2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
ben başından beri 200 lük progestan kullanıyorum sabah akşam, fitil olarak denedikten 1 saat sonra feci kaşıntı yaptı.. mecburen hap alarak devam ettim. Çok sersemlik yapıyor ama katlanıyorum..
inşallah herşey yoluna girecek🙏🏻🙏🏻

Ben naturel tüp bebek transferi oldum sabah 1 akşam 1 adet fitil kullanıyorum😊

Çok teşekkür ederim kızlar 💕

Güzel anneler herkese günaydın 🥰
Progestan fitil kullanan arkadaşlarım ,koyduktan sonra ne kadar uzanıyorsunuz ? Ozellikle sabahları.kalksam çıkar mı diye endişe ediyorum 🥲

Evet butun doktorlar istiyor bu tarz tahlilleri, yapilabilenleri saglik ocağında yaptırın, kalanı ozel hastanede yaptirabilirsiniz. Hic kimse kendisinde hiv virusu olma ihtimalini goz önünde bulundurmaz ama doktorlar bunun arastirmasini yapmak zorunda, herkeste bulunabilir anlayışıyla yaklasmak ve onlemlerini almak zorundalar. O kdar yuksek meblağ degil normalde, abarti olmus o fiyat.
Herkese teşekkür ederim 🧡 Ben de ne olduğunu anlamadığım için tereddütte kaldım, doktorumla zaten problem yaşıyordum hiçbir şeyi konuşmuyor ve ne sorsam o sorunun cevabı için şu doktordan randevu al gibi cevaplar alıyordum. Beni çok rahatsız etmişti, bu testleri sorduğumda da en azından cevaben ne olduğunu anlatmasını isterdim o yüzden biraz kızdım. ☺️ Muayenesine 550tl isteyen doktorların, bu tip şeylerde en azından sorularımıza muhatap cevap vermeleri önemli diye düşünüyorum. Bu şekilde bir muamele görmek isteseydik devlet hastanesine giderdik ki orada bile bazı doktorların çok iyi olduğunu söylüyorlar 🤷🏻‍♀️

Progestan fitil kullanan arkadaşlarım ,koyduktan sonra ne kadar uzanıyorsunuz ? Ozellikle sabahları.kalksam çıkar mı diye endişe ediyorum 🥲
Bu hamileliğimde değil fakat öncekinde kullandığım zaman yarım saat kadar yatıyordum, progestan hemen eriyor çünkü eğer çabuk kalkarsanız ilaç dışarı akıyor

Herkese teşekkür ederim 🧡 Ben de ne olduğunu anlamadığım için tereddütte kaldım, doktorumla zaten problem yaşıyordum hiçbir şeyi konuşmuyor ve ne sorsam o sorunun cevabı için şu doktordan randevu al gibi cevaplar alıyordum. Beni çok rahatsız etmişti, bu testleri sorduğumda da en azından cevaben ne olduğunu anlatmasını isterdim o yüzden biraz kızdım. ☺️ Muayenesine 550tl isteyen doktorların, bu tip şeylerde en azından sorularımıza muhatap cevap vermeleri önemli diye düşünüyorum. Bu şekilde bir muamele görmek isteseydik devlet hastanesine giderdik ki orada bile bazı doktorların çok iyi olduğunu söylüyorlar 🤷🏻‍♀️
Açıklama yapmayan soğuk doktorlardan ben de hoşlanmıyorum, uzun uzun anlatmalarina da gerek yok ancak bu muamele de dogru degil. Bence doktorun iyiligi ozel ya da devlette calisiyor olusuyla alakalı değil. Göğüs hastaliklari doktorum devletteydi, adam mukemmel bir doktor. Keza yine devlette cok iyi olduğunu bildigim kadin dogumcu var. Özel hastane seçeneğini degerlendirin bir de isterseniz hem cok bekleme ya da kalabalık olmaz, hem de muayenehane gibi pahali olmaz. Onemli olan doktorunu bulmak çünkü. Gerisi teferruat.

Günaydın hanımlar 🌸
Bugün artık 8+0 ım bu konuyu doktoruma sordumm sekiz değil yani dokuzuncu haftadayım 🤭 Doktorum TORCH taraması verdi bana, bu testlerin hepsini yaptırman lazım dedi neden dedim işte bakmamız lazım dedi ben de hiçbir şeyi zaten açıklamıyordu sinirlendiğim için doktorumu değiştirmeye karar verdim. Şimdi başka bir doktora gideceğim, bu testleri söyleyeli de on gün kadar oldu yaptırmadım. Çünkü hastane o kadar sgk+ baro indirimine rağmen 1600tl fiyat istedi. Testleri ekliyorum, siz bunları yaptırdınız mı? HIV falan var yani bende hiv ne arasın doğru düzgün açıklasa yine yaptırırdım ama hiçbir şey söylemedi. Sizlerden yaptıran varsa beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. 🙏🏻
Canım bu testlerin çoğunu sağlık ocagı yapıyormuş ,bende bilmiyordum özelde yaptırdık uğraşmak istemedik ama sonra yapıldığını öğrendim bi sor istersen sağlık ocağınıza

Günaydın canım. Geç döllenme falan olmuştur ilk haftakarda böyle olması normal.ilerleyen haftalarda yakalıyorlar açık kapanıyor
Evet o sorun değil biliyorum geç döllenme yok da böyle çıkabiliyor ilk hamileliğimde de başlarda öyleydi çünkü sonra yakalamıştı.saglikla kavuşuruz inşallah hepimizde

henüz gitmedim, cuma günü gideceğim, ama gerçekten dayanamıyorum, ayağa bile kalkamıyorum iş dışında,
rapor verir mi bilmiyorum, biraz evde dinlenebilsem iyi olurdu :KK43:
Rapor vermesı lazım durumunuzu anlatın hakkınız bu sızın ısteyın
Ben fıtıl olarak bırkac gün kullandım ısyerı tuvaletınde koydum düşünün HIc uzanmadan koyup kalktım ıyıce yerleştırırsenız sıkıntı olmaz

Günaydın 🌸
15-20 dk yeterli canım ama ben nolur nolmaz en az yarım saat yatıyorum. Sabah akşam alıyorum, gece uyumadan olanı rahat zaten.

merhaba arkadaşlar herkese hayrlı olsun oncelıkle bugun test yaptrdım doktorumla konustum bana aspırıne baslamamı soyledı 7 ay once kürtaj olmustum bebegın kalbı durmustu bu sekılde aspirin kullanan var mı acaba zararı var mı aspırının

merhaba arkadaşlar herkese hayrlı olsun oncelıkle bugun test yaptrdım doktorumla konustum bana aspırıne baslamamı soyledı 7 ay once kürtaj olmustum bebegın kalbı durmustu bu sekılde aspirin kullanan var mı acaba zararı var mı aspırının
Merhaba , benim de iki kürtajım var . Tedbir amaçlı koraspine başlattı. Ben kullanıyorum. Sadece eger kanaman olursa hemen bırak dedi .

Merhaba , benim de iki kürtajım var . Tedbir amaçlı koraspine başlattı. Ben kullanıyorum. Sadece eger kanaman olursa hemen bırak dedi .
bende tedirgin oldum normalde eskıler aspırın dusuk yaptırır derlerdı pekı bebege bı zararı oluo mu bu aspırının bende anksıyete var maalesef duygu yogunlugum cok fazla hersey tedırgın edıyor benı

bende tedirgin oldum normalde eskıler aspırın dusuk yaptırır derlerdı pekı bebege bı zararı oluo mu bu aspırının bende anksıyete var maalesef duygu yogunlugum cok fazla hersey tedırgın edıyor benı
Sonuc itibariyle ben sağlıkçı değilim ama ; coraspin pıhtılaşma sorununa karşılık tedbir amaçlı veriliyor, yani bir nevi kanı sulandırıyor. Düşükler de kanama ile başladığı için öyle bir algı oluşmuş olabilir eskilerde . Koraspin kanamanın başlamasına sebep değil ama başladıktan sonra devamında kolaylaştırıcı olabilecegi için dr da zaten öyle bir durumda hemen bırak dedi . Dr a güvenmek istiyorum su an . Üçüncü bir kürtaj yasamak istemiyorum. 🙏Herseyin hayirlisi.

Açıklama yapmayan soğuk doktorlardan ben de hoşlanmıyorum, uzun uzun anlatmalarina da gerek yok ancak bu muamele de dogru degil. Bence doktorun iyiligi ozel ya da devlette calisiyor olusuyla alakalı değil. Göğüs hastaliklari doktorum devletteydi, adam mukemmel bir doktor. Keza yine devlette cok iyi olduğunu bildigim kadin dogumcu var. Özel hastane seçeneğini degerlendirin bir de isterseniz hem cok bekleme ya da kalabalık olmaz, hem de muayenehane gibi pahali olmaz. Onemli olan doktorunu bulmak çünkü. Gerisi teferruat.
Özel hastaneye gidiyorum zaten o yüzden bu kadar kızdım biraz 🤭 Koşuyolu Medipol’de Selda Esra Aran’a gidiyordum, onu bıraktım şimdi haftaya Seval Pata hanıma aldım randevu, çook övülen bir doktor umarım biz de anlaşırız da doğuma kadar beraber gideriz 🙏🏻

Canım bu testlerin çoğunu sağlık ocagı yapıyormuş ,bende bilmiyordum özelde yaptırdık uğraşmak istemedik ama sonra yapıldığını öğrendim bi sor istersen sağlık ocağınıza
Sordum canım, bunları biz yapmıyoruz dedi, açıkçası şu hastaneler öyle bir ticarethane olmuş ki ve senede 40bin tl bağkur parası ödüyorum, eşim de ayrı ödüyor üstelik o yüzden alabileceğim her imkanı devletten almaya çalışıyorum hakkım olarak, normalde hastaneleri hiç kullanmayız bari hamileliğimde faydalarını görelim dedim :)

Maşallah çocuklarınız kaç yaşında acaba ☺️ benim de 3. Gebelik.
Öyle görünce moral olsun diye sohbet etmek istiyorum:oops:

Günaydın canım. Geç döllenme falan olmuştur ilk haftakarda böyle olması normal.ilerleyen haftalarda yakalıyorlar açık kapanıyor
3. Çocuk konusunda yalnız değilsin bende varım 🥰 iki oğlum var büyük 10 küçük 6 yaşında geçen sene bu zamanlar eşime dedim kabul etmedi pek sıcak bakmadı iki yetmez mi hem virüs yeni yeni ilerliyordu ayrıca italyadayım 😁 neyse bir sene daha duralım dedim nisan Mayıs gibi deneyelim çocuklar Aralık Ocak doğumlu o zamanlara denk gelsin diye düşündüm rabbim veririse tabi bu insanın elinde değil 🤲 ama eşim şubatta bana da sürpriz yaptı bende şaşırdım 🥰🥰 rabbim de şükür nasip etti 🤲🤲 eşimle ben biliyoruz daha kimseye demedim böyle daha iyi sanki stres yok çevreden laf söz yok 😂😂😂 3. Olsun son olsun 🥰

3. Çocuk konusunda yalnız değilsin bende varım 🥰 iki oğlum var büyük 10 küçük 6 yaşında geçen sene bu zamanlar eşime dedim kabul etmedi pek sıcak bakmadı iki yetmez mi hem virüs yeni yeni ilerliyordu ayrıca italyadayım 😁 neyse bir sene daha duralım dedim nisan Mayıs gibi deneyelim çocuklar Aralık Ocak doğumlu o zamanlara denk gelsin diye düşündüm rabbim veririse tabi bu insanın elinde değil 🤲 ama eşim şubatta bana da sürpriz yaptı bende şaşırdım 🥰🥰 rabbim de şükür nasip etti 🤲🤲 eşimle ben biliyoruz daha kimseye demedim böyle daha iyi sanki stres yok çevreden laf söz yok 😂😂😂 3. Olsun son olsun 🥰
Maşallah ne güzel büyütmüşsün yakışıklılari 🥰 ne güzel çok da bekletmemis gelmiş üçüncü Allah gönlüne göre versin inşallah ♥️
Benim de iki kızım var biri 6 diğeri de 3 ay sonra 3 olacak. Bizimki plansız oldu bayaa şaşırdık ama alıştık artık bu fikre. biraz korkuyorum tabi küçüğün hâlâ bir uyku düzeni yok beni çok yoruyor o yüzden korkularım var inşallah doğuma kadar düzelir . Biz de son dedik artık doğumdan sonra çok etkili bir korunma yöntemi bulmak lazım 😂😂

Sordum canım, bunları biz yapmıyoruz dedi, açıkçası şu hastaneler öyle bir ticarethane olmuş ki ve senede 40bin tl bağkur parası ödüyorum, eşim de ayrı ödüyor üstelik o yüzden alabileceğim her imkanı devletten almaya çalışıyorum hakkım olarak, normalde hastaneleri hiç kullanmayız bari hamileliğimde faydalarını görelim dedim :)
Bende bunu anlamış değilim bazı illerdeki sağlık ocakları yapıyor bazıları yapmıyor 😑

X