2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Atalanteda arkadas yazmis canim ama cidden sagım bir kıstas degil evde olsaydın bende bol bol emzir derdim ama sen ise baslayacagin icin senin stoga ihtiyacin var. Ama ise baslayana kadar sen az da olsa sagım yap goguslerde sagıma alıssın. Benim de kızımda az cıkıyordu sonra isteyken duzenli olarak 2 kere sagım yapiyordum, isteyken bebekte emmemis olunca 240 ml falan cikiyordu aksam onu eve getiriyordum ertesi gun onu iciyordu , o sekilde idare etmistik canim.

Kızların dediği gibi sağıma pek aldanmamak lazım alışık olmayınca vs çıkmıyor benimde sağınca çok çıkmıyordu ama kızım hep kilosunu aldı emerken de sıkıntı oluyorsa ozaman anlarsın gerci durum böyleyse mama verirsiniz 1 yaşına kadar sonra süt içer zaten bende çalışmak istiyorum artık ama ne annem ne kv alıpda bakmaz vallahi çok bunaldım

Ah canım sorma benim de kayınvalidem yalına girince bakarım bakarım diyodu.Şimdi sanki yan çizmeye başladı.Durur mu bende yok koşabilir myiyim peşinde.Seneye Eylülde başlıcam ücretsiz izindeyim çoçuk bi buçuk yaşında olacak .Balacapı sürede iki saat ya çoçuk 10 da uyanıyor ben 12.30 evde olacağım,sabahçıyım.Bu kaynanaların hepsi mi böyle olur.Annem de başka ilde .Senin ikinci bebeğin ilk bebeğin olunca mı ile ara vermiştin

Evet ben oğlumda ara vermiştim çünkü bakacak kimsem yoktu biz izmirdeydik annemle kv ler seferihisardaydı annem emekli öğretmen yeni emekli olmuştu ben 25 sene sabahın köründe kalktım kalkamam dedi 2 sene önce annemde bizle geldi seferihisara taşındık 2. Cocugu yapmam icin cok baskı yapti buna bakıcam çalışırsın dedi doğurdum herşey yine aynı asla yanaşmıyor kv ler tarla bahçe işiyle uğraşıyorlar eltimin oğlunu onlar büyüttü resmen eltim emrivakiyle işe başladı verdi çocuğu onlara mecbur bakiyorlar anaokuluna birakip aliyorlar 5.5 yasinda oda büyük oğlumla 6 ay araları onlarada birakma imkanım yok kız olsun bakarız diyorlardı işleri bırakırız diyorlardı oda palavra çıktı eltim icin cocugun tarlada durmasi sorun degil ben birakamam yazı var kışı var annemde burada üretici kadınlar pazarında pazara çıkmaya başladı kaldım bir başıma anlayacağın

Ahh canım ya çalışmak istiyorsun bunaldın ama bebişleri kime bırakacaksın işte.Hadi biri büyümüş anaokulu ilkokul derken onu bırakıp almak olur sadece ama diğer daha çok küçük .Kayınvaliden doluymuş,annene de hak verdim emekli olmuş dinlenmek istiyor.Senin işin kaçta bitiyor Peki.süre de önemli azsa bi şekilde ikna edersin belki anneni

Evet bende adet olamadim daha ama nirmal sanırım 1 ay daha bekleyip olmazsam bi kontrole gidicem
Ben de olmadim ya. 5 bucuk aylikken karnimda hissettigim sislik hissi de azalmadigi icin kontrole gitmistim. Akttan muayene yapti, smear aldi her sey yolunda soeun yok, 6 aydan sonra ek gidaya gecince emme refleksi azalir adet olursun dedi. Kizim 7 bucuk aylik su an hala adet olmadim. 1 aydir diyetisyen kontrolunde diyetteyim. Vucut analizi yapiyor haftalik. Her seferinde cok fazla ödemin var azalmiyor diyip duruyor diyetisyen. Adet olmadigin icin olabilir diyor. Öff ne bilim bi olsam iyi gelirdi belki
Benim de 2 aydir falan goguslerim kuculdu, sislik sertlik olmuyor. Emmesi biraz azaldi ondan mi acaba bilmiyorum. Ustune bi de kilo verdim biraz. Zaten benim zayifken hic gogsum yoktu kiloyla sutle goguslerim buyumustu, simdi kilo verince ilk ordan veriyorum sanki kucucuk olmus goguslerim Sut mu yok yaa diyip duruyorum. Var aslinda cocuk emiyo ama bir iki defasinda cidden yoktu sanki. Üzülüyorum kafam cok karisik

oy kızlar anneanne yada babaannenin çocuğa bakmadığı durumlarda çalışmak çok zor gerçekten çnkü bakıcı bulmak zor güvenmek zor. Şimdi sigorta falan istiyorlar hep bakıcılar

oy kızlar anneanne yada babaannenin çocuğa bakmadığı durumlarda çalışmak çok zor gerçekten çnkü bakıcı bulmak zor güvenmek zor. Şimdi sigorta falan istiyorlar hep bakıcılar
Ayy sigorta mı maaşın yarısı oraya gider o zaman.Snein kim bakıyor canım.Ya bence büyüklerin bakması büyük bi nimet hele de başka torun yoksa ya da büyümüşlerse diğerleri oh tadından yenmez

Kızlar siz çılgın mısınız milletin sen doğur biz bakarız lafına inanmışsınız resmen
Hahah hayır orda yanlış anlaşılma olmasın asla biri bakar diye doğurmadım oğlumuda tek başıma büyüttüm tabloyu az çok tahmin ediyordum sadece içimden bu sefer bakacak heralde iş hayatıma geri döneceğim diye sevinmiştim umutlanmıştım okadar mustafs ceceliden yine husranı açtım dinliyorum

Ayy sigorta mı maaşın yarısı oraya gider o zaman.Snein kim bakıyor canım.Ya bence büyüklerin bakması büyük bi nimet hele de başka torun yoksa ya da büyümüşlerse diğerleri oh tadından yenmez
Benm annem bakıyor çok şükür. Kv de de istekli. Hatta arada mini bir çekişme oldu bnm eşimin kardeşide benm kardeşlerimde il dışında zaten elde olan torun bu iki tarafında paylaşılmıyor o sebeple.

Ben ziraat mühendisiyim işim ya seralarda ya fabrikalarda yada zirai ilaç bayilerinde olur burada büyük bir firmayla görüştüm süt izni kullandırırız dedi ama malesef memur gibi olmaz sabah 8.30 öğlen 15.00 gibi çıkış olur kv me zaten bebegi güvenip bırakamazdım annemin bu sefer bakıcam deyip yan çizmesi beklediğim bi tabloydu yalnız yaşıyor babamla ayrılar boştu aslında ama olmadı üzüldüm çalışamadığım için sağlık olsun kızımda okula başlayınca artık.. diplomamı zirai ilaç bayiilerine kiraya verebilirim ama korkuyorum başıma iş almaktan o yüzden biraz daha zaman diyeyim artık

Benm annem bakıyor çok şükür. Kv de de istekli. Hatta arada mini bir çekişme oldu bnm eşimin kardeşide benm kardeşlerimde il dışında zaten elde olan torun bu iki tarafında paylaşılmıyor o sebeple.
Ayy çok şanslısın bence .İki tarafında istekli olması üstelik elde olan tek torun olmasına bayıldım.Düşünüm benim görümcem bizim altımızda oturuyor şaka gibi ama gerçek çoçuklarına var dede nine hangi birine baksın

Anladım canım saat 15.00 de çok iyi gerçektenHani akşam sekiz dokuza kadar falan olsa bakan kişi zorlanırdı gerçekten.Hayırlısı olsun canım boş ver okula başladıklarında çalışırsın artık

KV min bi akrabası baktı. Sütün gitmiş dedi. O 3 sene falan emzirmiş. Sıkınca gelmiyor çünkü. Emziriyorum illaki gidiyordur ama biraz bile süt sağılmıyor. İlk sütlerim var onlarda 6 ayı geçti, atmayı düşünüyorum. Onlar bozulmuş mudur ki sizce.

Yaaa ben çoook duygusallım, aramızda kalsın içim kan ağlıyor kızımı bırakacağım için. Geceleri ağlıyorum falan gizlice :))
Çok içselleştirdim durumu keşke en azından 1 yaşına kadar onunla olsaydım. Ama şartlar tek maaşla geçinemiyoruz ne yazık ki

YaaaaNe zaman başlıcaksın peki canım

YaaaaNe zaman başlıcaksın peki canım
9 ocakta. 9/18 çalışıcam ama evden 8 de çıkıp anca 19.30 da falan olurum. Çok uzun bilmiyorum nasıl olacak. Çok üzgünüm valla. İnşallah kızım onu terk ettiğimi falan düşünmez
7 de kalksak. Kahvaltı ettirip hazırlar babanneye bırakırım, akşamda erken uyur erken kalktığı için. 2 saat falanda öyle zaman geçiririz anca. Bide ctesi pazar işte

Herşey onlar için canım üzülme bazen ekden birsey gelmiyor böyle olması gerekiyor neyapalım canları yerinde olsin hallolur inşallah kolay adapte olursunuz ikinizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…