2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Arkadaşlar selamlar,

Bende 7.haftadayim ve inanılmaz bir bulantım ve iştahsızlığım mevcut. Prilam alıyorum ama iştahsızlığıma çare bulamadım. Sorun şu ki hiç su içmiyorum 500 ml günde ancak. Siz bunu yaşadınız mı ne yapabilirim bunu aşmak için?
Suya limon meyve vs de ise yaramadı not düşeyim 😐

Kızlar hepinizi sevgiyle kucaklıyorum :KK200:
Bir sorum olacaktı; aşı olacak mısınız?
Ben olmadım 1 doz bile ama çalıştığım için iş yerlerine zorunluluk geldi biliyorsunuz.
Doktorumda 12.haftadan sonra olabilirsin dedi ama benim kafam da soru işaretleri var.

Siz aşı oldunuz mu/olacak mısınız ?
Ben aşı olduğumun haftası hamile kalmışım. Geçmiş için yapacak bir şey yok ama ilerisi asıl önemli olan.
Covid geçirmek öyle riskli ki. Ben hastanede çalışıyorum bugüne kadar sizlere etkilenirsiniz diye yazmadım ama arkadaşımın eşi bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Böyle gebe ölümleri çokça görüp duyuyorum. Bebek yaşayacak durumdaysa alıyorlar ama çoğunda anne kurtulamıyor. Lütfen yazdıklarımdan korkmayın ama önleminizi alın. Doktorların çoğu bu nedenle mutlaka aşı olun diyorlar. Ben de 2 sinovac 1 biontech oldum. 3-4 ayım bitince biontech aşımı olacağım.
Umarım siz de kendiniz için en doğru kararı verirsiniz :KK66:

Ben aşı olduğumun haftası hamile kalmışım. Geçmiş için yapacak bir şey yok ama ilerisi asıl önemli olan.
Covid geçirmek öyle riskli ki. Ben hastanede çalışıyorum bugüne kadar sizlere etkilenirsiniz diye yazmadım ama arkadaşımın eşi bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Böyle gebe ölümleri çokça görüp duyuyorum. Bebek yaşayacak durumdaysa alıyorlar ama çoğunda anne kurtulamıyor. Lütfen yazdıklarımdan korkmayın ama önleminizi alın. Doktorların çoğu bu nedenle mutlaka aşı olun diyorlar. Ben de 2 sinovac 1 biontech oldum. 3-4 ayım bitince biontech aşımı olacağım.
Umarım siz de kendiniz için en doğru kararı verirsiniz :KK66:

Zaten kaçışım yok işyerinden yoksa ücretsiz izne çıkarılacağım.
Hayırlısı ne ise o olsun

Arkadaşlar selamlar,

Bende 7.haftadayim ve inanılmaz bir bulantım ve iştahsızlığım mevcut. Prilam alıyorum ama iştahsızlığıma çare bulamadım. Sorun şu ki hiç su içmiyorum 500 ml günde ancak. Siz bunu yaşadınız mı ne yapabilirim bunu aşmak için?
Bende su içmeyi seven bir insan değilim ama bebeğimin sağlığı için en az 2 litre içiyorum hergun. Bulantı için çubuk kraker oneriyolar genelde ama ne kadar doğru bilmiyorum, benim bulantım pek olmuyor çünkü şükür. Bulantı hamileliğin seyrinde var kimi az yaşar kimi çok yaşar 12. Haftaya kadar dayanın sonra geçtiğini söylüyorlar genelde. Sağlıklı bir gebelik süreciniz olsun inşallah☺️

Arkadaşlar selamlar,

hepsini yaşıyorum bende 9+4 teyim şu anda . bende hiç bir çare bulamadım . ne su içebiliyroum ne yemek yiyorum ne tat alabiliyorum durmum kötü ama buna da şükür

Arkadaşlar selamlar,

Benim çok olmadı ama yine de çubuk kraker yedim hala daha yiyorum.
Ara ara bulantım oluyor harika bastırıyor.
Eğer katı tüketemiyorsan sütün içine ceviz bal muz koyup blendardan geçir hem doyurucu hem de besleyici olur senin için.

Suyu da ayran yaparak içmeye çalış.

7B683487-6754-43DB-AF26-C93596FFFE5D.jpeg

Teyzoşlar , benim fındığım büyümüş 2 cm olmuş , tekrar kalbini dinledik maşallah güm güm atıyordu 🙏🏻 Kollarını,bacaklarını gördük gelişimini çok güzel buldu doktor 🧿 Bugün birkaç tane hormon ve kan testi yaptı sonucu 1 saat sonra çıkacakmış. 8 ekimde de down sendromu ve diğer kalıtsal hastalıklar icin tarama testine gireceğiz 🙏🏻

Eklentiler

• 8258108A-21A4-4B44-A768-2BA874F64395.jpeg
    8258108A-21A4-4B44-A768-2BA874F64395.jpeg
    110,2 KB · Görüntüleme: 57
Progestan kullananlar kaç mg verdi dr larınız size ?
Rutin tüp bebek tedavimde sabah akşam 200mg kapsülü vajinal kullanıyordum.
Şimdi doğal yolla olan gebeliğimde kanama yaşadığımda 50mg ampulü kalçadan yaptıktan sonra oral veya kanama durursa vajinal 200mg kapsül kullandım. Kanama tamamen bitince hepsini kestim.

Rutin tüp bebek tedavimde sabah akşam 200mg kapsülü vajinal kullanıyordum.
Şimdi doğal yolla olan gebeliğimde kanama yaşadığımda 50mg ampulü kalçadan yaptıktan sonra oral veya kanama durursa vajinal 200mg kapsül kullandım. Kanama tamamen bitince hepsini kestim.
Bende şuan doğal yolla olan gebeligimde vajinal progestan kullanıyorum bunun için sadece el ile mi ilacı kullanıyorsunuz, duyduğuma göre bir alet varmış fitil vs ittirmek için. Onun hakkında bilginiz var mı?

Eki Görüntüle 2916185
Teyzoşlar , benim fındığım büyümüş 2 cm olmuş , tekrar kalbini dinledik maşallah güm güm atıyordu 🙏🏻 Kollarını,bacaklarını gördük gelişimini çok güzel buldu doktor 🧿 Bugün birkaç tane hormon ve kan testi yaptı sonucu 1 saat sonra çıkacakmış. 8 ekimde de down sendromu ve diğer kalıtsal hastalıklar icin tarama testine gireceğiz 🙏🏻
Ne güzel masallah cok belirgin cikmis, doktorumu sevmesem makinasi yuzunden değiştirirdim 😊 kiza benziyor nub a göre, bana öyle geldi 🥰 saglikla gelsin insallah

Arkadaşlar selamlar,

Benimde bulantim çok oluyor doktor şu içinde kendini sürekli zorlama dedi. Soda içebilirsen onu dene günde 1 tane hem mineral ihtiyacını karşılar dedi. Ben içine limon tuz atınca içebiliyorum bi dene istersen öyle.

Bende şuan doğal yolla olan gebeligimde vajinal progestan kullanıyorum bunun için sadece el ile mi ilacı kullanıyorsunuz, duyduğuma göre bir alet varmış fitil vs ittirmek için. Onun hakkında bilginiz var mı?
Evet işaret parmağım ile itiyorum. O bahsi geçen farklı bir ilaç diye biliyorum. Progestan adlı ilaç beyaz yuvarlak tombul kapsüller. Hatta prospektüsünde ağızdan alınıyor yazar. Sadece elle itmeniz yeterli.
Bazen eldiven kullananları okuyorum. Eldivenler steril değildir. Steril eldiven tek tek paketli satılır. Elimi yıkamak daha sağlıklı geliyor bana.

Şimdi araştırdım. Fitil aplikatörleri varmış ama bizim kapsül ona sığmaz. Bir de Allah korusun çok derine gidebilir istemeden. El ile kontrol bizde 😄

X