2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bakıyorum ama anlamıyorum ki canım ancak çıkınca anlarım kaç aydır eli ağzından çıkmıyor aynen babasına o kadar değil de evde tekiz ya beni çok arıyor

Kızlar aşıyı yaptırdım 2 ayda 500 gram almış sadece 4 ayda 8200 gelmişti şimdi 8776 gram o da kıyafetiyle birlikte hemşireye dedim normal zaten kilosu iyi dedi

Benim 10 u bile geciyor olabilir. Oyle kisa da emmiyor. Dogdugundan beri bu emme isi canimdan bezdirdi artik. Ek gidayi da bolca yiyor ama emmekten asla vazgecmiyor. Daha adet de olmadim, doktor aktif emme ek gidadan sonra azalinca olursun demisti, 2 aydir ek gida yiyor ama emme de azalmadi adet de olmadim. Cok yoruldum artik bu durum sinirimi bozuyor
Kızlar aşıyı yaptırdım 2 ayda 500 gram almış sadece 4 ayda 8200 gelmişti şimdi 8776 gram o da kıyafetiyle birlikte hemşireye dedim normal zaten kilosu iyi dedi
Ama kilosu fazlasiyla iyi zaten. Benim bebegim onceki ay 600 bu ay 500 gr aldi ayda, cok iyi diyip duruyor doktoru, saglik ocagi hemsiresi vs ama su an son toplam hali 8000 oldu daha. Seninki oceden almis alacagini diş doneminde kilo vermesi bile normal zaten

Kizlar ben artik cinnetin eşiğindeyim gercekten. Asiri bunalmis durumdayim. Bu cocugun durmamasindan canimdan bezdim. Yani şöyle anlatim, hayatinizdaki en telasli halinizi düşünün, ama boyle misafir gelecek yemegi yetistirim tarzi bi telas degil, hayat memat meselesi, caniniz tehlikedeymis gibi bi telas.. hih oyle bi telas ve aceleyle surekli emeklemek tirmanmak dokunmak istiyor. Hic durmuyor ama bu durum hic sonlanmiyor, hic yorulmuyor, nefes nefese kosturuyor surekli. Kafayi yemek üzereyim gercekten. Napacagimi hic bilmiyorum. Oturup aglicam, hic ağlayanilen bi insan değilimdir, ama hjngur hungur ağlamak geliyo icimden surekli o kadar basa cikamiyorum ki.

Asansörlü beşiklerden memnun musunuz? Bir dezavantajı var mı 1000 liradan 4000 liraya kadar birbirinin aynı beşik var farkını da anlayamadım
Bende hem sepet beşik hem çileğin yatak odası takımı hemde park yatak var hepsi oglumdan kalma sepet ve park yatakla 2.5 yasina kadar gelmisti sepeti kizimdada 6 ay kullandim smdi park yataga gectim en guzeli benim icin park yatak onun icinede ince sunger degil bildiginiz bambu yatak almistim rahat rahat yatiyorlar park yataklarin ust kadeneside vardi yenidoganlar icin o kismi hic kullanmadim suan cok memnun olarak kullaniyorm cileginkide oglumun odasinda yatak olarak duruyor hala beşik halindeyken korkuluklari inip kalkiyor cokda saglam uzerinde babasi ben ve oglum oturuyoruz yatan cocuk icin çilek odası guzel 5 yasinda hala yatar yatsa cok rahat ama beninki odasinda yatmiyor dolaplari ve cekmelceleri iki cocugumada yetiyor o sebeple park yataklar cok dha portatif ve rhaat geldi bana

Son düzenleme:

Ben 4 saate bir emziriyorum gün de 3 öğün de ek gıda yiyor..
Gece de kendi uyanınca emiyor ben uyandırmiyorum emzirmek için..

Çok kötü bir gece geçirdik sanırım diş sıkıntısı var.. hiç uyumadık eşim uyumadan işe gitti benimde başım dönüyor yorgunluktan bitmiş durumdayım..
Ne kadar sürüyor bu dişin çıkması acaba..
Bittik biz valla.. altta 2 diş görünüyor ama diş etinin içinde henüz dışarı çıkmamış..
Böyle olunca kaç günde çıkıyor arkadaşlar?

Ben 4 saate bir emziriyorum gün de 3 öğün de ek gıda yiyor..
Gece de kendi uyanınca emiyor ben uyandırmiyorum emzirmek için..
Sizde onlar gbi yapiyormussunuz bebim arkadaslarimda ortalama 4 saatte emziriyormuş ben süt gider korkusundan öyle yapamadım tepip duruyorum çocuğa 4 saatte emse daha verimli olacak gbi geliyor 1 saat önce falan doktoruma mesaj attım aradı kendisi istemiyorsa yenidoğan gibi çocuğu emzirmene gerek yok dedi emziricem diye çocuğu aç bırakma dedi annelerin çoğu hep bu hatayı yapıyor dedi çok yedirmeyeyim emmez diye düşünüp bebekler aç kalıyor kilo kayıpları veya az kilo alımları gözüküyor dedi evet ana besin anne sütü olacak ama 1 2 kaşık ek gıda da yeterli degil dedi

Dişi görüyorsanız o kıvama geldiyse 3 5 güne patlar o en geç

Bende adet olmadım aynı emmesi azalmadı aynen iyi dedi de 2 ayda o kadar alınca şaşırdım sadece

Sizi rahatlatacak biri yok mu? Hamilelik, büyüme atakları, uykusuzluk derken gerçekten çok yorucu bir tempodayız. Bu yorgunluğunuzu yakın birine anlatsanız size biraz nefes alacak zaman yaratsa keşke.

Bakıyorum ama anlamıyorum ki canım ancak çıkınca anlarım kaç aydır eli ağzından çıkmıyor aynen babasına o kadar değil de evde tekiz ya beni çok arıyor
Ben ilk zamanlar elliyordum yumuşak geliyordu. Sonradan damakları sertleşti. Biz çıkardık bir dişimizi diğerlerini bekliyoruz çok zor geçiyor

Ayy sizinde işiniz zormuş valla. Erkenden emeklemiş. Benim kızı düşünüyorum daha poposunu kaldırıp yüzüstü dönüyo sadece kalıyo öyle yani hiiiç emekleyecek gibi değil.

Siz hareket etmesinden niye bunaldınız ki? Yani etraftaki tehlike oluşturabilecek şeyleri kaldırın bırakın emeklesin. Ya da oyun çitleri var ondan kurun evin bi yerine oyun çitinin içine oyun halısı oyuncaklar fln serin bebeğe bi oyun alanı oluşturun. Sizde rahatlarsınız

Bi de bende pregonun zıp zıpı var. O benim hayatımı kurtarıyo. Mutfakta duruyo ben yemek yaparken orda zıplıyor acaip seviyo onda zıplamayı. Zıp zıp olmasa yemek fln yapamazdım heralde.
Yaaa aç mı kalırlarmış böyle
Yani benim çok yedirmiyim emmez gibi bi durumum yok ama bebeğim yemiyo benim ya. Çok az ek gıda alıyor ne yapayım yani yemiyo zorlayamam ki 1 2 çay kaşığı anca yiyo valla yemek istemiyo hiç bi şey acaip buruşuyo.

Sizi rahatlatacak biri yok mu? Hamilelik, büyüme atakları, uykusuzluk derken gerçekten çok yorucu bir tempodayız. Bu yorgunluğunuzu yakın birine anlatsanız size biraz nefes alacak zaman yaratsa keşke.
Malesef esimden baska kimsem yok. Anneme dun cok sinir oldum zaten. Surekli torun seviyor sorsaniz, ne zaman bana getirecen deyip duruyo. Insanliginiz olsa biraz gelir bakardiniz ne guzel surekli getir demek dedim. Ben gelemem diyip duruyor. Kardeslerim calisiyor. Kimse yok gelmez yani

Nasil bunalmayayim 1saniye gozumu ayirmadan surekli arkasina kosmam gerekiyor. Bende de var zip zip ne almadim ki zaten. Ama onda hic durmadi. Örümcekte cok kisitli bi sure duruyo. Çitleri dusundum ama cite de tutunup kalkar. Hicbir sey çare degil. Tehlikeli olacak seyleri kaldirmak care degil Her sey tehlike, sehpalari kaldirdim, mama sandalyesi falan ortada birakmiyorum tutunuyor diye, koltuklara tutunup kalkiyor. Duvara bile tutunup kalkiyor.

Çite tutunup kalkmasının ne zarar varki altına yumuşak bir oyun halısı olduktan sonra.

O oyun halialri cok pahali mesela, bir de çit. Hepsjni alirsam asiri yuksek bi meblag tutuuor diye bi niyetlenip vazgecmistim. Zaten oyuncaktan bebek esyasindan eve sigamaz olduk
Evet ama çok rahat edersnz. Ben aldım orda oynarken bi yere çarpacak sıkıntısı olmuyor hemen tuvalete vs gidebiliyorm.

O oyun halialri cok pahali mesela, bir de çit. Hepsjni alirsam asiri yuksek bi meblag tutuuor diye bi niyetlenip vazgecmistim. Zaten oyuncaktan bebek esyasindan eve sigamaz olduk
Çit pilsanın 750 tlye varmış en uygunu o şuan. Oyun matıda 280e fln var baktım şuan. Bunlarda yüksek fiyatlar tabi. Özellikle çitin fiyatı yüksek ve evde yer kaplıyor evet ama sizin durumunuzda biraz zorunluluk gibi. Çok erken başlamış hareketlenmeye.
Bide bahçeniz fln varsa ilerde de bahçeye kurarsınız ya da ihtiyacınız kalmayınca ikinci el sitelerinde satarsınız.
Çiti aşamaz uzun bi süre. Tutunup kalksa bile düştüğü alan yumuşak olacak. Baya rahatlık olur size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…