Nöroloji doktoru bazen 4. Ayda kapanabiliyor dedi canım bizim 1. Ay kontrolünde kapanmaya başlamıştı 3 buçuk aylık oldu hala açıkKapali demedi de 2,5 dedi kapanmaya 6 ayda baslamasi gerekiyor sizinki baya kapanmis dedi
Kafa cevresi nasil peki onunla orantiliymis aciklik devam ettikce kafa büyüyormuşNöroloji doktoru bazen 4. Ayda kapanabiliyor dedi canım bizim 1. Ay kontrolünde kapanmaya başlamıştı 3 buçuk aylık oldu hala açık
Bizim bas cevresi de normale gore küçükmüş. Suan bebegim rotayi bi atlatsin ilk is mende nöroloji ye goturcem3 buçuk aylık canım ilk ay 1 cm büyüdü 2.ay 4 cm büyüdü 3. Ay da yarım cm büyümüş 1. Ayında çocuk doktoruna götürmüştüm ultrasonla baktırdı süturlar açık sıkıntı yok dedi 2. Ay götürdüm baş çevresini ölçtü gelişmiş sıkıntı yok dedi 3.ayda noröloji doktoruna götürdüm bıngıldağı hala açık sıkıntı yok ne zaman sağlık ocağı gelişim durmuş doktora götür derse o zaman getir dedi
Canım şöyle bıngıldak kapansa da kafada süturlar varmış önemli olan onların kapanmaması ve baş çevresinin gelişmesiymiş bizim şuan normal aralıkta ama 4 ay kontrolünü sabırsızlıkla bekliyorum Bi yandan da korkuyorum nörolojiye çocuk doktorunun onayıyla randevu alabildik biz devlete götürüyoruz ya direkt gidemedik çok geçmiş olsun çabuk atlatır İnş rota virüsünü yapıyorsunuz dur ama ben yine de söyleyeyim altını temizleyince elinizi yıkamadan çocuğunuza dokunmayın virüs öyle bulaşıyorKafa cevresi nasil peki onunla orantiliymis aciklik devam ettikce kafa büyüyormuş
Ayy gerçekten mi ne güzel doktor bize demiron diye bir ilac verdi ilaci verdikten sonra yarim saat emziriyorum anca kendine geliyor çocukBiz ocean marka kullanıyoruz oğlumun ölçü çubuğunu yemediği kalıyorkıyamam minnoşa isterseniz damlanızı değiştirin.
Ama zaten hep sütle beslendiğini düşünürsek nasıl olacakkalsiyum demirin emilimini azaltıyor diye biliyorum. bu mantıkla mamayla veya sütle verilmemeli sanki
Cok normal henuz dimdik dumduz basamayabilirler, benimkide bi basıyor bi basamıyorKızlar şimdi oğlum 3 buçuk aylık ya ayakta tutmaya çalışıyorum sol ayağını düz basıyor sağ ayağının sadece yan tarafına basıyor çok nadir düz basıyor o da uğraşırsam sizinkiler nasıl dikkat ettiniz mi hiç
İlk çocuk ya herşey tuhaf geliyor gözüme dik durmuyor popo dışarda duruyor zatenCok normal henuz dimdik dumduz basamayabilirler, benimkide bi basıyor bi basamıyor
Normal canım daha kaç aylık nasıl dursun zorlama cok zaten basması için daha erkenİlk çocuk ya herşey tuhaf geliyor gözüme dik durmuyor popo dışarda duruyor zaten
Benim kiz aksam 8 de cok nadiren 9 da uyuyor. 4.30-6.30 arasi bi vakitte uyaniyor. 4 bucuk gibi uyanmissa cok iyi, cunku hava henuz karanlik oluyor ve emzirince geri uykuya donuyor. Ama 5 ten sonra uyanmissa geri uyumuyor. Ben de yatarak meme veriyordum o uyusa da uyumasa da uyumaya devam ediyorum agsgsgsd Bazen uyuyo bazen yatakta oynuyor. Ama gece uykusunu erkene cekmeyi basardigimdan beri gunduz uykusu hic uyumamaya başladı. 1 aydir hic gunduz uykusu uyumadi resmen. Kendi odasinda karartma perde var ve daha sessiz. Orda yatirsam belki uyutabilirim ama havalar cok sicak hala ve odasinda klima yok. Havalar biraz serinlesin, odasinda yatirip gunduz uyku rutini oturtmaya ugrasicam. Su an yapamiyorum. Zaten 4. Ay uyku gerilemesi vs bunlari da atlatsin sonrasinda uyku alıştırma surecine gireyimBebekleriniz gece kesintisiz kaç saat uyuyor? Benim bebek 4 buçuk aydır 2 saatte bir emmek için uyanıyor ve artık çok yoruldum gece uykumu kesinlikle alamıyorum. Uygulamada 11 saat kesintisiz uyuyabilir yazmışlar okudukça hüzünleniyorum
3 buçuk aylık canım ilk ay 1 cm büyüdü 2.ay 4 cm büyüdü 3. Ay da yarım cm büyümüş 1. Ayında çocuk doktoruna götürmüştüm ultrasonla baktırdı süturlar açık sıkıntı yok dedi 2. Ay götürdüm baş çevresini ölçtü gelişmiş sıkıntı yok dedi 3.ayda noröloji doktoruna götürdüm bıngıldağı hala açık sıkıntı yok ne zaman sağlık ocağı gelişim durmuş doktora götür derse o zaman getir dedi
3 buçuk aylık da kim kucağına alsa bu basıyor mu niye basmıyor diye sorup duruyorNormal canım daha kaç aylık nasıl dursun zorlama cok zaten basması için daha erken
Sadece baş çevresi canım kiloyla alakası yok zaten sizin sıkıntı yok gelişmiş zaten kafasıCanım gelişim durmuş derken kafa çevresi gelişimi mi yoksa genel olarak mı boy kilo vs.. ?
Bizim 4 ayda 38.6 di suan 25. 09 da 5 aylık olacak şuan 39.5 cm
Ben evde kendim de takip ediyorum..
Sadece baş çevresi canım kiloyla alakası yok zaten sizin sıkıntı yok gelişmiş zaten kafası
Sen bakma insanlara ya utanmasalar yürüyomu diye soracaklar daha peltelikten yeni yeni çıktı çocuklar saçmalıyorlar3 buçuk aylık da kim kucağına alsa bu basıyor mu niye basmıyor diye sorup duruyor
Nöroloji mi takip ediyor peki canım biz götürdük sağlık ocağı ne zaman sıkıntı var derse o zaman getir dediCanım gelişmiş ama yaşıtlarına göre geride normalde 4 aylık en az 39.5 olmalı dedi doktor.. şuan 2 hafta sonra 5 aylık kızım.. geriden gidiyor yani.. takip edecekler..
Aynen zaten nazar edecek yer arıyorlar oğlumun kilosu normal sanki çok kiloluymuş gibi herkes söylüyorSen bakma insanlara ya utanmasalar yürüyomu diye soracaklar daha peltelikten yeni yeni çıktı çocuklar saçmalıyorlar
Doğum izni bitiminden itibaren 6 ay yani 9 aylık olana kadar 3 saat süt izninizBende süt iznini kullanmayı düşünüyorum. 6 aylık olana kadar 3 saatmiş 6 aydan sonra 1.5 saat. 3 saat iyi de 1.5 saat git gel bakalım nasıl olacak zaten 4.5 aylık şimdi
Yok kuzumm burda çocuk doktoruna gidiyoruz ben yurt dışında yaşıyorum.Nöroloji mi takip ediyor peki canım biz götürdük sağlık ocağı ne zaman sıkıntı var derse o zaman getir dedi