2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar merhaba benim oğlum da hala emeklemiyor. Normal mi sizce? Biraz tombik herkes ona bağlıyor ama ben biraz takıyorum bu duruma. Hiç hareket etmek istemiyorum. Şimdiye kadar birkaç kez döndü sadece. Oturuyor, elinden tutunca yürüyor bu kadar. Normalde her ay dr. giderdik ama bi drumuz mesleği bırakmış baska birinide bulamadim daha. Yani sakin bi bebek ondandır belki diyorum ama takmamak mümkün değil bide aranizda diş çıkarmayan var mı?

Çok teşekkür ederim kızlar. Kızım bugün çoook daha iyi. Başka doktora da götürdüm Boğaz enfeksiyonu olmuş. Antibiyotik kullandık. Düzeldi derken ishal oldu ve sürekli uyuyordu (yan etkilerden). Probiyotik kullandık. Şu an ishali düzeldi, halsizlik ve uyku Halide daha iyi. Bu hengame de dişte çıkardık. Artık 1 tane dişimiz var. Bardağa tak tak vuruyor ses çıkıyor :)
Bu arada biz 6 aylıkken 8.740 kg idik. 8 aylık olduk hala tam 8.740 kg yız. Kızlar eksi yada artı yönde 10 Gr dahi oynamamış. Ama doktoru iyi dedi kilosu. 2 aydır hiç kilo almaması normal mi sizce. Boyumuz uzamış ama 6 aylıkken 63 cm ydik şu an 69 cm olmuşuz.

Ev terliği, kumanda ve telefon dışında hiçbir şeyle oynamak istemiyor. Koltuklara TV ünitesine tutunup ayağı kalkıyor. Koltuk altları dipler falan en sevdiği yerler. Koltuklarda yüksek sürekli koltuğun altından topluyorum.
Ha bir de halıda iğne ucu kadar dahi olsa çöpleri buluyor ve yiyor

Cok sukur bir nebze duzelmis canim, saglikli inci gibi disleri olsun.. gelisimin en buyuk kriteri boy uzamasi ondan doktor takilmamistir bi de normal persentildeyse. Bebekler hareketli donemde olduklari icin daha az almaya basladilar zaten. Sahsen bizimki de bu ay diger aylara gore daha az aldi

Bzmki emeklemeye başladığından beri evde deli gibi geziyor ve kucak istemiyor bu sebeple. Ara sıra sıkıldığında kucaklayıp evi dolaştırıyorm aynanın karşısına gidiyoruz oynuyoruz falan. henüz desteksiz oturamıyor oturduğu zMan oyuncaklarla daha uzun süre oynadığını söylüyorlar. Bazen ben yanına oturuyorm beraber oynuyoruz. Ama şu an favormiz emekleyip evi gezmek.

Ayy yok valla cok uzun zamandir desteksiz oturuyor ama oynamiyor cunku tek derdi ayaga kalkmak.ben yanlis anlatmisim galiba bizimkide kucak asla istemiyorr cunku ellerinden tutup butun gun onu gezdirmemi istiyor. Iki kat belim kopuyor. Emekleyebiliyor ,mesela onu odada birakip mutfaga gideyim hemen arkamdan geliyor ama bireysel gezmiyor. Koltuklara tutunup siraliyor ama pek oyalanmiyor mizirdayip yanina gitmemi sagliyor o zamanda hemen bacagima elime yapisip , tut ellerimden gezdir beni diyor. Keske yurumeye baslasa ne yapsam da oyalasam birazcik bebeyi

Yürüyeç mi deneseniz ki?? Benim ilk kızımda elimizden tutup yürüyordu 1 yaşına kadar belimiz kopmuştu erken yürütün bence rahatlarsınız. Tek elinden tutup yürütün o zaman daha çabuk öğreniyorlar ama küçük daha beee
Bu kızımda yürümüyor. Bastırınca direk hoplamaya başlıyo öylede kolumuz ağrıyor.
Hepsi farklı farklı ya. Yürüyen var emekleyen var. Hiç bi şey yapmayan var ne değişik yaratıklar bu bebekler
Benim kızda emeklemiyor. Benimkide kilolu bence. O yüzden olabilir. Oturuyo. Bide yatarak yuvarlanıyo o şekilde odanın içinde dolaşıyo ama yürüme ve emekleme yok.

Hiç dişi de çıkmadı daha çıkacak gibi de değil. Görüyorum dişleri ama baya aşağıdalar.

Ya zaten bizim herseyimiz acele acele ,yururse de valla sasirmam. Sey vardir ya etrafta bizimki 9 aylik yürüdü diyen teyzeler bende onlardan olucam cidden her bebek cok farkli kizim emeklemeye bayilirdi evin heryerini kurciklerdi. Bu yurume heveslisi cikti. Kimisi hareket etmeyi sevmez kimisi firfirr hepsinin yapisi birbirinden cok farkli , saglikla buyusunlerr hepsi

Canim gecmis olsun, ev sobaliysa kısın pek ziyaret etmeseydiniz keske. Zaten cocuk hasta olmuss aglıyor gelip yardım etmemeleri de asırı sinir bozucu.
Kaynanam ameliyat oldu eşime eve gidelim diyorum anlamıyor 2 haftadır burdayız gelip giden bitmedi herkes hasta bizim çocukda zaten çok terliyor bu kış geldiğinden beri 3. Hasta olmasıydı

Canım bizimki de emeklemiyor diş de yok her çocuk emekliyecek diye bişey yok çok kafana takma direkt yürüyedebilir herşey normal bir kaç gündür biraz oturuyor sadece dönmeye çabalamıyor bile

Kaynanam ameliyat oldu eşime eve gidelim diyorum anlamıyor 2 haftadır burdayız gelip giden bitmedi herkes hasta bizim çocukda zaten çok terliyor bu kış geldiğinden beri 3. Hasta olmasıydı
Gercekten cok sabirliymissiniz 2 hafta ufacik bebekle zaten cok uzun bi sure yerinizde olsam ben gidiyorum sen kal derdim. kış günü gelen giden ne uykusu kalır çocuğun ne hastalığı biter allah sabır versin

Gercekten cok sabirliymissiniz 2 hafta ufacik bebekle zaten cok uzun bi sure yerinizde olsam ben gidiyorum sen kal derdim. kış günü gelen giden ne uykusu kalır çocuğun ne hastalığı biter allah sabır versin
Tartışmak istemiyorum kaç gündür konuşmuyorum zaten kendisiyle sabrımı sınıyor o da ailesi bişey der diye çekiniyor bizimkiler de kal ne olmuş diyor

Tartışmak istemiyorum kaç gündür konuşmuyorum zaten kendisiyle sabrımı sınıyor o da ailesi bişey der diye çekiniyor bizimkiler de kal ne olmuş diyor
Yapacak bir şey olmuyor işte bazen öyle yap böyle yap diyoruzda işin içine girince değişiyor durumlar ne yapalım illaki birgün gidelim diyecek sıkmamaya çalış canını

Canım benimki 6 aylıktan beri desteksiz oturuyor ama dönmeyi bilmesine ragmen dönmüyordu 1 aya yakındır dönmeye başladı ama emekleme olayı yok tutunup kalkmıyorda dert etme benim oğlum emeklemeden yürüdü sürünüyordu tutunup kalkiyordu vs kizim onlarida yapmiyor sevmiyor yuzustu durmayi zaten hpsinin gelisimi farkli sorun olacak birsey degil bence oglumun 1 yasinda dogumgunünde 13 tane disi vardı kızımda hiç yok hala

Canım öksürük için doğal bir şurup vardı. Bulamadım geri sayfalarda. Adını tekrar yazar mısın iki gündür kızım öksürüyor balgam sökücü almak istemiyorum. Bugün eczaneden alayım

Arkadaslar ben bebegime ek gida sonrasi su veriyorum. Ama bazen ben su icerken atlanıyor o zamansulugunu veriyorum baya kana kana iciyor. Siz normal zamanlarda su teklif ediyormusunuz ve ne sıklıkla ,
Ben acaba suyu az mı veriyorum

B Buldum :) 8 aylıkken kullanılır demi. Birde günde bir kaşık mı veriyorsun

A
B
Buldum :) 8 aylıkken kullanılır demi. Birde günde bir kaşık mı veriyorsun
Aynn yeni gordum canm k.bkma yok yok oglm suan ble 1 icemez icinde olcegi var 2.5 ml veriyodm bebekkn sabh aksam galiba bakicam .. gerci suanda yarim veriyorum buyk oglma prospektusunde yaziyordu zaten nkdr olacagi 1.25 de olblr tam emn olamadm bize doktorumuz duruma gore gunde 1 veya 2 recete ediyordu emzirirkn yzdm bkdr oldu . Simdi oglumun recetesine baktim yanlis bilgi vermeyim diye yarim olcek veriyomusum bebekken sabah aksam... 5 yasa kadar yarim iciliyormus o yuzden bi emin olamadim ama simdi baktm recetelere sabah aksam yarim canim

Son düzenleme:
Nedir ilacın adı? Benimkide hasta balgamı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…