- 1 Mayıs 2015
- 1.102
- 3.016
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #2.681
Son zamanlarda haftada 1 aldım resmen ya 3.4. Ayımda falan kilo almaya başladım benkuzu ben kendimi yedim yedim bitirdim hep kilo konusunda.
ben hiç kusmadım hiç yemeklerden tiksinmedim bu yüzden de hiç kilo vermemiştim. 4 aya kadar her ay 1 kilo almıştım.
son 2 ay 2,5 - 2,5 aldım ve toplam da 9 kilo ile doktorun yanına gidince doktor şok geçirdi hahahha :)
sonra duygucum istersen bir şeker yüklemesi yapalım dedi. ve o sırada sağlıklı beslenme programı verdi. buradan attım diye hatırlıyorum ama atmadıysam bir sonra ki mesajda atacağım belki uygulamak isteyen olur.
bu aylardan sonra çok hızlı kilo alacağımız için güzel bir önlem oldu benim için.
ayrıca sen 5 kilo almışsın lütfen bana kilodan bahsetme hahahaah :)
bir de benim suyum sınır da çıktı. karbonhidrattan olduğunu düşündü doktor. biraz da bu yüzden daha çok dikkat etmem gerektiğini söyledi.
dün girdik bir günaha umarım çok etkilememiştir sıvıyı
Kullanıp çok memnun olanı görmüştüm kendime yaptığım iyilik bunsuz yatamıyorum vs ben de düşündüm almayı bence al dene istersen beğenmezsen de birine verir ya da dolapta satarsın meselahamile yastığı alıp mı çözsem acaba bu işi dedim.
o videoyu ben de izlemiştim. dinlenirken hep soluma yatmaya çalışıyorum genelde.
ama uyurken yok olmuyor. sağ tarafta öyle bebek gibi uyuyorum ki bile bile dönüyorum mecburen uyuyabilmek için
aaaa benim ALT AST değerim o kadar çok yükselmişti ki kırmızı etten dolayımıymış oSon zamanlarda haftada 1 aldım resmen ya 3.4. Ayımda falan kilo almaya başladım benamaaaan iyi düşünelim mesela o top gibi karnın ne güzel olmuştur şimdi
Zayıf hamile olsaydım takmazdım da çamaşır katlarken bile belim tutuluyor sanki. Geçen benim de ALT değerim yüksek çıktı sorumsuz beslendim biraz protein olsun diye kırmızı eti fazla kaçırdım herhalde, market tavuğu yemiyorum balık da yemiyorum dahiliyeye gittim kırmızı et yemeyeceksin dedi hatta
kendi doktorumda da idrar verdim protein kaçağından şüphelendi ama şükür temiz çıktı onlar da, o sebeple 1 ay brokolili hayata geçmeye karar verdim çok severim bir de haşlayıp yoğurtla yiyorum mis
aslında doğru söylüyorsun. sonradan emzirme yastığı olarak da kullanılıyor sanırım.Kullanıp çok memnun olanı görmüştüm kendime yaptığım iyilik bunsuz yatamıyorum vs ben de düşündüm almayı bence al dene istersen beğenmezsen de birine verir ya da dolapta satarsın mesela
Hiçbirimizinki olmaz inşallah diyelim o zamanBizde baba tarafından genetik aksilik ama şuan için çok görmedim daha birşey
Kesinlikle aslında şöyle kafamıza taktıkça bu sefer aklımız hep o tarafa gidiyor ister istemez. Biliyoruz ki bebelerimiz sağlıklı, ben de arkadaşın gibi düşünmeye başladım kaç defa yaşayabileceğiz ki bulunduğumuz şu anı tadını çıkarmak lazım bence de ve dozunda tabiiaaaa benim ALT AST değerim o kadar çok yükselmişti ki kırmızı etten dolayımıymış o
balık yiyemiyorum diye uzuuun bir süre kırmızı ete yönelmiştim. tabi yanında gelsin pilavlar gitsin makarnalar hahaha :)
belki değerlerim düşmüştür. bu hafta içinde gidip kan vermeyi düşünüyorum doktor da istemişti zaten.
hepimizin göbüşleri çok güzel :) bir arkadaşım kafana takma bir daha hiç kimse oyyyy ne kadar güzel karnın var diye seni sevmeyecek, dozunda bir şekilde yedikten sonra gerisi önemli değil tadını çıkart demişti. ben de bunu hayat felsefem edinmiştim çünkü çok mantıklı gelmişti hahahaha :)
tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim kuzu. uzun bir süredir ağzıma brokoli sürmüyorum. iyi fikir verdin bana. ben de haşlayıp zeytinyağı limon tuz sarımsakla çok severim :) öyle yapayım bari bu hafta alıp
biraz da akışına bırakmak gerekiyor. ben hiç yapamazdım ama sanırım artık kendime stresten başka bir şey kazandırmadığı için bunu acı bir şekilde öğrenmektense sal kendini dedim.
doktorum da çok takma alt astyi hunharca yükselmediği sürece biraz yükselmesi normal demişti :)Kesinlikle aslında şöyle kafamıza taktıkça bu sefer aklımız hep o tarafa gidiyor ister istemez. Biliyoruz ki bebelerimiz sağlıklı, ben de arkadaşın gibi düşünmeye başladım kaç defa yaşayabileceğiz ki bulunduğumuz şu anı tadını çıkarmak lazım bence de ve dozunda tabiiAlt çabuk değişen bir değer eşimde de yüksekti bir ara, kısa süreli dikkat etti yediklerine ve bir sonraki kan tahlilinde düzelmişti. Ben de öyle makarna pilav boyuna yediğim için oldu olanlar halbuki hamileliğin başında makarna bile yememek için sıkıyordum kendimi,bir de bulantılar vardı tabii, 2. Trimesterin gözünü seveyim brokoli hamileler için çok faydalı kuzu mevsimiyken sık sık yemek lazım şekeri vs dengelediği için kan yaptığı için de süper bak ben de limon sıkmıyordum bir dahakine onu deneyeceğim.
günaydınama ama ama bu bebişler çok güzel maşallah.
aynı soruyu sana da sorayım kuzu.
bebeklerin yüzünü gösterme taktiği totemi falan var mı abgdkjsa :)
A öyle mii bunu bilmiyordum en azından daha rahat etti içim toplarlarız değerleridoktorum da çok takma alt astyi hunharca yükselmediği sürece biraz yükselmesi normal demişti :)
2. trimester hamileliğin balayı diyorlar.
3. girmemize az kaldı. 3 zor geçiyormuş bakalım bekleyip göreceğiz :)
bunlar beni öldürcek hahahahah :)günaydın
canımcım benim cimcimede şimdiye kadar ya bağdaş kurdu ya sırtını döndü hiç görememiştik doktor kaç kez yürü bişeyler ye diye gönderdi tekrar baktı hatta
tamamen canlarının istemesine bağlı tamamen şans
birde her cihaz öyle mi bilmiyorum doktor bize gösterdi sonra minnoş yüzünü kapattı göremedik doktor tekrar geri al gibi bişey yapıp ordan kareleri yakalayıp yüzünün resmini verdi bize
amin kuzucum. nisan anneleri doğurmaya başlar yavaş yavaş :) şimdi nisan anneleri topiğini takibe aldım :)A öyle mii bunu bilmiyordum en azından daha rahat etti içim toplarlarız değerleri
O zaman da yaklaşmaya gün sayacağız bazen bu kadar çabuk hızlı geçmese diyorum hem de kokusunu içime çekmeyi de istiyorum inşallah hayırla sağlıkla geçsin bu güzel süreç hepimiz için
canım benim 2017 de iki doz varmış doktorum bir doz hatırlatma dozu vurun dedi bakalım ilerleyen zamanda yaptırıcam inşallahselam kızlar, aranizda tetanoz aşısı olmayan ya da tek doz yaptiracak olan var mi?
ben artık yavaş yavaş görüyorum sağlam tekmeler yiyince :)
ooooyyyyyyyyy aman allahım maşallahhhhh.
yüzünü göstermesinin sırrı ne ? benim ki çok içine kapanmıştı göstermiyordu yüzünü. tam bir sıpaydı varsa bir taktik söyler misin :)
ama ama ama bu bebişler çok güzel maşallah.
aynı soruyu sana da sorayım kuzu.
bebeklerin yüzünü gösterme taktiği totemi falan var mı abgdkjsa :)
selam kızlar haftasonları çok giremiyorum buraya biraz kendime vakit ayırmak istiyorum biraz da telaşem oluyor kendime göre.
doktorun verdiği sağlıklı beslenme programını uyguluyorum 1 haftadır.
uyguladığım günden beri kilom sabit kaldı. ne kilo verdim ne kilo aldım. benim için harika bir haber bu.
ta ki düne kadar :)
dün 2 tane tanışma vardı. bir tanesi kız kardeşimin tanışması diğeri de görümcemin tanışması. allah affetsin 2 yerde de öyle bir gömdüm ki umarsızca :) sabah tartıya çıktığım da 500 gram almıştım :)
bu kadar kusur kadı kızında da olur diyip 14 mart doktor kontrolüne kadar umarım başka bir tanışma çıkmaz da karbonhidratlara abanmam diye umut ediyorum :)
bu arada bahsettim mi bilmiyorum. şeker yüklemesi yaptım. çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı.
benim kilo şekerden değil yemek yemektenmiş hahahahah :)
bugün bir aksilik olmazsa pilatese başlıyorum. pilatesin desteği ile zayıflamasam bile kaslarım rahatlat diye düşünüyorum. umarım her şey çok yerinde gider :)
veeee ben artık izne çıkmak istiyorum
işe gelmek resmen işkence
Canımcım göstermek isterse gösteriyor yüzünü, yoksa çikolatalar yürüyüşler dürtmeler hep boş. Son 2 seferdir şansımıza gördük.kızlar bir de sormak istediğim bir soru var.
ben gece ne zaman kalksam kendimi sırt üstü yatarken buluyorum.
kendimi hemen düzeltiyorum sola dönüyorum ama kesinlikle sol tarafımda rahat yatamıyorum. sonra sağa atıyorum kendimi sağda uyuya kalıyorum. tekrar gözlerimi açında sırt üstü buluyorum kendimi hahaha :)
bu döngünün bir çaresi var mı ?
sırt üstü yatmak ya da sağa yatmak sakıncalı mı
pide mi lahmacun muu onlar da neeeeeeee.Canımcım göstermek isterse gösteriyor yüzünü, yoksa çikolatalar yürüyüşler dürtmeler hep boş. Son 2 seferdir şansımıza gördük.
Uyku konusunu ben de sormuştum da kızlar cevaplayınca rahatlamıştım. Ben de kendimi hep sırt üstü buluyorum, sola yatıp uykuya dalıyorum en azından çabam var sonrası allaha emanetben bacağıma ve sırtıma 2 ayrı yastıkla destek oluyorum ama olmayınca olmuyor.
Kilo konusuna çoook sevindimdemek ki dikkat etsek olacak. ben de hala +9 kilodayım. Bu hafta tadilat öncesi ev toparlamacadan almamışım kilo. Doktorum da gayet iyi dedi kiloma, adam deli mi ne son düzlük yeni başlıyor halbuki şeker yüklemesi benim de haftaya olacak inşallah sorunsuz geçer de sırf kilodur bunlar bende hala pide lahmacun dürüm devam
Ay bayıldım ya ben de minik stickerlar var ya onlardan düşünüyorum çiçekli veya kalpli gibi çok şirin duruyorlaracabaaa çıkarınca boyayı söker mi canım kiracıyız çıkarken tekrar tüm duvar boyasıyla uğraşmayalım diyorum
selam kızlar haftasonları çok giremiyorum buraya biraz kendime vakit ayırmak istiyorum biraz da telaşem oluyor kendime göre.
doktorun verdiği sağlıklı beslenme programını uyguluyorum 1 haftadır.
uyguladığım günden beri kilom sabit kaldı. ne kilo verdim ne kilo aldım. benim için harika bir haber bu.
ta ki düne kadar :)
dün 2 tane tanışma vardı. bir tanesi kız kardeşimin tanışması diğeri de görümcemin tanışması. allah affetsin 2 yerde de öyle bir gömdüm ki umarsızca :) sabah tartıya çıktığım da 500 gram almıştım :)
bu kadar kusur kadı kızında da olur diyip 14 mart doktor kontrolüne kadar umarım başka bir tanışma çıkmaz da karbonhidratlara abanmam diye umut ediyorum :)
bu arada bahsettim mi bilmiyorum. şeker yüklemesi yaptım. çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı.
benim kilo şekerden değil yemek yemektenmiş hahahahah :)
bugün bir aksilik olmazsa pilatese başlıyorum. pilatesin desteği ile zayıflamasam bile kaslarım rahatlat diye düşünüyorum. umarım her şey çok yerinde gider :)
veeee ben artık izne çıkmak istiyorum
işe gelmek resmen işkence
ay bu bebişlerin asi takılmaları beni öldürcek hahaha :)
doktor da beni sağa doğru çevirdi sıkıştırdık iyice bebişi ama yok bana mısın demedi daha da gömmüştü başını kapana kapana bir hal olmuştu :)
hamile yastığı alıp mı çözsem acaba bu işi dedim.
o videoyu ben de izlemiştim. dinlenirken hep soluma yatmaya çalışıyorum genelde.
ama uyurken yok olmuyor. sağ tarafta öyle bebek gibi uyuyorum ki bile bile dönüyorum mecburen uyuyabilmek için
selam kızlar, aranizda tetanoz aşısı olmayan ya da tek doz yaptiracak olan var mi?