2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Amanınn ben şahsen o birlikte buyusunler aradan cıksın fikrine cok karsiyim, neden aradan cıkıyormus kii bir birey dunyaya getiriyoruz ve gerekli ilgi sevgi sabır gosterecek gucumuz olması gerekiyor. Bu da baska kucuk bir bebegimiz varken cok cok zor olacagini dusunuyorum. Kii benimki buyuk oldugu halde bazen cok cok zorlanıyorum sabir mabir hakgetire maalesef ki buyukler valla eski kafada gidiyor yap olsun bitsin.Manevi olarak zorken , eskisi gibi degil yeni nesil maddi olarak zaten bitmisiz. Sporla ilgilenmek istiyorlar araya dans , resim , ivir zivir herseyin kurusuna gitmek istiyorlar . Hepsi bu zamanda sıkıntı

Evet gece yatis kalkis iyi ama bizimki de saat bası kalkıyor sabaha kadar ayni mesela 9 da odadan ciktim 10 da uyaniyor , 11 , 12, 1 diye gidiyor sonra sabaha karsi 4 gibi yine emzirip koyuyorum bu sefer koydugun an kalkiyor, koydugum an kalkiyor koy al koy al saati 5 ediyor , sonra iste bir kere daha uyaniyor ve sabah oluyor bize. Tabi benim ustumden kamnyon gecmis gibi gozkapaklarim nasil agriyor . Iyi gunundeysekte bu uyanmalar 2 saatte bir oluyor ama o da cok cok nadir ayda 3 4 defa belki

Bugun 9.ay kontrolune gittik, gecen ay gitmemistik, boyu kilosu iyi dedi doktor. Yaşından once yurur dedi.1 yasinda kontrole cagirdi. Yemek konusunda da kendi yemeklerinizin tuzsuz ve salcasizini verebilirsiniz artik dedi sizin yemek tarziniza alissin dedi. Ben armut, sebze haslama, kofte tarzi seyleri eline verdigimi soyleyince doktor kısa caplı bir sok , siz ayni devam edin dedi tahlil yaptirmistik demir ilacini da biraktirdi. Yasina kadar d vitaminine devam dedi. Bizim kontrol gunlugu boyle

Oy oy oy bu ne böyle allah yardımcınız olsun beterin beteri durumu 2 cocuk olunca zaten mefta ortalık allah guc kuvvet versinn

Kızlar benim kızım. Tutunarak yürüyor. Mesela koltuktan duvardan destek alıp yan yan gidiyor. Bugün eşimin halası gördü. Küçük böyle gezerse yan basar (ayağını içe doğru) dedi. Birde bacakları açık olur. Acaba olur mu kızlar ya. Ben napayım tutamıyoruz. Poposunda diken var sanki oturamıyor
Bacakları hafif açık zaten doktor d vit kullanın düzelir demişti. Aklıma takıldı.

Bismillah ay bu ne acele. Kuzular yaşına girmedi
Hem vücut bi dinlensin toparlansın. Hem anne hem KV mi istiyor sizde. İkisininde aynı düşüncede olması garip
Ablamın 1 çocuktan sonra olmadı annem o yüzden diyor ama KV düşüncesi öyle değil o ciddi söylüyor bundan önce de kısır muamelesi yapıyordu

Aynen onlar kendilerinki gibi olacak sanıyor hem destek olmuyorlar hem doğur diyorlar benim çocuğum süte doymadan kardeş düşünemem Allah olmayana isteyene versin

Ay yok artık kim dedi bunu .. bunu yapmayan bebek var mı acaba hepsi birgün illaki tutunup yürüyecek benim oğlum 8 aylık yoktu heryere tutunup yurüyordu hiç de yan basma ayak açılması vs gibi bi sorun yasamadı zaten her bebeğin yaptigi haraket bu tutunur kalkarlar yan yan yururler yurumeyi ogrenene kadar

Bir taneyken mahvolduk ikinciyi hayal bile edemiyorum valla bende sabır yoktu zaten olanda gitti valla bu büyür konuşur derdini anlatırsa ancak öyle olabilir bizimki

Eee bu normal gelisim süreci yani bebek bi anda otururken hadi ben kalkayim da yürüyüm demeyecek kii. Ilk once sıralamaları cok normal. Kızımda cok erken sıralamıstı, sonra 11 aylik yurumustu nerden baksan 4 ay yanyan gezmistir yani hicte bi sıkıntısı yok. Oglum da simdi sıralıyor ve onunda bacakları normal. Hic kafana takma dıs sesleri

Yan yürüyor derken sıralıyor sanırım canım. Benim oğlumda sıralıyor ilk defa böyle bir şey duydum insanları boşver herkesin her şeye mutlaka bir yorumu var yürümeye başlayan çocuğu nasıl durdurucaksın. İçin rahat etmediyse doktora bir sor istersen.

Bacakları plastik gibi tam sertleşmemiştir gibi birşey dedi. Erken yürüyen çocukların oluyormuş. Sıralamak mı ismi bilmiyorum da herhangi birşeye tutunup yan yan gidiyor. Bu ayda kilo almamış hala 8.700 üz biz. Sürekli hareket ediyor yorulmadan ondan almadı herhalde.
Kızlar 9 . Aya konulan KKK aşısını olacak mısınız yoksa 12. Ayda mı olursunuz. Bizi aradılarda. Gelin diye. Dün gayet iyiydi kızım ptesi yollarım olmadı demiştim ama gene grip oldu galiba. Tüm gece horladı rahat edemedi. 12. Ayda mı yaptırsam bilemedim.

6 aylik yuruyen bi bebek vardi instagramda gordum bacaklari futbolcu bacagi gibi acilmis ama buyuyunce duzelmis annesi reels olarak koymustu bunlar artik 9 aylik bilmiyorum sanmiyorum yamulacagini sıralama işini yapmayan bebek duymadım görmedim arkadasimin bebegi 10 aylik yurudu bisey yok bacaklarinda kv deyimiyle esimle abiside 9 aylik yurumus nekdr dogru bilmem onlardada bisey yok bu aralar bizimkide cok nazli kilo aliyor haraketlendi baya surekli harsket halinde.. biz 12. Ayda yaptiracagiz oyle soylediler oglumada 12. Ayda yapilmisti

Benim kizim 2 bucuk aydir tutunarak yürüyor. Ve evet yan yan basiyor, cunku düz ve ileriye dogru adim atmayi bilmiyor, bence normal bi durum cunku tutunurken ileriye adim atamaz boyle ogrendi, ellerini birakinca dogrusunu ogrenecektir diye düşünüyorum Kafaya takmadim o yuzden. Ayrica benimki de ilk zamanlar uzun bi sure hic oturmadi. Oturtmak imkansizdi ayaga kalkmanin hevesiyle hic yerinde durmuyordu. 5 bucuk aylikken ayaga kalkmaya baslamisti ve desteksiz oturmayi tam yeni ogrendigi zamana denk geldigi icin resmen cocuk ayaga kalkmaktan tam desteksiz oturmayi ogrenememisti bi muddet oturmadigi icin simdi hevesini aldi heralde. 9 aylik su an tam. 2 haftadir falan artik elini birakip yere inip hatiri sayilir surelerde oturmaya basladi, alkis yapip popiş hoplatarak oynuyor oturdugu yerde. Cok hosuma gidiyo. Hep anormal gibi kostur kostur telasli bi bebekti deli dana gibi gezmek isterdi. Bu sakinlik, oturabilmesi, kosturmadan durabilmesi cok mutlu etti cok iyi geldi bana

Bizi ebesi aradıda mutlaka yapalım diyor. Ama bende 12. Ayda yaptırıcam sanırım

Boşver 3 ay daha rahat edin :) 2 cocugumdada 9 aylik asi yapilmadi takvimde 12 ay diye geciyor neden erken yapmak istiyor anlamadm 13. Ayda bide nimenrix yaptiricam ben menenjit tek doz
Salgın hastalıklarda artış olduğu için hatırlatma dozu koymuşlar. Bizim sağlık ocağının haberi yok sanırım 12.aya randevu verdi Yani hem 9.ay hem de 12.ayda yapılması bekleniyor

Salgın hastalıklarda artış olduğu için hatırlatma dozu koymuşlar. Bizim sağlık ocağının haberi yok sanırım 12.aya randevu verdi Yani hem 9.ay hem de 12.ayda yapılması bekleniyor
Allah allahh benim kızım 9 ay 11 günlük oldu ne arayan oldu ne bişey 12. Aya gün verdi sadece bidahada aranmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…