Herkese merhabalar. Aralık sonuna doğru transferim olacak sizlerden de fikir almak istedim. Ekim ayında ilk
tüp bebek tedavime başladım. 1.5 yıldır istiyorduk. Eşimin sperm değerlerinde düşüklük vardı benim de ilk muayenede sağ yumurtalıkta sadece 1 yumurta vardı. Diğer tarafta 6-7 tane vardı. Tedavi sonucunda 11 yumurta toplandı. 9'u olgun çıktı 9'u da döllendi. 7 tane 5.gün embriyomuz oldu. Sonrasında dinlenmek istediğimiz için dondurduk.
Transfer için hazırlıklara başladık doktorum muayenede 2 tane koyalım istersen dedi kafam karıştı. 2 tane koymayı hiç düşünmemiştik ilk deneme olduğundan bir de. Ben ikiz olsun diye demiyorum şansını arttırmak için diyorum dedi. 2 en iyi embriyonun kalitesi 5ab. Transferden 5 gün önce gebelik aşısı ve kasılma önleyici serum da yapılacak ekstra olarak. %10 şansını arttırır dedi. Açıkçası ikiz olması ihtimali beni çok korkutuyor. İlk transferinde 2 embriyo koyduran var mı? Embiryoların kalitesi çok mu iyi değil acaba doktor bu şekilde önerdi bir bildiği vardır diyorum ama korkuyorum da. Siz olsanız ne yapardınız böyle deneyiminiz var mı?