2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Bilmiyorum canım ya normalde düşük olan tansiyon niye sürekli böyle çıkıyor. Tamam ara ara artardı tansiyonum senede bir iki olurdu rutinim aslında düşük tansiyondur benim. Çok tuz tüketmiyorum iştahım açık ama bilmiyorum ki. Yattıkça düşmesi gerekir yükselmesi anormal gerçekten. Yarın kardiyolojiye randevum var. Daha önce gitmiştim her şeye bakıldı sorun yoktu doktor ilaç vermek istemiyorum ara ara yükselen tansiyon için dedi. Gebelikte son aylar zaten yükseliyor bu tansiyon en başta böyle ise sonra ne olurum bilmiyorum canım çok sıkkın.
Normal zamanımız gibi düşünmemek lazım canım. Şu an farklı bir süreç içerisindeyiz.
Ben normalde tatlı krizlerimde dünyaları yerim. Cumartesi günü 2 dilim baklava ve profiterol yiyip yattım. Sahurda acayip bir baş ağrısıyla uyandım. Tansiyonum çıkmış benim de. Hemen su falan içtim, yarım saate geçti ağrı. Normal zamanda olsa onun üzerine bir de pasta yiyebilirdim yani, bişiycikler de olmazdı. Çünkü benim de normal tansiyonum çok düşük.

Selam kızlar bütün gece stres yaptığım iğneyi yaptırdım yaparken acımadı açıkçası ama sonrasında ağrı oldu. Neyse sağlık ocağına gittiğime pişman oldum kayıt olmam gerekiyormuş gebe takibine aldılar dört tüp kan verdim. Kilo tansiyon falan gerildim. Tansiyonum yine yüksek çıktı kadın dedi ki ilk aylar düşük olması beklenir 😔 canım sıkıldı. Normalde 10 6 11 7 dır benim tansiyon. 12 olunca başım ağrır. Şimdi 13 14 gibi çıkıyor. Bebek beslenmezmiş yüksek tansiyonda. Çok moralim bozuldu.
Selam canim. Sen en kisa zamanda kendine takip icin bi kadin dogumcu bul bence . Simdiden tansiyon değerlerini haftasini gününü not alarak bi kagida yaz. Daha sonra doktoruna gosterirsin. Kafani takma herkes bi yorum yapacak ama cok ciddi bir durum olsa simdiki tup bebek doktorunda daha farkli konusurdu senle. Hicbirsey olmayacak uzme bu dönem kendini 🥰😍

Normal zamanımız gibi düşünmemek lazım canım. Şu an farklı bir süreç içerisindeyiz.
Ben normalde tatlı krizlerimde dünyaları yerim. Cumartesi günü 2 dilim baklava ve profiterol yiyip yattım. Sahurda acayip bir baş ağrısıyla uyandım. Tansiyonum çıkmış benim de. Hemen su falan içtim, yarım saate geçti ağrı. Normal zamanda olsa onun üzerine bir de pasta yiyebilirdim yani, bişiycikler de olmazdı. Çünkü benim de normal tansiyonum çok düşük.
Bakayım kuzum haklısın her şey değişiyor yeni normal oluyor 😬 şimdide çok üşüyorum ayaklarım buuzzz 🥶

Selam kızlar bütün gece stres yaptığım iğneyi yaptırdım yaparken acımadı açıkçası ama sonrasında ağrı oldu. Neyse sağlık ocağına gittiğime pişman oldum kayıt olmam gerekiyormuş gebe takibine aldılar dört tüp kan verdim. Kilo tansiyon falan gerildim. Tansiyonum yine yüksek çıktı kadın dedi ki ilk aylar düşük olması beklenir 😔 canım sıkıldı. Normalde 10 6 11 7 dır benim tansiyon. 12 olunca başım ağrır. Şimdi 13 14 gibi çıkıyor. Bebek beslenmezmiş yüksek tansiyonda. Çok moralim bozuldu.
Moralini hiç bozma canım sanki 13 te çok yüksek bir tansiyon değil gibime geliyor. Yemeklerdeki tuz miktarını biraz daha azalt canım belki yararı olur. Streste yapma streste tansiyonunu yükseltebilir.

Selam canim. Sen en kisa zamanda kendine takip icin bi kadin dogumcu bul bence . Simdiden tansiyon değerlerini haftasini gününü not alarak bi kagida yaz. Daha sonra doktoruna gosterirsin. Kafani takma herkes bi yorum yapacak ama cok ciddi bir durum olsa simdiki tup bebek doktorunda daha farkli konusurdu senle. Hicbirsey olmayacak uzme bu dönem kendini 🥰😍
Sağ ol canım inşallah doktorum da temkinli konuştu muhakkak kardiyolojiye gidip bize bilgi ver dedi ama ilk aylar için değil sonrasında sorun oluşturur özellikle dedi. Şimdi tölere edilir ama böyle sürmez gibi konuştu. Yarın daha rahatlamış olurum sanırım🍀

Moralini hiç bozma canım sanki 13 te çok yüksek bir tansiyon değil gibime geliyor. Yemeklerdeki tuz miktarını biraz daha azalt canım belki yararı olur. Streste yapma streste tansiyonunu yükseltebilir.
Sağ ol kuzucum bana göre yüksek ama zaten baz aldıkları şey ilk aylar düşük olması gerekirmiş. Rutin dışında bir durum diye biraz da telaş oldu. Stresten de olabilir gerçi haklısın canım 🙄

Bugün transferinin 8. Günü.dun pruluton yaptırdım dün ağrı yoktu bugün kalcam çok aşırı ağrıyor bu iğne böyle mi oluuor acaba bana mı böyle oldu
Ağır bir igne bende 4 günde bir oluyorum ama sadece yaptiktan sonra birkac saat agrim oluyor sonra olmuyor, yapan kisiyle ilgili olabilir.

Canım benim kardiyologla görüşecektin ya zaten, stres yapma şimdi belki minik Bi müdahaleyle düzelecek bir durumdur. Kan sulandırıcı olabilir ya da tansiyon ilacı, neyden kaynaklandığını Bi tespit etsinler. Daha çok başları gebeliğin, 7 8. Ayda olsa beslenme sorun yaratabilir ama şu an daha dokular oluşuyor.

canım hamilelikte kiminin yükseliyor kiminin düşüyor stresde yapmışındır çok yüksek değil 13 mutlaka kontrol altında bulun tabi ama üzülme

X