İdrar sıkışligini çok iyi ayarla benim ilk transferimde çok sıkışık gittim ve çok beklettiler o ara biraz biraz idrarımı yapmıştım beklerken sonra işleme aldılar transferden sonra 30 dk yatiriyorlar ama benim çok tuvaletim gelmişti sürgü diye birşey var onu yatağa getiriryolra ona yapmıştım malesef ki ilk transfer tutmamisti ya o surguyle beraber gitti icimdekide hemen tutmadı ya da ertesi gün sabah pütür beyaz birşey görmüştüm ortasında kahverengi leke ya da o zaman tutmadı bilmiyorum ama ikincide bunlara çok dikkat ettim deli gibi su içme zaten hazırlık sürecinde tuvaletin geliyor beni çok beklettiler transfer siraisnda aksaklık olmuştu bende şu içmedim zaten geldi tuvaletim o süreci çok iyi ayarla ve transferden sonra dinlenme sürecinde tuvalete gitmeeee kendini patlatacak kadar su içme rahmine bastır varsa sıkışıklığın yetiyor inanki.
Ay Canım Allah razı olsun dediklerini uygulayacağım muhakkak dualarını eksik etme :KK200:

Kızlar kilo ciddi anlamda kadın hormonlari üzerinde etkisi olan birşey degilmi.bendr öyle düşünüyorum ama bir başkası beni tastiklerse dahada moral olarak rahat olucam.cunku 91 kg çıktığım zamanlarda adetlerim bile düzenli ilaçsız olmuyordu.onca vitamine rağmen bir tane 4 mm çapında yumurtam oluştu oda buyuyup catlamadi ve kist oluştu o yüzden Haziran'da adet olmadım.ama zayifladigim için ayın 7 de iki yumurta gordu doktor.

X