2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kapali demedi de 2,5 dedi kapanmaya 6 ayda baslamasi gerekiyor sizinki baya kapanmis dedi
Nöroloji doktoru bazen 4. Ayda kapanabiliyor dedi canım bizim 1. Ay kontrolünde kapanmaya başlamıştı 3 buçuk aylık oldu hala açık

Bizim bas cevresi de normale gore küçükmüş. Suan bebegim rotayi bi atlatsin ilk is mende nöroloji ye goturcem

Kafa cevresi nasil peki onunla orantiliymis aciklik devam ettikce kafa büyüyormuş
Canım şöyle bıngıldak kapansa da kafada süturlar varmış önemli olan onların kapanmaması ve baş çevresinin gelişmesiymiş bizim şuan normal aralıkta ama 4 ay kontrolünü sabırsızlıkla bekliyorum Bi yandan da korkuyorum nörolojiye çocuk doktorunun onayıyla randevu alabildik biz devlete götürüyoruz ya direkt gidemedik çok geçmiş olsun çabuk atlatır İnş rota virüsünü yapıyorsunuz dur ama ben yine de söyleyeyim altını temizleyince elinizi yıkamadan çocuğunuza dokunmayın virüs öyle bulaşıyor

Biz ocean marka kullanıyoruz oğlumun ölçü çubuğunu yemediği kalıyor kıyamam minnoşa isterseniz damlanızı değiştirin.
Ayy gerçekten mi ne güzel doktor bize demiron diye bir ilac verdi ilaci verdikten sonra yarim saat emziriyorum anca kendine geliyor çocuk olmadı doktora bir de onu sorayım belki değiştirir
kalsiyum demirin emilimini azaltıyor diye biliyorum. bu mantıkla mamayla veya sütle verilmemeli sanki
Ama zaten hep sütle beslendiğini düşünürsek nasıl olacak gerci d vitaminin vs süte katılmaması gerektiğini okumuştum belki bu da öyledir diye direkt agizdan veriyorum artik

Cok normal henuz dimdik dumduz basamayabilirler, benimkide bi basıyor bi basamıyor

Okullar acıldı buyuk cocugunu olup okula giden biz annelere hayirli olsun, bizim kız arkadaslarina kavusacagi icin mutlu , kardesinden ayrildigi icin uzgun gitti ama bebekle odevi derdi tekrarı zor olucak yarinda ise basliyorum amaninnn

Benim kiz aksam 8 de cok nadiren 9 da uyuyor. 4.30-6.30 arasi bi vakitte uyaniyor. 4 bucuk gibi uyanmissa cok iyi, cunku hava henuz karanlik oluyor ve emzirince geri uykuya donuyor. Ama 5 ten sonra uyanmissa geri uyumuyor. Ben de yatarak meme veriyordum o uyusa da uyumasa da uyumaya devam ediyorum agsgsgsd Bazen uyuyo bazen yatakta oynuyor. Ama gece uykusunu erkene cekmeyi basardigimdan beri gunduz uykusu hic uyumamaya başladı. 1 aydir hic gunduz uykusu uyumadi resmen. Kendi odasinda karartma perde var ve daha sessiz. Orda yatirsam belki uyutabilirim ama havalar cok sicak hala ve odasinda klima yok. Havalar biraz serinlesin, odasinda yatirip gunduz uyku rutini oturtmaya ugrasicam. Su an yapamiyorum. Zaten 4. Ay uyku gerilemesi vs bunlari da atlatsin sonrasinda uyku alıştırma surecine gireyim

Canım gelişim durmuş derken kafa çevresi gelişimi mi yoksa genel olarak mı boy kilo vs.. ?
Bizim 4 ayda 38.6 di suan 25. 09 da 5 aylık olacak şuan 39.5 cm
Ben evde kendim de takip ediyorum..

Canım gelişim durmuş derken kafa çevresi gelişimi mi yoksa genel olarak mı boy kilo vs.. ?
Bizim 4 ayda 38.6 di suan 25. 09 da 5 aylık olacak şuan 39.5 cm
Ben evde kendim de takip ediyorum..
Sadece baş çevresi canım kiloyla alakası yok zaten sizin sıkıntı yok gelişmiş zaten kafası

Sadece baş çevresi canım kiloyla alakası yok zaten sizin sıkıntı yok gelişmiş zaten kafası

Canım gelişmiş ama yaşıtlarına göre geride normalde 4 aylık en az 39.5 olmalı dedi doktor.. şuan 2 hafta sonra 5 aylık kızım.. geriden gidiyor yani.. takip edecekler..

Canım gelişmiş ama yaşıtlarına göre geride normalde 4 aylık en az 39.5 olmalı dedi doktor.. şuan 2 hafta sonra 5 aylık kızım.. geriden gidiyor yani.. takip edecekler..
Nöroloji mi takip ediyor peki canım biz götürdük sağlık ocağı ne zaman sıkıntı var derse o zaman getir dedi

Sen bakma insanlara ya utanmasalar yürüyomu diye soracaklar daha peltelikten yeni yeni çıktı çocuklar saçmalıyorlar
Aynen zaten nazar edecek yer arıyorlar oğlumun kilosu normal sanki çok kiloluymuş gibi herkes söylüyor

Nöroloji mi takip ediyor peki canım biz götürdük sağlık ocağı ne zaman sıkıntı var derse o zaman getir dedi
Yok kuzumm burda çocuk doktoruna gidiyoruz ben yurt dışında yaşıyorum.
Sağlık ocağına aşı için gidiyoruz ve bizi onlar panikletti.. elledi kızımın başına ve dediki bıngıldak kapanmış.. oysa açık yani emara girdi kızım çok şükür açık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…