Merhabalar. Çok geçmiç olsun, inşallah 3. denemende alırsın bebeğini kucağına Ben de bilgilerimi paylaşayım istedim. Transfer öncesi rahim durumu çok önemli. Akıntı yaptığı için ben iki tüpümü de aldırdım zaten kısmen tıkalıydılar, laparoskopiyle kistler de temizlendi. 2-3 kere hsg çekildi her şeyden emin olana kadar. Sonra transfer öncesi gebelik aşısı oldum( rahim içi ilaçla temizleniyor). Embriyolara da superglue işlemi uygulandı tutunmayı artırıcı bir sıvıda bekletiyorlar. Transfer esnasında da kasılma önleyici iğne yapıldı. Benim son şansımdı ve bu yüzden doktor herşeyi yaptırdı. Tabi etkisi nedir bilimsel olarak kanıtlandı mı bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısıevet embriyo yapistirma da, cizik attirmanin da net bilgileri yok iyice aratirdim da simdi bi kac calisma olumlu diyor ama bazi calismalar da bi etki bulamamis. Ama ilgi cekici bi calisma okudum birden fazla basarisiz tup bebek olanlara 3. denemeden once laparoskopi yapilmis ve cogunda lezyonlar, kistler bulunmus ve temizlenmis sonraki ay tup bebekleri genelde tutmus. Ben her yil hsg cektirdim hep laparoskopi hic yaptirmamistim. hatta makaleyi kaydettim doktorumun fikrini merak ediyorum.