- Konu Sahibi melekomelek
- #1.901
36Yaşın kaçtı canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
36Yaşın kaçtı canım
Amin inşallah benimde öyle.olur bir umut beklyrmİdrarda negatif görüp kanda pozitif görenlerle çok karşılaştım ben İnşallah sizinki de öyle olur Sabırsız davranmamak lazım insan üzülüyor
İçinize öyle sinecekse eve çağırın tabii. Ama unutmayın ki hamileliğinden bihaber kadınlar neler neler yapıyorlar ilk haftalarda. Öyle araç kullanmayla hamilelik riske girseydi neslimiz çoktan tükenmişti.Yarin başlıyorum progestana proluton haftada 1 ,15inde pazartesi transfer arac kullanıyor musun sen korkuyorum eve hemşire çağırsam diye dusunuyorum
Ben de mantıken öyle düşünüyorum aslında. Eşimle tek embriyoda karar kılmıştık, fakat embriyolog aradığında o an yanımda değildi ki tekrar sorayım. Tek dedim ben de, sonra aklıma takıldı.Doktor şansı arttırmadığını sadece ikiz şansını arttırdığını söyledi tek koyduğunda da bölünme şansı olduğunu söyledi önceki topikten arkadaslarla her dk iletişimdeyiz çoğu ikiz gebelikti zorluk yaşadılar çok her aşamada ve sonrasında da tabiki mükemmel bir duygu ama gerçekten çok zor şahit oldum.. ikinci denemede olsun istemedim rabbim taktir ederse tek embriyomuz bölünür zaten Ama üçüncü ve daha fazla denemeler de mantıklı geliyor
Ben çağırmıştım bu seferde öyle yapıcam çok rahat oluyor tavsiye ederimYarin başlıyorum progestana proluton haftada 1 ,15inde pazartesi transfer arac kullanıyor musun sen korkuyorum eve hemşire çağırsam diye dusunuyorum
O şokun da ayrı bir güzelliği var daBen de mantıken öyle düşünüyorum aslında. Eşimle tek embriyoda karar kılmıştık, fakat embriyolog aradığında o an yanımda değildi ki tekrar sorayım. Tek dedim ben de, sonra aklıma takıldı.
İlk (spontan) gebeliğimde doktor keseyi gördüğünde başta çift kese vardı. O an yaşadığım şoku hatırladıkça tek gayet doğru karar gibi geliyor da bakalım
Hayırlısı olsun inşallah.
Valla bilmiyorum perşembe yine çağırdılar.Ne güzel az kaldı inşallah yolunda gider her şey
Bence 2 tane transfer ettir.
Gelmiş geçmiş olsun.Dilerim sağlıkla bebeginizi kucağınıza alır ve tüm bunları unutursunuz.Güzel haberlerinizi bekliyoruzHerkese mrb. Dunku islemden sonra tedaviyi sonlandirma karari almistim. Zaten hayatimin her asamasi mucadele ederek gecti ve bundan sonra da goz gore gore yeni saglik problemleri yasamak istemedim. Konuyla ilgili hicbir kaynaga ulasamadim. Bu rahimi asılarak cekme ya da döndürmeyle ilgili. 2.bir doktor gorusu almak isterdim fakat vakit yoktu. Cozulen embriyo beni bekliyordu. Esim cesaret vermeye calisarak, devam etmemizi istedi. Fakat kendi sagligimi ve embriyonun da zarar gordugunu dusunerek onca emege ragmen istemedim. 2-3 saat anca uyuyabildim kesik kesik. Sabah doktorla konusarak son kararimi verecegimi soyledim esime. Cagrilan saatte hastaneye gittik. Doktora vucudumun cok gec iyilestigini, endiselerim oldugunu anlattim ve beni cok yormadan zorlamadan transferi denemesini, olmuyorsa birakmasini ve tedaviyi sonlandirmak istedigimi soyledim. Bu duruma cok sasirdi olur mu oyle sey filan diye fakat bu defa israrci oldum ve olmuyorsa illa oldurmak icin ugrasmamasini istedim. O da saygi duydu. Ciktigimda hemsire islemin cok kolay oldugunu, dunku gibi olmadigini soyledi. Dinlendikten sonra doktorun yanina aldilar. Dr. dun cok kastigim icin rahmin cok geride oldugunu ve tost gibi ustuste bindigini, bugun ise yine ters fakat hafif egik oldugunu, fazla asilmadan kolaylikla istedigi alana girip koydugunu soyledi. Hatta hic asilmadim dedi muhtemelen beni rahatlatmak icin. Esim de 2 dr. girdiklerini ve cok cabuk ciktiklarini soyledi. @bennucan G Gugute @pamukmelek flower girls ekleyemedigim herkese tsk ederim. Biraz uzun yazdim fakat ben bu konuda hicbir kaynaga ulasamadigim icin belki birisinin isine yarar diye birakiyorum. Defalarca doktora muayene olurken dile getirmeme ve hemsireye son muayene gunu soylememe ragmen dikkate almayip bu tecrubeyi yasamam gereksiz bir travma oldu. Simariklik yaptigimizi mi dusunuyorlar yoksa bizim icin zor olan seyler artik onlar icin rutin oldugu icin mi dikkate alinmiyor bilmiyorum. Benim israrci olmam gerekiyor demekki, bana da cok kotu bir ders oldu. Gunun sonunda embriyomla birlikteyiz. Herkese kolaylik ve saglik diliyorum
Merhaba sebebi bilinmeyen infertiliteyle aret kamara gittim 8 sene önce ilk denememizde 1 kızım oldu tek embriyo transferiyle.şu an yine dondurulmuşla denedik yarın test günüm ilk denemede tutması şans mıydı doktorun iyi olmasımıydı rabbim ol dedi oldu.aret beyinde katkısı büyük tabiki yaklaşımı konuşması bence güven veriyor insana.Merhaba. Yarım rahimim var ilk tüp bebek denemesi yaptık olmadı. Bu sefer doktor aret kamar a gitçez nasıl bir doktor. Yarım rahim olupta hamilelik geçiren varmı nasıl geçiyor
Yok canım korkma ben kızımda transferden sonra 5-6 gündü sıkılmıştım avm gezmiştim yani kendinizi eve hapsetmeyin sürekli yatmayın kafanızı dağıtın ben hergün çıkıyordum dışarı iğne vurulmak için şimdide çıkıyorum he tutar tutmaz bilmem ama hasta psikolojisine girmek iyi olmuyorYarin başlıyorum progestana proluton haftada 1 ,15inde pazartesi transfer arac kullanıyor musun sen korkuyorum eve hemşire çağırsam diye dusunuyorum
Birde S shmily demiş ya normalde kadınlar hamile olduğunu bilmeden neler yapıyorlar biz bildiğimiz için bu kadar üstüne düşüyoruz yoksa her bebek düşerdi en ufak hareketteYarin başlıyorum progestana proluton haftada 1 ,15inde pazartesi transfer arac kullanıyor musun sen korkuyorum eve hemşire çağırsam diye dusunuyorum
Merhaba canım.Merhaba. Yarım rahimim var ilk tüp bebek denemesi yaptık olmadı. Bu sefer doktor aret kamar a gitçez nasıl bir doktor. Yarım rahim olupta hamilelik geçiren varmı nasıl geçiyor
Embriyolarımın hepsinin kalitesi iyi, ilk transferde tutunmada bir sorun yoktu en azından. Umarım bu defa devamı da gelir. Tek demiş bulundum bir defa, embriyoları da zaten hep tek tek dondurttuk. O yüzden bu transfer için çift embriyo şansı zaten kaçtı. İnşallah hiç gerek kalmaz, ama olur ya, bir dahakine çift mi tek mi doktorumla detaylı konuşurum.Bence 2 tane transfer ettir.
Yani kaliteli olmaları da önemli ama bazen çok iyi kalitede olanda tutmayabiliyor.
Bende de bu mantık var hani biri tutmazsa diğeri tutabilir.
Öyledir mutlaka Bana biraz korkutucu gelmişti. Tabii iki kese devam etseydi kabulümüzdü, ama ilkten bayağı bir afallamıştım.O şokun da ayrı bir güzelliği var da
Cnm benim dr. ters rahim oldugunu zaten goruyor muayenelerde. Baska arkadaslarda burada ters rahim olup transfer olduklarini yazdilar. Fakat dun dr. 5.000 tane transfer yaptim simdiye kadar bu kadar tersini gormedim dedi islem sirasinda. Kataterle ilerleyemedi. Cok dik acili, uygun alana girmesi icin dönmuyor dedi. Bu nedenle farkli bir teknikle o aciyi duzeltmeye calistilar fakat cok agrili bi islem, anestezisiz mumkun degil. Hatta yapisiklik var belki de o yuzden gecemiyorum. Histeroskopi yapmak lazim dedi. Ben istemedim. O zaman anestezili deneyelim dedi. Bugun soyledigi ise daha hafif bir aciyla duruyormus. Rahim kaslardan olusuyor, dun cok kastigin icin herhalde tam yatmisti dedi. Ben de tabiki 2 gune bir muayene oluyoruz, bu kadar ters oldugunu bilmiyor muydu diye biraz ihmal var gibi geliyor. Cunku yumurtalar da daha geride oluyor ve opuda da gormus olmasi lazim. Bana has bir durum diye dusunuyorum. Ama oncesinde yine de doktoruna hatirlat, sorun olup olmayacagini sor. Belki de cok hastalari oldugundan atliyorlar. Fakat bana kalsa en azindan opu asamasinda dosyama not ettirip anestezili yapma karari almaliydi. Bugunku soyledikleri beni rahatlatmak icin de olabilir. Cunku ne kadar agir islem yapmayin desem de anestezili oldugum icin ne yapip yapmadiklarini bilmiyorum. Hemsireye soyledim ben diyorum, neyse olur boyle seyler diyor. Bi de bana sor ne cektigimi. Korkma, sadece doktoruna sor.Canım bu yazını hiç anlamadım yani anlamadigim rahim tersligi yüzünden mi sorun yaşadın benimde ters nasıl önlem almalıyım.. Güzel sonuçlar al insalh
Ahhh canım günün sonunda bebişler seninle çok şükür bundan sonra pozitif düşünüp onlarla her gün konuş seni bırakmasınlar inşallahHerkese mrb. Dunku islemden sonra tedaviyi sonlandirma karari almistim. Zaten hayatimin her asamasi mucadele ederek gecti ve bundan sonra da goz gore gore yeni saglik problemleri yasamak istemedim. Konuyla ilgili hicbir kaynaga ulasamadim. Bu rahimi asılarak cekme ya da döndürmeyle ilgili. 2.bir doktor gorusu almak isterdim fakat vakit yoktu. Cozulen embriyo beni bekliyordu. Esim cesaret vermeye calisarak, devam etmemizi istedi. Fakat kendi sagligimi ve embriyonun da zarar gordugunu dusunerek onca emege ragmen istemedim. 2-3 saat anca uyuyabildim kesik kesik. Sabah doktorla konusarak son kararimi verecegimi soyledim esime. Cagrilan saatte hastaneye gittik. Doktora vucudumun cok gec iyilestigini, endiselerim oldugunu anlattim ve beni cok yormadan zorlamadan transferi denemesini, olmuyorsa birakmasini ve tedaviyi sonlandirmak istedigimi soyledim. Bu duruma cok sasirdi olur mu oyle sey filan diye fakat bu defa israrci oldum ve olmuyorsa illa oldurmak icin ugrasmamasini istedim. O da saygi duydu. Ciktigimda hemsire islemin cok kolay oldugunu, dunku gibi olmadigini soyledi. Dinlendikten sonra doktorun yanina aldilar. Dr. dun cok kastigim icin rahmin cok geride oldugunu ve tost gibi ustuste bindigini, bugun ise yine ters fakat hafif egik oldugunu, fazla asilmadan kolaylikla istedigi alana girip koydugunu soyledi. Hatta hic asilmadim dedi muhtemelen beni rahatlatmak icin. Esim de 2 dr. girdiklerini ve cok cabuk ciktiklarini soyledi. @bennucan G Gugute @pamukmelek flower girls ekleyemedigim herkese tsk ederim. Biraz uzun yazdim fakat ben bu konuda hicbir kaynaga ulasamadigim icin belki birisinin isine yarar diye birakiyorum. Defalarca doktora muayene olurken dile getirmeme ve hemsireye son muayene gunu soylememe ragmen dikkate almayip bu tecrubeyi yasamam gereksiz bir travma oldu. Simariklik yaptigimizi mi dusunuyorlar yoksa bizim icin zor olan seyler artik onlar icin rutin oldugu icin mi dikkate alinmiyor bilmiyorum. Benim israrci olmam gerekiyor demekki, bana da cok kotu bir ders oldu. Gunun sonunda embriyomla birlikteyiz. Herkese kolaylik ve saglik diliyorum
Anladım canım.Embriyolarımın hepsinin kalitesi iyi, ilk transferde tutunmada bir sorun yoktu en azından. Umarım bu defa devamı da gelir. Tek demiş bulundum bir defa, embriyoları da zaten hep tek tek dondurttuk. O yüzden bu transfer için çift embriyo şansı zaten kaçtı. İnşallah hiç gerek kalmaz, ama olur ya, bir dahakine çift mi tek mi doktorumla detaylı konuşurum.
yazıldı mı bilmiyorum ama estrofemi doktor yazıyor aile hekimine yazdırabilirsinizİnşallah suan estrofem verdi şok oldum kutusu 170₺ olmus 4 ay önce 30₺ ye almıstım zarzor buldum ilacı