2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Kızlar sizin uyku durumu nasıl benim sabah 8 kahvaltı sonra tekrar yatıyorum 12 kalkıyorum ara öğün sonra tekrar yatış ve suan yeni uyandım şimdi artık birdaha akşam uyurum sizin de böyle mi
Benim değişmedi sadece gece uyurum , sabah da 9 da kalkarım işe başlarım evden çalışıyorum

Ben de o haberi bekliyorum inşallah ya önceki hamileliğimde hiç böyle şeyler yoktu eşim oruç yemek düşünüyorum düşündükçe midem bulanıyor 😔😔
Ben sadece düşünüyorum midem bulanmiyor yiyesim geliyor oda kotu:)
Kızlaar okul müdürümüz pozitif çıktı. Ben de müdür yardımcısıyım beş gün okuldayım. Umarım kapmamışımdır. Bugün teste gideceğim dua edin lütfen. Maske takıyordum sürekli ama işte yine de bir korktum valla. Telefonda konuştum adamın sesi çıkmıyor resmen. :KK57:
Arkadaşımın esi pozitif çıktı kendisi negatif. Garip bir hastalık gerçekten. Korkmayin zaten maskeniz de varmış ins hicbirsey olmaz
“Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır. Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır.” Demiş banu çiftçi daha önce başka yerde de okumuştum bence siz yine de sırt üstü yatmayın
O zaman bu aylar için geçerli bu durum
Heyecanla akşamki açıklamayı bekliyorum Allahım esnetsinler çalışma saatlerini inşallah çok amin🤲
Ins. Ama kurumun inisiyatifine bıraktılar mi olmuyor kurum esnetmiyor. İlk zamanlar olduğu gibi kesin herkes esnek çalışma derlerse o güzel olur
Kızlar sizin uyku durumu nasıl benim sabah 8 kahvaltı sonra tekrar yatıyorum 12 kalkıyorum ara öğün sonra tekrar yatış ve suan yeni uyandım şimdi artık birdaha akşam uyurum sizin de böyle mi
Bıraksalar 24 saat uyuyacagim

Selam kızlar 9+2 deyim ben de. Tam kapanma beni hiç etkilemiyor filyasyonda çalışıyorum ve vakaların yoğunluğu beni perişan etti. Bulantı bir yandan.. Her gün bir sürü pozitf hastayla ilgileniyoruz. Geçen perş ufak bi lekelenmem oldu yorgunluktan.. Progestan iğne yapıldı sonra devam etmedi şükür ama 10 gün raporluyum. Günde yüzlerce merdiven çıkıyorum çalıştıgım bölgede hiç asansör yok. Evde olanlar kıymetini bilin yormayın kendnizi temizlikmiş yemekmiş bazen okuyorum hepsi olur inş bu süreçler geçer ve en kısa zamanda eski huzurla çalıştığımız günlere döneriz.. dualarınızı eksik etmeyin 🙏🏻🙏🏻
Canım Allah kolaylık versin 🙏 Gecmis olsun ,amin inşallah bugünleri çabucak sağlıkla atlatırız 🤲 Sağlıkçı mısın ?
Ben o kadar uyuyamıyorum , uykularım çok azaldı gece ozellikle.Senin evde bir bıdık yok mu ? Nasıl bu kadar uyuyabiliyorsun ? 🤗

Canım Allah kolaylık versin 🙏 Gecmis olsun ,amin inşallah bugünleri çabucak sağlıkla atlatırız 🤲 Sağlıkçı mısın ?

Ben o kadar uyuyamıyorum , uykularım çok azaldı gece ozellikle.Senin evde bir bıdık yok mu ? Nasıl bu kadar uyuyabiliyorsun ? 🤗
Sabah okula yolluyorum 12:30 kadar ders sonrada 23 nisan için seçildi prova oluyor okulda okulda hemen evinin yanı camdan bahçe görünüyor o saate kuruyorum alarmı ve alıyorum ama hep yatmak istiyorum bu 2 haftadır çok yoğun

Plesantayı nasıl seçiyorsun renkli ultrasonmu plesantayı önemsemek lazım erkek oluyor bu durumda teoriye göre 😍😍

bende yüzü koyun yatıyorum tek bacağımı yukarı doğru çekip yükü bacağa veriyorum azcık 🤣🤣👍👍
Yok kuzum, gugila ramzi yazip resimleri inceledim, plasenta deyip cizdikleri kabarti benim sola denk geliyor ve resimlerle birebir uyuyor ordan anladim, valla anlamadim ben erkek mi kiz mi, ayak kismi saga tutulmus gibi ama kafa sola dogru, zaten vajinalde de ortada gibi ama saga daha yakindi🤭 ya ben yanla başlıyorum kendimi yuzukoyun uyanmis buluyorum 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
Bilmiyorum canim ya hic bir şey yapamayinca böyle hissetmeye basladim ben bugün ramazan adam oruçlu okula gitti gelecek yemek yok giremiyorum ki mutfaga kendimi zorladim ama daha kötü oldum oturdum ağladım bir an önce sağlıkla geçse şu süreç
Toplumsal mahalle baskilarinin dayattiklarina bakmayın siz, hayat musterek, cocuk sadece sizin degil, paylasacaksiniz. Yeri gelecek o is yapacak yeri gelecek siz yapacaksiniz, bu normalde de olmasi gereken bir sey zaten. Bu şekilde dusunmek hem seni hem bebeği uzer, hic düşünme bile, akışına birak.
Benim uykum hafiftir ama şimdi ultra hafif oldu, uyuyor muyum uyumuyor muyum belli değil son günlerde 😂😂😂kontrol bir geçsin düzelmezse demek ki gebeliktendir diyeceğim🤭

benim doktor son kontrolde plasentayı gösterdi solda, bebiş de ilk haftalarda soldaydı şimdi tam ortaya kurulmuş çok tatlı 😂😂😂😂 erkek mi oluyor o zaman, sağlıklı olsun da hiçbir şey önemli değil 🥰
Ya benim cok agirdir normalde ama zink diye uyaniyorm bazen🤭 benim kontrole daha 2 haftadan fazla var ama yine oluyor, ondan degil bence🤣
Dr bana sadece yuzustu yatma dedi. Sag sol sirtusu yapabilirsin dedi
6.aya kadar hepsi serbest, 6. Aydan sonra sirtustu kesinlikle yasak diyor Banu Ciftci, Kağan Kocatepe de sirtustunu desteklemiyor. Damarlara basi yapildigindan. Biraz arastirin dilerseniz.
Yok değilmiş drum sadece yuzustu yatma dedi. Mantıken de sırt üstünün bi sıkıntı yaratmamasi lazim
Maalesef farkli bir mantık varmis canim, ben de dusunememistim.
Kızlaar okul müdürümüz pozitif çıktı. Ben de müdür yardımcısıyım beş gün okuldayım. Umarım kapmamışımdır. Bugün teste gideceğim dua edin lütfen. Maske takıyordum sürekli ama işte yine de bir korktum valla. Telefonda konuştum adamın sesi çıkmıyor resmen. :KK57:
Inşallah hiçbir sey olmamistir. Maske mesafe uyguladiysan olmaz bir sey, bizim okulda 4 ogretmen pozitif ve benim küçücük odamda fotokopi cekip bilgisayarda is yapiyorlar.
“Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır. Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır.” Demiş banu çiftçi daha önce başka yerde de okumuştum bence siz yine de sırt üstü yatmayın
Evet ben de izledim canim.
Kızlar ya, normalde yoğurdu falan sevmem ama bugün birden canım bir yoğurt istedi 2 kase yedim durduramıyorum harika bişeyy. Hayatımda ilk defa böyle bişey hissediyorum ya sanırım aşermek buu
Yaa dimi, cok guzel bi sey😍 tam as erme olmadi ama yediklerimi güzel bir istahla yiyorum, cok hosuma gidiyor🤭

Sabah işe gelince uyuyamıyorum hoş evde küçük çocuk oluncada uyunmuyor yani genel olarak uyuyamıyorum :KK70: Allahtan uyku basmıyor belirtilerimde yok yani

Teyzelerr :))

Eklentiler

• 20210413_154755.jpg
    20210413_154755.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 18
Selam kızlar 9+2 deyim ben de. Tam kapanma beni hiç etkilemiyor filyasyonda çalışıyorum ve vakaların yoğunluğu beni perişan etti. Bulantı bir yandan.. Her gün bir sürü pozitf hastayla ilgileniyoruz. Geçen perş ufak bi lekelenmem oldu yorgunluktan.. Progestan iğne yapıldı sonra devam etmedi şükür ama 10 gün raporluyum. Günde yüzlerce merdiven çıkıyorum çalıştıgım bölgede hiç asansör yok. Evde olanlar kıymetini bilin yormayın kendnizi temizlikmiş yemekmiş bazen okuyorum hepsi olur inş bu süreçler geçer ve en kısa zamanda eski huzurla çalıştığımız günlere döneriz.. dualarınızı eksik etmeyin 🙏🏻🙏🏻

Allah yardımcın olsun 😕

Hani yazmisinizya yuzde sivilce kiz oluyor diye,bu tuhaf yerlerde ne oluyor acaba :KK70: şimdide kulagimin icine cikmiş,once vajina sonra burnumun ici ,simdide kulak.hic normal yerlerde yok

Kocasina iftar hazirlayanlar biliyorum zor bu gunlerde kendine bile zor iken baskasina hazirlamak dahada zor.ama dua edinde esiniz saglikli olsun her ramazan tutsun diye.ben evlendim evleneli hic tutamadi esim.onceleri cok kiziyordum,sonralari adamin diyabet hastasi+ sinir hastasi oldugunu oyrendik.bitek ben tutuyordum,o da bu sene olmadi.evin bereketi kacacak diye korkuyorum :KK43:

çok tatlı olmus sağlıklı güzel günlerde giysin inşallah
Kocasina iftar hazirlayanlar biliyorum zor bu gunlerde kendine bile zor iken baskasina hazirlamak dahada zor.ama dua edinde esiniz saglikli olsun her ramazan tutsun diye.ben evlendim evleneli hic tutamadi esim.onceleri cok kiziyordum,sonralari adamin diyabet hastasi+ sinir hastasi oldugunu oyrendik.bitek ben tutuyordum,o da bu sene olmadi.evin bereketi kacacak diye korkuyorum :KK43:
Yok öyle düşünme sonuçta Allah niyetini biliyor. Valla zor oluyor hazırlamak ama sırf sevap için ve eşim için ya. Allah kuvvet veriyor şükür

Kizlar merhaba. 10. Haftamdayim yani hic duygusal birsey hissetmiyorum hamileligimle ilgili. Normalde de cok anaç bir insan degildim. Ozgurlugume asiri duskun biriyim sorumluluk cok sevmem. Herkes karnini tutmuş veya ultrasonla fotograflar cekiyor. Benim icimden gelmiyor dedigim gibi birsey hissetmiyorum. Etrafimdakiler birseyler örüyorlar heyecanla ben bakiyorum izliyorum onları oyle. Ilk bebek olacak insallah Allah saglikla almamizi nasip etsin kucagimiza . Bebek o kadar isteyen varken derdim asla sikayet degil ama tuhaf degil mi🤔 cok mide bulatilarim var acaba ondan mi 😂

Kizlar merhaba. 10. Haftamdayim yani hic duygusal birsey hissetmiyorum hamileligimle ilgili. Normalde de cok anaç bir insan degildim. Ozgurlugume asiri duskun biriyim sorumluluk cok sevmem. Herkes karnini tutmuş veya ultrasonla fotograflar cekiyor. Benim icimden gelmiyor dedigim gibi birsey hissetmiyorum. Etrafimdakiler birseyler örüyorlar heyecanla ben bakiyorum izliyorum onları oyle. Ilk bebek olacak insallah Allah saglikla almamizi nasip etsin kucagimiza . Bebek o kadar isteyen varken derdim asla sikayet degil ama tuhaf degil mi🤔 cok mide bulatilarim var acaba ondan mi 😂
Kesinlikle bulantılardan 😂ben şu an iptal olmuş durumdayım 12.hafta ve sonrasına odaklı yaşıyorum

X