2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim bebeğim de doğduğundan beri geceleri uykusuz. Beni çok yoruyor saat başı uyanır mızmızlanır. Bir türlü düzelmedi. Gece emziriyor musunuz siz
EVet emziriyorum ama her uyandiginda degil cunku midesi dolu oldugu icin emmek istemiyor o zaman omzuma alıp pıspıslayarak uyutuyorum. Yani uyaniyor emmek istemiyor, sallanmak falan zaten hic istemiyor, bazen ne yapacagimi sasiriyorum. Iste ayakta gezinerek omzumda uyutuyorum o zamanlarda. Boyle olunca daha uzun uyur belki diyorum ama yok yani yine ayni.

Bnm migren ağrımı bazen dikloron bile kesmiyor. Parol zaten boşuna almıyorum bile mentollü krem bile daha ii geliyor😅 şu an migrende ikinci gündeym yarında geçmesse kafamı kestirmeye gideceğim🤣 migrenim olmasa uykusuzluğa katlanacağım ama migrenle beraber🤯

benm kızım ortalama olarak iyi uyuyor. Ama arada bi geliyorlar geldiklernde mahvoluyoruz. Ama bz dördüncü ay atağından beri beraber uyuyoruz yatağa al bırak bende mahvolmuştm sonra beraber uyumayı çok sevdik🥹 öyle kaldı. Ama benm kızımda sekiz seki buçukta uyuyor. Sabah 06:20-07:20 arası kalkıyor erkenci bir kuş. O kısmı bize çekmiş eşimde bende erken kalkarız ama bizimki bizdende erken kalkıyor😅
Ben onu da denedim bari yanıma alayim dinleneyim en azindna dedim yok yine uyaniyor😱 biz de erken uyaniriz, zaten 15 16 senedir calistigim icin sabah 7 de ayaktayim, bir tane de okula giden cocugum var bize gün erken basliyor ama keske direkt 6.bucuk 7 de gozumu acsam hic skinti degil. Dedigim gibi gece saat 4 -5ten sonrasi hep onu uyutmaya calismakla geciyor. Cok yorgun kalkiyorum. Bu kadar sık uyanmak neden yani anlamiyorum , dogdugundan beri uyku rutinleri vs. Var . Insallah yaşından sonra duzene girer diyorum artik

Ben daha hiç adet olmadım canım o yüzden bilmiyorum da olursam nasıl olacak 7 ayda bitti gece emzirmeleriyle ilgiliymiş ama gece ne kadar çok emzirirsen o kadar geç olurmuşsun öyle okudum Bi yerde
Benim bebeğimde gece sürekli emiyor buyuzden de gecikme olabilir stres beni çok etkiliyor ya olsamda rahatlasam modundayim sürekli düşününce psikolojik te gelmiyor galiba

Benim bebeğimde gece sürekli emiyor buyuzden de gecikme olabilir stres beni çok etkiliyor ya olsamda rahatlasam modundayim sürekli düşününce psikolojik te gelmiyor galiba
Hamile olma ihtimalinden dolayı stres yapıyorsunuz bence ama zaten korunuyormuşsunuz süt hormonundan kaynaklı bir seneye kadar zaten düzensizlik normal stres yapmayın

Napıyorsunuz kızlar bizim gece uykularimiz gunduz uykularimiz berbst hale geldi kac gundur yazayim diyorum firsat bile bulamiyorum 😔
Biz de son 1 aydir falan berbat gunlrr geçirdik gercekten. Dogdugundan beri cok guzel gece uykusu olan bebeğimin gece uykulari mahvoldu. Gunduz zaten her zaman bozuktu. Ama azar azar toparlamaya basladik. Katı rutinler uyguluyorum. Aliskanlik olsuturmaya baadi sanki vucudu. Insallah duzelir
Kızlar bebeğim 7bucuk aylık oldu. Emiyor. Bende 4 kez adet oldum tabiki düzensiz şekilde. İlk oldum 15 gün sonra bidaha oldum sonra 35gun geçti anca oldum daha sonra 20gunde oldum bu ayda gelmiyor yine 30 gün oldu. Sinir stres yapıyor haliyle. Korunma durumu hat safhada birleşme olmadan kondomu takiyoruz zaten. Sizin adetler nasıl. Sürekli test yapmak istemiyorum bide onun stresi ayrı zaten. Birde korunmayı çift taraflı düşünüyorum eşim zaten kondom kullanıyor ben iğne hap Spiral karar vermedim. Siz napiyosunuz
Ben daha hic adet olmadim. 5 bucuk aylikken kadin dogum kontrolune gittigimde alttan muayene ve ultrason yapti ve yumurtlaman var her sey yolunda dedi. Yani hamile kalma olasiligi var yumurta var cunku. Biz de condom ile korunuyoruz. Dogru kullanildiginda sorun olacagini sanmiyorum. Ayda 1 falan merakimden test yapiyorum yine de :)
Kızlar size birsey sormak istiyorum bir süredir dikkatimi çekiyor kızım uykusu geldiğinde gozünü ovusturuyor bu okey normal ama sallamaya basliyorum surekli burnunu da kasimaya basliyor elleriyle burnunu da ovusturuyor sizde de varmi bu durum alerji olabilir mi acaba yoksa uykusu oluncami yapiyor anlamadim bir kac kere uyurkende yaptigini gördüm yemek yerken de yapti bikac kere ama gun icinde yapmiyor varmi sizde de boyle burnunu ovusturan
Uyku saatleri asagi yukari belli, o saatlerde yapiyorsa uykudan oldugunu anliyorum. Ama daha uzun sure ve baska vakitlerde burnunu kasiyorsa geniz kasintisi olabilir diye düşünüyorum. Cunku benim de alerjik bi yapim var o hissi cok iyi biliyorum. Odayi klima ile isittigimiz icin cok olası. Nasal yikama yapiyorum ve nem cihazi kullaniyoruz faydasi oluyor
Arkadaşlar bebeğinizi günde kaç kere emziriyorsunuz? Kaç kere ek gıda veriyorsunuz?
Ben sayisiz surekli her mizmizlandiginda emziriyordum. Birkac gundur bir karar aldim, saatli emzirmek. Ve bircok sorunumuzun bu ayarissz emmeden oldugunu anladim. Sabah 7-8 de uyaninca yataktan emip kalkiyoruz, yarim saat bir saat kadar sonra kahvalti yapiyoruz. Sonra saat 10 u bekliyorum, uyku saati cunku, 10 a kadar emmemis olunca uzun ve guzel emiyor ve uykuya dalabiliyor. Sonra uyaninca hop diye meme verirdim normalde huysuzlanmasin diye, vermiyorum, 12-1 gibi ogle yemegimiz. 2 de yine emme ve uyku, 4 bucuk-5 te bir emme, 6 da aksam yemegi ve 8 bucukta uyku emmesi. Boyle emzirmelerin arasina 2-3 saat vakit koymaya calisiyorum. Bugunlerde bh rutini sıkı uygulamaya calisiyorum. Biraz bekleyip aciktigi icin ek gidayi daha iyi yiyor, iyice acikmis ve memeyi ozlemis oldugu icin daha guzel emiyor uykuya dalabiliyor. Normalde benim kizim cok hareketli ve memede bile durmaz oyuna cevirirdi 3-4 dk emer kalkar kacardi vs boyle olunca kurtulduk onlardan. Coook iyi oldu vallahi derdimizin caresi buymus

Herkese iyi yıllar 💕 sevdiklerinizle sağlıklı mutlu huzurlu seneleriniz olsun inşallah.

Benim kız uyanık girdi yeni yıla. Yandım ben 😂
🤣 Benimkinin uykusu vardı özellikle uyutmadım kucağımda sarılarak girelim diye o zaman bende yandım herkese mutlu yıllar

Napıyorsunuz kızlar bizim gece uykularimiz gunduz uykularimiz berbst hale geldi kac gundur yazayim diyorum firsat bile bulamiyorum 😔
Aynı durumdayım canım delirmek üzereyim çok yorgunum. Gece sık uyanıyor gündüz dogru duzgun bensiz uyumuyor emzirerek bekliyorum. Emeklemeye başladığından beri çok bozuldu sürekli emeklemek ayaga kalkmak istiyor bazen emekler pozisyona gelip uyuyor Allahım yarabbim😂. Çok uykum var oooofff

Herkese iyi yıllar 💕 sevdiklerinizle sağlıklı mutlu huzurlu seneleriniz olsun inşallah.

Benim kız uyanık girdi yeni yıla. Yandım ben 😂
Ayyy hiç sorma 19.30 de uyudu dedik oh yeni yıl hediyesi verdi kızım 22.00da kaka için bit uyandı sonrası felekaet 2.30 da anca uyudu 😭

🤣 Benimkinin uykusu vardı özellikle uyutmadım kucağımda sarılarak girelim diye o zaman bende yandım herkese mutlu yıllar
Sizlerin gene iyiymis benimki yurutecteydi bulasik yikiyodum esime dedimki beni cagirin o sirada icerde herkes girgir samata odaya bi girdim saat 00.10 e dedim neden cagarmadiniz aaa kacirdik dediler cok guzel bi giris yaptik bebe zaten uyumuyor gece uykusuna yatiriyorum 15 dk snra uyanip 1 1.5 saat dha oturuyor az evel yeni uyutabildim umarim duzelir ,🙈 gercekten bittim surekli yuzustu pozisyona gelip uyaniyor bide allahm cildiricammm

Kızlar size birsey sormak istiyorum bir süredir dikkatimi çekiyor kızım uykusu geldiğinde gozünü ovusturuyor bu okey normal ama sallamaya basliyorum surekli burnunu da kasimaya basliyor elleriyle burnunu da ovusturuyor sizde de varmi bu durum alerji olabilir mi acaba yoksa uykusu oluncami yapiyor anlamadim bir kac kere uyurkende yaptigini gördüm yemek yerken de yapti bikac kere ama gun icinde yapmiyor varmi sizde de boyle burnunu ovusturan
Ayyy evet biĞmkide hep burnumu kaşıyor alerjimi diye düşünüyorduk hep

Sizlerin gene iyiymis benimki yurutecteydi bulasik yikiyodum esime dedimki beni cagirin o sirada icerde herkes girgir samata odaya bi girdim saat 00.10 e dedim neden cagarmadiniz aaa kacirdik dediler cok guzel bi giris yaptik bebe zaten uyumuyor gece uykusuna yatiriyorum 15 dk snra uyanip 1 1.5 saat dha oturuyor az evel yeni uyutabildim umarim duzelir ,🙈 gercekten bittim surekli yuzustu pozisyona gelip uyaniyor bide allahm cildiricammm
Biz eşimle dargın girdik valla bende oğluma sarıldım bizim de uykular çok iyi değil şimdi de hasta olmuş 10 gündür annesi gildeyiz burası da sobalı hasta ettik çocuğu

Biz oğluşu yine hasta ettik bu sefer bronşite yakalanmış sabaha kadar hiç yatmadık şimdi uyusam gece kalkarım ama hala ağlamaları devam ediyor evde o kadar insan vardı biri de kalkıp yardım etmedi

Biz oğluşu yine hasta ettik bu sefer bronşite yakalanmış sabaha kadar hiç yatmadık şimdi uyusam gece kalkarım ama hala ağlamaları devam ediyor evde o kadar insan vardı biri de kalkıp yardım etmedi
Canim gecmis olsun, ev sobaliysa kısın pek ziyaret etmeseydiniz keske. Zaten cocuk hasta olmuss aglıyor gelip yardım etmemeleri de asırı sinir bozucu. 🤦‍♀️

Arkadaslar bebeleri nasil oyalıyorsunuz gün icinde. Bizim ki oturmuyor , butun gun ellerimden tut gezdir beni diyor . Bende yere oturtup bisilerle oynatayim istiyorum ,yoook yaninda oldugum her an ayaga kalkma pesinde. Emekleyebiliyor ama emeklemiyor agliyor al beni gezdir diye 😁 kafam döndü artık evin icinde dolanmaktan. Farkli oyuncaklar cikariyorum belki biraz ilgisini ceker diye ama yok. Sizin yaptiginiz farkli bisiler var mi
Tabii bebe de haklı kesfedilcek koca bir dunya var ama cok yorucu oluyor 😁

X