• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Reflu de meme reddi yapıyormuş canım o yüzden sordum. Seninki başından beri almadı belki reflüsü vardır diye yokmuş çok şükür. Aman olmasın da
almadı cnm ne yapsam olmadı emzirme danışmanımı dersin
taşı git hemşire yardım mı etsin dersin
aklına ne glirse ama olmadı sağlık olsun.. emmediği içinde sağıp veriorum ama sütüm azalıyor baya azaldı
artık gittiği yere kadar

Kızlar sezaryen den sonra adetiniz düzene girdi mi
Bizede Aptamil çok gaz yapmisti, içerik olarakda hippi öneriyor doktorum. Bende anne sütü + mama veriyorum. Peki canım mamayı verdikden kaç saat sonra emziriyorsun
Yaklaşık 2 saat sonra falan emziriyorum canım. Ama bakıyorum huzursuz falansa daha erken de emzirebiliyorum. Eğer doymadığını düşünüyorsan 1 ölçek daha artır bence. Bi bak bakalım hala aynı mı davranıyor. Aynıysa açlık değildir canım

Kızlar bizde de konak sorunu var. Çok sık oluyor. Temizliyorum 2 gün sonra tekrar oluşuyor. Korkuyorum artık kafasına zarar veririm diye 😱 var mı bi çözüm önerisi olan bunun için?

Dogru canım üç kg doğdu iki kati geçti sağol bilgi için

Canım sen test yaptırdın mı ne çıktı sonuç ben daha gitmedim hastaneye kontrol randevumuza var daha. Yaptım o diyeti 12 gün süt ürünü yumurta vs almadım hiç fire vermeden, değişen bir şey olmadı kaka sayısı dışında yarı yarıya düştü kaka sayımız. Ama mukus yeşil gürültülü kaka devam. Şimdi bozdum diyeti Kaka sayımız aynı günde üç kere ya da dört kere yapıyor ama mukus sanki azaldı. Kayinvidem yok yanimda Hep paketli gıda tüketiyordum bisküvi kraker vs ama o varken hep tencere yemeği yapıyordu o zamanlar böyle çok problem yoktu. Dikkat ettim tencere yemeği yapıyorum üç gündür paketli gıda yok mukus hatrı sayılır derecede azaldı. Bence bizimki Besin kalitesinden. Şimdi protein ağırlıklı tüketiyorum Karbongidrati azalttım @Lysisrata arkadaşımızın tavsiyesiyle buradanda çok teşekkür etmek istiyorum Allah razı olsun inşallah 🤲🌸

Kayınvalidem sütün yariyor fazlasını atıyor ondan diyor bilmiyorum ki zaten iki üç saatte bir emiyor o da beş dakika. Valla bezdim:KK43: seninki kaç dk emiyor canim
Bende en başta öyle düşünüyodum ama artık sanmıyorum fazlasını çıkardığını. reflu falan olabilir büyük ihtimal bizim.bizim de öyle iki üç saatte bir emiyor. Ama 800 gram kötü değil. Bu aydan sonra az alıyolar zaten.

Bende daha olamadım:KK43:

Ben daha olmadım canım
Acaba benim de sezaryen kanaması devamı miydi ya
Yaklaşık 2 saat sonra falan emziriyorum canım. Ama bakıyorum huzursuz falansa daha erken de emzirebiliyorum. Eğer doymadığını düşünüyorsan 1 ölçek daha artır bence. Bi bak bakalım hala aynı mı davranıyor. Aynıysa açlık değildir canım
Mama ve süt verme düzenin nasıl canım ne kadar mama veriyorsun

Kilo alımı konusunda bizim de sıkıntımız var bence. Her ay bir kilodan fazla alırdı, bu ay sadece 750 gram almış. Son zamanlarda mama da doğru düzgün içmedi ondan mı acaba. Hep elleriyle itti biberonu. Memlekete gittim geldim bende süt falan kalmadı, mamaya yüklendim son günlerde, ellerini tutup zorla içiriyorum artık napayım

almadı cnm ne yapsam olmadı emzirme danışmanımı dersin
taşı git hemşire yardım mı etsin dersin
aklına ne glirse ama olmadı sağlık olsun.. emmediği içinde sağıp veriorum ama sütüm azalıyor baya azaldı
artık gittiği yere kadar
Anne sütünden faydalandı netice olarak sen ona bak. Hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var. Karnı doyuyor mu tamam. Önceden mama da yokmuş pirinç unuyla büyümüşüz.

Cok şükür.

İse mi başladın cnm daha erken degilmi... Bebisin bunu hisseder yaaa, düzeni bozulur ve üzülür tabiki... Anne kuzuları daha onlar.
Ne iş yapiorsun cnm sen.
Zor ya
başladım kuzum :( başlamak zorundaydm hem iş yerindeki bazı durumlardan dolayı hemde maddiden dolayı kredi felan

Anne sütünden faydalandı netice olarak sen ona bak. Hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var. Karnı doyuyor mu tamam. Önceden mama da yokmuş pirinç unuyla büyümüşüz.
aynen canım süt için elimden geleni yapıyorum artık kısmeti kadar
yoksa herkesin gönlü ister emzirmek ama şartlara göre
ayy evet mesela ben 1 kere bile emmemişim sağıpta içmemişim hiç anne sütü almamşım
anneme diorum birgün bana kızıpta sütümü helal etmiorum dersen, ee zaten içmedim derim :D

Ay evet kafam gitmiş bir de işe başlayacağım 🙈 yatması iyi mi kötü mü anlamadım bazıları iade etmiş bana yattı ama maaşım çok eksik yattı , eksik yatmasa geri vercekmişim vermezsem faiz
Cok mu eksik yattı 😟 internette hesaplamasi var . Brutunun yüzdesini alıyorsun günlere boluyorsun falan. Hesapladin mi o şekilde

Beceriksiz anne ? O nerden çıktı canım ya
artık kendi kendimle dalga geçiorum :D
çünkü etrafımdaki herkes sanki ahlaksızca bişey yapıyormuşum gibi bakıor :D bende gülüp geçiorum
bakıor diyorum cnkü sadece bakıyorlar konuşurlarsa verceğim cvbı biliyorlar çünkü :D

Kızlar bizde de konak sorunu var. Çok sık oluyor. Temizliyorum 2 gün sonra tekrar oluşuyor. Korkuyorum artık kafasına zarar veririm diye 😱 var mı bi çözüm önerisi olan bunun için?
Canim mustelanin konak önleyici şampuanı var kullananlar memnun . Bir bak istersen

Evet ya ben de öyle büyümüşüm. İnek sütünü sulandirirmis annem içine biraz da şeker atarmış 🙀 neden öyle yaptın diyorum anneme . Mama yoktu napayim diyor o da haklı ama yazık olmuş bizede 😔

Evet ya ben de öyle büyümüşüm. İnek sütünü sulandirirmis annem içine biraz da şeker atarmış 🙀 neden öyle yaptın diyorum anneme . Mama yoktu napayim diyor o da haklı ama yazık olmuş bizede 😔
O da kim bilir ne kadar gaz yapar ha

Valla bir saatlik kesintisiz uykuya razıyım ama kurulu saat gibi 30.dk uyanıyor.Hep zordu uykusu.Uykusu var huzursuz ama kesintisiz uyumuyor.😔
Bebekler uykuya dalmayı bilmedikleri için uyandıklarında tekrar geri uyuyamiyorlarmis canım uyku döngüleri falan varmış mesela senin bebeğinin ilk döngüsü 30.dakikada demek ki. Uyanıyor tekrar dalmayı beceremiyor aslında dalabilse uykuya devam edecek. Benimki de 40.dakika ya da 60.dakikada uyanıyor genelde bazen sallayıp veya pışpışlayip uykuya geri döndürebiliyorum bazen de olmuyor. 4.ay bitince uyku eğitimine başlayacağım ben.
Benimkiler sabah 5te kalkiyor 🤦‍♀️

Ay bi de bunun gerilemesi mi var🤦‍♀️
Zaten uyku yok 24 saat ayaktayız desene
Evet ya ben çok korkuyorum bu 4.aydan 😂 Uyku gerilemesi çok fena diyor herkes. Eğer çok sorun yaşarsam 4.ay biter bitmez hemen uyku eğitimi 😄
Kızlar sezaryen den sonra adetiniz düzene girdi mi
Ben iki kez adet oldum ya 🤦🏻 Kanamam bitti 15-20 gün sonra ilk adetimi oldum. O bitti 10 gün sonra bı daha adet oldum 🤦🏻 Millet 5-6 ay adet olmuyor ben her hafta adet oluyorum 😂 Doktorum adet olduğumu duyunca hemen sütün azaldı mı diye sordu çünkü genelde öyle oluyormuş. Bende olmadı çok şükür.
Kızlar bebisleriniz çok kusuyor mu? Benimki her beslenme sonrası kusuyor. İlk iki ay kilo alımı iyiydi ama şuan baya yavaşladı yani durmadı ama azaldı hani ilk ay 1300 almıştı 2. Ay 1 aldı. Bu ağ 800 Gr almış normal mi
Canım benimkk de nerdeyse her emme sonrası kusuyor biraz. Ama sütün fazlasını kusuyor o yüzden sorun değilmiş bu. Benim sütüm hala tazyikli malesef düzelmedi o yuzden kısa süre bile emse çok fazla emmiş oluyor aslında seninki de öyle olabilirsiniz.

Bebekler uykuya dalmayı bilmedikleri için uyandıklarında tekrar geri uyuyamiyorlarmis canım uyku döngüleri falan varmış mesela senin bebeğinin ilk döngüsü 30.dakikada demek ki. Uyanıyor tekrar dalmayı beceremiyor aslında dalabilse uykuya devam edecek. Benimki de 40.dakika ya da 60.dakikada uyanıyor genelde bazen sallayıp veya pışpışlayip uykuya geri döndürebiliyorum bazen de olmuyor. 4.ay bitince uyku eğitimine başlayacağım ben.

Evet ya ben çok korkuyorum bu 4.aydan 😂 Uyku gerilemesi çok fena diyor herkes. Eğer çok sorun yaşarsam 4.ay biter bitmez hemen uyku eğitimi 😄

Ben iki kez adet oldum ya 🤦🏻 Kanamam bitti 15-20 gün sonra ilk adetimi oldum. O bitti 10 gün sonra bı daha adet oldum 🤦🏻 Millet 5-6 ay adet olmuyor ben her hafta adet oluyorum 😂 Doktorum adet olduğumu duyunca hemen sütün azaldı mı diye sordu çünkü genelde öyle oluyormuş. Bende olmadı çok şükür.

Canım benimkk de nerdeyse her emme sonrası kusuyor biraz. Ama sütün fazlasını kusuyor o yüzden sorun değilmiş bu. Benim sütüm hala tazyikli malesef düzelmedi o yuzden kısa süre bile emse çok fazla emmiş oluyor aslında seninki de öyle olabilirsiniz.
Uyku eğitimini ben de istiyorum da emin olamiyorum

artık kendi kendimle dalga geçiorum :D
çünkü etrafımdaki herkes sanki ahlaksızca bişey yapıyormuşum gibi bakıor :D bende gülüp geçiorum
bakıor diyorum cnkü sadece bakıyorlar konuşurlarsa verceğim cvbı biliyorlar çünkü :D
Hehe ben de gerçekten kendine beceriksiz diyorsun sandiydim ☺

Back