2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

kaç adet bekledin canım ben geçen hafta sonucumun olumsuz olduğunu öğrendim 4 gün önce regl oldum bir sonraki reglimde transfer hazırlıklarına başlamayı düşünüyorum. sence erken mi canım
Benim 3 tüp bebek geçti başımdan. İlki Şubat 2019 idi(yaş 28), taze 2 adet 3. gün embriyosu transfer edildi, sonuç negatif. Geride 7 adet embriyo vardı ama hiçbiri 5'ş görmediği için dondurulmuş kalmamış oldu.

İkincisi Mayıs 2020(yaş 29) idi, aynı yer aynı doktor, embriyolar 5. güne geliyor mu bakalım gelirse transfer edelim yoksa genetiğe gönderelim falan dedi, hiçbiri yine 5'e gelmediği için transfer iptal edildi.

Üçüncüsü (yaş 30) yani bu seferki başka şehir başka doktor hatta başka tür hastane oldu. 30 Ocak 2021'de opu oldu, 31 Mart'ta da transfer.

Doktor 3. güne gelen 4 adet embriyodan taze transfer düşünüyordu. Ben transfer günü gittiğimde lekelenmem olduğunu söyledim. Enfeksiyondan şüpheleniyordum. Kahverengi idi. Ultrasonla rahim içine baktı dedi ki normalde ben hiçbir sıkıntı göremiyorum. Rahimde her şey normal. Ama benim için hastanın ifadesi daha önemlidir. Sen akıntım var diyorsan bu önemli. Rahmi dinlendirelim, ikinci adetinde gel dedi.

Embriyolarımdan ikisi birinci kalite, ikisi düşük kalite idi. Embriyolog kaliteli olan ikisini dondurmayı uygun gördü, geri kalan ikisini direk iptal ettik.

Transfer günü de doktorum ikisini birden transfer etmeyi uygun gördü. Şükürler olsun ki biri tuttu.

Yani benim diyeceğim o ki, eğer dondurulmuş embriyom geride kalsaydı ben ikinci adette yeni tedaviye başlardım. Ama hormon ilaçlarına yeniden başlamak için en az 6 ay beklemeyi kendimce uygun gördüm, vücudum öncekileri iyice atsın diye.

Tabii hayal kırıklığımın etkisi de bunda etkiliydi.

Son düzenleme:
Ben de aynısını yapardım canım. 🥰
Transfer günü migrenimin 3.günüydü, çok şükür henüz gelmedi atak. Mecbur kalırsam parol+türk kahvesi içicem.
inşallah gerek kalmaz. 😉

Aaa, ben çay içiyorum. Bitki çayı içemiyorum, o çok üzücü. 😔

Kevgire döndük nasılsa. 😂😂😂
Vala canm çay kokusu aldıkça çıldırıyorum normalde demli ve şekersiz içerdim şimdi su gibi dolduruyorum onuda içmiyorum zaten çünkü çay deil o su.icmeyin bence ya çok açık icebiliyorsaniz da günde iki bardağı geçmesin.tabi tedbir bizden takdir Allah'tan.bitki cayida hiç içmiyorum bu aşamada canm

Ben de aynısını yapardım canım. 🥰
Transfer günü migrenimin 3.günüydü, çok şükür henüz gelmedi atak. Mecbur kalırsam parol+türk kahvesi içicem.
inşallah gerek kalmaz. 😉

Aaa, ben çay içiyorum. Bitki çayı içemiyorum, o çok üzücü. 😔

Kevgire döndük nasılsa. 😂😂😂
Öyle valla 🤭🤭 kevgir gibi dolasiyoruz ortada 😂😂

Kızlar geçen gün düşük tehdidimi kontrol eden ve tehlikenin kalktığını söyleyip kalp atışını bize dinleten doktor benim tedavimi yapan doktorun asistanı idi. Kendisi o sırada şehir dışında idi. Asistanı bana bir dahaki kontrol için 3 hafta sonra gel demişti. Bugün doktorumun kendisi ile görüşmüş eşim, 3 hafta çok uzun, 10 gün sonra gelin demiş. Yani haftaya bugün gideceğiz eşimle inşallah. Bebişimizi görme günümüz yaklaştığı için çok mutlu olduk. 🤗

Benim 3 tüp bebek geçti başımdan. İlki Şubat 2019 idi(yaş 28), taze 2 adet 3. gün embriyosu transfer edildi, sonuç negatif. Geride 7 adet embriyo vardı ama hiçbiri 5'ş görmediği için dondurulmuş kalmamış oldu.

İkincisi Mayıs 2020(yaş 29) idi, aynı yer aynı doktor, embriyolar 5. güne geliyor mu bakalım gelirse transfer edelim yoksa genetiğe gönderelim falan dedi, hiçbiri yine 5'e gelmediği için transfer iptal edildi.

Üçüncüsü (yaş 30) yani bu seferki başka şehir başka doktor hatta başka tür hastane oldu. 30 Ocak 2021'de opu oldu, 31 Mart'ta da transfer.

Doktor 3. güne gelen 4 adet embriyodan taze transfer düşünüyordu. Ben transfer günü gittiğimde lekelenmem olduğunu söyledim. Enfeksiyondan şüpheleniyordum. Kahverengi idi. Ultrasonla rahim içine baktı dedi ki normalde ben hiçbir sıkıntı göremiyorum. Rahimde her şey normal. Ama benim için hastanın ifadesi daha önemlidir. Sen akıntım var diyorsan bu önemli. Rahmi dinlendirelim, ikinci adetinde gel dedi.

Embriyolarımdan ikisi birinci kalite, ikisi düşük kalite idi. Embriyolog kaliteli olan ikisini dondurmayı uygun gördü, geri kalan ikisini direk iptal ettik.

Transfer günü de doktorum ikisini birden transfer etmeyi uygun gördü. Şükürler olsun ki biri tuttu.

Yani benim diyeceğim o ki, eğer dondurulmuş embriyom geride kalsaydı ben ikinci adette yeni tedaviye başlardım. Ama hormon ilaçlarına yeniden başlamak için en az 6 ay beklemeyi kendimce uygun gördüm, vücudum öncekileri iyice atsın diye.

o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim emeğin ve bilgilendirmen için. mart ayında tedaviye başlamıştık bizde 11 yumurtam toplandı (aslında görülen daha fazlaydı ama istenilen büyüklüğe hepsi ulaşmadı sanırım) 8 ine işlem yapıldı 6. döllenebildi. 5. güne 4 ü ulaştı. tek embriyo transfer edildi kimyasal gebelik gebelik oluştu yıkıldım diyebilirim. Transfer sonrası 8. günde kahverengi lekelenmelerim başladı kan testinde sonuç çıktı ama yükselmedi. Adet olunca gel dedi hekimim ama ben bir ay daha beklemek istedim aslında tekrar olumsuz olursa bu kez kaparım bilemediğim için de ertelemiş olabilirim. Bu sayfada yer alan herkesin kalbi çok güzel yazdıklarınız hep bana moral oluyor. Hepinize çok teşekkür ederim.

progestan dex kullanan var mı ben prolutex kullanıyorumda diğeri fiyatı biraz daha uygun dr a sorucam progestan dex e geçsek olurmu diye

Sizlerin kacımcı günü kızlar bende hersey tuhaf gidiyor yanimda kimse yok esim nobete gidiyor kalkip her isi yapiyorum mecbur sadece agir felan kaldirmiyorum surekli bi ishal.hali var bol sivi tüketiyorum kasiklarim agriyor galiba üsütttm biraz ve daha transfer sonrası 3.günum bu cocuk tutarsa benim icin mucize😭

Canım ne kadar güzel özetlemişsin yaşadıklarını. Eminim birçok kişiye umut olacaktır. Rabbim isteyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın. 😉
Haftaya sağlıklı bir şekilde görürsünüz inşallah yavrunuzu, tehlike de kalkmış olur inşallah. 🥰

Sizlerin kacımcı günü kızlar bende hersey tuhaf gidiyor yanimda kimse yok esim nobete gidiyor kalkip her isi yapiyorum mecbur sadece agir felan kaldirmiyorum surekli bi ishal.hali var bol sivi tüketiyorum kasiklarim agriyor galiba üsütttm biraz ve daha transfer sonrası 3.günum bu cocuk tutarsa benim icin mucize😭
Canım benim, ishal korkutmasın seni. 😉
Kabızlıktan sakının diyor doktorlar, ıkınma olayı hiç iyi değilmiş bebek için.
Her işi yapma lütfen, bak kızarız hepimiz sana. 🙃
Ben de evde yalnız geçirdim, kimsenin haberi yoktu çünkü. Eşim de işe gidiyordu ama hemen hemen hep yattım diyebilirim.
Boşver, ev biraz pislensin. Yemekle de çok yorma kendini, biraz hazır şeylerle idare edin birkaç gün. 😉 Olmaz mi? 😉

Kötüyü düşünme canım üşütmüşsündür. Bol sıvı tüket canım muz yiyebilirsin evde varsa iyi gelir.
Benim daha 1.günüm🙈

Kızlar ya gündüz bisey sordm kimse vap vermedi bana transfer sonrasi hergun ishal olan oldu mu
Tatlım ben daha evvel kı tedavımde olmustum o zamanki hemsıre progestoran dandır fitili bırak ıgne olarak devam et demıstı cunku ishal olmanın bı tehlıke oldugunu soyledı ama bı dr un dedıgı dıgerının kı tutmuyor tatlım hassas konular illa yorum istedıgın ıcın yorum yapıyorum cunku strese gırmenı ıstemem bu tur konularda dr larınıza ulasın en ıyısını onlar yonlendırır herkesın tedavısı farklı

Tatlım ben daha evvel kı tedavımde olmustum o zamanki hemsıre progestoran dandır fitili bırak ıgne olarak devam et demıstı cunku ishal olmanın bı tehlıke oldugunu soyledı ama bı dr un dedıgı dıgerının kı tutmuyor tatlım hassas konular illa yorum istedıgın ıcın yorum yapıyorum cunku strese gırmenı ıstemem bu tur konularda dr larınıza ulasın en ıyısını onlar yonlendırır herkesın tedavısı farklı
Haklısn yarn bi hemsireye mesaj atıyım bakalim ne diyecej

Canım benim, ishal korkutmasın seni. 😉
Kabızlıktan sakının diyor doktorlar, ıkınma olayı hiç iyi değilmiş bebek için.
Her işi yapma lütfen, bak kızarız hepimiz sana. 🙃
Ben de evde yalnız geçirdim, kimsenin haberi yoktu çünkü. Eşim de işe gidiyordu ama hemen hemen hep yattım diyebilirim.
Boşver, ev biraz pislensin. Yemekle de çok yorma kendini, biraz hazır şeylerle idare edin birkaç gün. 😉 Olmaz mi? 😉
Haklısın canm cok sagol genelde uzanmaya calisiyorum sadeve bi kac bisey hazirliyorum onlari topluyorm tekrar ondan da bisey olmaz heralde artk

Yasadiklarina söyleyecek hicbisey yok. Hepimiz neler neler yaşıyoruz yasadik gercekten. Herseye ragmen hamdolsun diyorum bende. Umarim bebegin dogdugunda herseyi unutturur sana canim. Saglikla gelsin kucagina insallah 🤲

X