- 21 Eylül 2021
- 3.624
- 10.577
- 29
Bosluk hissi de var da basbaya sislik gibi bi his de var Garip anlatamam kiŞişlik gibi değil de dokununca boşluk gibi yumuşak bir garip geliyor. Kesi yeride kırmızı hala.
Mesela benim bebeğim ellerinden tutunca hemen doğrulmak istiyor mızmızlanıyor kaldırmayınca. Mecbur kaldırıyorum. YouTube Doktor Osman Gönülal oturtun 6.ayda oturabilen bebek ek gıdaya geçer diyor.Valla canım 5 aylıkken kendi başına oturan bebişler var arkadaşlarımda benim oğlum 3 buçuk aylık 2 aylıktan beri kucağımızda az az oturtuyoruz kendi de istiyor yoksa sürekli ayakta nasıl tutalım
Şişlik yok da kesi yeri hala taze akıntı falan yoksa onu mu hissediyorsunuz acaba? İçiniz rahat etmiyorsa sağlık ocağında ebeye sorun isterseniz.Bosluk hissi de var da basbaya sislik gibi bi his de var Garip anlatamam ki
Saçlarla bir sür gitsin canım emer derisi onu saçların arasından sürmeye çalış kesme benceKızlar bebeğimin kafasına doktor Bepanthol sensiderm krem verdi. Kaşıntıyı alırmış hemde kortizonsuz ama saçlardan süremiyorum. Saçları kesmem mi lazımtamda uzamaya başlıyordu. Bandana takarım diyordum
Biz en iyisi büyükleri de dinleyerek ortasini bulalımBirde farklı doktora gösterdim. 6 aylık olana dek oturtma dedi. Diğeri 4. Ayın içinde 10 ar dk oturtabilirsin demişti. Şaşırdım hangisini dinleyeyim
Merhaba menenjit aşısını yaptı mı sağlık ocağıSorun olmadıkça hastaneye gitmiyorum. Özel aşılarını da sağlık ocağına yaptırdım.
Evet hem bexsero hem nimenrix yaptılar. Rotada yaptılar.Merhaba menenjit aşısını yaptı mı sağlık ocağı
Bilemedim. Uygulamada da 6. Ayın sonunu bekleyin yazmış bugün bebek bakımı diye bir uygulama. Neyse 19 unda aşımız var bakalım en fazla 5. Ayı beklerim sanırım. Bide biz el ayak hastalığı olduk atlattık. Baya hafif atlattık ama gene de 4. Ay aşılarımızı erteledik. Arada ateş çıkıyordu çünkü.Biz en iyisi büyükleri de dinleyerek ortasini bulalım
Rotayı aldım sağlık ocağı yaptı ama menenjiti yapmıyorlar o aşılar ateş huzursuzluk yaptı mı sizdeEvet hem bexsero hem nimenrix yaptılar. Rotada yaptılar.
Bize yaptılar. Hatta barkodlarını alıyorlar. Sanırım sisteme işliyorlar. Bexsero çok kötü geçti bizde. Ama her bebek aynı değil. Sıfır ateşle atlatanlarda var. Bizim ateş 38.8 falan oldu. Aklımız çıktı desem yeridir. Mutlaka cuma yaptırın biz 3 gece nöbet tuttuk eşimle sırasıyla. Calpol, duş, ıslak bez atlattık. 2. Dozdan çok korkuyorum. Ama komşumuz ikizlerine yaptırdı. 37 bile olmamış ateş.Rotayı aldım sağlık ocağı yaptı ama menenjiti yapmıyorlar o aşılar ateş huzursuzluk yaptı mı sizde
Sağlık ocağı mı belirledi dozlarını bexsero ve nimenrix ayni anda mı yapıldı bende bu ay yaptırıcam menenjit ilk dozu inşallah ateş olmaz çok korkuyorum ateşten rota sorunsuz geçti.Bize yaptılar. Hatta barkodlarını alıyorlar. Sanırım sisteme işliyorlar. Bexsero çok kötü geçti bizde. Ama her bebek aynı değil. Sıfır ateşle atlatanlarda var. Bizim ateş 38.8 falan oldu. Aklımız çıktı desem yeridir. Mutlaka cuma yaptırın biz 3 gece nöbet tuttuk eşimle sırasıyla. Calpol, duş, ıslak bez atlattık. 2. Dozdan çok korkuyorum. Ama komşumuz ikizlerine yaptırdı. 37 bile olmamış ateş.
Huzursuzluk, başka yan etki yapmadı yada yaptıda ateşten anlayamadık bilmiyorum.
Yok yok ege üniv hastanesinde bir doktor ayarladı. Yaptırmak ve yaptırmamak konusunda kararsızdım kendine ve tecrübesine güvenip yaptırma kararı aldım.Sağlık ocağı mı belirledi dozlarını bexsero ve nimenrix ayni anda mı yapıldı bende bu ay yaptırıcam menenjit ilk dozu inşallah ateş olmaz çok korkuyorum ateşten rota sorunsuz geçti.
Kaç gün sürdü ateşi çok soru sordum
Yaptırıcam tabiki önemli aşı menenjit rotaninda 2. Dozu var bu ay
Amin Rabbim hepimizin evladını korusun çok teşekkür ederim bilgiler içinYok yok ege üniv hastanesinde bir doktor ayarladı. Yaptırmak ve yaptırmamak konusunda kararsızdım kendine ve tecrübesine güvenip yaptırma kararı aldım.
Bana güven verdi açıkçası. Rota ve nimenrix te hiç yan etki olmadı. Rotadan sonra 6 gün kaka yapamadık. Oda onla alakalı mıydı bilmiyorum. 3 er gün arayla yapıldık. Nimenrix te de bir etki olmadı. En son bexsero olduk. Bizim 38 i geçen ateşimiz 2 gün oldu. Aman çok dikkat edin yapıldıktan 6 saat sonra aniden direk yükseliyor ateş. Yavaş yavaş yükselmedi bizde. İnşalalh sizde hiç olmaz. Pazar günü de 37.2 yi gördük tabii onu kendi haline bıraktık ama gece gene de kontrol ettik. Çok ağladım asla 2. Doz yaptırmam dedim ama doktorla konuştuktan sonra yaptırma kararı aldım. Kat be kat hafifletilmiş ölü virüs bunlar, Allah korusun hastalığı kaptığını düşün dedi. Allah'ım tüm kuzuları korusun ayaklarına taş değmesin inşallah. Ama haklı 39 a geldi ateş ve kontrolümüz altında böyle yükseldi
Doktor aynı gün yapılabilir dedi. ASM deki hemşiremiz ağır olmasın ayrı ayrı yapalım demişti. Sağolsun iyiki ayrı ayrı yaptırdık.
Oturmayınca ek gıdaya başlamayacak mıyız canım valla sürekli yatmıyor ya da ayakta durmuyor ne yapalım oturtuyoruzMesela benim bebeğim ellerinden tutunca hemen doğrulmak istiyor mızmızlanıyor kaldırmayınca. Mecbur kaldırıyorum. YouTube Doktor Osman Gönülal oturtun 6.ayda oturabilen bebek ek gıdaya geçer diyor.
Kızlar dogumdan sonra reglleriniz nasıldı ?
İlk reglim ile 2. Arasında 24 gün vardı eskiden 1 ay olurdu 24 ile başladım şimdi ise 3. Reglime 10 gün kala hafif kanamalar başladı regl gibi yogun değil ama var yine damla damla emzirirken düzensizlik olacağını biliyorum ama doktora gitmelimiyim ? Yaşayan var mı bu durumu
Ayy oyle mi canım oh iyi soran birini buldum , maalesef burada doktora gidip ultrason girmek cok zor Turkiyede olsak ne guzel hemen gidebilirdik simdilik boyle takip edelim bakalımBen aynı durumdayım canım..2 hafta adetim yok sonra 1 hafta adetliyimm..
2 hafta yine yok sonra 1 hafta adet..
Yani normalde ayda bir adet olurdum şimdi 2 haftada bir geliyor..
Sordum doktora emzirdigin sürece düzensizlik devam eder dedi..sanırım yapacak birşey yok mecbur katlanacağız..
Kuzumm ben belçika da yaşıyorum ama bir sorunum oldumu doktoruma mail atıyorum cevap veriyor..Ayy oyle mi canım oh iyi soran birini buldum , maalesef burada doktora gidip ultrason girmek cok zor Turkiyede olsak ne guzel hemen gidebilirdik simdilik boyle takip edelim bakalım
Bu haftalar atak haftası olduğu için sık emmeleride az emmeleride de normalmiş canım benim oğlum kucağıma yatırınca hemen ağlıyor emmek istiyor doğduğundan beri böyle emince de hep kusuyor seninde normal yani geğirmede dediğin gibi var oha diyesim geliyor da elhamdülillah diyorumKızlar benim kızım son zamanda 2 saate bir emmek istiyor önceden 3 saate bir emerdi..
Şimdi hem çok emmek istiyor hemde rahatsız oluyor..
Oyaladım 3 saate vereyim dedim ama ağlıyor istiyor..
Çok emdiği için kusuyor ve sürekli geğiriyor..
Ama büyük insan gibi ses çıkıyor geğirirken..
Çok şaşkınım noluyor anlamadım ne yapmak lazım çocuğuma az em diyemem sonuçta..
Reflüsü mü var acaba..?
Böyle bişey başına gelen var mı?