2021 Haziran ayı tüp bebek yaptıracaklar toplanalım 🤗

Hayırlısı olsun canım 1 yumurta 1 sperm yeterli oluyor biliyorsun.

Bol bol yatıp dinlenmek gerekiyomuş bu süreçte inşallah 12 gün sonra gebelik haberini alıcaz inanıyorum

siz hamile kalırsınız da darısı başıma olsun insallah :)

Kızlar transfer sonrası hep dinlenmekten bahsediliyor. Ben çalışıyorum anca transfer gününe rapor alicam. İlla yatıp dinlenmek mi gerekiyor.
Yok canim, benim merkezde hicbir kisit getirmiyorlar. Ekstrem hareketler haric tabiiki, bunu soylememe bile gerek yok agir kaldirme, ittirme, kendini zorlama harketleri yapmadiktan sonra, hafif yuruyus, evde gunluk isleri halletmek vs. tamamen serbest. Transferden sonraki yarim saat haricindeki yatislarin da tutunmaya ekstra hicbir artisi olmayacagini soylediler. Haklilar da.. normal gebelik yasayip gec ogrenenler bilmeden neler yapiyor...
İnsallah pozitifi gorursun . Dinlenme kismini kafana takma. Sadece transferin hemen sonrasi dinlen, sonra kendini yormadan hayata devam

Geçen sefer de aynısı olmuştu ama çok umutsuz konuşmuştu doktorum
Daha baslamadan bu psikolojide olmak size de henuz kavuşmadiginiz embriyonuza da zarar verir. Rabbimin hikmetinden sual olmaz insallah hayirlisiyla olur bu sefer, erkenden üzmeyin kendinizi böyle.
Az once bi makale okudum, ne iş, ne hareket, ne transfer sonrasi dinlenme, ne başka bir sey... Hiç biri ama hiç biri stresin verdiği zarari vermiyor. Endişe, heyecan bunlar elimizde degil ve normal. Ama karamsarlik, kötüye odaklanmak... Bunlar elimizde olan şeyler ve uzak durmaliyiz.

Bakarsin anlatacak hikayen olur, aynisini bi daha yaşadim ama bu sefer oldu diye. Kimbilir... Allah'tan büyügü yok

Kızlar transfer sonrası hep dinlenmekten bahsediliyor. Ben çalışıyorum anca transfer gününe rapor alicam. İlla yatıp dinlenmek mi gerekiyor.
Bu biraz yaptiğin işe de bağli canim. Mesela dinlenebildiğin, aşiri tempolu olmayan bir iş mi yoksa sabahtan akşama kadar ayakta durman gereken bir iş mi?
Ha ikincisi gibi bile olsa, güçlü bir embriyo, güçlü bir rahme her koşulda tutunur. Ama bunu bilebilmek mümkün mü?
İlk durum gibiyse, işe gitmek seni oyalayacagi icin daha iyi bile gelebilir. Sonucta düşünmemek en iyi stres temizleyen yöntemlerden.
Arkadasim hamile olduğunu bilmeden sogan kürü yapmişti, maydonoz sulari içmişti, adet söktürücüler kullanmişti yine bebegi sag salim doğdu sükür.
Ama bana mesela doktorum, haftaya okullar acilacak, 4 katli okulum, her ders inip cikmak gerekecek diye de hayir test gününe kadar gitme dedi. Rahmin durumunu, geçmisini o biliyor sonuçta.
O yüzden bu konularda genelleme yapmak doğru değil. Her bünye ve her embriyo farklidir cünkü. Doktoruna danişabilir, isinin temposuyla ilgili kiyas yapabilirsin.

Sağol teşekkür ederim
Tabii ağır iş yapmiycam

Doğru söylüyorsun ben ayakta duruyorum isteyken bunu Bi konuşmam lazım DRumla

Guncelleme: az once opu'dan ciktim hayirlisi ile.. incir zeytinyagi mucizesi ile rabbime sukur 33 yumurta toplandi (yas 35-pko yok).
Spermlere de chip yaptirdik. Heyecanla embriyolari bekliyoruz :)) Bir ay ohss olmasin diye yumurtaliklari dinlendiriyoruz. Ikinci reglim ile transfer olacak insaallah.
Rabbim bir daha kayip yasatmasin, negatiften uzak etsin insallah.
Hepinizi operim :))

Hey maşallah incir zeytinyagını ne kadar kullandınız ?

Maşallah ne güzel sayı bu inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebisini

merhaba arkadaşlar :)
salı günü itibariyle bende tedaviye başladım. gonalf 250ml kullanıyorum. bahçeci cem celik'te ilk tüp bebek denememizi yapıcaz. bu zamana kadar sebebsiz infertilite olarak tedavi görmüştüm 3-4 kez yumurtlama takibi ve iki aşılama biri kimyasal biri negatif. Cem çelik muayenesinde polikistik gözüküyor dedi. hipotiroidi hastasıyım düzensiz adet görüyorum. birde son iki seferdir cok az adet görüyorum. cumartesi kontrolüm var bakalım nekadar gelişmiş yumurtalarım. cem hocanın cok hastası var ufak bilgiler verip hemen cıkıyoruz gibi oluyor yanından. neler sormam gerekir nelere dikkat etmem gerekir cok uzağım bu konulara? ultrason görüntülerinizi alıyormusunuz kan verdim sonucumun sadece iyi çıktığının bilgisini verdiler. buyüzden tedaviye başlayabiliriz dedi sadece, kan sonuçlarımı bile bilmiyorum :) bazen bilmemek iyi diyorum ama bazende herşeyi öğrenip araştırmak istiyorum.

Bende bahçeciye görüşmeye gitmiştim. Şimdi başka yerde tedavi olıyorum. Nedenlerimiz aynı bendede ğcos + hipo tiroidi var. 3 kimyasalım var ilk tedavim tüp bebek. Umarım herşey güzel gider canım senin içinde

Merhaba sizi diğer sayfalardan hatırlıyorum ben de Cem beyde tedaviye başladım Cumartesi dün de ilk kontrolümdü dediğiniz gibi çok fazla hastası var adam anca yetişiyor ama yine de gözlerinin içine bakıyor soracağın varsa sor diye kan İçin de alan arkadaşa ben nasıl bakıcsm dedim bana barkod verdi ordan kontrol ediyorum amh kaçtı sizin lh fsh dan da anlaşılıyor Pko ben de pkoyum mesela hipotiroidi merak ediyorum ben de anne tarafımda full guatr var benim de tiroid 5 küsürdü geçen yıl 1 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum ultrasona da girdim doktora sıkıntı yok demişti sizde nasıl

Merhaba arkadaşlar transferi olan ya da olacak olan arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Benim de 5 haziranda transferim olacak. Şimdiden yemek hazırlıklarına başladım Eğer yemek yapacak kimseniz yoksa ya da dışardan söylemiyim diyorsanız... ben transfer sonrası yiyebileceğim bezelye, kuru fasulye , çorba vs gibi yemekleri yapıp sıcakken yarım kiloluk kavanozlara kapatıp ters çeviriyorum. Soğuduktan sonra dolapta muhafaza ediyorum. Transfer sonrası yemek derdine düşmemek için.. eşim hemen dolaptan çıkarıp kavanozu açıp ısıtıp getirecek bu kadar. Sıcak kapattığınız için besin değerinde bir sıkıntı olmuyor. Aylarca muhafaza edebiliyorsunuz. Ama ben sadece 1 hafta için yaptım ne olur ne olmaz. İnternetten de yemeği konserve yapmak konusunda araştırma yapabilirsiniz. Bu zorlu zamanlarda işinize yarayacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…