• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Hey maşallah bizim burada hala askılıyla dolaşıoruz.. Bebelerde öyle kalın giyinse terliyorlar ince ve üstüne müslin 😶
Evet güney iç Anadolu’ya göre çok sıcak ve neredeyse kış yok gibi . Burda tek kat giydiriyorum, memlekete gittiğimde çift kat giydirdim. Çocuğu hasta etmekten çok korktum valla

Kızlar kışın banyoyu nasıl yaptırıyorsunuz elektrik sobası alsam mı kombiyi 3e alıyorum ev 25 derece oluyor ama sanki yinede üşüyor. Bide geceleri battaniye kullanıyor musunuz yoksa uyku tulumu kundak mi kullanıyorsunuz
İçanadolu bölgesinde yaşadığımız için ben direk yorgan😂😂🤣 ince bir yorgani var onu örtüyorum bizim evler merkezi daha yanmadı biz bile yorgansiz yatamıyoruz artık bende iki kat giyindirmeye başladım kalkincada mutlaka yelek giydiriyorum

İçanadolu bölgesinde yaşadığımız için ben direk yorgan😂😂🤣 ince bir yorgani var onu örtüyorum bizim evler merkezi daha yanmadı biz bile yorgansiz yatamıyoruz artık bende iki kat giyindirmeye başladım kalkincada mutlaka yelek giydiriyorum
Banyoyu nasıl yaptırıyorsun canım

Canım biz beraber giriyoruz duşa. Duşakabin olduğu için sıcak oluyor üşümeden yıkanıyor. sonra babası alıp giydiriyor. Geceleri kundak +peluş battaniye kullanıyorum ama üstünü çok açıyor tekmeleye tekmeleye. Uyku tulumu almayı düşünüyorum. Ama elyaflı olanlardan değil, pazen olanlardan alıcam. Elyaf olanlar terletebiliyor, hasta olabilir diye düşünüyorum bebişler Allah korusun.
Duşa kabinde önce biriniz düş aliyormusunuz ortamın sıcak olması icin birde kucakdami yikiyorsunuz

Duşa kabinde önce biriniz düş aliyormusunuz ortamın sıcak olması icin birde kucakdami yikiyorsunuz
Ben öncsnde suyu ayarlıyorum canım. O esnada içi ısınmış oluyor. Evet kucağıma alıyorum, akan suyun altında yıkıyorum. Su sürekli ama tazyiksiz düşük hızda akıyor. bana küvette yıkamaktan daha kolay geldi bu şekilde. Küvette yıkarken çok bel ağrısı yaşadım zorlandım.

Kızlar dün e bebeğin netten aldığım ürünleri geldi cok dua ettm penye ve likralıdır diye öylede oldu
25 tlye bir sürü cici cici elbiseler 🙈
Gelecek yaza hazırız 🎈🎈🎈

Sonra e bebekten hediye gelmişti onı değiştirmeye gittik eşimle, değiştikten sonra benm çocukken oynadığım bir ürün gördüm, böyle ördek ama yandan çeviriosn yerde yürüyor :D 9 tl idi sanırım :D
Onu aldık... Eşimde bir telefona odaklandı
Sayıları söylüyor şekilleri söylütor renkleri söylüyor, mevsimleri, taşıtları ve şaekıda söylüyor mini mini bir kuş, ali baba vs bs gibi, ışıklarıda var :D 60 tl idi yanılmıosam ben eşime alma daha erken dedm ama illa alacam dedi
Ve iyiki almışız aşırı ilgisini çekti ve aguları coğaldı, böyle resmen kahkaha atmaya çalışıorda yemio :D
Baya oyalanıoruz bnlarla :D

Eklentiler

• 16337561594698758991393026838565.jpg
    16337561594698758991393026838565.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 44
  • 16337561954901851091291064435113.jpg
    16337561954901851091291064435113.jpg
    103,8 KB · Görüntüleme: 40
Kizlar herkese selamlar, nasilsiniz?
Uzun zamandir oglumla ugrasmaktan yazamadim buraya, ozlemisim🌸
Kizlar 3,5 aylik oldu oglum, dun regl oldum. Baya yogun kanamam var. Oglumda meme reddi vardi, 20 gunlukten sonra hep sutumu sagip biberonla veriyordum. Son dobemlerde gunluk 600-700ml sut cikiyordu. Fakat 1 haftadir 200ml dustu sutum. Kesiliyor mu acaba? Mamaya basladim mecbur.
Allah rizasi icin bana bisey deyin. Moralim cok bozuk, sabah cok agladim. Dun sabah 100ml sagdim, bu sabah 20ml cikti.
Galactaco, solgar bira mayasi kullaniyorum 3 gundur, sutum hic artmadi. Bu regl donemine ozgu gecici mi? Yoksa sutum kesiliyor mu? Gunde 4 kez sagim yapiyorum bu arada.
Bilen biri varsa nolur yazsin.

Kizlar 3,5 aylik oldu oglum, dun regl oldum. Baya yogun kanamam var. Oglumda meme reddi vardi, 20 gunlukten sonra hep sutumu sagip biberonla veriyordum. Son dobemlerde gunluk 600-700ml sut cikiyordu. Fakat 1 haftadir 200ml dustu sutum. Kesiliyor mu acaba? Mamaya basladim mecbur.
Allah rizasi icin bana bisey deyin. Moralim cok bozuk, sabah cok agladim. Dun sabah 100ml sagdim, bu sabah 20ml cikti.
Galactaco, solgar bira mayasi kullaniyorum 3 gundur, sutum hic artmadi. Bu regl donemine ozgu gecici mi? Yoksa sutum kesiliyor mu? Gunde 4 kez sagim yapiyorum bu arada.
Canım regl oldum bende senle aynı zamanlardı ve sütüm hafif azaldı bebegimde meme reddi oldu sürekli sagdım bende ve bi tatlı yapıyorum cok işe yarıyor hemen onu yapmıstım burda kızlrın bi coguda denedi sende dene istersen onla eskisinden daja cok oluyor yediğin zamanlar. Yulafı robotta cekiyorum önce onu bi kaba alıyorum sonra kuru hurma ve kuru inciri kaynar suda biraz bekletip cekirdeğini ayıklayıp onu robotta cekip ayırıyorum sonrada badem ceviz antep fıstıgını cekiyorum onuda ekliyorum hepsinin üstüne birbirini tutması içinde pekmez veya keciboynuzu özü ne koyarsan artık onu ekleyip mozaik gibi yoguruyorum içine istersen azıcık kakaoda atabilirsin ben atıyorum bazen cikolatmsı bi tadı oluyo bunu rulo haline getirip buzluga atıyorum gün içinde dilimleyiğ gidip gelip yiyorum inan o kadar sütün artıyorki bi denemeni tavsiye ederim

Bebekler uykuya dalmayı bilmedikleri için uyandıklarında tekrar geri uyuyamiyorlarmis canım uyku döngüleri falan varmış mesela senin bebeğinin ilk döngüsü 30.dakikada demek ki. Uyanıyor tekrar dalmayı beceremiyor aslında dalabilse uykuya devam edecek. Benimki de 40.dakika ya da 60.dakikada uyanıyor genelde bazen sallayıp veya pışpışlayip uykuya geri döndürebiliyorum bazen de olmuyor. 4.ay bitince uyku eğitimine başlayacağım ben.

Evet ya ben çok korkuyorum bu 4.aydan 😂 Uyku gerilemesi çok fena diyor herkes. Eğer çok sorun yaşarsam 4.ay biter bitmez hemen uyku eğitimi 😄

Ben iki kez adet oldum ya 🤦🏻 Kanamam bitti 15-20 gün sonra ilk adetimi oldum. O bitti 10 gün sonra bı daha adet oldum 🤦🏻 Millet 5-6 ay adet olmuyor ben her hafta adet oluyorum 😂 Doktorum adet olduğumu duyunca hemen sütün azaldı mı diye sordu çünkü genelde öyle oluyormuş. Bende olmadı çok şükür.

Canım benimkk de nerdeyse her emme sonrası kusuyor biraz. Ama sütün fazlasını kusuyor o yüzden sorun değilmiş bu. Benim sütüm hala tazyikli malesef düzelmedi o yuzden kısa süre bile emse çok fazla emmiş oluyor aslında seninki de öyle olabilirsiniz.
Canım 4.ay dan bildiriyorum 😂 bizde Bi değişiklik olmadı şükür keyfi yerinde uykuları güzel mama+meme devam. İşe başlamama rağmen denge bozulmadı şükürler olsun 🤲🏻 14ünde 4.ayımız bitiyor

Kızlar içinizde spor yapan diyetisyene giden var mı?
Ben Bi süre bir diyetisyenin emziren anne diyetine katıldım kilo açısından Bi verim alamadım ama diyetin içinde süt arttırıcı tarifler doluydu onlardan çok memnun kaldım. Ama simdi istemsiz iş yerinde aralıklı oruca başladım ve daha güzel kilo verdim hamile kalmadan önceki kilomdan 1 fazlayım şuan

Regl döneminde süt azaliyormus canım. Ben kontrole gittiğimde doktor sordu adet oldun mu diye evet dedim sütün azaldı mı dedi hemen. Normalmiş yani. Adet dönemi bitince duzeliyormus ama hiç korkma sabret düzelir 🥰
Canım 4.ay dan bildiriyorum 😂 bizde Bi değişiklik olmadı şükür keyfi yerinde uykuları güzel mama+meme devam. İşe başlamama rağmen denge bozulmadı şükürler olsun 🤲🏻 14ünde 4.ayımız bitiyor
Bazılarını hiç etkilemiyormus ya darısı başımıza 😂

Regl döneminde süt azaliyormus canım. Ben kontrole gittiğimde doktor sordu adet oldun mu diye evet dedim sütün azaldı mı dedi hemen. Normalmiş yani. Adet dönemi bitince duzeliyormus ama hiç korkma sabret düzelir 🥰

Bazılarını hiç etkilemiyormus ya darısı başımıza 😂
Aminn Aminn 🤲🏻 gerçi bizimki erkenci bebe olduğu için de daha 3 aylık Modunda olabilir 😂

Adet döneminde azalabiliyor ama günde 4 kez sağım az değil mi . Sen 3 saatte 1 sağ ki vücuda uyarı gitsin daha çok süt üretilsin

İyiyiz cnm sen asılsın?
Maşallah iyi sağıyormuşsun
Buzlukta stok ettiysen ne ala..
Bazı kişilerde reglden sonra düzelme olabiliyormul
Benm kızım emmedi ve hiç 200 mlden fazla süt sağamadm ve şuan 200 ml bile mumla arıyorum ama son damlasına kdar upraşacam bakalm

Canım regl oldum bende senle aynı zamanlardı ve sütüm hafif azaldı bebegimde meme reddi oldu sürekli sagdım bende ve bi tatlı yapıyorum cok işe yarıyor hemen onu yapmıstım burda kızlrın bi coguda denedi sende dene istersen onla eskisinden daja cok oluyor yediğin zamanlar. Yulafı robotta cekiyorum önce onu bi kaba alıyorum sonra kuru hurma ve kuru inciri kaynar suda biraz bekletip cekirdeğini ayıklayıp onu robotta cekip ayırıyorum sonrada badem ceviz antep fıstıgını cekiyorum onuda ekliyorum hepsinin üstüne birbirini tutması içinde pekmez veya keciboynuzu özü ne koyarsan artık onu ekleyip mozaik gibi yoguruyorum içine istersen azıcık kakaoda atabilirsin ben atıyorum bazen cikolatmsı bi tadı oluyo bunu rulo haline getirip buzluga atıyorum gün içinde dilimleyiğ gidip gelip yiyorum inan o kadar sütün artıyorki bi denemeni tavsiye ederim
Aaaa b2n bunu görmemişim yada hatırlamıormmmmmm
Mutlaka deniecemmmmm

İyiyiz cnm sen asılsın?
Maşallah iyi sağıyormuşsun
Buzlukta stok ettiysen ne ala..
Bazı kişilerde reglden sonra düzelme olabiliyormul
Benm kızım emmedi ve hiç 200 mlden fazla süt sağamadm ve şuan 200 ml bile mumla arıyorum ama son damlasına kdar upraşacam bakalm

Aaaa b2n bunu görmemişim yada hatırlamıormmmmmm
Mutlaka deniecemmmmm
Kız görmüştün sen hatta ben bunu yesem ucarım mı ne bişi demiştin😬

Back