Benim oğlanda burnu tıkanınxa böyle oluyor. Serumla burnunu temizleyip bide o şekilde emzirirmisiniz bakalım farkedecek mi. İnşaallah bi çaresini bulursunuz.Okumadığım forum, site vs. Kalmadı. Söylenen tüm yöntemleri denedim yok çocuk boguluyor. Sagiyorum oyle aman aman bi sutum de yok sorun sut salma refleksimin cok hizli olmasi. Cocuk iştahla memeye geliyo bir iki derken hop agzina bosaliyo sut o da sinirleniyo emmiyor. Her pozisyonda emzirmeye calistim yine ayni. Emmedigi icin goguslerim surekli tikaniyor hep bir aci. Gecen hafta 39-40 arasi atesle mahvoldum antibiyotik iciyorum. İsin sacma kismini soyleyeyim dun artik pes ettim sagip biberonla vermeye kalktim onda da sinirleniyor ve boguluyor cok hizli cekiyor deliriyor sakinken bir kere biberonla besleyebildim hep uykuda besleyebiliyorum. Kendimi balkondan atasim geliyor sabah 8 de basliyor gece uykusuna gecene kadar devam o da aksam 10 gibi anca gece de surekli miziraniyor hic uyku yok off cok dertliyim
Bugün 4. gündeyiz kaka yok
Senin gibi tuttugumda benimkide tutabiliyo hafif hafif sallansa da. Ama sırtustuyken kollarindan kaldirmayi denemedim. Bence tutamaz kafayi o zaman. Zaten kollarindan cekmek de istemem. Kolu cikabilir henuz kucuk yani. Bence o sitede yazilan yanlis.Selam arkadaşlar :)
7 nisanda doğum yaptım bebeğim 2 ay 17 günlük. Bi uygulama kullanıyorum ve orada bebeği sırt üstü yatırın kollarından tutup kaldırdığınızda başını dik tutabiliyor olması gerekir yazıyor. Fakat benim bebeğim yüz üstü yatırdığımda tutuyor ve kaldırıyor. Kucağımda tutarken hafif sallansa da dik tutabiliyor. Ellerinden tutup kaldırdığımda kafasını bedeniyle beraber kaldıramıyor bu durum normal mi sizce? Aynı şekilde olan var mı çok endişelendim?
Ben rota virüs aşısını ve meningokok aşısını yaptıracağım. Yeni salgın ishal ve kusma salgını okullarda çocuklar yakalandı, bu sene kızım 28 saat boyunca kustu helak oldu ondan oğlana bu aşıyı yaptıracağım.Kızlar herkes ücretli asılları yaptırıyor mu, esim istemiyo kızımda 1doz yaptırmıştım oğluma yaptırmıcaz. Bu pandemi de ası karsıtı olduk resmen hiçbirini vurmak istemiyoruz aslında ama riske giremiyoruz tabi eşime kalsa vurdurmucak
Cok gecmis olsun. Rabbım şifa versin. Kehribar kolyeler var solunum rahatsızlıklarına iyi geliyormuş ben kullanmadım hatta inanmam da ama çok kullanan var. Çocuklara şifa olsun diye alınabilirEvet canım iri doğdu. İlk ay 1kg aldı. 2.ay kilosunu henüz bilmiyorum bu hafta aşısı vardı ama hasta olduğu için haftaya ertelendi. 10 gündür kurupla başlayıp ciğere inen bir hastalıkla uğraşıyoruz. 6 saatte bir hava veriyordum günde bir kezde antibiyotik. Şimdi daha iyi elhamdülillah. Haftaya yaptırırım inşallah aşısını o zamanda kilosunu öğrenir yazarım.
Aile hekimine götür orada bebeğinin takibini yapan hemşire yada doktorun daha iyi kontrol eder bilgi verir. Benim bebgimde biraz tutuyor ama o kadar da dimdik tutamıyor bence normalSelam arkadaşlar :)
7 nisanda doğum yaptım bebeğim 2 ay 17 günlük. Bi uygulama kullanıyorum ve orada bebeği sırt üstü yatırın kollarından tutup kaldırdığınızda başını dik tutabiliyor olması gerekir yazıyor. Fakat benim bebeğim yüz üstü yatırdığımda tutuyor ve kaldırıyor. Kucağımda tutarken hafif sallansa da dik tutabiliyor. Ellerinden tutup kaldırdığımda kafasını bedeniyle beraber kaldıramıyor bu durum normal mi sizce? Aynı şekilde olan var mı çok endişelendim?
MerhabaMerhaba çok geçmiş ve hayirli olsun :) İstanbul'da mi sünnet oldu eğer İstanbul ise neresi banada yazabilir misiniz:)
Çok normal, endişelenecek bir şey yok .. zaten karın üstü veya omuzunda tutarken kaldırıyordur uygulama da ne yazıyor bilmiyorum ama hafif refleksinin olması bile yeterli .. düzenli dr kontrolüne gidiyorsanız dr da yapar ve değerlendirir..Selam arkadaşlar :)
Ciddi ciddi uyumuyor h sonu eşimle paslaşarak geçecek Allahtan yoksa zorluyor ya uykusuzluk böyle ataklarda. Huysuz bide, emme ve kucak çokGeliyor gelmekte olan sıra bizimkilere geliyooy ben başımı nerelere vuram
Emsin o sorun değil de uyusun da bi zahmetCiddi ciddi uyumuyor h sonu eşimle paslaşarak geçecek Allahtan yoksa zorluyor ya uykusuzluk böyle ataklarda. Huysuz bide, emme ve kucak çok
Günler hep aynıGünaydın kızlar neler yapıyorsunuz son zamanlarda kimseden ses çıkmıyo herkes bebisiyle bir koşturma ıçinde sanırım
5600 bence çok iyi maşallahGünler hep aynışöyle dolu dolu bir kilo alamadık 3 ayi geçti 5600 kg. gözü de açıldı artık hiç emmiyor. Iste böyle diye diye geciyor günler sizde durumlar nasıl? Haklısın kimseler yok artık.
Benimki de asla ama asla bana benzememis5600 bence çok iyi maşallahbenimki 2,5 aylık 5080 gr bi türlü kilo alımı düzelmedi kabullenfim artık zayıf bir bebek benimki .. hiç annesine benzemedi
Bizdede öyle cnm ev iş bebiş çocuklar geciyo zaman bizdede havalar sıcak oldu oğlumun gelişimi yavaşladı çok kilo almiyo cok emmiyo artık yazık mahvoluyorlar bebisler sıcaktan ya hergun düş aldırıyorum geçen hafta 2 aylik aşısını oldu biraz ağır atlattı hep inleme halindeydi yavrum çok şükür atlattık onudaGünler hep aynışöyle dolu dolu bir kilo alamadık 3 ayi geçti 5600 kg. gözü de açıldı artık hiç emmiyor. Iste böyle diye diye geciyor günler sizde durumlar nasıl? Haklısın kimseler yok artık.
5600 bence çok iyi maşallahbenimki 2,5 aylık 5080 gr bi türlü kilo alımı düzelmedi kabullenfim artık zayıf bir bebek benimki .. hiç annesine benzemedi
Valla sağlıklı olgunlarda kilo çok önemli değil benim kızlar hep zayıflardı halada zayıflar ama sağlıklı olsunlar yeter oğlumda sütüm biraz yağlı olmuş kilo alımı güzel ama ilk aya göre düştü kilo alimiBenimki de asla ama asla bana benzememisne yapalım hasta olmasınlar da varsın minyon olsunlar. 2 aylik 4750 kg di bizimki aşağı yukarı ayni olur sizinki de 3 olunca.
Biz mamayı kestik 1 ay oldu bekliyorduö böyle az kilo alımını o yüzden her hafta doktor kontrolüne götürdük bugün bana ilk ay kilo alımı çok olur diğer aylar kilo alımı düşer çok fazla bekleme dedi ..Valla sağlıklı olgunlarda kilo çok önemli değil benim kızlar hep zayıflardı halada zayıflar ama sağlıklı olsunlar yeter oğlumda sütüm biraz yağlı olmuş kilo alımı güzel ama ilk aya göre düştü kilo alimi
Bende günde 1 defa yıkıyorum suyu sevmiyo banyo yapana kadar catliyo klima açmıyorum cnm vantilatör calistiroyoruzBiz mamayı kestik 1 ay oldu bekliyorduö böyle az kilo alımını o yüzden her hafta doktor kontrolüne götürdük bugün bana ilk ay kilo alımı çok olur diğer aylar kilo alımı düşer çok fazla bekleme dedi ..
ben günde iki kez yıkıyorum bebeğimi hem konak oluşumu engellemek hem de serinlesin diye önerdi doktor allahtan banyoda sakin zaman biraz daha büyüse oynatacağım onu .. klima açıyor musun bizim dr aç dedi onu kör noktaya al sucaktan koru dedi ben öok sıcak olduğunda açtım 1-2 kez