2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Günaydın kızlar nasıl gidiyor? 😊 size bir sorum olacak merak ettim sizde de durumlar aynı mı diye, kızım hergün 7.30 gibi kıpırdanmaya başlar, eller kollar ayaklar hareketlenir, ıhhh ıhhh diye sesler de çıkarır, ağzını şapırdatır ama uyanmaz. 1,5-2 saate yakın böyle sürer. Aç mı diye etrafında dolanıyorum, hemen alıp besleyeyim diye ama gözünü açmıyor. Rüya beslemesi mi yapsam acaba ? O da olur mu bilmiyorum.

Bide uykularınız nasıl geceleri kaç kez uyanıyor bebekleriniz
Günaydın 🌞 Benim kız 12 gibi uyuyor sabah da 10.30 11 gibi uyanıır ama ben üç saatte bir uyandırmadan emziriyorum belki beslemesem uyanır bilemiyorum. 10 gün sonra 3 aylık olacak

Kızlar oğlum öksürüyor, hırıltı sesi geliyor burnu filan akıyor😔😔😔 cokkk mutsuzum. Bebeği böyle olup atlatan var mı acaba? Bide halsiz yavrum çok belli

Günaydın kızlar nasıl gidiyor? 😊 size bir sorum olacak merak ettim sizde de durumlar aynı mı diye, kızım hergün 7.30 gibi kıpırdanmaya başlar, eller kollar ayaklar hareketlenir, ıhhh ıhhh diye sesler de çıkarır, ağzını şapırdatır ama uyanmaz. 1,5-2 saate yakın böyle sürer. Aç mı diye etrafında dolanıyorum, hemen alıp besleyeyim diye ama gözünü açmıyor. Rüya beslemesi mi yapsam acaba ? O da olur mu bilmiyorum.

Bide uykularınız nasıl geceleri kaç kez uyanıyor bebekleriniz

Benim kızda aynı o ıhhh ıhhh şspırdanma ve eli ayağı haraketli durum bizde de var gözünü açmıyor da. Birde eli kolu başı çok haraketlendi yaa. Ellerini de bir emiyor sorma iştahlı iştahlı sonra hepsini sokup öğürüyor 😁

Kizlar bizde de durum aynı 😂 ikiniyo ellerini sapır şupur yalıyor galiba yeni keşfettiler 😍 keşiflerini yidiklerim.
Benim kız da aynı tüm parmaklarını emmeye çalışıyor iştahlı iştahlı 😅 eşimin ailesinde parmak emen çok var hatta eltimin kızının baş parmağı çok aşırı emdiği için diğer parmağına göre kısa kalmış. Ben de pek izin vermiyorum alışmasın diye emzik veriyorum çünkü emziği bıraktırmak kolay zaten ağız yapısına da uygun ama parmağı bıraktıramıyorsun epey uğraştı eltim o konuda

Kızlar oğlum öksürüyor, hırıltı sesi geliyor burnu filan akıyor😔😔😔 cokkk mutsuzum. Bebeği böyle olup atlatan var mı acaba? Bide halsiz yavrum çok belli
Ay cevap yazamadan bastım yanlışlıkla. Öncelikle geçmiş olsun canım benim kız da hastaydı doktor calpol ve öksürüğü için bir şurup daha verdi düşük ölçekli. Bol bol burnunu temizle, emzir dedi. Hava vermeyi ben sordum hatta çok tıkanırsa ver öteki türlü burnunu açman kâfi dedi. şimdi daha iyi bir öksürüğü kaldı o da geçsin diye uğraşıyorum. Keşke hiç hasta olmasalar ama işte 😞

Ben gidicem öykünün bugün kalça çıkıklığı muayenesi var e Bebek’e de gidicem. Oyun halısı bakacam. Trendyoldan almak istemedim bakarak almak istiyorum
Canım babymall da da var, haberin olsun

Evet yukari tukursek biyik asagi tukursek sakal 😁 biyik demisken lazer vs yapiyomusunuz 😁😁😎 benim evde lazer cihazim var gecen haftadan basladim biyiklarima atis yapmaya artik bisey olmaz bebe buyudu diye dusundum😁 oncesinde agdayla aliyordum
Süte geçebilir diye okumuştum pek önerilmiyor ama evde yapılanlar ipl olduğu için farklı mı

Hanımlar mastit geçiren oldu mu? Memede bir kitle var ağrılı, emziriyorum ama geçmiyor. Dün ve önceki gün ayrıca kızarıklık ve ateş vardı, parol aldım geçti. Şimdi sadece kitle var bir tarafta. Emzirmek ile geçer mi yoksa doktora mı gitsem.
Öyle bişey atlattım, doktor antibiyotik veriyormuş ama gitmwdim. Banyo yaptım, göğüslerime masaj yaptım duşta, bol bol emzirdim. Canım çok yandı ama en önemli çözümü bu ya da sağmalısın. Lahana yaprağı da öneriliyor ama denemedim.

bunun tarzinda canim .

Canım face de satıyorum denişsin ya o sayfayı sormuştum aslında 😊

Ben de emzirme örtüsü kullanıyorum çok işime yarıyor. Dün mesela kahvaltıya gittik kızım her zamanki gibi arabadan indiğimiz gibi uyandı ve ağlamaya başladı mecbur meme verdim. Bu örtünün altında memesini emdi ben de kahvaltımı yaptım 😀
Ayy bende kahvaltıya gitmek istiyorum ama ağlarsa susmazsa diye korkum var. Emzirme örtüsü var ama yine de yapamam gibi geliyor bana

Benim kız emziği bırakıp ellerini yutacak derecesinde emiyor emzik veriyorum almıyor eline saldırıyor. Arada ağzından löökps ses çıkarıyor sanırım dilini emiyor normal mi bu durum yaa😁Oyun halısı aldım bende durmadı ya sevmedi galiba🥺
Bizim kız da emzik sevmiyor ama eller şapur şupur ağızda 😅 dilini emiyor mu bilmiyorum dikkatimi çekmedi ama ağzını şapırdatıyor acıktığı için yaptığını düşünüyorum. Oyın halısını ilk başta garipsedi ama sonra alıştı, zaten daha çok küçükler etraflarını farketmiyorlar. Zamanla alışacaklar, oyun halısını anladıkça sevecekler bence

Bana yakın hiç bir mağazada yok anlamadım karaborsa olmuş sanırım
YazDım galiba canım ama yine yazayım babymall mağazasına bi bak, 750 lira bu sabah gördüm daha olmadı uygulamasına bak.

Ay cevap yazamadan bastım yanlışlıkla. Öncelikle geçmiş olsun canım benim kız da hastaydı doktor calpol ve öksürüğü için bir şurup daha verdi düşük ölçekli. Bol bol burnunu temizle, emzir dedi. Hava vermeyi ben sordum hatta çok tıkanırsa ver öteki türlü burnunu açman kâfi dedi. şimdi daha iyi bir öksürüğü kaldı o da geçsin diye uğraşıyorum. Keşke hiç hasta olmasalar ama işte 😞
Çok geçmiş olsun canım size de😞 burnuna serum fizyolojik damlatıp hapsurarak atmasını bekliyoruz, siz nasıl temizliyosunuz canım burnunu? Bende bol bol emziriyorum

Kizlar, sol gogsumun kahve kismindan onceki alands bir sertlik var , aciyor. saniyorum ki hir tıkanma oldu.
sicak torba beklettim sonra sagdim ama hala gecmedi.

bir saat sonra tekrar sagacagim , gene gecmezse epsom salt ile mochi de bekleticem.

baska oneri ve tavsiyesi olan var mi ? baya sert ve aciyor. gogsun alt kismina dogru. onceden hep ust kisimda olurdu.
Doktor bana elini yukarı kaldır ve ne kadar acırsa acısın önce hafif sonra giderek bastırarak masaj yap dedi benimde çeşitli yerlerinde sertlikler vardı

Süte geçebilir diye okumuştum pek önerilmiyor ama evde yapılanlar ipl olduğu için farklı mı

Öyle bişey atlattım, doktor antibiyotik veriyormuş ama gitmwdim. Banyo yaptım, göğüslerime masaj yaptım duşta, bol bol emzirdim. Canım çok yandı ama en önemli çözümü bu ya da sağmalısın. Lahana yaprağı da öneriliyor ama denemedim.

Ayy bende kahvaltıya gitmek istiyorum ama ağlarsa susmazsa diye korkum var. Emzirme örtüsü var ama yine de yapamam gibi geliyor bana

Bizim kız da emzik sevmiyor ama eller şapur şupur ağızda 😅 dilini emiyor mu bilmiyorum dikkatimi çekmedi ama ağzını şapırdatıyor acıktığı için yaptığını düşünüyorum. Oyın halısını ilk başta garipsedi ama sonra alıştı, zaten daha çok küçükler etraflarını farketmiyorlar. Zamanla alışacaklar, oyun halısını anladıkça sevecekler bence

YazDım galiba canım ama yine yazayım babymall mağazasına bi bak, 750 lira bu sabah gördüm daha olmadı uygulamasına bak.
Ay sağ ol canım aldım şimdi uygulamasından ❤️❤️

Kizlar bizde de durum aynı 😂 ikiniyo ellerini sapır şupur yalıyor galiba yeni keşfettiler 😍 keşiflerini yidiklerim.
O eller çok tatlı çünkü yenmesi çok normal😅bizimki de ellerini yiyor ama o uyurken ellerini yemiyor sesler çıkarıyor sadece ama normal galiba

evet kuzu hepsini karıştırdım içine de iki kaşık pekmez döktüm şeker yerine tadı gayet güzel oldu. Damlaydı çaydı hepsi boş gerçekten, sütü arttırmak için 1-Uyumak 2- Şu içmek 3- kuru incir ve 4-kuru kayısı 5-Bol Yürüyüş bana çook iyi gelen şeyler
Afiyet olsun canım bende yapayım bişeyler. Uyku ve dinlenmek çok önemli. Ya sütüm doyurmuyor gibi geliyor bazen bu beni çok üzüyor. Miktarından ziyade kalitesi de çok önemli acaba diyorum benim sütüm dıyurucu mu değil😔 kilosu normal, kaka da yapıyor günlük, sürekli karnını doyuruyoruz emmmama ne isterse yapıyoruz ama uyumuyor. Doymadığından mı uyumuyor acaba diyorum. Bazen hafif kusuyor günlük hıçkırıyor da ama uyumadığı zaman öyle düşünüyorum

Günaydın 🌞 Benim kız 12 gibi uyuyor sabah da 10.30 11 gibi uyanıır ama ben üç saatte bir uyandırmadan emziriyorum belki beslemesem uyanır bilemiyorum. 10 gün sonra 3 aylık olacak
Ben uyanırsa diye emziremiyorum uykusu açılmasın diye, bide memede uyumaya alıştı, bırakınca yerine, tekrar uyumazsa diye korkuyorum.

Benim kız da aynı tüm parmaklarını emmeye çalışıyor iştahlı iştahlı 😅 eşimin ailesinde parmak emen çok var hatta eltimin kızının baş parmağı çok aşırı emdiği için diğer parmağına göre kısa kalmış. Ben de pek izin vermiyorum alışmasın diye emzik veriyorum çünkü emziği bıraktırmak kolay zaten ağız yapısına da uygun ama parmağı bıraktıramıyorsun epey uğraştı eltim o konuda
Şu dönemde normal diye ses etmiyorum bende kendilerini keşfediyorlar ama haklıaın alışkanlık yapmamaları lazım. Emzik wmmiyor kızım öğürüyor hemen

İki kez kahvaltıya gittik ikisinde de 5 dakka içinde uyandı ve meme istedi örtünün altında emzirdim tek elle kahvaltı yaptım😀 evde de hep kucağımda olduğu için bu şekilde yemek yemeye alıştım ben zor gelmiyor😅 o memedeyken kahvaltımı yaptım kahvemi içtim bir sıkıntı olmadı hiç

Çok geçmiş olsun canım size de😞 burnuna serum fizyolojik damlatıp hapsurarak atmasını bekliyoruz, siz nasıl temizliyosunuz canım burnunu? Bende bol bol emziriyorum
Ben özellikle sordum otribebe ile çekeyim mi diye evet dedi ben de serum fizyolojik damlatıp biraz bekleyip ardından çekiyorum. Bu arada bizim ciğerlere inmemişti canım sen de emin olmak için doktora götür mutlaka. Verdiği şurup antibiyotik türünde bizim hastalığın ilerlemesi antibiyotikten daha kötü çünkü

Eşim arada söyleniyor biz o beşiği neden aldık diye. Gecenin ilerleyen saatlerin de belki bırakırım. O fark edene kadar. Çocuktan ziyade ben ayrılamıyorun sanırım bebeğimin bağımlısı oldum kokusunu duymayınca gözümü kapatasım gelmiyor🫠
Biz de kızımla birlikte yatıyoruz 😀 eşim hatta diyor biraz daha benim tarafımda yatsın diye de ben ona güvenmiyorum benim uykum daha hafif. Biz beşiği depolama alanı olarak kullanıyoruz valla. Hatta dedim kaldıralım bu diye de eşim üşendiği için hala duruyor.

O eller çok tatlı çünkü yenmesi çok normal😅bizimki de ellerini yiyor ama o uyurken ellerini yemiyor sesler çıkarıyor sadece ama normal galiba

Afiyet olsun canım bende yapayım bişeyler. Uyku ve dinlenmek çok önemli. Ya sütüm doyurmuyor gibi geliyor bazen bu beni çok üzüyor. Miktarından ziyade kalitesi de çok önemli acaba diyorum benim sütüm dıyurucu mu değil😔 kilosu normal, kaka da yapıyor günlük, sürekli karnını doyuruyoruz emmmama ne isterse yapıyoruz ama uyumuyor. Doymadığından mı uyumuyor acaba diyorum. Bazen hafif kusuyor günlük hıçkırıyor da ama uyumadığı zaman öyle düşünüyorum

Ben uyanırsa diye emziremiyorum uykusu açılmasın diye, bide memede uyumaya alıştı, bırakınca yerine, tekrar uyumazsa diye korkuyorum.

Şu dönemde normal diye ses etmiyorum bende kendilerini keşfediyorlar ama haklıaın alışkanlık yapmamaları lazım. Emzik wmmiyor kızım öğürüyor hemen
Canım süt konusunda kustuğunda su gibi mi kusuyor yoksa çökelek gibi parçacıklı mı? İkinci gibiyse süt yarar derler genelde. Bir de sonuna kadar emzir göğüsüne ilk süt sulu gelir ardından yağlı ve besleyici olan gelir.

Hımm emzik tutmuyorsa yapacak bir şey yok tabii. Umarım alışkanlık haline getirmez canım sen de onun yerine uyku arkadaşı gibi bir şey ver eline belki onu tutarken falan yapmaz. Tabii şu an tutamaz ilerisi için devam ederse diye diyorum 😊

İki kez kahvaltıya gittik ikisinde de 5 dakka içinde uyandı ve meme istedi örtünün altında emzirdim tek elle kahvaltı yaptım😀 evde de hep kucağımda olduğu için bu şekilde yemek yemeye alıştım ben zor gelmiyor😅 o memedeyken kahvaltımı yaptım kahvemi içtim bir sıkıntı olmadı hiç
Emzirme örtüsü oğlumu büyütürken de şimdi de en büyük yardımcım. Oğlumu emzirmediğim yer kalmadı onun sayesinde. Cafe, bank, otobüs, uçak hiç fark etmeden emzirebildim. Ki oğlumda kullandığım yanları açık bir modeldi ve büyüdükçe biraz zorlaştı onu kapalı tutmak ama şimdi Juniperusun puset-emzirme-mama örtüsü olan kapalı modelini aldım o çok daha kullanışlı çıktı çok memnunum.

Merhabalar, anneler bi sorum daha var. Benim kız 2 aylık. Biz internetten beşik aldık babycom ahşap bilirsiniz belki onunla birlikte sert sünger yatak geldi. Suan onu kullanıyorum ama çocuğuma ortapedik yatak almadım diye üzülüyorum. Sizce üzülmekte haklımiyim? Araştırdım sert yataklar kullanılması gerekiyomus askında bebeklere. Almam gerekiyor mu yoksa sert sünger yatakta yatsın mı ? Siz nasıl kullanıyorsunuz
Sert yatak daha iyi, içiniz ferah olsun.

Kizlar, sol gogsumun kahve kismindan onceki alands bir sertlik var , aciyor. saniyorum ki hir tıkanma oldu.
sicak torba beklettim sonra sagdim ama hala gecmedi.

bir saat sonra tekrar sagacagim , gene gecmezse epsom salt ile mochi de bekleticem.

baska oneri ve tavsiyesi olan var mi ? baya sert ve aciyor. gogsun alt kismina dogru. onceden hep ust kisimda olurdu.
Bende buna ek ateş, kitlenin olduğu yerde kızarıklık ağrı meme ucunda hassasiyet ve ürpermd vardı canım. Bayağı ağırdı çok zorlandım. Sık duş al, banyoda o bölgeye kanal yönünde masaj yap. Ben duşta sağım yaptım.Emzirme en iyi yöntem ama senin bebiş almıyor sanırım. İnşallah geçer benim azaldı ama geçmiyor. Doktora gideceğim.

Lahana dışındakilerş denedim canım bugün 4.gün. Azaldı ama bir tarafta yumru ve ağrı geçmiyor. Senin de uzun sürdü mü böyle.

X