2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ayy gerçekten sona yaklaştık beni heyecan bastıkça basıyor
Bence aşağı döndüyse doğum kanalına da girer benim akıllı yağıztoşum. Dönmek istemeyen hiç dönmüyo valla
Benim doktorum da çok hareket için iyidir demişti, hareket etmezse korkarız demişti ben de o yüzden kudur kudurabildiğin kadar diyorum

Hem seviniyorum hem de üzülüyorum bir yanım buruk düşündükçe çok tuhaf hissediyorum
Ay inşallah yolu bulur da beni kesilmekten kurtarır gerçi tontişimin kafası resmen kocaman 36 haftayla uyumluydu bu kafayla doktorum asla normal denemez direkt sezaryen diyecek kesin bana
Kudursunlar da korkuyorum bu kudurmalar doğunca da devam ederse diye uyumayan bebe çok zooorr

Öyle düşünme kuzum kafası büyükte olsa sonuçta üçe katlanıyor kafatası çıkarken işin doğası gereği. Perine masajı yap dedi benim doula 35 ten sonra. Kesi oranını çok fazla azaltıyormş. Ben nasıl yapıcam bilmiyorum bana çok korkunç geliyor

Kafası büyük olunca genelde riske girmek istemiyorlar Kafası büyük bebek iri bebek diyorlar omuz takılma riski var vs. deyip sezaryene yönlendirebiliyorlar. Ama çok iri bebişleri normal doğurtanlarda var tabii yok değil.
Perine masajı banada çok korkunç geliyor asla yapamam. Ama faydasını görende çok var. Benim katıldığım eğitimde de kendiniz yapamıyorsanız eşiniz yapsın gibi bir tavsiyede bulunmuşlardı bence oda korkunç
Ay biz de ilişkide yok perine masajıda yok nasıl olacak bu iş
Neyse biz de ananas, hurmayla destekleriz artık ne yapalım

Yağıztoşumun kafasına kurban oluruz biz
Nasıl gelmek istiyorsa gelsinler sağlıklı olsunlarda.
Eşim hayatta yapamaz adam bişey olcak die bana sarılmıyor bazen çok mu sıktım kızım sıkıştımı diye sorup duruyorbende yaptıramam zaten

Günaydınn kızlarr sabahları artık yanlarım acımışşş ne tarafa yattıysam o taraf ozellıkle kalca kemıklerı acımış sekilde uyanıyorum ya Uykum bol bol bölünüyoo öbür tarafa dönmek zorunda kalıyorum sağ sol uyanmadan dönemıyorum bıde benimm bıdıkk idrar torbasına çalışıyoo fenaa anlık acilen wcye gitme ıhtıyacı hissedıyorum ayaklarıyla kıpırr kıpırr nasıl bası yapıyosaa cok özledimm kızımı ayyy bu sefer bu 3 hafta geçmek bilmedi yok dayanamıyom artık gün sayıyom ne kdr oldu kimbilir

Neymiş şu perine masajı bi bakıyım hem duyuyorum ama üşenmekten bi bakamadım
Mart grubunda daha farklı şeyler de okudum aslında onlara da bakmadım henüzz

Daha şimdiden kızları, oğulları çok kıymetli çookk

Ay bakta gör belki sen yapabilirsin kuzum yırtık ve kesi ihtimalini azaltan bir uygulama.
Ben hepsini öğrendim 35.haftadan itibaren görevler başlıyor

Ya ben duymuştumda aman ya ne gerek var demiştim doulada yap diyince bi araştırdım.
“perine masajı yapılan 50 gebe ile yapılmayan 50 gebenin karşılaştırıldığı bir çalışmada masaj uygulanan 50 gebeden sadece 5’inde vajinal kesi ihtiyacı duyulurken masaj uygulanmayan 50 gebeden 46’sında vajinal kesinin yapıldığı görülmüştür.” Bunu okuduktan sonra baya etkilendim
Baş parmaklarını vajinaya yerleştiriyorsun u hareketi yaparak masaj yapıyorsun. Günde 5-10 dk. Zeytinyağı, hindistancevizi gibi organik yağlar kullanabilirmişsin canım.

O
Of off bende ayni durumdayim uykular haram oldu resmen ne yapsam konforlu uyuyamiyorum benimde 3 hafta sonra gel demisti doktorum gecmek bilmedi vallahi cumartesi gunu gidicez bakalm ne oldu bizim kız 2 haftaya dustu cogu kisinin benim doktorum pek dusurecek gbi durmuyo hayirlisi

Eğitimdeki doulada zeytinyağı asitli olduğu için organik olarak buğday yağı veya perine masaj yağı varmış onu önermişti canım. Bir de kayganlaştırıcı da kullanılabilirmiş.
Uygulama için tablo verdi mi sana? Günler ve parmak uygulaması var.

İlk 1 hafta boyunca 1 parmak 1 boğum, 1 gün yap 1 gün yapma.
2.hafta 1 parmak 2 boğum,
3.hafta 2 parmak 1,5 boğum,
4.hafta 2 parmak 2 boğum şeklinde söylemişti.

Bana kayganlaştırıcı kullanma asla dedi. Zeytinyağı daha iyi dedi. Uygulama planını 35 e doğru göndereyim sana dedi. Herhalde şu anlattığın ayrıntılı uygulamayı gönderecek diye düşünüyorum kuzum. Zor

Ay bakta gör belki sen yapabilirsin kuzum yırtık ve kesi ihtimalini azaltan bir uygulama.
Ben hepsini öğrendim 35.haftadan itibaren görevler başlıyor
Aiiyy bu ne ben progestan fitili koyarken bile kriz geçiriyodum tiksinç diye bunu nasıl yapıcam yapamayanlar listesine beni de ekleyin +1
Belki o 4 gebeden 3 ü biz oluruz olumlama yapıyorum

Aiiyy bu ne ben progestan fitili koyarken bile kriz geçiriyodum tiksinç diye bunu nasıl yapıcam yapamayanlar listesine beni de ekleyin +1
Arkadaşlar söyleyince bende baktım ama çekindim açıkçası ben bunu yapmaya çalışırken doğumu filan başlatırım kazara bir şey olur diye korktum

Ahahhaha bende ilk duyduğumda aynı tepkiyi vermiştim bu son aylar gözümde çok büyüyor kuzum ya.
Arkadaşlar söyleyince bende baktım ama çekindim açıkçası ben bunu yapmaya çalışırken doğumu filan başlatırım kazara bir şey olur diye korktum
Keşke bi nevi zaten bunlar doğumu başlatmak kolaylaştırmak için yapılıyor

Bizimde cumartesi deli gbi merak ediyorum sanki 1 ay olmuş gibi yavrumu görmeyeli eşime dıyorum ızın alablırmısın ogleden sınra belki cuma gideriz kandırmaya calısıyorum, yok yok bu haftadan sonra iki haftada bire düşcek miş bi çok yerde okudum doktorda o kdr rahat olmamalı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…