Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ö
Merhana her gün iliski tavsiye edilmiyor sperm bayatlaması icin. Zaten spermler 24-48 saat aralıgında yenileniyormus. Siz hergün iliskide bulundugunuzda şansınızı arttırdıgınızı sanarken daha kalitesiz ve az spermlerle denemiş oluyorsunuz. Genelde gün aşırı tavsiye ediliyor.

Biliyorum kuzum gün aşırı ilişki olmalı ama doktor bize bunu şöyle açıkladı gün aşırı ilişki ile her zaman sperm bulunduruyoruz aslında 3 gün yaşadığı için sperm o yüzden gün aşırı tavsiye ediliyor ama doktor sperm sayınız problemli değil dediği için her gün değerlendirdik. ilk 3 ay gün aşırı değerlendirmiştim bundan önceki hamileliğimde 4. ayda yumurtalama öncesi yumurtlama ve çatlamayı değerlendirdik o ay hamile kaldım. Bu sefer de öyle deniyim istedim psikolojik biraz:)

Anladım canım insallah gebe kalırsın sende bu ay herkesin denediği yöntemler farklı tabi. Sonuclar güzel olsun da

Aramıza hoş geldin Benim fikrim hsg için beklememen yönünde, dış gebelikte embriyo tüptemiydi operasyon sırasında bilmiyorum ama öyleyse bir sıkıntı olmuş mu olmamış mıyı önceden görüp kafan rahat ilerlersin diye düşünüyorum, hem zamanda kaybetmemiş olursun.Çünkü ultrasonda tüplerde bir sıkıntı var mıyı göremiyorlar. + her gün ilişki önermiyor doktorlar, sperm kalitesini bozduğu yönünde fikirleri. 2 günde bir olmasının daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Tabiki takdir sizin :) Listeye ekliyorum sizi.

Herkesin elbet birbirinden çok farklıdır ama benim hamilelik belirtim de şöyleydi reglden önce (5 gün kala) sol kasığımda bıçak sokar gibi batmalar gün içinde oluyordu ve regl olacakmışım gibi sancım vardı 5 gün kala erken gebelik testi yaptım Predictor marka hayali çizgi bile çıkmadı. regl me 3 gün kala midem bulanıyodu ama istifra etmiyordum öğürme şeklindeydi bu sefer kaset test yaptım yine yok. Regl günü regl olmadım ama karnım ağrıyordu eşim yeter artık test yapma çıkmıyo işte dedi o hayal kırıklığıyla ümidimi yitirdim. (evde ovulasyon kiti ve hcg test kiti stoğum var) Ertesi gün regl olmadım yine eve geldim göğüslerim ağır dolgun hissediyordum incelediğimde yeşil damarlar ve normalden daha şiş ve dolgun görüntüsü vardı eşime dönüp hamileyim ben eminim dedim test yaptım silik çizgi çıktı aynı gün kan verdim akşam beta 91 ile öğrendim sevincim 12 gün sürdü ama Allah herkese o evladı olacağını öğrendiği mutluluğu yaşatsın sağlıklı ve hayırlı evlat inşallah

Benimde hamileliğim 10+6ya kadar sürdü maalesef, sonrasında ikili test için gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendik. İnşallah bir dahaki sefere sağlıkla ilerler. Hepimize sağlıkla sağlıklı çocuk sahibi olmak nasip olur inşallah

Çok Teşekkür ederim hsg bende çok istedim doktor inatla çektirme dedi kendi 3-4 hastasından rahim filmi çekilip temiz çıktığı halde dış gebelik yaşayan olmuş. Hatta tüp bebek yapsam olmaz mı dedim yüzdesi düşük olduğu halde onda da dış gebelik olabiliyormuş. Arkadaşımın prof. bir doktoru var onun ile görüştüm aynı şeyleri yaşamak çok zor çünkü benim iğneyle düştü değerim ve bende tekrar dış gebelik yaşamaktan çok korkuyorum ki az bi oran da değil tekrarı %10-15 den bahsediyorlar o hoca da kendi hastalarını genelde dış gebelik sonrası hemen hsg için yönlendirmediği doktorumun fikrinin doğru olduğunu söyledi. Doktorum herhalde şey denemek istiyor hsg ile hamile kalma şansı artıyor diye biliyorum doğal denesin olmazsa şans arttırırız mı acaba?

Son düzenleme:
Amin inşallah Allah bu topikte ki ve hasretini çeken herkese yaza girerken müjdeli haberler almasını nasip etsin Sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin

Yani hsg şansı arttırıyor diyorlar ama kanıtlanmış bir şey yok sonuçta, hsg sonrası gebe kalamayanlarda çok. Ben hani kafanızda soru işareti varsa sizin için o elenmiş olur diye dedim. Banada mesela suni sancı ile normal doğum yaptırıldı, kalan bir şey var mı yok mu diye temizleme kürtajı yapıldı. HSG istemedi doktorum aslında, ama sonrasında çektirmediğim için olumsuz bir şey ile karşılaşmak istemedim. Çekilsin kafam rahat olsun dedim, çektirdim ben.

Çok iyi etmişsin kesinlikle cnm bende önümüzdeki ay çektirsem ne güzel olur aslında içimde hep soru işareti çünkü. Sol tüpte oldu dış gebelik o yüzden şimdi bi sorun varsa ve sol taraftan yumurtlarsam diye çok korkuyorum

Çektirin bence de, o acabalar insanın psikolojisini bozuyor çünkü. Doktorlar duygusal bakmıyorlar konuya, olması gerektiği gibi yaklaşıyorlar. Sonuçta son karar sizin. HSG çektirmenin de size bir zararı yada riski yok, en azından içiniz rahat olsun.

Kizceler erken gebelik testim negatif cıktı ama yatay ince bir cizgi vardı onun anlamını bilen varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…