- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 6.356
- 30
Emerken ısırıyor mu bizim diş sürecimiz yeni başladı. Alt iki dişimiz patladı 10 gündür. Kızımda çok huysuz ve agresif. Sürekli ısırıyor ve ısırıp çekiyor. Ben ayvayı yedim resmen. Öyle acıyor ki. Üstler de çıkınca napıcam bilmiyorum. Neden ısırıyor olabilir acaba ya. Memeyi alıyorum kızıyorum bu kezde krize giriyor. Ağlama krizi en az 1 saat, korkumdan memeyi çekip kızamıyorum da. Napacağımı şaşırdımUstteki orta ikili var ya onlardan önce onlarin sagindaki çıktı. Allah allah ne garip once orta ikili cikmaz mi yq derken, orta ikilinin sağ olani cikti. Yani yukari orta dörtlüden sağ iki var sol iki yok su an Komik afsgsgd 4 u birden gelecektir diye okudum internette en sagdaki cikinca, ama 1 hafta oldu sol taraftan belirti yok bakalim nolacak. Bizim 2 hafta once uyku sorunlari oldu, aksam bi turlu yatmamalar, gece uyanmalar falan. Ama normale donduk neyse ki. Al koy derken desteksiz mi uyutuyorsun. Benimki memeye o kadar bagimli ki desteksiz uyutmak hayal gibi geliyor. Cok çekiniyorum o egitim surecinden. Annem de dedi ki hic ugrasma simdi, onu da kendini de yorma bebekler 1 yasindan sonra kendi kendine uyumayi öğrenmeye basliyor o zaman sen de uzerine gidersin dedi. Uzmanlar 6 aydan sonra olur diyor ama annemin lafina uymak su an isime geldigi icin hic niyetlenmedim valla. Zaten o problemli surecteki uykuya direnme hali geçti ya biraz, o kadar bunalmiyorum su an zaten
Ben zirt pirt her istediginde her agladiginda emzirirdim 2 hafta oncesine kadar. Dogdugundan berj oyle alışmıştık. Cok zararliymis meger. Cunku yarı aç yari tok oluyor surekli, emmeye odaklanmiyor, uzun emmiyor ,uzun emmeyjnce dinlenip uyumuyor. Ek gida yiyeceginde yari tok oldugu icin yemiyor. Uyumuyor huysuz agliyor vs vs. Bisuru sıkıntımız vardi. Birden bire bana icime ilham gelir gibi emzirmicem dedim, sadece belli saatlerde. Duzen kuruyorum hadi bakaljm dedim. Niye birden aklima dustu bilmiyorumEmerken ısırıyor mu bizim diş sürecimiz yeni başladı. Alt iki dişimiz patladı 10 gündür. Kızımda çok huysuz ve agresif. Sürekli ısırıyor ve ısırıp çekiyor. Ben ayvayı yedim resmen. Öyle acıyor ki. Üstler de çıkınca napıcam bilmiyorum. Neden ısırıyor olabilir acaba ya. Memeyi alıyorum kızıyorum bu kezde krize giriyor. Ağlama krizi en az 1 saat, korkumdan memeyi çekip kızamıyorum da. Napacağımı şaşırdım
Bizim pek emmeyle aramız yok. Yani gece 3/4 kez emziriyorum. Gündüz 2/3 kez. Ondada ben veriyorum (zorluyor olabilirim gündüzleri)Ben zirt pirt her istediginde her agladiginda emzirirdim 2 hafta oncesine kadar. Dogdugundan berj oyle alışmıştık. Cok zararliymis meger. Cunku yarı aç yari tok oluyor surekli, emmeye odaklanmiyor, uzun emmiyor ,uzun emmeyjnce dinlenip uyumuyor. Ek gida yiyeceginde yari tok oldugu icin yemiyor. Uyumuyor huysuz agliyor vs vs. Bisuru sıkıntımız vardi. Birden bire bana icime ilham gelir gibi emzirmicem dedim, sadece belli saatlerde. Duzen kuruyorum hadi bakaljm dedim. Niye birden aklima dustu bilmiyorumama hayatimizda ters giden her sey bu hamlemle cozuldu. Sadece belli emme saatlerinde emince, acıkmış ve özlemiş oluyor, memeye odaklaniyor memeden ayrilmadan uzun ve guzel emiyor. Boyleyken de ısırmıyor. Oncesinde yarim yamalak emer , oyuna cevirir, dikkati dagilinca ısırıp , yetmez bi de isirarak cekistirip sanki koparmaya ugrasiyor gibi yapardi. Ama dedigim gibi memeye odaklaninca hic isirmiyor artik cok daha huzurlu hem de
Sabah 7de uyaniyoruz, uyandiginda epey acikmis oluyorz yataktayken daha uzun bir emiyor. 8 bucuk-9 gibi kahvalti yapiyoruz ilk öğünü yiyor. 10 uyku saati, ikinci kez emip uyuyor. 12 de ogle yemegi ek gida öğünü. 14 uyku saati emip uyuyor, 3. Emme olmus oluyor. Sonra 17 de emiyor 4. Emme. 18-19 arasi aksam yemegi yiyoruz 3. Ek gida. 20.30-21 gibi de gece uykusuna yatacak diye emiyor uzunca sonra uyuyor yani 5. Emme. Geceleri uyanmaz genelde. Saat 12 gibi biz uyumak icin odaya girdigimizde sesimize uyaniyor bazen, ayikmadan emzirip geri yatiriyorum. Bunu da sayarsak 6. Emmesi oluyor günün. Bu kadar emiyor su siralar düzenimiz bu. Duzen kurmak gercekten cok ise yaradi nefes aldim. Cocugum cok daha huzurlu oldu şükürler olsun.Bizim pek emmeyle aramız yok. Yani gece 3/4 kez emziriyorum. Gündüz 2/3 kez. Ondada ben veriyorum (zorluyor olabilirim gündüzleri)
Sen kaç kez kaç saat arayla emziriyorsun. Ondan mı ısırıyor acaba kendisi istemediği için. Birde ek gıdadan önce mi emziriyorsun. Ben genelde ek gıdadan 1 saat sonra emziriyorum. Önce emzireyim belki aç olunca ısırmaz bakalım, deneyeyim teşekkür ederim.
Artık zahmetsiz mi yürüyecek yoksa daha bu süreçler başımıza gelecekde geç mi yürüyecek allah kerimNe güzel zahmetsiz direk yürür. Bizim kız her şeye tutunup kalkıyor poposunun Üstüne çok hafif dahi düşse 1 saat ağlıyor. 8. Ayda kızıma birşeyler oldu. Sakin uysal kızım gitti yerine sürekli ağlayan mızmız uyumayan bir bebiş geldi.Gece ağlıyor gündüz ağlıyor. Dişten sanırım birde düştü demiştim ondanda mı etkilendi neyse anlamadım.
Öksürüğümüzde tam geçmedi
Benim bebeğimde günde 3 öğün yiyor bazen öğün arası yoğurt ve meyvede yiyor. 3 ideal bence yarı ek gıda yarı süt devam ediyoruzKızlar bişey sormak istiyorum size annem bebeğe az yediriyorsun diyor günde 3 defa 1 bebek kavanozu kadar yiyor yarım kase gibi her öğün az mı acaba sizinkiler nekadar yiyor merak ettim
Cok ttesekkurler aslinda kaç kere diye sormadım miktar olarak merak ettim annem miktar olarak az diyor bi öğünde 1 bebek kavanozu kadar yada yarım kase gibi yiyor sizlerinki miktar olarak nasılBenim bebeğimde günde 3 öğün yiyor bazen öğün arası yoğurt ve meyvede yiyor. 3 ideal bence yarı ek gıda yarı süt devam ediyoruz
Canım 1 bebek kavanozu 1 cay bardagina esit diye biliyorum. Benim doktorum 6.ayda yarim cay bardagi ile baslatmisti 8 9 aylikken arttirmaya baslarsin 1 yasinda 1 cay bardagi yiyecek demisti. Suan yarim cay bardagindan biraz fazla yiyor. Yeterli de geliyor. Bence 1 bebek kavanozu suan idealdir , fazla olursa simdiden midesi cok buyur sankiKızlar bişey sormak istiyorum size annem bebeğe az yediriyorsun diyor günde 3 defa 1 bebek kavanozu kadar yiyor yarım kase gibi her öğün az mı acaba sizinkiler nekadar yiyor merak ettim
Bizimki 1 çay bardağı yiyecek demişti 7 aylikti ozaman o yüzden tereddüt ettim annemde az veriyorsun deyince sormak istedim bugün yediği tarhanayı ölçtüm yarım çay bardağından biraz fazlaydı 1 kavonoz etmiyor demekki.. sizinkide bu ayar yiyormuş normal sanırım çok teşekkurlerCanım 1 bebek kavanozu 1 cay bardagina esit diye biliyorum. Benim doktorum 6.ayda yarim cay bardagi ile baslatmisti 8 9 aylikken arttirmaya baslarsin 1 yasinda 1 cay bardagi yiyecek demisti. Suan yarim cay bardagindan biraz fazla yiyor. Yeterli de geliyor. Bence 1 bebek kavanozu suan idealdir , fazla olursa simdiden midesi cok buyur sanki
Ayy bayıldım yaaaa tam keyifçi tammmAh zor ne kelime anca el ense yatacak 5 ayda dönmeyi bilmesine rağmen 1 aydir yuvarlanıyor oda 10 dakikayı geçmiyor 6 aylikken desteksiz oturunca baya umutlanmistim fos cikti arkadas..abisi onun gibiykem fir fir gezerdi tutunup kalkardi falan kime cekti bilmem 2 3 ay önce çekip duruyordum halini komigime.gidiyordu artik biraktim cekmeyi hala aynı telefon el ense resimlerle dolduoturtuyorm ayni son yurütece koyuyorm ayni.son yurutecte bile böyle yapiyor erkek olcakms sonradan dönmüş modumuz ektedir buyrunuz
Günde 2 öğün yiyor. Kahvaltı öğünü yol bizim. Toplam 1.5 çay bardağı kadar. Yemek istiyor mu ama. Kızım geri çıkarır ağzından bende bırakıyorum vermeyi. Ama bizimki az sanırım 6. Aydan beri 8.700 kg yız. 100 Gr bile alamadık. İnanılmaz kuduruk ve 1 sn poponun üstünde oturmuyor. S.o ebe normal diyorKızlar bişey sormak istiyorum size annem bebeğe az yediriyorsun diyor günde 3 defa 1 bebek kavanozu kadar yiyor yarım kase gibi her öğün az mı acaba sizinkiler nekadar yiyor merak ettim
Bizimki birazdaha versem yer sevmediği şeyse yemiyor sadece ittiriyor elimi kasiga vuruyor falan masallah sizin kilonuz iyiymis öncesinde zaten . arya suan 9200 yurutecte fazla geziyor bu aralar 10 gundur falan ayni kiloda oda bide abiden hastalik gecti bugun aryada iptal burunlar tikalı akıyor hapsu hupsu bakalm ates cikarsa goturecegim doktora ev tam bir kaosGünde 2 öğün yiyor. Kahvaltı öğünü yol bizim. Toplam 1.5 çay bardağı kadar. Yemek istiyor mu ama. Kızım geri çıkarır ağzından bende bırakıyorum vermeyi. Ama bizimki az sanırım 6. Aydan beri 8.700 kg yız. 100 Gr bile alamadık. İnanılmaz kuduruk ve 1 sn poponun üstünde oturmuyor. S.o ebe normal diyor
Merhabalar, bu gebeliğiniz sonşandı mı acaba, benimde hcg artıslarım iki kat olmuyor sizinkine benzer ilerledi durumunuzu merak ettim..Cevabın İçin teşekkür ederim canım. Mesajı yazdıktan sonra bi anda adet kanaması gibi bir kanama aktı geldi. Hemen acile gittim tüp benek yaptırdığım hastaneye. Yatış verdiler pruluton iğne yaptılar. Kanam kesildi ama 3 gündür kahve akıntı devam ediyor hala. Endişelenmiştim kahve akıntı neden kesilmiyor diye. Bebekte bir sorun yoktu en son kalp atışı kesesi normaldi. Ama işte inşam yine de korkuyor. Şuan sadece proteston fitil kullanıyorum, doktorum iğnemi 2 hafta önce kesmişti yaklaşık. Peki sende kanama alanı yada alanları kayboldu mu? Yani ultrasonda akan olmadığı halde mi arada akıntı geliyor?
Verdiniz mi? İri balıklar verilmiyor civa miktarı yüksek olduğu için. Şuan için minik balıklar daha uygun. Mezgit hamsi gibiBebişlere balık veren var mı kızlar. Levrek aldım. 4 parçaya böldüm. Bir parçasını vericem.
Evet verdim. Buğulama yaptım. Bize doktor Somon, Palamut, Akya, Levrek verebilirsiniz dedi. Bende levrek yedirdim.Verdiniz mi? İri balıklar verilmiyor civa miktarı yüksek olduğu için. Şuan için minik balıklar daha uygun. Mezgit hamsi gibi
Yemicegini bildigim.icin vermedim.bigün biz yerken veririm bakalim ne yapacakBebişlere balık veren var mı kızlar. Levrek aldım. 4 parçaya böldüm. Bir parçasını vericem.