2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Geriden gelse cok takilmazdim geç dollenme falan diye ama 2 gün ileride olmasina takildim.
Suan icin erken olmasi onemli degil erken döllenme olabilir ama ilerleyen zamanlarda yine hep 2 hafta civari önden giderse doktorlar annede şekerden supheleniyorlar, bilgilenmek adına soyledim suan icin bir kaç günlük farklar önemli degil

Geçtiğimiz salı günü ilk defa doktor kontrolüne gittim. Geç döllenme olduğu için bende 7 değilde 6 haftalık olduğunu varsayarak salı gününe almıştım randevumu burda bahsetmiştim daha önce hatırlayanınız vardır belki. Neyse doktor baktı karından kesem oluşmuş içinde nokta kadar birşey vardı muhtemelen embryodur dedi ve 5 haftalıksın şuan 2 haftalık bir gecikme var ama geç döllenme olduğunu sende biliyorsun şuan için normal herşey haftaya gel tekrar büyümüş mü kalp atışı oluşmuş mu bakalım dedi bir sürü kan testi istedi. Yani benim 24 nisan olan muhtemel doğum tarihim nisanın sonuna kaydı iyice. Bende o yüzden bu salı değilde cumaya alıyım garanti olsun kafasındaydım yine kalp atışını duymak için. Bugün gidip kan idrar vs verdim. Ama az önce 3-4 damla lekelenmem oldu kahverengi akıntı gibi normal mi bu kızlar ya ilk gebeliğim aşırı moralim bozuldu. Psikopat gibi tuvalete gidip kontrol ediyorum şuan için daha gelmedi ama ödüm kopuyor

Bazen enfeksiyondan olabiliyor takip etmek lazım bi iki gün devam ederse ve çoğalırsa doktora gitmek gerekir, bi onceki gebeligimde oyle akintim olmustu, doktora gittim mantar olmustu, vajinal muayene yapti, ilac kullandim gecti, boyle durumlarda iliski onermiyorlar kesinlikle. Bazende enfeksiyondan olabiliyor, onun içinde vajinal kültür yapiliyor, tedavi uygulanıyor. Bazende sebepsiz kanamalar oluyor malesed, 1. Ve 2.gebeliklerimde cok kanamalarım oldu. Dikkat etmek gerekiyor elden geldigi kadar. Progestan ilacın varsa evde kullanabilirsin

Merhaba arkadaşlar kısmet olursa ben de nisan annesi olucam. 7 haftalık oldum. Geçen hafta 4 gün lekelenme ve 5.gün kanamam oldu. Acile gittim. Kese arkasında ufak bir kanama alanı var kese büyüdükçe geçer dedi. Yatırmak istedi doktor ama zaten tüp bebek olduğu için bir dünya düşük önleyici ilaç kullanıyorm diye ısrar etmedi. Bugün yine lekelenme oldu ama devam etmedi. Yorucu yolculuk etkiledi sanrm bu aralar. Hakkımızda hayırlısı olsn inşallah

Benim çok çok ama çok midem bulanıyor. Henüz doktora söylemedim belki söyleyince ilaç verir ama sizlerden yapabileceğim önerilerinizi almak istiyorum. Nasıl geçiririm bu mide bulantısını
Canım benim de yoğun bir şekildeydi iki gündür bir şeyler yiyebildigim şeyleri yiyip üzerine maden suyu içiyorum inan ki maşallah diyeyim bugün hiç bulantım olmadı.

Benim çok çok ama çok midem bulanıyor. Henüz doktora söylemedim belki söyleyince ilaç verir ama sizlerden yapabileceğim önerilerinizi almak istiyorum. Nasıl geçiririm bu mide bulantısını
-Oncelikle az ve sık yiyeceksiniz,
-yagli, baharatli ve kizartmalardan eger yiyorsaniz vazgecin
-Bulantiyi karbonhidrat kesiyor, iyice cigneyerek ekmek kabugu, kizarmis ekmek, galeta ya da cubuk kraker yiyebilirsiniz.
-Tuzlu leblebi olabilir, ben bu hafta patlamis misir ile rahatladim
-Icine limon dilimlenmis suyu yudum yudum icebilirsiniz
-dilim dilim elma yiyebilirsiniz mide asidini alir
-Zencefil oneriyorlar ama hic denemedim bilmiyorum
- temiz hava almak....
Benim bildiklerim bu kadar, simdiden gecmis olsun

Kızlar merhabaa 6+2 hamisim bu hafta perşembe doktora gidicz çok heycnlyz bugün böyle karnimda bi agri sizi var sizce normal mi çok korkuyorum bisey olacak diye

Hayirli olsun, agrilar normal, ilk gebelik ise ligamentler genisliyor, kasik agrisi arada da olabilir.
Çok teşekkür ederim güzel dusuncelernz için ters bisey yoktur dimi henüz keseyi fln gormedgmz icn endişelendiriyor bizi minnoşum dusuk belirtisi değildir dimi

Çok teşekkür ederim güzel dusuncelernz için ters bisey yoktur dimi henüz keseyi fln gormedgmz icn endişelendiriyor bizi minnoşum dusuk belirtisi değildir dimi
Martta dusuk yaptim o agri cok karakteristik; tipki regl olurken yasanan sokulme oncesi agri gibi alt karna ve bele vuran ve gecmeyen bir agri.. zaten sonra baska belirtiler oluyor.
Yok degildir, misal su an benim de kasik agrim var, dinlenin, uzanin en guzel tedavi o.

Teşekkür ederim önerilerin için :)

Zencefil bugün aldım denedim şimdi çay olarak demledim iyi geldi şimdilik denenebilir. Simittr denedigim bastıran şeylerden biri. Geçmiş olsun hepimize :)

Çok geçmiş olsun uzandim dinleniyorum birde çalışan biriym eğitim kurumnda masabasi pozsynm ama yinede korkuyorum

Oyle miii aklimda bulunsun o zaman. Seker yukleme testi yaptirmayi bile dusunmuyorken bu bilgi iyi oldu. Ben de hipotiroidi var o yuzden 2 haftada 1 aile hekiminden kan veriyorum cunku tsh yuksek olursa dusuge neden olabiliyor. Ona baktirmisken genel degerlerr de bakiyolar. Simdilik seker normal. Ama sence seker yukleme testi gerekli olur mu ? :/

Erken dollenme gayet mantikli :) takibini yapip dikkat edeyim. Sizin cocuklara masallah baya iyi dogmuslar. Esim de benden 3500 kiloluk bekliyor sizin 4 260gram olan normal dogmamistir herhalde :)

Erken dollenme gayet mantikli :) takibini yapip dikkat edeyim. Sizin cocuklara masallah baya iyi dogmuslar. Esim de benden 3500 kiloluk bekliyor sizin 4 260gram olan normal dogmamistir herhalde :)
Aynen normal doğdu Valla sağlam dikişimin vardı. Gittikçe kilo artıyor bu kaç olacak bakalım

Kesinlikle katılıyorum, bende daha doktora gitmedim bile randevu aldım bekliyoruz 14 Eylül’ü hayırlısıyla gittiğimizde kalp atışı vs duyarız diye düşünüyorum artık 7+ larda olcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…