2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Kızlar merhaba grip ya da soğuk algınlığı durumlarında ilaç ya da serum veriliyor mu bize bir bilginiz var mı? Kaç gündür çok kötüyüm boğaz şişliği baş ağrısı ve halsizlik akşamları daha kötü oluyorum. Hem covidden korktum gidip test yaptırsam diye düşünüyorum ama vakalar bu kadar artmışken gidip hastanede virüs de kapmak istemiyorum. Kendiniz ya da etrafınızda böyle bir şeyi atlatmış birileri vardır belki yol gösterirsiniz diye yazdım. Teşekkürler şimdiden 🙏
Merhaba, bende de hamile olduğumu öğrendiğim gün boğaz ağrısı başlamıştı. Cıstus antivirüs pastil var virüs bloker ı diye geçiyor o beni epey rahatlatmıştı. Kağıdında herhangi bi gebelik uyarısı yoktu diye kullandım. İlaç olarak sadece parol kullanılabilir diye biliyorum. Bir de ılık bol tuzlu suyla gargara yapın saat başı boğazınıza. Geniz akıntısı varsa burnunuza da çekin bu da temizliyor rahatlatıyor

Mucizevi sevgi tabiki var ama doğar doğmaz olmayabiliyor onu söylemeye çalıştım :) doğumdan yeni çıkmışken değişen hormonlar, değişen duygular, sütüm geldi mi yeterince besleyebiliyor muyum nefes alıyor mu gibi endişeler esnasında of annelik çok harika bi his diye düşünemiyor insan. Ben de doğumdan hemen sonra kucağıma aldığımda çok garip hissedip ağlamıştım ama başına ne geldiğini dahi anlamadan çok büyük bi sorumluluğun içine giriyorsun sonuçta. Doğumdan sonraki fiziksel ağrıları hiç saymıyorum bile.. konuştuğum bir çok anne de bu karmaşayı yaşadığını anlattı. Doğurur doğurmaz kutsal annelik hisleriyle dolup taşan pek insana rastlamadım yani o yüzden endişe etmeye gerek yok 😄 şu an ben de oğlumu canımdan çok seviyorum ama doğurduğum zaman böyle hissediyor muydum? Pek değil. Sevmemek değil yani bu. Sürece alışana kadarki duygu durumu
Dedigim gibi yazdıklarını okuyunca her annenın farklı oldugunu anladım. 4,5 yıl önce dogurdum kızımı o cıktıgı an müthıstı benım ıcın normal dogım yaptım dogum asaması coook coook zordu fakat kızımı sol tarafımda muayne edılırken falan ızlerken dikiş acısını falan unutmustum mesela degısık bir sevgi. Yani benim için gercektende o sevgi o an basladı. Ama demek ki her iki duyguda normal :) yani sadece diziler yada ınstamom annelerine özgu yalan bir durum degil :)

Oruca cesaretlenebilen tek ben oldum sanırım 🤭 sahurda çok rahatsız oldum yedikten sonra aşırı bı üşüme şişkinlik karın agrisi falan kıvrandim biraz uyandığımda iyiydim şükür e şimdi biraz acıktım tabi ama rahat geçti sahurdan sonrası. Oğluma hamileyken denemiştim bile bunda nedense bı istek geldi denedim böyle giderse devam edebilirim. Edemesemde kötü hissetmem mazeretimiz var sonuçta 🤗
Allah kolaylık versın canım benim bulantı oldugu için imkansız. İnsan kendını tuhaf hıssedıyor tabi

Oruca cesaretlenebilen tek ben oldum sanırım 🤭 sahurda çok rahatsız oldum yedikten sonra aşırı bı üşüme şişkinlik karın agrisi falan kıvrandim biraz uyandığımda iyiydim şükür e şimdi biraz acıktım tabi ama rahat geçti sahurdan sonrası. Oğluma hamileyken denemiştim bile bunda nedense bı istek geldi denedim böyle giderse devam edebilirim. Edemesemde kötü hissetmem mazeretimiz var sonuçta 🤗
Allah kabul etsin canim,darisi başima.hafta sonu kontrolum var ilaclari 2 ye dusurseydi dr bende tutardim orucu.hepsini 3 er kez vermiş.progesteronu kacinci hafta biraktiriyorlar gaberiniz var mi?

Dedigim gibi yazdıklarını okuyunca her annenın farklı oldugunu anladım. 4,5 yıl önce dogurdum kızımı o cıktıgı an müthıstı benım ıcın normal dogım yaptım dogum asaması coook coook zordu fakat kızımı sol tarafımda muayne edılırken falan ızlerken dikiş acısını falan unutmustum mesela degısık bir sevgi. Yani benim için gercektende o sevgi o an basladı. Ama demek ki her iki duyguda normal :) yani sadece diziler yada ınstamom annelerine özgu yalan bir durum degil :)
Yok değildir ama nadir bi durum :) ben de normal doğurdum dikiş aşamasını yaşadım gözlerm dolu doluydu ama sevgiden değil bütün o duygu karamaşasını birden yaşadım. Sezaryen doğuranların da çok farklı olduğunu sanmıyorum ama

Az once tum hesaplamalarla kurcaladim,ramzi ve rus - erkek,çin- kiz,burda yazilanlarla,soluk yuz ama sivilceli :) simdi gelde merak etme .ikili uclu nifty filan hic bi testde vermedimki bileyim

Allah kabul etsin ben de tuttum çok şükür zaten yatıyoruz evde genelde çalışmadığım için de o konuda rahatım çalışanlara da allah kolaylık versin hamilelikte insan dışarı çıkıp gelince bile yoruluyo.. haftaya salı doktora gidicem testler var yapılacak o gün tutmam heralde 😊

Yok değildir ama nadir bi durum :) ben de normal doğurdum dikiş aşamasını yaşadım gözlerm dolu doluydu ama sevgiden değil bütün o duygu karamaşasını birden yaşadım. Sezaryen doğuranların da çok farklı olduğunu sanmıyorum ama
Bende biraz erken doğum yaptım yaşım küçüktü yanii okulu bitirdim pat evlendim pat çocuk yaptım 🤪😂 önce naptım ben oldum 🤣🤣🤣 hamileyken snowboard bile yaptım mesela şimdi asla cesaret edemem 🙈 demem o ki hamilelikte o duyguyu hissedemedim doğdu yine emzirmek falan afalladım ben yaşıma bağlıyorum 22 yaşındaydım.. sonra değişti herşey yavrusunu sahiplenen dişi kaplan gibi oldum😂😂 şuanki hamileliğim daha korumacı daha dikkatli ve daha duygusal çünkü anneliği biliyorum 😍🥰😍🥰

Kizlar merhaba. 10. Haftamdayim yani hic duygusal birsey hissetmiyorum hamileligimle ilgili. Normalde de cok anaç bir insan degildim. Ozgurlugume asiri duskun biriyim sorumluluk cok sevmem. Herkes karnini tutmuş veya ultrasonla fotograflar cekiyor. Benim icimden gelmiyor dedigim gibi birsey hissetmiyorum. Etrafimdakiler birseyler örüyorlar heyecanla ben bakiyorum izliyorum onları oyle. Ilk bebek olacak insallah Allah saglikla almamizi nasip etsin kucagimiza . Bebek o kadar isteyen varken derdim asla sikayet degil ama tuhaf degil mi🤔 cok mide bulatilarim var acaba ondan mi 😂
Merak etme bende öyleyim hiç öyle bı anda gelen bı analık duygusu yok bunu söylediğimde herkes dalga geciyo hatta babam bimde sayiliyomus git al biraz diyo 🤣 bizim plansız oldu belkide ondandır kendimi hala çocuk hissediyorum nasıl buyutucem bı fikrim yok ama nasip boyleymis vardır bunda da bı hayir

AAAAAA IMDAAAAT!
bugün öğlen yemeğinden beri kaşınıyorum, felaket hem de. bir şey alerji yaptı herhalde yediğim.... ölücem herhalde kaşınmaktan.... normalde yediklerimden farklı bir şey de yemedim ama... anneme sorduğumda hamileyken vücut farklj reaksiyon gösterebilir dedi... şimdi neye alerjim oluştu benim ya bu yaştan sonra 😁

AAAAAA IMDAAAAT!
bugün öğlen yemeğinden beri kaşınıyorum, felaket hem de. bir şey alerji yaptı herhalde yediğim.... ölücem herhalde kaşınmaktan.... normalde yediklerimden farklı bir şey de yemedim ama... anneme sorduğumda hamileyken vücut farklj reaksiyon gösterebilir dedi... şimdi neye alerjim oluştu benim ya bu yaştan sonra 😁
Bende banyo yaptıktan sonra kaşınıyorum heryerim kurudu pulpulum 😕 kremlerde fayda etmiyor hüüp diye çekiyor

Allah kabul etsin canım valla içim acıyor bu sene tutamadığm için , seneye de emzircez nasıl olacak bilmiyorum
Bende oğlumda tutmamıştım çalışıyordum o zaman yapcak bişey yok yani tutaabildigimiz zamanlar tutalım yeter
Allah kolaylık versın canım benim bulantı oldugu için imkansız. İnsan kendını tuhaf hıssedıyor tabi
Sağol canm bulantı olunca tutamazsın tabikide
Allah kabul etsin canim,darisi başima.hafta sonu kontrolum var ilaclari 2 ye dusurseydi dr bende tutardim orucu.hepsini 3 er kez vermiş.progesteronu kacinci hafta biraktiriyorlar gaberiniz var mi?
Sağol canm progestan akşam bı tane fitil olarak alıyorum ben ne zaman bırakacağını doktorun bilir herkeste aynı olmuyor bı ay kullanan da var 6 ay kullananda
Allah kabul etsin ben de tuttum çok şükür zaten yatıyoruz evde genelde çalışmadığım için de o konuda rahatım çalışanlara da allah kolaylık versin hamilelikte insan dışarı çıkıp gelince bile yoruluyo.. haftaya salı doktora gidicem testler var yapılacak o gün tutmam heralde 😊
Hepimizin Allah kabul etsin inşallah canım dediğin gibi bütün gün yattığım için sorun olmadı kolay geçti bende doktora giderken tutmam test yapılacak

X