• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ağustos Ayında Transfer Olacaklar

Herkese mrb. Dunku islemden sonra tedaviyi sonlandirma karari almistim. Zaten hayatimin her asamasi mucadele ederek gecti ve bundan sonra da goz gore gore yeni saglik problemleri yasamak istemedim. Konuyla ilgili hicbir kaynaga ulasamadim. Bu rahimi asılarak cekme ya da döndürmeyle ilgili. 2.bir doktor gorusu almak isterdim fakat vakit yoktu. Cozulen embriyo beni bekliyordu. Esim cesaret vermeye calisarak, devam etmemizi istedi. Fakat kendi sagligimi ve embriyonun da zarar gordugunu dusunerek onca emege ragmen istemedim. 2-3 saat anca uyuyabildim kesik kesik. Sabah doktorla konusarak son kararimi verecegimi soyledim esime. Cagrilan saatte hastaneye gittik. Doktora vucudumun cok gec iyilestigini, endiselerim oldugunu anlattim ve beni cok yormadan zorlamadan transferi denemesini, olmuyorsa birakmasini ve tedaviyi sonlandirmak istedigimi soyledim. Bu duruma cok sasirdi olur mu oyle sey filan diye fakat bu defa israrci oldum ve olmuyorsa illa oldurmak icin ugrasmamasini istedim. O da saygi duydu. Ciktigimda hemsire islemin cok kolay oldugunu, dunku gibi olmadigini soyledi. Dinlendikten sonra doktorun yanina aldilar. Dr. dun cok kastigim icin rahmin cok geride oldugunu ve tost gibi ustuste bindigini, bugun ise yine ters fakat hafif egik oldugunu, fazla asilmadan kolaylikla istedigi alana girip koydugunu soyledi. Hatta hic asilmadim dedi muhtemelen beni rahatlatmak icin. Esim de 2 dr. girdiklerini ve cok cabuk ciktiklarini soyledi. @bennucan @Gugute @pamukmelek @flower girls ekleyemedigim herkese tsk ederim. Biraz uzun yazdim fakat ben bu konuda hicbir kaynaga ulasamadigim icin belki birisinin isine yarar diye birakiyorum. Defalarca doktora muayene olurken dile getirmeme ve hemsireye son muayene gunu soylememe ragmen dikkate almayip bu tecrubeyi yasamam gereksiz bir travma oldu. Simariklik yaptigimizi mi dusunuyorlar yoksa bizim icin zor olan seyler artik onlar icin rutin oldugu icin mi dikkate alinmiyor bilmiyorum. Benim israrci olmam gerekiyor demekki, bana da cok kotu bir ders oldu. Gunun sonunda embriyomla birlikteyiz. Herkese kolaylik ve saglik diliyorum 🙏
merhaba sizi temmuz konusundan hatırladım gerçekten çok haklısınız bazen kendimi makine gibi hissediyorum mesela eşim ne gerekiyorsa yaptıralım diyor buna bile alınıyorum.. çok hassasız ama bir o kadar da güçlü. lütfen gücünüze inanın ve sadece buna odaklanın dilerim bebeğinizi hemen öğrenir ve sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alırsınız 🌷🌷

Herkese mrb. Dunku islemden sonra tedaviyi sonlandirma karari almistim. Zaten hayatimin her asamasi mucadele ederek gecti ve bundan sonra da goz gore gore yeni saglik problemleri yasamak istemedim. Konuyla ilgili hicbir kaynaga ulasamadim. Bu rahimi asılarak cekme ya da döndürmeyle ilgili. 2.bir doktor gorusu almak isterdim fakat vakit yoktu. Cozulen embriyo beni bekliyordu. Esim cesaret vermeye calisarak, devam etmemizi istedi. Fakat kendi sagligimi ve embriyonun da zarar gordugunu dusunerek onca emege ragmen istemedim. 2-3 saat anca uyuyabildim kesik kesik. Sabah doktorla konusarak son kararimi verecegimi soyledim esime. Cagrilan saatte hastaneye gittik. Doktora vucudumun cok gec iyilestigini, endiselerim oldugunu anlattim ve beni cok yormadan zorlamadan transferi denemesini, olmuyorsa birakmasini ve tedaviyi sonlandirmak istedigimi soyledim. Bu duruma cok sasirdi olur mu oyle sey filan diye fakat bu defa israrci oldum ve olmuyorsa illa oldurmak icin ugrasmamasini istedim. O da saygi duydu. Ciktigimda hemsire islemin cok kolay oldugunu, dunku gibi olmadigini soyledi. Dinlendikten sonra doktorun yanina aldilar. Dr. dun cok kastigim icin rahmin cok geride oldugunu ve tost gibi ustuste bindigini, bugun ise yine ters fakat hafif egik oldugunu, fazla asilmadan kolaylikla istedigi alana girip koydugunu soyledi. Hatta hic asilmadim dedi muhtemelen beni rahatlatmak icin. Esim de 2 dr. girdiklerini ve cok cabuk ciktiklarini soyledi. @bennucan @Gugute @pamukmelek @flower girls ekleyemedigim herkese tsk ederim. Biraz uzun yazdim fakat ben bu konuda hicbir kaynaga ulasamadigim icin belki birisinin isine yarar diye birakiyorum. Defalarca doktora muayene olurken dile getirmeme ve hemsireye son muayene gunu soylememe ragmen dikkate almayip bu tecrubeyi yasamam gereksiz bir travma oldu. Simariklik yaptigimizi mi dusunuyorlar yoksa bizim icin zor olan seyler artik onlar icin rutin oldugu icin mi dikkate alinmiyor bilmiyorum. Benim israrci olmam gerekiyor demekki, bana da cok kotu bir ders oldu. Gunun sonunda embriyomla birlikteyiz. Herkese kolaylik ve saglik diliyorum 🙏
Öncelikle hayırlı olsun inşallah mutlu haberi alırsın sonucunu heyecanla bekliyor olucam🧡 olmuyorsa zorlamaması gerektiğini yazdığın yerlerde çok etkilendim gerçekten.. çok derinden hissettim.. ama sonucunda transferi olabildiğini yazdığın yerde de hep çok sevindim hemde güzel sonuç aşıcağını hissettim. Çünkü herşeyi kabul ederek tam tevekkülle girmişsin içeri tüm yorgunluklarına rağmen tam teslimiyle herşeyi kabul edip. Sonucundada transfer olabildiğine göre, yani nasıl diyim ne aşırıya zorlamışsın olsun olsun diye ne de çabuk vazgeçmişmiş tam ortasını yapmışsın “ nasıl olucaksa öyle olsun “ tam yerinde durmuşsun ayy anlatamadım ama çok etkilendimm ve çok güzel hissettim🧡

Merhaba. Yarım rahimim var ilk tüp bebek denemesi yaptık olmadı. Bu sefer doktor aret kamar a gitçez nasıl bir doktor. Yarım rahim olupta hamilelik geçiren varmı nasıl geçiyor
Merhaba ben ilk önce çift rahim olduğumu öğrendim normal rahim ikiye bölünmüş bir taraf komple kapalı giriş bile yapılamıyor çift diye sevinirken elimde yarım rahim kaldı.2 histeroskopi oldum genişletilme yapıldı balon takıldı jel uygulama yapıldı vs önceden tek embriyo bile transfer edilemiyorken şimdi çift embriyo yerleşim yapacak kadar alan oldu.ilk hali ile Dr çok riskli olacağını düşük ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti umarım faydalı olmuştur destan yazdım sabah sabah 🥰 bir de tek böbrekliyim doğuştan ne ararsanız var 🙂

5 dk hepi topu kendinizi kasmayın transfer sırasında rahat bırakın hemen bitiyor

Olmaz canım mecbur iğne için bende çıkıyorum dışarı transferin ertesi gününden beri progestanı kendin mi vuruyorsun
Progestani kendim vuracağım yarın basliyoru
Yok canım korkma ben kızımda transferden sonra 5-6 gündü sıkılmıştım avm gezmiştim yani kendinizi eve hapsetmeyin sürekli yatmayın kafanızı dağıtın ben hergün çıkıyordum dışarı iğne vurulmak için şimdide çıkıyorum he tutar tutmaz bilmem ama hasta psikolojisine girmek iyi olmuyor
Transferin 3.gunune denk geldigi için stres yaptım hakkımızda hayırlısı Allah ne derse o olur

İçinize öyle sinecekse eve çağırın tabii. Ama unutmayın ki hamileliğinden bihaber kadınlar neler neler yapıyorlar ilk haftalarda. Öyle araç kullanmayla hamilelik riske girseydi neslimiz çoktan tükenmişti.
Yine de kafanıza takılan her şeyi doktorunuza sorun, o zaten yapıp yapmamanız gerekenleri söyler ☺️
Teşekkür ederim canm 🥰

Caann cok üzüldüm 😔 inşallah bunan sonraki denemede tutar 🙏 üzülmə hayirlisi boylemiş
Çok gariptir üzülmedim belkide kendimi buna hazırlamıştım tekrar denermiyim bilmiyorum bir kızım var rabbim ona sağlık versin rabbim en hayırlısını bilir hep öyle dua ettim Allah’ım hayırlısını ver diye buymuş demek ki inşallah sizinkiler tutar çok zor ve yorucu bir yol rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Kızlar günaydın ben bugün kan veremiyeceğim için dün akşam verdim sonuç 1 çıkmış tutmamış yani kısmet diyorum nasibi yokmuş demek ki şimdi adet olmayı beklicem kasıklarım o kadar ağrıyor ki 🫤
Canım çok geçmiş olsun üzüldüm ama çok şükür ki geride dondurulmuşların var. Kesinlikle ara vermeden tekrar denemelisin bence.
Aynen dediğin gibi kısmet nasip işi bu işler.
Ama biz yine de elimizden geleni yapalım değil mi ?

Çok gariptir üzülmedim belkide kendimi buna hazırlamıştım tekrar denermiyim bilmiyorum bir kızım var rabbim ona sağlık versin rabbim en hayırlısını bilir hep öyle dua ettim Allah’ım hayırlısını ver diye buymuş demek ki inşallah sizinkiler tutar çok zor ve yorucu bir yol rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Canımm Rabbim kızına sağlıklı uzun ömürler versin; en güzel kararlar almayı nasip etsin sana.

ben de 3 ağustosta 2 en iyi kalite embriyo transferi oldum, bu sabah(10 ağustos yani 7.günde) idrar testi yaptım negatif sizce erken yapmış olabilir miyim?

Canım çok geçmiş olsun üzüldüm ama çok şükür ki geride dondurulmuşların var. Kesinlikle ara vermeden tekrar denemelisin bence.
Aynen dediğin gibi kısmet nasip işi bu işler.
Ama biz yine de elimizden geleni yapalım değil mi ?
Sağol canım bilemiyorum peki şey sorucam şimdi mesela adet olucam ya hemen bu adette tekrar başlanıyormu yoksa ara mı veriliyor mesela 1 adet dönemi falan merkeze ilettim sonucu ararlar zaten onlara da sorarım da merak ettim birde ben geçen sene bi mide problemi geçirdim 6-7 ay kadar hiçbişey yiyemedim tedavi gördüm safra gastriti var midem de bu kadar ilaca tekrar başa dönermiyim diye de korkuyorum 🫤

ben de 3 ağustosta 2 en iyi kalite embriyo transferi oldum, bu sabah(10 ağustos yani 7.günde) idrar testi yaptım negatif sizce erken yapmış olabilir miyim?
Hayırlı olsun öncelikle kaçıncı gün embriyosu transfer edildiğine bağlı olarak değişir erken ama yinede bence bu günlerde çıkmayıp test günü pozitifi gören çok kişi var

Allah size, kızınıza, ailenize sağlık versin. En önemlisi bu. Bakarsınız tekrar denemek gelir içinizden ve bu sefer tutar. İnsan kalbini iyi dinlemeli, doğru kararı içten içe hep biliriz de bazen geç algılıyoruz. Her şeyin hayırlısı, en güzeli olsun sizin için ❤️

Kızlar günaydın ben bugün kan veremiyeceğim için dün akşam verdim sonuç 1 çıkmış tutmamış yani kısmet diyorum nasibi yokmuş demek ki şimdi adet olmayı beklicem kasıklarım o kadar ağrıyor ki 🫤
Hayırlısı olsun imkanınız varsa istiyorsanız bir sonraki denemede umarım istediğiniz gibi olur 💕

Cnm benim dr. ters rahim oldugunu zaten goruyor muayenelerde. Baska arkadaslarda burada ters rahim olup transfer olduklarini yazdilar. Fakat dun dr. 5.000 tane transfer yaptim simdiye kadar bu kadar tersini gormedim dedi islem sirasinda. Kataterle ilerleyemedi. Cok dik acili, uygun alana girmesi icin dönmuyor dedi. Bu nedenle farkli bir teknikle o aciyi duzeltmeye calistilar fakat cok agrili bi islem, anestezisiz mumkun degil. Hatta yapisiklik var belki de o yuzden gecemiyorum. Histeroskopi yapmak lazim dedi. Ben istemedim. O zaman anestezili deneyelim dedi. Bugun soyledigi ise daha hafif bir aciyla duruyormus. Rahim kaslardan olusuyor, dun cok kastigin icin herhalde tam yatmisti dedi. Ben de tabiki 2 gune bir muayene oluyoruz, bu kadar ters oldugunu bilmiyor muydu diye biraz ihmal var gibi geliyor. Cunku yumurtalar da daha geride oluyor ve opuda da gormus olmasi lazim. Bana has bir durum diye dusunuyorum. Ama oncesinde yine de doktoruna hatirlat, sorun olup olmayacagini sor. Belki de cok hastalari oldugundan atliyorlar. Fakat bana kalsa en azindan opu asamasinda dosyama not ettirip anestezili yapma karari almaliydi. Bugunku soyledikleri beni rahatlatmak icin de olabilir. Cunku ne kadar agir islem yapmayin desem de anestezili oldugum icin ne yapip yapmadiklarini bilmiyorum. Hemsireye soyledim ben diyorum, neyse olur boyle seyler diyor. Bi de bana sor ne cektigimi. Korkma, sadece doktoruna sor.
Anladım canim tamm teşekkürler

Allah kızınıza uzun mutlu ömür versin 🥰

En yakın zamanda kolayca daha güzelini yaşarsın inşallah tedaviye gerek kalmadan

Erken gebelik mi normal test mi yaptınız? Normal testte bu kadar erken zaten çıkmaz, erken gebelikte de ancak belki. Gününüzü bekleyip tekrar test yapın mutlaka.

Back